Okul Müdürün bana dediği lafa şok oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kusura bakmayın ne yazarsanız yazın sizi haklı göremiyorum.

olive_bluto gibi buradaki diğer çok değerli öğretmen arkadaşlarımın hatrına mesleğinize laf etmem

Son düzenleme:
Yeterli sayıda öğrenci yoksa eğer kurs açmak için gelen 3 4 öğrenci için gönüllü kurs verdiğimiz oldu valla.

Hocam bende simif ogretmemiyim sizi cok iyi anlıyorum ama mudur bey acisindan dusununcede 4.siniflar icin okul bitmesine bilac ay kala ogretmensiz kalmis olacaklar. Ne kadar ücretsiz izin alacaksiniz bebege bakacak kimse yada bakici yok mu
Hocam ilk bir ay uzaktan olacağı için onu yaparım sonrasında açılmazsa ben devam ederim ,açılırsa yeni öğretmene verirler .Hocam kimse yok malesef öbür çocuğumu da eşimle sabahçı öğlenciydik öyle baktıydık.

Sizi tebrik ediyorum ben ucretsiz izin de almadim dogum iznim biter bitmez basladim bende cuma isi bıraktım pazartesi dogum yaptim ve hergun 1 saatlik yol gidiyordum okul icin

napolyon ne demişara para para.size bir şey hatırlattı mı acaba bu durum

Hocam sizin dediğiniz farklı bir şey gönüllülük. İdarenin zorlamasıyla istemediğiniz halde senelerce kurs açar misiniz ekderssiz ?
Senelerce açılmaz ama bazen gerçekten zorunda kaldığınız durumlar olabiliyor. Mesela 33 saat derse girmek gibi branşçılar için. Girmeseniz ders boş kalıyor öğretmen olmadığı için girseniz 30 saat üstü para ödenmiyor. Her şey bire bir yasal şekilde olmuyor okullarda. Yasa bu bundan ötesini asla yapmam denmiyor her zaman yani. Ona örnek vermek istedim.

O zaman ücretsiz izin alacaksınız. Bu çocuğu yaparken pandemiye mi güvendiniz?
Kul hakkına giriyorsunuz. O ortada kalan çocukların hakkına girmeyin.
Sizin çocuğunuz da ilkokul çocuğu. En önemli yıllarında öğretmeni böyle sorumsuzluk yapsın ister misiniz?
kendinize leke çalıyorsunuz

Bizde öyle değil işte. Adam odaya çağırıyor, hocam zor durumda kalıyoruz, ilçede öğretmen yok, milli eğitim müdürü kendin hallet dedi, başka çıkar yol yok diyor. Neticede yüzyüze bakıyoruz adamla. Doğuma 1 "hafta kala ders programı yapmak için okula çağırdı beni. Kesinlikle yapmayacağım dedim. Bu defa kendisi yapmış, bütün öğretmenlerin programı berbat. Karnım burnumda saatlerce ders programı oturtmaya uğraştım. Biz biraz gariban okuluz. Kendi içimizde işlerimizi halletmek zorunda kalıyoruzz

Bir de bu durum olmasa zaten izin alacaktınız o zaman borçları nasıl ödeyecektiniz?demek ki ödeme gücünüz varbir şekilde. Ben şahsen müdürü arayıp okul başlarsa izin alacağım başlamazsa online olursa almayacağım önün için şu sınıfı istiyorum demeye utanırım ya. Hayatta diyemem öyle bir şey.

Benim çalıştığım okulda da çocuğu olana öğleden sonralar boş, kendi branşı matematik verilen dersler beden eğitimi görsel sanatlar. Çocuğu olmayana da 30 saat ders 10 saat kurs çift nöbet... Nasılsa ders saatim az deyip özel derse vuruyorlar biz de çocuklar bir şeyler öğrensin diye kendimizi parçalıyoruz. Genel olarak idare öğretmenden ziyade okulun ildeki reklamını yapma derdinde. Sizi sizden başka kimse düşünmez orda.

Son düzenleme:
kimsesi olmayan o kadar çok çalışan bayan var ki bakıcı ayarlayacaksınız herkes gibi

Burada soku mudur olmus
velilere düşermiş asıl uzaktan eğitim öyle dedi bir de ya delireceğim.evet ya ülkemizde ki her veli üniversite mezunu her anne hem eğitimli hem de çocuğa ders vermesi için ev kadını.çalışan evde olmayacak çünkü canlı derslerde.bu sırada da bebek bakılacak pesssss

doğum izni uğruna mücadele verilip alınmış bir hak. tabii ki tüm kadın çalışanlar kullansın. ama bu şekilde yasal olanakları kendi çıkarına yontarak kullanmak cidden kadın haklarına zarar veriyor. özel sektör bu yüzden kadın çalışan istemiyor, kamuda kadın çalışana diğer çalışanlar kuşkuyla bakıyor.

Bizim okula gelin. O net tavırlar nasıl yıkılıyor. Mesela kanser tedavisi görmüş bir öğretmenimiz var. Oldukça da büyük bir ameliyat atlattı. Onun da tavrı çok netti, 21 saat üzeri ders almayacağım, kurs açmayacağım. En son 28 saat dersi ve 8 lere 3 gün kursu vardı. Biz de biraz hatır gönül var.

Anlıyorum lakin suistimal ediliyorsunuz ve bunun sonu gelmez.
Bu sorunları çözmek için idareci oluyorlar ve çözümde de sizi joker olarak görmemeliler.
Fedakarlıklarınız bir süre sonra göreviniz olabilir dikkat edin. Mesafe her anlamda iyidir ve kimse kimsenin ailesi değilidir.
Meslekte geçen 18 yılın sonunda söylüyorum bunları.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…