Okul Müdürün bana dediği lafa şok oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben kendimi değilde aslında öğrencileri düşündüğüm için 4 istedim
Öğrencileri düşünseniz en baştan izne ayrılırdınız. Diyelim ki uzaktan eğitimde 4lerle başladınız sonra yüz yüze eğitime geçildi ve izne çıktınız. Nerede kaldı şimdi çocukları düşünme işi?

Konu sahibi ya da bu konu için demedim, genelde bu tür konular bu tartışmaya dönüyor da ondan, öğretmenli konuların genel kanunu bu

İzin bozduran öğretmen çok. Belirli bir süreden sonra olmuştur o.
Hocam bende biliyorum bizim ilçede başlayanlar oldu tabiki etik değil yani ama ben okulların açılma ihtimali az gibi geliyor ondan dolayı boşuna ayrılmayım evden uzaktan eğitimi veririm diye düşündüm

Off benzer bir sorun bende de var. 5,5 aylık bebeğim var. 15 yıllık evliyim ve 17 yıllık öğretmenşm. 17 yıldır eşek gibi ders, kurs veriyorum okulda. Üstelik aynı okulda, 15. Senem. İdare o kadar alıştı ki eşek gibi çalışmama, şimdi bebeğimi kabul edemiyorlar bir türlü. 30 saat ders üzerine kurs vermeye çalışıyor idarecim. Bebek var diyorum, annen bakar diyor. Annem 75 yaşında ve yürüme problemi var. İstediğim sadece normal bir derse saati ve süt iznimi kullanabilme. Herkese bebeği var diye tolerans gösteren idarecim, bana gelince yan çizecek eminim. Ücretsiz izin alamam, paraya ihtiyaç var. Ben ne yapayım, ne edeyim hiç bilmiyorum.

Ya lutfen konu öğretmenler yattigi yerden maas aliyora gelmesin. Evet aylardir evlerdeyiz ama bu durumu biz istemedik. Her gun dort gozle haberleri takip ediyorum, asi bulunsun, virus bitsin de isimize geri donelim diye. Kimse istemezdi boyle bir seyin yasanmasini. Ne yazik ki bazi meslektaslarim boyle hesaplarin pesine dusuyor ama unutmayalim ki hepimizi cok degerli ogretmenler yetistirdi. Birkac olumsuz ornek uzerinden koskoca bir camiayi karalamayalim. Calisma saatlerimiz nispeten kisa olabilir ama yaptigimiz is hic kolay degil. Cogumuz evlerimizde bir cocuga bakarken bile of puf ederken, ogretmenler ufacik bir sinifta belki 40-50 tanesini kontrol altinda tutarak birseyler ogretmeye calisiyorlar. Nicelige degil niteliğe bakmak gerek. Burada surekli meslegimin asagilandigi mesajlar okumaktan biktim, gercekten cok uzucu. Tabi ki degismesi gereken noktalar vardir, elestirilir, duzeltilir ama ogretmenler yatiyor denmesin artik. Su memlekette belki en fazla itibar kaybeden bir meslege mensubum. Surekli insanlarin alayci sozlerine ve bakislarina maruz kaliyorum. Hayatinda öğretmenliğin yanindan bile gecmemis insanlarin bana isimi öğretmesini dinliyorum. Bu mesajim herhangi birine direkt bir cevap degildir. Yazacak olanlar illa ki cikacak. Simdiden icimi dokmek istedim. Konu sahibi, kusura bakmayin lutfen.

Küçük ilçe de olduğumdan ve biliyorum. Kuaförüm anlatmıştı onun oğlunun sinifi diye. Sınıf öğretmenlerinin, oğlu sünnet olmuş rahatsizlanmış pandemiden önce 6 aydir ücretsiz izindeymis (tam hatirlamiyorum ama dönem basinda izne ayrilmiş). Yerine geçici süreli bir öğretmen bakmış onun tayini çıkmış gitmiş. Sonra ücretli atamışlardi yerien (arkadaşımdı ücretli olarak atanan) sonra uzaktan egitim olacağı söylendi öğretmen iznini bozdurup uzaktan eğitim verdi, arkadaşımı postaladılar.

e ayrılın ücretsiz izne hocam engel olan mı var.uzaktan eğitim çok mu basit sizce gün de 1 saat ders anlatır geçerim mi diyorsunuz.bunun ödevleri var extra ders anlatımları var ödevleri tek tek kontrolü var yanlışları düzeltmesi var anlamadıkları yeri tekrarı var.geçen yıl devlet hazırlıksız yakalandı anca o kadar uzaktan eğitim oldu.bu yıl sıkı tutacaklardır.devamlı online olmak gerekecektir whatsap ta bile öğrenci soracaktır 4. sınıf matematiği ağır fen bilgisi ağır baktım ben kızım 4 oldu bu sene.asla istemezdim sizin tarzınızda öğretmen kusura bakmayın

Hocam zaten beni görmüyorlarki uzaktan eğitim vereceğim bir nevi ebadaki tv de çıkan öğretmenle aynıyım .Ebada bile iki öğretmen götürdü ders anlattı

İl içi yaptınız ve en az birkaç yıl yüzyüze bakacağınız müdürle başlangıcınız şu telefon konuşması ise sizin tabi hiçbir işiniz yolunda gitmez.

Adamın gözünde intibanız sıfır.

Daha bismillah gelmişsiniz, istiyorsunuz ki her şeyin en çokomellisi benim olsun.

Köylü kurnazı planlarınıza da pes diyorum. Ben özel hayatında öğretmenlerle görüşmeyen bir öğretmenim çünkü bu kafalara ne gerek var?

Allah içinize sindirsin.

Ahlaki değil bana göre.
Ben yapmam bunu.
Üstelik mesleğimize de leke sürülüyor

Hocam zaten beni görmüyorlarki uzaktan eğitim vereceğim bir nevi ebadaki tv de çıkan öğretmenle aynıyım .Ebada bile iki öğretmen götürdü ders anlattı
Yüz yüze eğitime geçilmesi halinden bahsediyorum hocam. Yüz yüze olursa izne ayrılırım demediniz mi?

Ben de bir kişiden 1 milyon öğretmene oturduğunuz yerden yaptığınız genellemeyi anlayamıyorum ve gerçekten artık sadece gülüyorum. Zira çok komik.
Had bilmek kadar güzel bir şey yok.

4. Sınıfı istemenize canı sıkılmış olabilir .
1.Sınıfı kimse almak istemiyor uğraştırıcı olduğu için
Ayrıca ilk etapta 1. Ve 2. Sınıflar başlayacak 4.sınıfların ne zaman başlayacağı belli değil

ben kendimi değilde aslında öğrencileri düşündüğüm için 4 istedim
Öyle olsa 1. Sınıf 4. Sınıf hiç farketmezdi ama siz doğum iznini sonra kullanırım evden işi hallederim bu sene diye düşünmüşsünüz. Yanlış anlamayın kimseyi yargılamak haddime değil ama mesajınıza tek ben değil çoğu kişi bunu çıkartmış. Yani yeni görev yerinize iyi bir intiba yaratmamışsınız. Yoksa öğretmenlere saygım sonsuz her zaman yeni nesili siz eğitiyorsunuz. Ben müdür beyi haklı buldum yanlış bir cümle kurmamış.

Babanizin hayrina çalışmıyorsunuz. O kurslardan ekders alıyorsunuz. Hatta bazı kursların ekders ücretleri %25 fazla alınıyor. Lütfen bunu idarecinin suçu olarak göstermeyin. Ayrıca doğum izni,süt izni,ücretsiz izin yasal haktır. İdareciniz en fazla surat asar. Dilekcenizi kabul etmeyecek hâli yok.

Hocam evden bir şekilde hepsini hatta alasını yaparım ben merak etmeyin, benim tarzımda derken neyi varmış tarzımın iki ihtimal var ya okullar açılmazsa devam ,okular açılırsa yeni öğretmenle çocuklar yüz yüze devam

Hocam aldırmayın.
Bizim mesleğin en olumsuz yanı sonuçlarının en erken 20 yıl sonra görülmesi.
Keşke ertesi gün/hafta/ay görebilseydik. O zaman farklı olurdu.
Hesap vereceğimiz, kendimizi açıklayacağımız tek yer de vicdanımız.
Ne sizin açıklamalarınız ne da başkasının örnekleri kimsenin fikrini değiştirmeyecek. Yormayın kendinizi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…