Okul Müdürün bana dediği lafa şok oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elinizi vicdanınıza koyup cevaplayın, 2 evladınız var şu zihniyette bir öğretmene vermek ister miydiniz? Öğrencilerinize sevginiz, işinize saygınız varsa izin alacaksanız baştan alın. 4. sınıf dediğiniz de 9-10 yaşında çocuklar. Online da olsa öğretmen değişikliği adaptasyon sorunu yaşatır.

Boş yere ayrılmış olmayım çünkü maaşım yatmıycak borcumuz var hemde puanım ve hizmet süresi falan duracak .
Kul hakki yiyin aferin! Bir de ogretmen olacaksiniz da cocuklarimiza ornek olacaksiniz degil mi? Keske meslekten men edilse sizin gibiler de gercekten hak edenler yapsa bu kutsal gorevi

Hocam zaten beni görmüyorlarki uzaktan eğitim vereceğim bir nevi ebadaki tv de çıkan öğretmenle aynıyım .Ebada bile iki öğretmen götürdü ders anlattı
anlamamakta neden ısrarlısınız hocam o geçen yıldı deneme amaçlıydı eba da canlı ders te .kızım 4. sınıf bu sene ve ben veli olarak tam eğitim isterim uzaktan da .öğretmenin bebeği annesi anlamam kızım bir konuyu anlamamışsa birebir anlatmasını bile talep ederim arada eni topu 22 çocuk.yani bebek uyandı karnı acıktı kucak istiyor anlamam saat 8 ila 2 arası benim öğrencimin zamanıdır sizin değil

Doğrusu da bu hocam. Ne müdürü zor durumda bırakmalı. Ne de öğrencileri
Ben de 37 haftaya kadar çalıştım. Cuma çalıştım işi bıraktım salı doğum oldu. Sonra da ücretsiz izin. Öğretmen değilim ama 36+3 de 145 km uzaklıktaki köye göreve gittim. Şunu da belirteyim eşim kadın doğum doktoru, tüm gebelik boyunca ücretsiz izin de alabilirdim. Ama bunu hem ben etik bulmuyorum, hem de o. Şu ana kadar da hiç rapor almadım, 20 günlük senelik iznimi kullanıyorum. Heyet raporu için gelenleri de tersler.

Hanımefendi bunun öğretmenlikle alakası yok, durum bencilce. Çocuk planlarken pandemi yoktu, o zaman zaten ücretsiz izin düşünmüş olmalı.
Aynen oyle. Madem borcun vardi neden cocuk yaptin derler adama. Cunku pandemi ortada yoktu cocuk dogdugunda. Planladigindan fazla bile maas almis oldu

Hocam izim yazmayın burada

Allahım bize böyle bir okul nasip olsa ne olur. Geçen yıl ücretsiz, gönüllü kurs açtık. Bu yıl açılacak dyk için üç gündür müdür bey arıyor. Son kararın mı, hiç mi ihtimal yok diye. Okullar kurslara kendi öğretmenimi görevlendirmek ister, çünkü öğrenciyi tanıyor ve dersin devamı oluyor, daha verimli

Bu konu üzerinden iki kez banlandım ben artık sadece gülüp geçmeye başladım dediginiz gibi açıklama yapacağım tek yer vicdanım ve öyle rahat ki bu konuda çünkü virüsü ülkeye benim sokmadığımdan eminim, martta hastalık başladığında çocuklar yayılıma etki ediyor diye okullar kapandığında gidip boş okulda oturamiycam için evde oturdum hazirana kadar ve on-line olarak ne gerekiyorsa yapmaya çalıştım.(hazirandan sonrası zaten mesleğin kendi olağan tatilinin başlangıcı) o esnada birçok meslek de ya evden çalıştı ya dönüşümlü gitti zaten çünkü böyle olması gerekiyordu. Şimdi belki seminer sonrası bizleri filyasyon için görevlendirecekler kimbilir seve seve üzerime düşeni yaparım. Tüm yanlış söylemlere rağmen iyi ki öğretmenim maaşımı da sonuna kadar hak ediyorum vicdanım çok rahat

birinci sınıflar başlar diye tahmin ediyorum ben bence baştan ayrılır okul büyük ihtimalle olur

Etmeyin. Ne demek dilekçeyi işleme koymamak.
Müdür işveren değil. Siz resmi evrakınızı takip edip resmi cevap isteyin.
Siz müdürünüze patronunuz gibi davrandığınız sürece o da size patron gibi davranır.
Beni günahı kadar sevmeyen müdürümün önüne yönetmeliği koyduğumda gık demeden yapardı dediğimi.
İşinizi hakkıyla yapınca kimse size bu dediklerinizi dayatamaz.

Siz pandemiyi kendinize yontuyorsunuz.
Sizin hakkınız ücretsiz izin yada çalışmak. Nasılsa açılmaz ben gireyim maaşımı ezeyim, açılırsa da çocukları ortada bırakayım demek ahlaki değiş, mesleğimize de yakışmaz.

Hocam ücretsiz yapmanız icin idarecinin kurslari kaydetmemesi lazım. Para kendi cebinden çıkmıyor sonuçta neden kaydetmesin ? Babam da idareci nöbetlerin,ekstra kursların evrakları var kimin kaç saat çalıştığının kaydı tutuluyor. Devletteki hicbir idareci dilekceyi isleme koymamazlık yapmaz. Yasal değil. Öyle sıkıntılı bir sey olsa 15 yıl ayni okulda çalışmazdınız simdiye hizmet puaniniz uçmuştur. Bana samimi gelmediniz.

Çok kötü bir başlangıç olmuş.. Dışardan hiç hoş görünmüyor. Kendinize göre plan program yapabilir, faydacı yaklaşabilirsiniz bunu anlarım da müdürün tepkisini de hesap etseydiniz keşke.. Şok olacak bir şey yok. Telefonda konuşulur mu böyle şeyler?
Sonra diğer meslek mensupları öğretmenlere sallıyor.. Sallarlar işte, böyle böyle fırsat veriyoruz bunlara.

Hocam branş iseniz 21 saatten fazla veremiyorlar, kursa da başvurmayın, zorunda değilsiniz.
Ne yazık ki diğer branş öğretmeni de doğum izninde. İlçe bende depo yok, kendi içinde hallet demiş. Dyk yı da aynı şekilde. Anladığım kadarıyla ilçe mill eğitim, okul müdürünü sıkıştırıyor, öğretmennini ikna et diye

Ben hiç DYK açmadım, bu konuda da müdür net tavrımı bilir ve 24 saatten fazla derste vernez. Çünkü açık açık dedim hocam fazlası verimli geçmiyor, kaldıramıyorum diye. Net tavır koyarsanız ısrarda etmez

Kamuda çalışan, ücretsiz izinde bir anne olarak; pandemi dönemine özel, okullar açılmadan ücretsiz izin taleplerini toplayıp okullar açıldıktan sonra yapılacak talepleri reddetseler keşke. Bakalım o zaman bu hesapları yapabiliyor musunuz? O zaman çat diye ayrılırsınız izine ama.

Allah yardımcınız olsun, idareciniz orta yolu bulur inşaallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…