- 3 Ocak 2017
- 11.364
- 35.740
- 36
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kusura bakmayın ne yazarsanız yazın sizi haklı göremiyorum.Bebeğim olduğu için izne ayrılmayı düşündüğüm ayrıntısını kaçırdınız sanırım. Ben asla kaçacak ve yatacak biri değilim beni tanısanız keşke doğum iznine ayrılırken velilerim beni öyle güzel uğurladılarki o kadar çok ağlaştıkki hala arayıp sorarlar .Hatta diper küçük çocukları için beni soruyorlarmış sema aydan öğretmen 1 e başlayacaksa ona verecez diye ..Tabi benim tayinim çıktı
Aynen oyle okul acilirsa izin alacak diger turlu ne gerek var paradan olmaya oh mis gibi verir evden iki saat ders biter...Okula gidilecekse izne ayrılacaksıniz, evde kalinacaksa maaş alıp bebek bakacaksiniz doğru mu anladım? Müdür az demiş bence
Yeterli sayıda öğrenci yoksa eğer kurs açmak için gelen 3 4 öğrenci için gönüllü kurs verdiğimiz oldu valla.Hocam ücretsiz yapmanız icin idarecinin kurslari kaydetmemesi lazım. Para kendi cebinden çıkmıyor sonuçta neden kaydetmesin ? Babam da idareci nöbetlerin,ekstra kursların evrakları var kimin kaç saat çalıştığının kaydı tutuluyor.
Hocam sizin dediğiniz farklı bir şey gönüllülük. İdarenin zorlamasıyla istemediğiniz halde senelerce kurs açar misiniz ekderssiz ?Yeterli sayıda öğrenci yoksa eğer kurs açmak için gelen 3 4 öğrenci için gönüllü kurs verdiğimiz oldu valla.
Hocam ilk bir ay uzaktan olacağı için onu yaparım sonrasında açılmazsa ben devam ederim ,açılırsa yeni öğretmene verirler .Hocam kimse yok malesef öbür çocuğumu da eşimle sabahçı öğlenciydik öyle baktıydık.Hocam bende simif ogretmemiyim sizi cok iyi anlıyorum ama mudur bey acisindan dusununcede 4.siniflar icin okul bitmesine bilac ay kala ogretmensiz kalmis olacaklar. Ne kadar ücretsiz izin alacaksiniz bebege bakacak kimse yada bakici yok mu
Sizi tebrik ediyorum ben ucretsiz izin de almadim dogum iznim biter bitmez basladim bende cuma isi bıraktım pazartesi dogum yaptim ve hergun 1 saatlik yol gidiyordum okul icinDoğrusu da bu hocam. Ne müdürü zor durumda bırakmalı. Ne de öğrencileri
Ben de 37 haftaya kadar çalıştım. Cuma çalıştım işi bıraktım salı doğum oldu. Sonra da ücretsiz izin. Öğretmen değilim ama 36+3 de 145 km uzaklıktaki köye göreve gittim. Şunu da belirteyim eşim kadın doğum doktoru, tüm gebelik boyunca ücretsiz izin de alabilirdim. Ama bunu hem ben etik bulmuyorum, hem de o. Şu ana kadar da hiç rapor almadım, 20 günlük senelik iznimi kullanıyorum. Heyet raporu için gelenleri de tersler.
napolyon ne demişara para para.size bir şey hatırlattı mı acaba bu durumHocam ilk bir ay uzaktan olacağı için onu yaparım sonrasında açılmazsa ben devam ederim ,açılırsa yeni öğretmene verirler .Hocam kimse yok malesef öbür çocuğumu da eşimle sabahçı öğlenciydik öyle baktıydık.
Senelerce açılmaz ama bazen gerçekten zorunda kaldığınız durumlar olabiliyor. Mesela 33 saat derse girmek gibi branşçılar için. Girmeseniz ders boş kalıyor öğretmen olmadığı için girseniz 30 saat üstü para ödenmiyor. Her şey bire bir yasal şekilde olmuyor okullarda. Yasa bu bundan ötesini asla yapmam denmiyor her zaman yani. Ona örnek vermek istedim.Hocam sizin dediğiniz farklı bir şey gönüllülük. İdarenin zorlamasıyla istemediğiniz halde senelerce kurs açar misiniz ekderssiz ?
O zaman ücretsiz izin alacaksınız. Bu çocuğu yaparken pandemiye mi güvendiniz?Hocam ilk bir ay uzaktan olacağı için onu yaparım sonrasında açılmazsa ben devam ederim ,açılırsa yeni öğretmene verirler .Hocam kimse yok malesef öbür çocuğumu da eşimle sabahçı öğlenciydik öyle baktıydık.
Bizde öyle değil işte. Adam odaya çağırıyor, hocam zor durumda kalıyoruz, ilçede öğretmen yok, milli eğitim müdürü kendin hallet dedi, başka çıkar yol yok diyor. Neticede yüzyüze bakıyoruz adamla. Doğuma 1 "hafta kala ders programı yapmak için okula çağırdı beni. Kesinlikle yapmayacağım dedim. Bu defa kendisi yapmış, bütün öğretmenlerin programı berbat. Karnım burnumda saatlerce ders programı oturtmaya uğraştım. Biz biraz gariban okuluz. Kendi içimizde işlerimizi halletmek zorunda kalıyoruzzEtmeyin. Ne demek dilekçeyi işleme koymamak.
Müdür işveren değil. Siz resmi evrakınızı takip edip resmi cevap isteyin.
Siz müdürünüze patronunuz gibi davrandığınız sürece o da size patron gibi davranır.
Beni günahı kadar sevmeyen müdürümün önüne yönetmeliği koyduğumda gık demeden yapardı dediğimi.
İşinizi hakkıyla yapınca kimse size bu dediklerinizi dayatamaz.
Benim çalıştığım okulda da çocuğu olana öğleden sonralar boş, kendi branşı matematik verilen dersler beden eğitimi görsel sanatlar. Çocuğu olmayana da 30 saat ders 10 saat kurs çift nöbet... Nasılsa ders saatim az deyip özel derse vuruyorlar biz de çocuklar bir şeyler öğrensin diye kendimizi parçalıyoruz. Genel olarak idare öğretmenden ziyade okulun ildeki reklamını yapma derdinde. Sizi sizden başka kimse düşünmez orda.Merhaba arkadaşlar gittiğim yerde sivrilmemeye şöyle ortada ortada gitmeyi beceremiyorum nedense .Dakika bir gol bir. Sadede geliyorum...Ben sınıf öğretmeniyim İlçeden il merkezine tayinim çıktı .Yani 10 öğretmenli bir okuldan 40 öğretmenli bana göre büyük bir okula geldim. Benim 8 yaşında bir oğlum ve 9 aylık bir bebeğim var. Bu sene okula başlamayıp ücretsiz izin almayı düşünüyordum o yüzden evide uzak tuttuk daha doğrusu Kayınbabanın evine oturduk okula 40 dk sürüyor .Geçen sene doğumdan sonra yasal iznim bitince ücretsiz izne ayrılacaktım ama malum bir anda tatil olunca ayrılamadım devam ettim okula maaşımı puanımı falan aldım . Bu sene de gene aynı şey olur diye 1 ay uzaktan eğitimi yapayım diyorum .Sonra eğer okullar yüz yüze dönerse ücretsiz izne ayrılayım .Ama eğer açılmazsa uzaktan eğitimi devam ettiririm sorun değil bebekle . Bu durumu daha önce yeni okula başlamaya gittiğimde müdür yard.varmış ona söyledik oda müdür bilir hafta içi gelin falan dedi.Bugün bankadan hesap açtırıp yeni okula müdürle konuşmaya gidecektik .Vakit kalmadı pek gitmeden müdür ordamı diye sorayim diye aradım okulu müdür çıktı telefona. Gelecektik okula dedim 10 'dk ya çıkacağım dedi. Bende durumumu anlattım işte ücretsiz izni falan ... Bir tane ara sınıf varmış 4.sınıf ,gerisi 1.sınıfmış açıkta olan.
Dedim 4 verebilir misiniz falan diye .Adam bana daha ilk defa konuşuyom hiç görmedim hocam hiç hoş olmadı bu durum ,bende seviniyordum yaşlılar emekli oldu yerine genç öğretmenler geldi diye falan dedi .Ben zor durumda kalırım falan dedi .Bayanlar sorun hep zaten bebekli olunca dedi .Hocam yasal hakkınız tabi dedi .Pazartesi konuşuruz dedi diğer yeni gelenlerle onların durumlarına bakalım birde dedi.Ben şaşırdım açıkcası böyle demesine ve bozuldum gerçekten .Benim 4.sınıf istemem zaten öğretmenleri gitmiş. Yeni birisi gelecek beni zaten görmeyecekler kameradan anca görürler canlı derste .Yüz yüze eğitim olursa artık yerime milli eğitim kimi ayarlarsa ..Ama uzaktan eğitim olursa ben devam ederim .Arkadaşlar özellikle öğretmen idareci olanlar baştan mi ayrılayım ücretsiz izne ,yoksa zaten okullar açılmaz uzaktan devam eder mi .Boş yere ayrılmış olmayım çünkü maaşım yatmıycak borcumuz var hemde puanım ve hizmet süresi falan duracak .
Düşünsene biri arıyor ben yeni öğretmenim bana şu sınıfları verin yoksa izne ayrılırım diyor. Adam şokBurada soku mudur olmus
kimsesi olmayan o kadar çok çalışan bayan var ki bakıcı ayarlayacaksınız herkes gibiHocam ilk bir ay uzaktan olacağı için onu yaparım sonrasında açılmazsa ben devam ederim ,açılırsa yeni öğretmene verirler .Hocam kimse yok malesef öbür çocuğumu da eşimle sabahçı öğlenciydik öyle baktıydık.
velilere düşermiş asıl uzaktan eğitim öyle dedi bir de ya delireceğim.evet ya ülkemizde ki her veli üniversite mezunu her anne hem eğitimli hem de çocuğa ders vermesi için ev kadını.çalışan evde olmayacak çünkü canlı derslerde.bu sırada da bebek bakılacak pesssssBurada soku mudur olmus
Bizim okula gelin. O net tavırlar nasıl yıkılıyor. Mesela kanser tedavisi görmüş bir öğretmenimiz var. Oldukça da büyük bir ameliyat atlattı. Onun da tavrı çok netti, 21 saat üzeri ders almayacağım, kurs açmayacağım. En son 28 saat dersi ve 8 lere 3 gün kursu vardı. Biz de biraz hatır gönül var.Ben hiç DYK açmadım, bu konuda da müdür net tavrımı bilir ve 24 saatten fazla derste vernez. Çünkü açık açık dedim hocam fazlası verimli geçmiyor, kaldıramıyorum diye. Net tavır koyarsanız ısrarda etmez
Anlıyorum lakin suistimal ediliyorsunuz ve bunun sonu gelmez.Bizde öyle değil işte. Adam odaya çağırıyor, hocam zor durumda kalıyoruz, ilçede öğretmen yok, milli eğitim müdürü kendin hallet dedi, başka çıkar yol yok diyor. Neticede yüzyüze bakıyoruz adamla. Doğuma 1 "hafta kala ders programı yapmak için okula çağırdı beni. Kesinlikle yapmayacağım dedim. Bu defa kendisi yapmış, bütün öğretmenlerin programı berbat. Karnım burnumda saatlerce ders programı oturtmaya uğraştım. Biz biraz gariban okuluz. Kendi içimizde işlerimizi halletmek zorunda kalıyoruzz