• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul sorunu ve hayatıma etkisi

Alvernia

14.11
Kayıtlı Üye
6 Mart 2020
600
1.878
63
29
Öncelikle herkese merhabalar. Forumu eskiden beri severek takip ediyordum, şimdi ise iyi-kötü bir fikir almaya ihtiyacım var sizlerden.

Ben 2014 senesinde üniversiteye yerleştim. Bölümüme severek ve isteyerek gelmiştim. Ancak sonrası hiç de öyle olmadı. Sürekli aşağılayan hocalar, samimiyetsiz sınıf ortamı ve yaşadığım birkaç kişisel sorunlar yüzünden -ki oldukça büyük sorunlardı- okuldan ve okuduğum şehirden aşırı derece soğumuştum. 2015 yılında tekrardan sınava girdim ama istediğim puanı alamayınca eğitim hayatıma devam etme kararı aldım ki bu karar alabileceğim en kötü karardı.

2015 senesinden sonra işler sarpa sarmaya başladı. "Yapamadı da okulu bıraktı geldi." demesinler diye kendimi zorladıkça okuldan ve bölümümden iyice soğumaya başladım. Zorla gidiyordum çünkü. Ayaklarım resmen sınav haftalarında dahi geri geri gidiyordu.

2019'da 5.senemi okudum ve içine girdiğim stres yüzünden kalp rahatsızlığına yakalandım. İlaç kullanmaya başladım ve o senenin yazında aileme okulu bırakmak istediğimi söyledim. Tekrardan sınava girip başka bir bölüme geçiş yapacaktım lakin ailemin de baskısıyla şu an 6.senemi okumaya çalışıyorum. Görünen o ki okulum bu sene de bitmeyecek. Alttan oldukça dersim var ve ben artık ailemle yüz göz olmak istemediğim için dersler nasıl sorularına "iyi" deyip geçiştirmeye başladım.

Bu yıl tekrardan sınava gireceğim ve bölüm değişikliği yapacağım ama ailemin "O diploma gelecek!" baskılarına da artık dayanamıyorum. Onlara hiçbir zaman "Ben okumayacağım." demedim. Sadece "Bu bölümü okumak istemiyorum. Tekrardan sıfırdan başlamak istiyorum." dedim. Evet 6 yıllık emeğim var, aynı şekilde onların da. Ama ben zorladıkça her şey daha kötüye gidiyor.

Bir de olayın başka bir tarafı var, uzun olacak ama onu da sizinle paylaşmak istiyorum.

2010 yılından beri tanıştığım bir erkek arkadaşım var. Aramızda artık resmi bir şeyler olsun istiyoruz ve okulun bitmemesi bize oldukça engel oluyor. Ben de okulumu bitirip mesleğimi elime alıp resmiyete kavuşturmak isterdim ama hayat her zaman planladığımız gibi gitmiyor işte. Ben şu an yeniden sınava girip bölüm ve şehir değiştirip nişanlanmayı düşünüyorum. Lakin aileme bunu nasıl söylemem gerektiğiyle ilgili en ufak bir fikrim yok.

Tüm bu anlattıklarımla ilgili sizlerden olumlu-olumsuz yorumlar bekliyorum. Belki bir çıkar yol bulunur diye düşünüyorum.

Bu arada 24 yaşındayım.

bölümden sogumanı anlıyorum ama cok tazesin evliykende okuyabilirsin demeyecegim evet mümkün ama zor oluyor
Bence kaydını sildirmediysen oldugun bölüme devam et sıfırdan baslamak daha cok yıpratır seni diye düsünüyorum
En azından hayallerin var okul cevresine ve hocalara adapte olmaktansa derslerine odaklansan o okulu bitirebilecegine inanıyorum yeterki gercekten iste
Sonucta ailen kötülügünü degil iyiligini istiyor sende onları sevindirmek istersin tabi degilmi?
Evlendikten sonra farklı bölümde devam etmek istersen yine edersin ayrıca iyi düsün yavru cicegim😍

Sırf toplum baskısı yüzünden istemediğin bir bölümde yıllarını harcamışsın. Daha fazla vakit kaybetme derim. Kimseye kulak asma bu senin hayatın şimdi istediğin bir bölüme başlamak için önünde hiçbir engel yok

bölümden sogumanı anlıyorum ama cok tazesin evliykende okuyabilirsin demeyecegim evet mümkün ama zor oluyor
Bence kaydını sildirmediysen oldugun bölüme devam et sıfırdan baslamak daha cok yıpratır seni diye düsünüyorum
En azından hayallerin var okul cevresine ve hocalara adapte olmaktansa derslerine odaklansan o okulu bitirebilecegine inanıyorum yeterki gercekten iste
Sonucta ailen kötülügünü degil iyiligini istiyor sende onları sevindirmek istersin tabi degilmi?
Evlendikten sonra farklı bölümde devam etmek istersen yine edersin ayrıca iyi düsün yavru cicegim😍

Öncelikle kibar yorumunuz için çok teşekkür ederim. :)
Kaydımı henüz sildirmedim. Ama şöyle bir olumsuzluk var ki öğrenim gördüğüm üniversitenin azami bitirme süresi 7 yıl. Yani ben seneye de bitiremezsem okuldan atılıyorum.. Ancak af ile tekrardan okula dönebilirim sanırım.
Şu an için sadece sınav başvurumu yaptım ve hem okuldaki derslerime hem de TYT-AYT'ye çalışıyorum.
Evliyken okuyabilir miyim bilmiyorum ama erkek arkadaşımla ayrı şehirlerdeyiz ve bu durum da oldukça canımı sıkıyor haliyle.
Ailem elbette iyiliğimi istiyor bunun farkındayım, onlara kızdığım tek konu sanırım beni anlamadıklarını düşünmem. :)

Sırf toplum baskısı yüzünden istemediğin bir bölümde yıllarını harcamışsın. Daha fazla vakit kaybetme derim. Kimseye kulak asma bu senin hayatın şimdi istediğin bir bölüme başlamak için önünde hiçbir engel yok
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de bu şekilde düşünüyorum. Normalde insanların dedikleri umurumda olmuyor ama konu okula gelince nedense hep ailemi ön plana koydum. Şimdi ise tek çekincem onlara -özellikle anneme- bunu nasıl kabul ettireceğim.

Sınava birkaç ay kaldı. Temeliniz iyi mi? Yani istediğiniz bölüm için bu üç aylık hazırlanma süreci yeterli gelir mi?

Öncelikle kibar yorumunuz için çok teşekkür ederim. :)
Kaydımı henüz sildirmedim. Ama şöyle bir olumsuzluk var ki öğrenim gördüğüm üniversitenin azami bitirme süresi 7 yıl. Yani ben seneye de bitiremezsem okuldan atılıyorum.. Ancak af ile tekrardan okula dönebilirim sanırım.
Şu an için sadece sınav başvurumu yaptım ve hem okuldaki derslerime hem de TYT-AYT'ye çalışıyorum.
Evliyken okuyabilir miyim bilmiyorum ama erkek arkadaşımla ayrı şehirlerdeyiz ve bu durum da oldukça canımı sıkıyor haliyle.
Ailem elbette iyiliğimi istiyor bunun farkındayım, onlara kızdığım tek konu sanırım beni anlamadıklarını düşünmem. :)

Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de bu şekilde düşünüyorum. Normalde insanların dedikleri umurumda olmuyor ama konu okula gelince nedense hep ailemi ön plana koydum. Şimdi ise tek çekincem onlara -özellikle anneme- bunu nasıl kabul ettireceğim.
Sahsen seni anlamadıklarını düsünmüyorum onlar biraz daha objektif bakıyor olabilirler meslegini eline al kimseye muhtac olma okul cevreni degistirme adapte olma sürecin vs vs tabi sen kararını verdiysen mutlaka onada destek olacaklardır ne kadar anlasılması güc olsada. Yalnız 7 yıllık süreyi iyice arastırmanı öneririm okul kaydını sildirmediysen ögrenci isleriyle görüs o yasa degisti diye biliyorum.
ayrıca sınavlarınada calıs bir sansını dene bakalım:)
Aklının hayatındaki kiside kalmasınıda cok iyi anlıyorum ama unutma öncelik sensin ve senin hayatın oda buna inanıyorsa ögrenim süresini beklemeye deger cicegim allah sansını bahtını acık etsin🥰

İstediğim bölüm sözel bir bölüm ve sözelde de temelim oldukça iyi. Çok sıkı bir çalışma temposuna girdim diyebilirim.
O sözel bölümü neden istediğinizi biliyor musunuz? Gerçekten hayaliniz mi? Bu bölüme de isteyerek ve severek gitmişsiniz sonradan ortamdan kaynaklı soğumuşsunuz. Şuan o ortamdan ayrılmak için mi istiyorsunuz sözel bölümü yoksa gerçekten şuanki bölüm size göre değil ve o sözel bölüm size göre ondan mı?
Okulu diploma için mi istiyorsunuz yoksa ileride iş imkanı olması da önemli mi, şuan okuduğunuz bölüm ile diğer bölümün iş imkanları arasında çok fark mı? Bunları değerlendirmek belki biraz daha yardımcı olur size.
Umarım pişman olmayacağınız ve sonunda iyi ki diyeceğiniz kararlar alır mutlu olursunuz :)

Bence gencsin daha, bolum degistir bir an once okuyup bitirebilecegin bir bolume gec... Erkek arkadasinin fikri ne?

Sahsen seni anlamadıklarını düsünmüyorum onlar biraz daha objektif bakıyor olabilirler meslegini eline al kimseye muhtac olma okul cevreni degistirme adapte olma sürecin vs vs tabi sen kararını verdiysen mutlaka onada destek olacaklardır ne kadar anlasılması güc olsada. Yalnız 7 yıllık süreyi iyice arastırmanı öneririm okul kaydını sildirmediysen ögrenci isleriyle görüs o yasa degisti diye biliyorum.
ayrıca sınavlarınada calıs bir sansını dene bakalım:)
Aklının hayatındaki kiside kalmasınıda cok iyi anlıyorum ama unutma öncelik sensin ve senin hayatın oda buna inanıyorsa ögrenim süresini beklemeye deger cicegim allah sansını bahtını acık etsin🥰
2014 girişliler ve sonrası için 7 yıl kuralı tekrardan gelmiş öğrendiğim kadarıyla.
Umarım dediğiniz gibi olur ve destek verirler. Ben de kendi kariyerimi her şeyden çok önemsiyorum onlar gibi ama bunun farkında değiller maalesef :)
Amin, hepimizin inşallah :KK36:

O sözel bölümü neden istediğinizi biliyor musunuz? Gerçekten hayaliniz mi? Bu bölüme de isteyerek ve severek gitmişsiniz sonradan ortamdan kaynaklı soğumuşsunuz. Şuan o ortamdan ayrılmak için mi istiyorsunuz sözel bölümü yoksa gerçekten şuanki bölüm size göre değil ve o sözel bölüm size göre ondan mı?
Okulu diploma için mi istiyorsunuz yoksa ileride iş imkanı olması da önemli mi, şuan okuduğunuz bölüm ile diğer bölümün iş imkanları arasında çok fark mı? Bunları değerlendirmek belki biraz daha yardımcı olur size.
Umarım pişman olmayacağınız ve sonunda iyi ki diyeceğiniz kararlar alır mutlu olursunuz :)

Bölüme gerçekten severek ve isteyerek geldim ama tamamen bilinçsizdim. Ders içerikleri hakkında bile en ufak fikrim yoktu. Bu tamamen benim hatam zaten. Öğretmenliğe puanım yetmediği için Fen-Edebiyat tercih etmek zorunda kalmıştım.
Soğuma sebebim yalnızca ortam ve okul da değil. Bölümümden de haz etmiyorum artık çünkü ciddi anlamda beni zorluyor. Bu arada bölümüm İngiliz Dili ve Edebiyatı.
Ben şu an Türkçe Öğretmenliği veya Okul Öncesi düşünüyorum. Evet iş imkanı olarak aralarında (özellikle atamalarda) biraz da olsa fark var. Benim derdim kesinlikle diploma alayım değil. Bu biraz ailemin düşüncesi. Ben daha çok severek yapabileceğim bir şey olsun istiyorum. İnanın artık İngilizce'nin İ'sini duymak bile beni sinirlendiriyor. :)

Bence gencsin daha, bolum degistir bir an once okuyup bitirebilecegin bir bolume gec... Erkek arkadasinin fikri ne?

Erkek arkadaşım bana fazlasıyla destek oluyor. "İstersen beraber konuşalım ailenle, anlatalım. Sonuçta bu ne benim hayatım ne de ailenin hayatı, senin hayatın. Ne yapmak istiyorsan onu yap. Ben arkandayım." diyor genelde.

2014 girişliler ve sonrası için 7 yıl kuralı tekrardan gelmiş öğrendiğim kadarıyla.
Umarım dediğiniz gibi olur ve destek verirler. Ben de kendi kariyerimi her şeyden çok önemsiyorum onlar gibi ama bunun farkında değiller maalesef :)
Amin, hepimizin inşallah :KK36:

Bölüme gerçekten severek ve isteyerek geldim ama tamamen bilinçsizdim. Ders içerikleri hakkında bile en ufak fikrim yoktu. Bu tamamen benim hatam zaten. Öğretmenliğe puanım yetmediği için Fen-Edebiyat tercih etmek zorunda kalmıştım.
Soğuma sebebim yalnızca ortam ve okul da değil. Bölümümden de haz etmiyorum artık çünkü ciddi anlamda beni zorluyor. Bu arada bölümüm İngiliz Dili ve Edebiyatı.
Ben şu an Türkçe Öğretmenliği veya Okul Öncesi düşünüyorum. Evet iş imkanı olarak aralarında (özellikle atamalarda) biraz da olsa fark var. Benim derdim kesinlikle diploma alayım değil. Bu biraz ailemin düşüncesi. Ben daha çok severek yapabileceğim bir şey olsun istiyorum. İnanın artık İngilizce'nin İ'sini duymak bile beni sinirlendiriyor. :)
Sizi çok iyi anlıyorum, Allah yardımcınız olsun o halde :)

Yangına körükle gitmek istemem ama gerçekleri de görmek gerekir. Öğretmenlik için puan yetmediginden dil edebiyat okuyorsunuz atanmak icin yine formasyona ihtiyaciniz olacak. Ben de sırf bu yuzden 1sene bekleyip öğretmenliği tercih ettim. Bölümü nerde okuyorsunuz bilmiyorum ama günümüz sartlarinda da alanınız dahilinde is bulmanız da sizi zorlayabilir. Umdugunuzu bulamayabilirsiniz. Ailenize bu durumdan bahsettiniz mi? Farkindalar mi sonucun? Daha fazla vakit kaybetmeyin sevdiğiniz bir bölümü okuyun.

Yangına körükle gitmek istemem ama gerçekleri de görmek gerekir. Öğretmenlik için puan yetmediginden dil edebiyat okuyorsunuz atanmak icin yine formasyona ihtiyaciniz olacak. Ben de sırf bu yuzden 1sene bekleyip öğretmenliği tercih ettim. Bölümü nerde okuyorsunuz bilmiyorum ama günümüz sartlarinda da alanınız dahilinde is bulmanız da sizi zorlayabilir. Umdugunuzu bulamayabilirsiniz. Ailenize bu durumdan bahsettiniz mi? Farkindalar mi sonucun? Daha fazla vakit kaybetmeyin sevdiğiniz bir bölümü okuyun.
En iyisini yapmışsınız. Ben de keşke bir sene daha bekleyip öğretmenlik tercih etseydim diyorum ama o zaman bu düşüncelere sahip değildim maalesef. :)
Kesinlikle iş bulma konusunda aynı fikirdeyim. Zaten okuduğum üniversite de sıradan bir üniversite. Açıkçası hem şu an okuduğum hem de okumak istediğim bölüm iş imkanı açısından kısıtlı ama bu artık birçok iş alanı için geçerli ülkemizde. Benim tek derdim kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek ve gerçekten sevdiğim bir alanda çalışabilmek.
Aileme bu konuyu tam olarak açmadım ama birazcık da olsa bahsettim. Annem diplomanın her şeyden önemli olduğunu ve ne yapıp edip almam gerektiğini söyledi. Babam ise olmuyorsa yapacak bir şey yok, ben seni yine okuturum dedi.
Zaten beni en çok annemin tavırları ve söyledikleri endişelendiriyor. Kendimi "Kimseyi dinleme, bu senin hayatın. Başarabilirsin." diye ikna ediyorum ama mevzu bunu açıklamaya gelince çekinip pusuyorum sanki.

[QUOTE="Alvernia, post: 63027146, member: 984780"

2010 yılından beri tanıştığım bir erkek arkadaşım var. Aramızda artık resmi bir şeyler olsun istiyoruz ve okulun bitmemesi bize oldukça engel oluyor. Ben de okulumu bitirip mesleğimi elime alıp resmiyete kavuşturmak isterdim ama hayat her zaman planladığımız gibi gitmiyor işte. Ben şu an yeniden sınava girip bölüm ve şehir değiştirip nişanlanmayı düşünüyorum. Lakin aileme bunu nasıl söylemem gerektiğiyle ilgili en ufak bir fikrim yok.

[/QUOTE]

okudugum en kötü karar

okudugum en kötü karar

Sanırım yanlış anladınız veya ben anlatamadım. Okuduğum şehirden ve bölümden memnun değilim. Kendimi daha iyi hissedeceğim bir şehre (bu ailemin yanı da olabilir) gitmek istiyorum. Ayrıca bu süreç içinde eğer ki istediğim bölümü kazanırsam da sevdiğim insanla nişanlanmayı -evlenmeyi değil- düşünüyorum. Bunun tam olarak neresi okuduğunuz en kötü karardı anlamadım? Söylerseniz aydınlanmış olurum.
Dayak yediği halde barışmaya karar veren insanların bile yorumlarını okuduğunuzu varsayarak soruyorum. :)

Sanırım yanlış anladınız veya ben anlatamadım. Okuduğum şehirden ve bölümden memnun değilim. Kendimi daha iyi hissedeceğim bir şehre (bu ailemin yanı da olabilir) gitmek istiyorum. Ayrıca bu süreç içinde eğer ki istediğim bölümü kazanırsam da sevdiğim insanla nişanlanmayı -evlenmeyi değil- düşünüyorum. Bunun tam olarak neresi okuduğunuz en kötü karardı anlamadım? Söylerseniz aydınlanmış olurum.
Dayak yediği halde barışmaya karar veren insanların bile yorumlarını okuduğunuzu varsayarak soruyorum. :)

bu isin sonunda okulu birakip evlenmeye karar vereceksiniz bir kac sene icinde, o nedenle okudugum en kotu karar. ayrica burada okudugum en kotu karar sizin karar secenekleriniz arasindan en kotusu, farkli konularla bagdastirmayin.

bu isin sonunda okulu birakip evlenmeye karar vereceksiniz bir kac sene icinde, o nedenle okudugum en kotu karar. ayrica burada okudugum en kotu karar sizin karar secenekleriniz arasindan en kotusu, farkli konularla bagdastirmayin.
Birkaç mesaj öncesinde kendi ayaklarımın üzerinde durmanın benim için önemini yazmıştım. Eğer okulu bırakıp evlenmeye karar verseydim şu an sınava girmek için emek harcamazdım diye düşünüyorum. Ben sadece sıfırdan bir şeylere başlamak istiyorum. Söz konusu evlilik dahi olsa kariyerimden vazgeçecek bir insan değilim. Düşünceniz için teşekkür ederim, sonuçta bir kadın olarak beni kariyerim açısından düşünmenize çok sevindim. Farklı algılamanız gayet normal ama emin olun dediğiniz gibi olsaydı okulu bırakıp evlenmeye karar verirdim bunca sene.
"En kötü karar" kısmını da ben yanlış anlamışım kusura bakmayın.

simdi butun yazdiklarini okudum.

kirdiysam kusura bakma. yorucu bir gündü. bazi saglik sorunlarim bas gosterdi.

benim annem de babam da seninkilerle ayni cevaplari verirdi. o yuzden diyorum sen eger bolumu birakirsan baban anneni kafalar. babanin destegini almak onemli.

istedigin bolumler iyi guzel dusunmussun ama ulkede atanma cok buyuk problem.

kac dersin var alttan? mezun olmak icin kac ders vermen lazim?

acikcasi annen biraz hakli. neden dersen; ulkede hangi bolumden mezun oldugun hic fark etmiyor bir işe girerken. yani eminim sen ilgiliz dili ve edebiyati mezunu olsan seni anaokuluna ogretmen diye alirlar. dil ogretiyor alvernia hanim derler.

tekrar üniversiteye başlasan bu sefer 18 19 yasinda gençlerle okuyacaksin, o da seni sarmayacak.

bak ben sana bi de bunlari mezun oldugu bolumden pisman olan bir ablan olarak yaziyorum. trajikomik.

Back