Okul Müdürün bana dediği lafa şok oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O hanımefendi ben oluyorum sanırım arkamdan konuşmuş gibi oldunuz açıkcası .Bu sene durum farklı malesef öğretmen zaten uzaktan eğitimde ne kadar yararlı olabilirki iş velide bitiyor takibi veli yapacak .Hem merak etmeyin burası merkezi bir okul dakkasına öğretmen buluyorlar . Kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerde başlamayacak zaten .

O çocuklar deneme tahtası mı, sizin gibi 3 kafa olsa 1 yılda 3 öğretmen mi değiştirsin bu çocuklar, yazık değil mi?

Hiç iş ahlakınız yok, hiç. Çalışmicaksanız çıkıp söyleyin şimdi de kimse mağdur olmasın ne müdür ne çocuklar. Yattığım yerden maaş alayım diye çevirdiğiniz zeka ürünü! oyunu müdür de anlamadı zaten tek akıllı sizsiniz.

Hocam zaten beni görmüyorlarki uzaktan eğitim vereceğim bir nevi ebadaki tv de çıkan öğretmenle aynıyım .Ebada bile iki öğretmen götürdü ders anlattı
Öğrenciler sizi görüyor duyuyor,anlamadigi yeri soruyor, yeri geliyor 2 dakika sohbet ederek kendince önemli bulduğu bir şeyi anlatmak istiyor
Siz ayrılın lütfen ücresiz izne bu şekilde sizin verimli olma ihtimaliniz yok

Senelerce açılmaz ama bazen gerçekten zorunda kaldığınız durumlar olabiliyor. Mesela 33 saat derse girmek gibi branşçılar için. Girmeseniz ders boş kalıyor öğretmen olmadığı için girseniz 30 saat üstü para ödenmiyor. Her şey bire bir yasal şekilde olmuyor okullarda. Yasa bu bundan ötesini asla yapmam denmiyor her zaman yani. Ona örnek vermek istedim.
33 saate girip 3 saat ek dersi almamak ayrı şey, haftasonu 'zorla' ekderssiz kurs vermek çok ayrı şey hocam ama aynı değil ki bunlar

Yorgunluk ve motivasyon eksikliği nedeniyle bu durumlarda verilen eğitimin verimli geçtiğini düşünmüyorum ben. Ama müdür dinlemiyor anladığım kadarıyla.
Rekorum günlük 11 saat, haftalık 48. Tabii içinde bilmem kaç saat fahri var. Son derslerde kendi sesimden tiksiniyordum.

Ben sizin yaptığınızı doğru ve etik bulmuyorum açıkcası. Okulu ve öğrencileri zor duruma sokacaksınız. Yasal hakkiniz olması etik olduğunu göstermiyor pandemiden dolayı yararlanmak oluyor. Bircok dogum iznine ayrilmis öğretmen pandemi var uzaktan egitim diye iznini bozdurdu. Yerinde çalışan ücretli öğretmenler postalandı. Siz simdi gene uzajtan egitim diye yattigim yerden para alayim diyorsunjz

olaya bakın gerçekten öğretmenlerin adı zaten böyle duşunenler yuzunden bu halde. ibretlik konu valla. ben öğretmenlere laf edenlere çok kızıyorum gerçekten çevrem idealist öğretmenlerle çevrili, ama bu konu sahibi gibileri gördukçe de diyorum ne söyleseler hak.

33 saate girip 3 saat ek dersi almamak ayrı şey, haftasonu 'zorla' ekderssiz kurs vermek çok ayrı şey hocam ama aynı değil ki bunlar
Yeterli sayı oluşmadığını düşünerek ek derssiz verdiğini varsaydım ben. Gönüllü değil de zorunlu yapıyor olabilir yüz yüze bakıldığı için veya diğer işlerimiz de idareden geçtiği için. Ek ders alma hakkı varken yok demiyordur umarım idarecisi.

Allah cocuklarımızın karşısına gerçek öğretmenler çıkarsın
Ben de ilköğretim dönemi geldiğinde oğlumun ya erkek öğretmen arayacağım ya yaşlı bir kadın öğretmen arayacağım demek ki burdan bunu anlıyoruz. Kadın meslektaşlarımızın bir kısmında etik yok, mesleğine saygı yok. Bu tipler yüzünden gerçekten mesleğine saygı duyan kadın öğretmenler zarar görecek ama kimse de çocuğu birileri üç ay fazladan para almak için harcasın diye doğurmuyor.

O hanımefendi ben oluyorum sanırım arkamdan konuşmuş gibi oldunuz açıkcası .Bu sene durum farklı malesef öğretmen zaten uzaktan eğitimde ne kadar yararlı olabilirki iş velide bitiyor takibi veli yapacak .Hem merak etmeyin burası merkezi bir okul dakkasına öğretmen buluyorlar . Kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerde başlamayacak zaten .
Atanmak için uğraşan o kadar pırıl pırıl öğretmenler var ki?

Yeterli sayı oluşmadığını düşünerek ek derssiz verdiğini varsaydım ben. Gönüllü değil de zorunlu yapıyor olabilir yüz yüze bakıldığı için veya diğer işlerimiz de idareden geçtiği için. Ek ders alma hakkı varken yok demiyordur umarım idarecisi.
Hiçbir şekilde dyk ya başvurmuyorum. Diğer branş arkadaşım da aynen. 100 adet 8. Sınıf öğrencisi var. 50 si dyk istedi diyelim. 10 kişilik olacak sınıflar dedi müdür bey, dolayısıyla 5 sınıf. Haftada 2 saatten 10 saat. Buraya yazıyorum 10 saatin en az 6 saati beni bulacak. Üstelik başvurmadığıö için fahri olacak.

olaya bakın gerçekten öğretmenlerin adı zaten böyle duşunenler yuzunden bu halde. ibretlik konu valla. ben öğretmenlere laf edenlere çok kızıyorum gerçekten çevrem idealist öğretmenlerle çevrili, ama bu konu sahibi gibileri gördukçe de diyorum ne söyleseler hak.
Ben de sınıf öğretmeniyim. İdealistim ama kendimi de tanıyorum 5 yıldan sonra ayni idealistlikle ayni aşkla sinif öğretmenliği yapamam çok zor meslek. Kitaptan okuyup okuyup geçmeyi de kendime yakıştıramam. Ya alan değiştiririm,ya idareci olurum,ya akademisyen olurum. Ama böyle alengirli işlere girişmem. Böyle girisenlerin de meslek etiğinden habersiz olduğunu savunurum.

Ne mesleğinize saygınız var ne de öğrencilere. Resmen hakkınız olmayan bir paranın peşine düşmüşsünüz. Çok yazık. Bir öğretmen olarak sizin yerinize ben utandım.
Bu ülkede öğretmenler linç yiyorsa, sebebi sizin gibi tek derdi para olan öğretmenler yüzünden. Umuyorum çocuklarınız sizin gibi bir öğretmenle karşılaşmaz.

Ben de ilköğretim dönemi geldiğinde oğlumun ya erkek öğretmen arayacağım ya yaşlı bir kadın öğretmen arayacağım demek ki burdan bunu anlıyoruz. Kadın meslektaşlarımızın bir kısmında etik yok, mesleğine saygı yok. Bu tipler yüzünden gerçekten mesleğine saygı duyan kadın öğretmenler zarar görecek ama kimse de çocuğu birileri üç ay fazladan para almak için harcasın diye doğurmuyor.
Çocuğu sünnet oldu diye 6 aydir izinli öğretmen var ya. Üstelik evde kadinin annesi de varmış.

Cidden şu konuda sizi (ki kendim de öğretmenim)savunacak hiçbir yan bulamadım.Madem öyle hemen pazartesi ayrılın ücretsiz izne.Müdürünüz sizin yerinize gelecek ücretli ya da norm fazlası öğretmene 1. sınıf veremeyeceği için 4 leri verir.Çocuklar en azından uzaktan eğitim bile olsa kimine başladılarsa sene sonuna kadar onunla devam eder.

Borç var diyorsunuz ya.Ben ona takıldım.Yüz yüze eğitim olursa ayrılacaksanız o zaman borçlar ne olacak.Belli ki bir çare düşünmüşsünüz borçlarla ilgili. Uzaktan eğitim de olsa lütfen ayrılın.3 kuruş para için ne yeni okulunuzda kendinize laf getirtin ne de o çocukların günahına girin.

Yeni bir okula gelmişsiniz bakın.Baştan tepki çekerseniz o okulda hem idare hem öğretmen arkadaşlarınız tarafından benimsenemezsiniz.Orda çalıştığınız her gün işkence olur size.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X