Halkinizda hayirlisi olsun insallah hocamHocam ilk bir ay uzaktan olacağı için onu yaparım sonrasında açılmazsa ben devam ederim ,açılırsa yeni öğretmene verirler .Hocam kimse yok malesef öbür çocuğumu da eşimle sabahçı öğlenciydik öyle baktıydık.
Vicdan işte. Biliyorum ki ders programını ben yaparsam herkesin istediği gibi olacak, müdür yada yardımcısı yaparsa herkesin kötü olacak. Huzursuz oluyorum.Anlıyorum lakin suistimal ediliyorsunuz ve bunun sonu gelmez.
Bu sorunları çözmek için idareci oluyorlar ve çözümde de sizi joker olarak görmemeliler.
Fedakarlıklarınız bir süre sonra göreviniz olabilir dikkat edin. Mesafe her anlamda iyidir ve kimse kimsenin ailesi değilidir.
Meslekte geçen 18 yılın sonunda söylüyorum bunları.
1 versin hiç sorun değil ama kendi sorun yaşar 4 vermesi daha mantıklı çünküUzaktan egitim olursa calismak, okul acilirsa ucretsize ayrilmak bir derece mantikli. Ama muduru arayip bana 1 vermeyin 4 verin demek nedir? Uyaniklik yaptiginiz icin mudur size 1 verir zaten...
Evet ya tanımadığın birinden bir şey rica ediyorsun hem de telefonla, her şeyin bir usulü adabı varÇok kötü bir başlangıç olmuş.. Dışardan hiç hoş görünmüyor. Kendinize göre plan program yapabilir, faydacı yaklaşabilirsiniz bunu anlarım da müdürün tepkisini de hesap etseydiniz keşke.. Şok olacak bir şey yok. Telefonda konuşulur mu böyle şeyler?
Sonra diğer meslek mensupları öğretmenlere sallıyor.. Sallarlar işte, böyle böyle fırsat veriyoruz bunlara.
Kesinlikle en başta da ilköğretim öğretmenlerine patlıyor. Aranan istenen öğretmenler genelde hep erkekler oluyor bu nedenle. Ya ayrılırsın ya ayrılmazsın izne. Çocuklarla oyuncak gibi oynayamazsınız.doğum izni uğruna mücadele verilip alınmış bir hak. tabii ki tüm kadın çalışanlar kullansın. ama bu şekilde yasal olanakları kendi çıkarına yontarak kullanmak cidden kadın haklarına zarar veriyor. özel sektör bu yüzden kadın çalışan istemiyor, kamuda kadın çalışana diğer çalışanlar kuşkuyla bakıyor.
bakıcı para ister sigorta ister yemek ister amaaaakimsesi olmayan o kadar çok çalışan bayan var ki bakıcı ayarlayacaksınız herkes gibi
Müdürün hangi lafına şok oldunuz? Gerçekten anlamadığım için soruyorum. Daha işe başlamadan pazarlığa oturmuşsunuz ben de sizin tavrınıza şok oldum yapmak istediğiniz şey fırsatçılık çünkü
4 verince de sorun yaşayacak ki müdür sizinle. Okullar açılınca gitmek isteyeceksiniz çünkü. Ücretli öğretmen peşine düşecek mecburen. O da hazırda bekleyip de içinden seçilen bi grup değil yani.1 versin hiç sorun değil ama kendi sorun yaşar 4 vermesi daha mantıklı çünkü
Hiç canlı ders vermediniz sanırım. Öğretmen görünüyor öğrenciler görünmüyor. Ben öyle hatırlıyorum. Eminim aslında da yüzde birlik yanılma payı bırakıyorum:)Hocam zaten beni görmüyorlarki uzaktan eğitim vereceğim bir nevi ebadaki tv de çıkan öğretmenle aynıyım .Ebada bile iki öğretmen götürdü ders anlattı
ağız alışkanlığı eşim bazen evde bana hocam diyorNiye herkes birbirine hocam diyo okul mu ya bura ahahahafghj
Cidden ya+++
Müdür haklı
Konu sahibesi maaş almak için beni de say amma 2 ay sonra vınlayabilirim kusura bakma demiş. Müdür de öyle şey olmaz çocukları mağdur edemem demiş. Az bile yapmış adam
Yorgunluk ve motivasyon eksikliği nedeniyle bu durumlarda verilen eğitimin verimli geçtiğini düşünmüyorum ben. Ama müdür dinlemiyor anladığım kadarıyla.Bizim okula gelin. O net tavırlar nasıl yıkılıyor. Mesela kanser tedavisi görmüş bir öğretmenimiz var. Oldukça da büyük bir ameliyat atlattı. Onun da tavrı çok netti, 21 saat üzeri ders almayacağım, kurs açmayacağım. En son 28 saat dersi ve 8 lere 3 gün kursu vardı. Biz de biraz hatır gönül var.
Erkek öğretmen seçme sebebiniz resmen.1 versin hiç sorun değil ama kendi sorun yaşar 4 vermesi daha mantıklı çünkü
Tabii ki olmuyordur. Mümkün değil zaten. Halk eğitimde de okuma-yazma kurslarini branş dışı olanlar veriyor yasal mı hayır. Engellenebilir mi hayır. Benim arkadasim dyk açtı ücretli olduğu icin. Sınıfçıydı kimse acmak istemedigi icin son çare ona kaldı. Ama ona göre de ekders aldı. İdare ona baski yapsaydı açmazdı. Kimse uzun yıllar boyu mecburiyet hariç ihtiyaç dışı özel kurs açmaz, memnun olmadığı bir idareyle yıllarca çalışmaz, dilekçesi yırtıldığında cimer e yazmamazlık yapmaz. Özel okul öğretmenleri bile anlasmazlik halinde okul değiştiriyor devlet öğretmeni mi değiştirmeyecek ? Öyle bir yansitmis ki idare cok kötü,yasa disi isler yapıyor. Kendisi icindeki insan sevgisinden sırf ücretsiz çalışıyor.Senelerce açılmaz ama bazen gerçekten zorunda kaldığınız durumlar olabiliyor. Mesela 33 saat derse girmek gibi branşçılar için. Girmeseniz ders boş kalıyor öğretmen olmadığı için girseniz 30 saat üstü para ödenmiyor. Her şey bire bir yasal şekilde olmuyor okullarda. Yasa bu bundan ötesini asla yapmam denmiyor her zaman yani. Ona örnek vermek istedim.