Okul Müdürün bana dediği lafa şok oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bir de hemen beğenmeyen özel okula göndersin diyenler var.ben devlete onlarca kalem vergi ödüyorum tüm öğretmenleri okulları eşit görüyorum.ister özel olsun ister devlet her çocuk en iyi eğitimi alma hakkına sahip hiç bir öğretmen de idareci de buna engel olamaz.binlerce atanamamış öğretmenlik yapma aşkıyla yanan insan var sırada .yakında kadrolu olmasınlar mı diyeceğiziş güvenceleri olmasın mı diyeceğiz böyle öğretmenler artarsa allah korusun .çoğunluk öğretmenlerin bile hakkını yiyorlar

İşini layikiyla yapan herkese saygim sonsuzdur.
Özellikle öğretmenleri ayrı bir yere koyarım. Para, statü için yapılacak bir meslek değildir benim gozumde ogretmenlik.
Özel bir yeri vardır, gönülden gelip bir bireyi yetiştirecek sabri, isteği, sevgisi olan kişilerin gerçekten isteyerek yapacagi bir istir, bir insanın hayatına dokunmaktir.
Zamanında, ben iki kere aynı şeyi anlatamam, uğraşamam o kadar çocukla diye öğretmenlik bölümü kazanmisken okumaktan son anda vazgeçen biriyim bu arada.
Atanmak için canla başla çalışan bu mesleği hakkını vererek yapacak gençlerimiz, gecimini sağlamak için gelirgecer işlerde calisip ogrencilerine, okullarına kavuşacağı günün hayalini kurarken atanmış öğretmenlerin bu düşüncelerini sıradan bir yurttaş olarak hayretle okuyorum.
Öğretmen olmak için kpss değil de vicdani, etiği olcen bir sınav mi olmalı bilemedim ki

Tabii ki üç kuruş için kendi emeğini değersizleştiriyorsun. Sonra işte öğretmenler için her gün Twitter da ekşide çirkin yazılar okuyoruz. Şu konuyu okuyan biri öğretmenler paragöz, çocukları düşünmüyor dese yata yata para kazanma peşinde dese ne diyebilirsin?
En çok da mesleğimize zarar verdikleri için yazık

Sevgili konu sahibi, olaydaki mantığınız ve bunu dile getiriş şekliniz hoş değil:/
Deseniz ki evden uzaktan eğitime destek veren, emek veren birçok meslektaşım gibi ben de destek verebilirim. Duruma göre bakar olmadı izne ayrılırım eyvallah. Tamam siz güya 1’leri kayırmışsınız ama olmamış:/

Bu arada ücretsiz izinden dönmek isteyen öğretmenleri de veriştirilmiş bi hayli. O iş kulaktan duyduğunuz bir iki olaydan ibaret değil. Ben de iznimi bozdurup dönmek istedim. Bebeğimin vize işlemleri için Türkiye’ye gelmiştim(normalde yurtdışında eşimin yanındaydım). Vizelerin askıya alınacağı haberinden sonra göreve dönmek istedim, daha öncesinde değil(okulların tatil olduğu tarihte değil yani)..6 ay çocuklarımla bir orda bir burda kalmak zorunda kaldım, evimi tutup, düzenimi kurmak istedim..6 ayın sonunda Almanya’nın sadece “aile birleşimi vizelerine” seyahat yasağı kaldırmasıyla bebeğimin vizesi verildi. Bu süre daha da uzayabilirdi ve çok belirsiz bir zaman dilimiydi bizim için. O kadar süre evsiz/barksız kalmak bize zulüm oldu gerçekten.

o kadar sıkıntı yaşadım ki bu süreçte..gebelik için izne ayrılan, doktora tezi için izne ayrılan(kurumlar ve hastaneler kapalı olduğu için bu işleri yapamayan) ve izin hakları yanmasın diye göreve dönmek isteyen..normalde dönüş süresini Nisan, Mayıs gibi planladığı halde idare tarafından min 1 yıl yazmanız gerekiyor dilekçenize diye o şekilde izne ayırtılan..ona göre maddi planmasını yapan(biçoğunun ev kredisi vardı)..yüzlerce insan vardı aralarında..
Lütfen insanların günahını almayın bilip bilmeden, bir iki olumsuz örneği baz alarak.

Üstüne gitme

Üstüne gitmeyeyim meslektaşı dedim ama bu mesaja dayanamadım.
Öğretmenler yatarak para kazanıyor okul açılsın gitsin ya da maaşları kesilsin diyenler neyse ,ben yüz yüze eğitim gelirse izne ayrılıp hak yiyorsam uzaktan eğitim veren de hak yemiyor mu ?,donem ortasında tayin isteyen hak yemiyor mu diyebildiginize göre siz de aynısınız.
Öğretmenler yatarak para kazanıyor diyorsunuz bir bakıma.
Utandım adınıza gerçekten.

Ben de oğlum küçükken okula yeni başlamaya gittiğimde bebegimin küçük olduğunu hastalık v.s durumu olursa 1.sınıfı aksatmayayım diye eğer varsa ara sınıf istedim .Rica ettim uygun gördü verdi .Ücretli öğretmen yoktu okulda arkadaşlar a da aynen böyle açıkladı durumu .

1 yıl nöbet tutmamak gerekirken bi kaç ay nöbet bile tuttum arkadaşlar mağdur olmasın diye üstelik o dönem ücret te yoktu .
Durumuna göre rica edebilirsin ara sınıf ama açık açık ben okula gelmeyip maaş alacaksam kabul ederim .Eğer gel derseniz hakkımı kullanıcam 1 almasam demek te uygun değil.

Hele ki kendinizi savunmak için e diğer öğretmenler de gitmeden maaş alacak demeniz hele aymazlık.
Eğer uzaktan eğitim olursa evet maaş alacağız ama bize gel derlerse de gidip alacağız. Aradaki fark .Hesap kitap yapmadan durum neyse o şekilde yapacağız ogretmenligimizi yani olması gerektiği gibi .

Ailem bu düşüncelerle beni genç, yeni atanan bir erkek öğretmenin sınıfına yazdırdı ilkokula başlarken. 1.senenin sonunda Milli Eğitim Müdürlüğüne atanarak gitti maalesef. Hoş o 1 sene bile dolu dolu geçti ancak o gittikten sonra bir daha öğretmenden yüzümüz gülmedi. Emekliliği gelen yaşlı öğretmenler mi dersiniz, 3 ay çalışıp başka yere giden mi dersiniz. Ben 5 senelik ilkokul hayatımda 8 sınıf öğretmeni gördüm.

Her ne olursa olsun, hangi sınıf olursa olsun ilkokul öğretmeni bir çocuğun hayatındaki en önemli kişilerden biri. Umarım layığıyla yapabilen öğretmenlerin öğrencisi olur çocuklarımız.

kesinlikle katılıyorum
Kızımın öğretmeni erkek canla başla çalışan gerçek bir öğretmen şimdi bunları okuyunca üzülüyorum

Tıpkı sizin evlatlarınız gibi öğrencileriniz de birer evlat. Zaten hali hazırda öğretmen değiştirmiş çocuklar. Hem öğretmen olarak hem de ilkokul öğrencisiyken sık öğretmen değiştirmiş bir birey olarak yaptığınız şeyi etik bulmuyorum.

Neden başından izne ayrılmadınız? Ya da şu an hemen ayrılmıyorsunuz? Çünkü okullar açılmadığı halde ek derslere kadar devletimiz öğretmen maaşlarını ödüyor değil mi? Hamile ya da yeni evlat sahibi olan meslektaşlarımın içinden geçtiğimiz bu talihsiz süreçte maaş alabilmek adına izin almaktan caydığını, eğitim öğretimin aktif olarak başlaması durumunda izin alacaklarını üzülerek görüyorum. Bence müdürünüzün söylediğinde hiç bir şey yok. Vicdanınız rahat değil. Olmamalı da.

Ben bir ogretmen olarak sizi hakli bulmadim.
İsimiz insan egitmek, ogretmek.
Son anda okullari acarken kacar gibi ucretsiz izne donmeniz hem idareyi hem ogrencileri zora sokar.
İdare yerinize hemen ogretmen bulamayabilir.
Ogrenciler, veliler zor durumda kalabilir.
Mudur de agir konusmamis bence, sonucta amir ve is yapacak insan ariyor.
Cunku isimiz evrak degil, insan.

böyle duşunen öğretmenler yuzunden senin gibi duşunenler de laf yiyor işte.
gece 3 te bile çocuklar universite sınavına girecek diye online da ders anlatmış soru çözmuş öğretmen tanıyorum, çocuklara zoom dan rehberlik yapmaya çalışmış öğretmenler tanıyorum.
bir taraftan da borcum var diyerek online olursa evdeyim yaparım, online ın faydası yok zaten diyen, yuzyuze olursa ucretsiz izne ayrılırım diyen öğretmen var.

her yasal şey etik değildir, hakkınız var diye yapamazsınız, ya biz yazmadan kendiniz duşunmelisiniz. ben mudurun söylediğine değil sizin söylediğinize şok oldum. mudurunuzden Allah razı olsun hakkaniyetliymiş.

Gerçekten doğuran öğretmenin akan sular dursun bütün okul bana göre ayarlansın çünkü ben doğurdum anayım ben ana tripleri aşırı sıktı.

Bunlar her şeyi kendine göre isterler senin iznin belli analık izni süt izni ücretsiz izin kullan geç. Yoook bütün program bunlara göre ayarlanacak. Sabaha ders istemez. Akşam geçe kalmak istemez. Başkasının anası mı hasta babası mı kanser evde yatalak hastası mı var evde 3 saat yalnız kalan ergen evladı mı var kimse bilmez ama anaların her şeyi bilinir.

tamam konu sahibi haksız, sizinle hemfikirim.. ögrencinin anlamadıği konuyu sorması da cok normal lakin yok bebek acıktı uyandı anlamam ne kadar vicdansızca bir düşünce.. bu yorumuzu hayretler icersinde okudum.. siz de bir annesiniz, el kadar cocuk ne anlasın canli dersten.. Odalara mı kilitleyelim kendi cocuklarımızı da? evde ders anlatmak okulda ders anlatmaya benzemiyor, canlı ders sırasinda cocugumu emzirmek zorunda kaldım zaman zaman, cocugum uyandı, cocuklara söyledim gittim yatagindan aldım o kucagimdayken derse devam ettim. veli aradıgında bazen acamadim cocuktan, dönüs yaptıgımda sagolsunlar onlar da cocuklarım gibi anlayısla karsiladi..
bu arada bir arkadaş da sormuş, biz okulca ögretmen kameralarını da acmadik oyle yaptık derslerimizi, ögrencileri zaten acmadık, acmamamız yönünde yazı vardı mebden.. sadece özleyen cocuklarım whatsapptan görüntülü grup araması yaptılar.. öyle hasret giderdik ara sıra..

Ben temmuz kardesim haziran dogumludur. Annem eylulde okula baslamistir. Nokta!
ben 6 yaşına kadar okul zamanları anne görmedim neredeyse okul açılma zamanı görev yerine dönerken arkasından koşar bağıra bağıra ağlarmışım annannem zor tutarmış.annem 1 yıl köyde sobasını yakmış okulun bekarken.bu meslek öğrenciler için var öğretmenlerin çocuklarının iyi şartlarda bakılması için değil.ya izne ayrılsın ücretsiz ya da tutsun bir bakıcı çocuğuna .okudukça sinirleniyorum yavvv konuyu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…