- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.777
- 39
Kul hakki yiyin aferin! Bir de ogretmen olacaksiniz da cocuklarimiza ornek olacaksiniz degil mi? Keske meslekten men edilse sizin gibiler de gercekten hak edenler yapsa bu kutsal goreviBoş yere ayrılmış olmayım çünkü maaşım yatmıycak borcumuz var hemde puanım ve hizmet süresi falan duracak .
anlamamakta neden ısrarlısınız hocam o geçen yıldı deneme amaçlıydı eba da canlı ders te .kızım 4. sınıf bu sene ve ben veli olarak tam eğitim isterim uzaktan da .öğretmenin bebeği annesi anlamam kızım bir konuyu anlamamışsa birebir anlatmasını bile talep ederim arada eni topu 22 çocuk.yani bebek uyandı karnı acıktı kucak istiyor anlamam saat 8 ila 2 arası benim öğrencimin zamanıdır sizin değilHocam zaten beni görmüyorlarki uzaktan eğitim vereceğim bir nevi ebadaki tv de çıkan öğretmenle aynıyım .Ebada bile iki öğretmen götürdü ders anlattı
Doğrusu da bu hocam. Ne müdürü zor durumda bırakmalı. Ne de öğrencileriHaha aynen gorev yaptigim okula basladigimda hamileydim ve cadir kentte basladik mudur yardimcim hocam hamileyim ay uy ben burda yapamam deyip bizi yari yolda biralacaksan bastan rapor falan al sizin yerinize ucretli donem icinde cok zor geliyor demisti bende inadıma doguma kadar calismistim az daha okulda doguracaktim
ağzına sağlıkKul hakki yiyin aferin! Bir de ogretmen olacaksiniz da cocuklarimiza ornek olacaksiniz degil mi? Keske meslekten men edilse sizin gibiler de gercekten hak edenler yapsa bu kutsal gorevi
Aynen oyle. Madem borcun vardi neden cocuk yaptin derler adama. Cunku pandemi ortada yoktu cocuk dogdugunda. Planladigindan fazla bile maas almis olduHanımefendi bunun öğretmenlikle alakası yok, durum bencilce. Çocuk planlarken pandemi yoktu, o zaman zaten ücretsiz izin düşünmüş olmalı.
Hocam izim yazmayın buradaBebeğim olduğu için izne ayrılmayı düşündüğüm ayrıntısını kaçırdınız sanırım. Ben asla kaçacak ve yatacak biri değilim beni tanısanız keşke doğum iznine ayrılırken velilerim beni öyle güzel uğurladılarki o kadar çok ağlaştıkki hala arayıp sorarlar .Hatta diper küçük çocukları için beni soruyorlarmış sema aydan öğretmen 1 e başlayacaksa ona verecez diye ..Tabi benim tayinim çıktı
Allahım bize böyle bir okul nasip olsa ne olur. Geçen yıl ücretsiz, gönüllü kurs açtık. Bu yıl açılacak dyk için üç gündür müdür bey arıyor. Son kararın mı, hiç mi ihtimal yok diye. Okullar kurslara kendi öğretmenimi görevlendirmek ister, çünkü öğrenciyi tanıyor ve dersin devamı oluyor, daha verimliHocam ben kurs vermiyorum dense hiçbir idareci zorla verdiremez. Ki zaten kendisi vermek istemese başka öğretmen illaki ister. Hatta dykyi (isimleri karistiriyor olabilirim baska bir kurs da olabilkr ) ücretli öğretmen bile açabiliyor. 15 yil ayni okulda idarecinin zorlamasiyla ekstra kurs açmaz hiç kimse. Gerekirse okul değiştirir.
Kul hakki yiyin aferin! Bir de ogretmen olacaksiniz da cocuklarimiza ornek olacaksiniz degil mi? Keske meslekten men edilse sizin gibiler de gercekten hak edenler yapsa bu kutsal gorevi
Bu konu üzerinden iki kez banlandım ben artık sadece gülüp geçmeye başladım dediginiz gibi açıklama yapacağım tek yer vicdanım ve öyle rahat ki bu konuda çünkü virüsü ülkeye benim sokmadığımdan eminim, martta hastalık başladığında çocuklar yayılıma etki ediyor diye okullar kapandığında gidip boş okulda oturamiycam için evde oturdum hazirana kadar ve on-line olarak ne gerekiyorsa yapmaya çalıştım.(hazirandan sonrası zaten mesleğin kendi olağan tatilinin başlangıcı) o esnada birçok meslek de ya evden çalıştı ya dönüşümlü gitti zaten çünkü böyle olması gerekiyordu. Şimdi belki seminer sonrası bizleri filyasyon için görevlendirecekler kimbilir seve seve üzerime düşeni yaparım. Tüm yanlış söylemlere rağmen iyi ki öğretmenim maaşımı da sonuna kadar hak ediyorum vicdanım çok rahatHocam aldırmayın.
Bizim mesleğin en olumsuz yanı sonuçlarının en erken 20 yıl sonra görülmesi.
Keşke ertesi gün/hafta/ay görebilseydik. O zaman farklı olurdu.
Hesap vereceğimiz, kendimizi açıklayacağımız tek yer de vicdanımız.
Ne sizin açıklamalarınız ne da başkasının örnekleri kimsenin fikrini değiştirmeyecek. Yormayın kendinizi.
birinci sınıflar başlar diye tahmin ediyorum ben bence baştan ayrılır okul büyük ihtimalle olurMerhaba arkadaşlar gittiğim yerde sivrilmemeye şöyle ortada ortada gitmeyi beceremiyorum nedense .Dakika bir gol bir. Sadede geliyorum...Ben sınıf öğretmeniyim İlçeden il merkezine tayinim çıktı .Yani 10 öğretmenli bir okuldan 40 öğretmenli bana göre büyük bir okula geldim. Benim 8 yaşında bir oğlum ve 9 aylık bir bebeğim var. Bu sene okula başlamayıp ücretsiz izin almayı düşünüyordum o yüzden evide uzak tuttuk daha doğrusu Kayınbabanın evine oturduk okula 40 dk sürüyor .Geçen sene doğumdan sonra yasal iznim bitince ücretsiz izne ayrılacaktım ama malum bir anda tatil olunca ayrılamadım devam ettim okula maaşımı puanımı falan aldım . Bu sene de gene aynı şey olur diye 1 ay uzaktan eğitimi yapayım diyorum .Sonra eğer okullar yüz yüze dönerse ücretsiz izne ayrılayım .Ama eğer açılmazsa uzaktan eğitimi devam ettiririm sorun değil bebekle . Bu durumu daha önce yeni okula başlamaya gittiğimde müdür yard.varmış ona söyledik oda müdür bilir hafta içi gelin falan dedi.Bugün bankadan hesap açtırıp yeni okula müdürle konuşmaya gidecektik .Vakit kalmadı pek gitmeden müdür ordamı diye sorayim diye aradım okulu müdür çıktı telefona. Gelecektik okula dedim 10 'dk ya çıkacağım dedi. Bende durumumu anlattım işte ücretsiz izni falan ... Bir tane ara sınıf varmış 4.sınıf ,gerisi 1.sınıfmış açıkta olan.
Dedim 4 verebilir misiniz falan diye .Adam bana daha ilk defa konuşuyom hiç görmedim hocam hiç hoş olmadı bu durum ,bende seviniyordum yaşlılar emekli oldu yerine genç öğretmenler geldi diye falan dedi .Ben zor durumda kalırım falan dedi .Bayanlar sorun hep zaten bebekli olunca dedi .Hocam yasal hakkınız tabi dedi .Pazartesi konuşuruz dedi diğer yeni gelenlerle onların durumlarına bakalım birde dedi.Ben şaşırdım açıkcası böyle demesine ve bozuldum gerçekten .Benim 4.sınıf istemem zaten öğretmenleri gitmiş. Yeni birisi gelecek beni zaten görmeyecekler kameradan anca görürler canlı derste .Yüz yüze eğitim olursa artık yerime milli eğitim kimi ayarlarsa ..Ama uzaktan eğitim olursa ben devam ederim .Arkadaşlar özellikle öğretmen idareci olanlar baştan mi ayrılayım ücretsiz izne ,yoksa zaten okullar açılmaz uzaktan devam eder mi .Boş yere ayrılmış olmayım çünkü maaşım yatmıycak borcumuz var hemde puanım ve hizmet süresi falan duracak .
Etmeyin. Ne demek dilekçeyi işleme koymamak.Geçen yıl biz kurslarımızı ücretsiz yaptık. Yani babamızın hayrına. Üstelik haftasonu da veli izin kağıdı alarak devam ettik. Demek ki herkes herşeyi para için yapmıyormuş. Dilekçelerimiz bazen işleme konmuyor. Çoğu zaman idareci odaya çağırıp, inceden ayar veriyor. Mecbur kabul ediyorsunyz
Siz pandemiyi kendinize yontuyorsunuz.Hocam devlet bana yasal hak vermiş neden hak yemiş olayım .Diğer öğretmenlerde o zaman haksız maaş almış olmuyor mu okula gitmeyerek . o zaman dönem ortasına tayin isteyen bebek yapan sınıfını bırakan herkes hak yiyor
Hocam ücretsiz yapmanız icin idarecinin kurslari kaydetmemesi lazım. Para kendi cebinden çıkmıyor sonuçta neden kaydetmesin ? Babam da idareci nöbetlerin,ekstra kursların evrakları var kimin kaç saat çalıştığının kaydı tutuluyor. Devletteki hicbir idareci dilekceyi isleme koymamazlık yapmaz. Yasal değil. Öyle sıkıntılı bir sey olsa 15 yıl ayni okulda çalışmazdınız simdiye hizmet puaniniz uçmuştur. Bana samimi gelmediniz.Geçen yıl biz kurslarımızı ücretsiz yaptık. Yani babamızın hayrına. Üstelik haftasonu da veli izin kağıdı alarak devam ettik. Demek ki herkes herşeyi para için yapmıyormuş. Dilekçelerimiz bazen işleme konmuyor. Çoğu zaman idareci odaya çağırıp, inceden ayar veriyor. Mecbur kabul ediyorsunyz
Hocam normal bir zaman olsa bebeğim falan büyümüş olsa kesinlikle 1 alırdım başkasının sınıfını almak zordur .Siz kendinize göre eğitirsiniz çocukları çünkü .Hocam 1ler cok zor ya. İdareciyle arasi iyi olan almaz 1leri :)
Ne yazık ki diğer branş öğretmeni de doğum izninde. İlçe bende depo yok, kendi içinde hallet demiş. Dyk yı da aynı şekilde. Anladığım kadarıyla ilçe mill eğitim, okul müdürünü sıkıştırıyor, öğretmennini ikna et diyeHocam branş iseniz 21 saatten fazla veremiyorlar, kursa da başvurmayın, zorunda değilsiniz.
Ben hiç DYK açmadım, bu konuda da müdür net tavrımı bilir ve 24 saatten fazla derste vernez. Çünkü açık açık dedim hocam fazlası verimli geçmiyor, kaldıramıyorum diye. Net tavır koyarsanız ısrarda etmezAllahım bize böyle bir okul nasip olsa ne olur. Geçen yıl ücretsiz, gönüllü kurs açtık. Bu yıl açılacak dyk için üç gündür müdür bey arıyor. Son kararın mı, hiç mi ihtimal yok diye. Okullar kurslara kendi öğretmenimi görevlendirmek ister, çünkü öğrenciyi tanıyor ve dersin devamı oluyor, daha verimli
Allah yardımcınız olsun, idareciniz orta yolu bulur inşaallahOff benzer bir sorun bende de var. 5,5 aylık bebeğim var. 15 yıllık evliyim ve 17 yıllık öğretmenşm. 17 yıldır eşek gibi ders, kurs veriyorum okulda. Üstelik aynı okulda, 15. Senem. İdare o kadar alıştı ki eşek gibi çalışmama, şimdi bebeğimi kabul edemiyorlar bir türlü. 30 saat ders üzerine kurs vermeye çalışıyor idarecim. Bebek var diyorum, annen bakar diyor. Annem 75 yaşında ve yürüme problemi var. İstediğim sadece normal bir derse saati ve süt iznimi kullanabilme. Herkese bebeği var diye tolerans gösteren idarecim, bana gelince yan çizecek eminim. Ücretsiz izin alamam, paraya ihtiyaç var. Ben ne yapayım, ne edeyim hiç bilmiyorum.