Öğrencileri düşünseniz en baştan izne ayrılırdınız. Diyelim ki uzaktan eğitimde 4lerle başladınız sonra yüz yüze eğitime geçildi ve izne çıktınız. Nerede kaldı şimdi çocukları düşünme işi?ben kendimi değilde aslında öğrencileri düşündüğüm için 4 istedim
Konu sahibi ya da bu konu için demedim, genelde bu tür konular bu tartışmaya dönüyor da ondan, öğretmenli konuların genel kanunu buyo konu farklı pandemi de tabiki maaşlarını alsınlar onların seçimi değil ki uzaktan öğretimde de ders ücreti dahil tam alsınlar maaşlarını.Ama bu durum aynı mı 1 olursa cıksss olmaz 4 olur sa olur online öğretimse olur yüzyüzeye dönerse cıkss olmaz durumu var burda.
Hocam bende biliyorum bizim ilçede başlayanlar oldu tabiki etik değil yani ama ben okulların açılma ihtimali az gibi geliyor ondan dolayı boşuna ayrılmayım evden uzaktan eğitimi veririm diye düşündümİzin bozduran öğretmen çok. Belirli bir süreden sonra olmuştur o.
Küçük ilçe de olduğumdan ve biliyorum. Kuaförüm anlatmıştı onun oğlunun sinifi diye. Sınıf öğretmenlerinin, oğlu sünnet olmuş rahatsizlanmış pandemiden önce 6 aydir ücretsiz izindeymis (tam hatirlamiyorum ama dönem basinda izne ayrilmiş). Yerine geçici süreli bir öğretmen bakmış onun tayini çıkmış gitmiş. Sonra ücretli atamışlardi yerien (arkadaşımdı ücretli olarak atanan) sonra uzaktan egitim olacağı söylendi öğretmen iznini bozdurup uzaktan eğitim verdi, arkadaşımı postaladılar.Bir öğretmen olarak sizi kınıyorum. Bizim üzerimize bu kadar gelinmesi sizin gibi meslektaşlarımızın da etkisi. Ücretsiz izne çıkmayıp aylarca parayı yerim demek, sonra da duruma bakayım çalışmam gerekirse ücretsiz izne çıkarım demek hoş mu? Hal etmeden yemeye çalışıyorsunuz.
Yazık
e ayrılın ücretsiz izne hocam engel olan mı var.uzaktan eğitim çok mu basit sizce gün de 1 saat ders anlatır geçerim mi diyorsunuz.bunun ödevleri var extra ders anlatımları var ödevleri tek tek kontrolü var yanlışları düzeltmesi var anlamadıkları yeri tekrarı var.geçen yıl devlet hazırlıksız yakalandı anca o kadar uzaktan eğitim oldu.bu yıl sıkı tutacaklardır.devamlı online olmak gerekecektir whatsap ta bile öğrenci soracaktır 4. sınıf matematiği ağır fen bilgisi ağır baktım ben kızım 4 oldu bu sene.asla istemezdim sizin tarzınızda öğretmen kusura bakmayınBebeğim olduğu için izne ayrılmayı düşündüğüm ayrıntısını kaçırdınız sanırım. Ben asla kaçacak ve yatacak biri değilim beni tanısanız keşke doğum iznine ayrılırken velilerim beni öyle güzel uğurladılarki o kadar çok ağlaştıkki hala arayıp sorarlar .Hatta diper küçük çocukları için beni soruyorlarmış sema aydan öğretmen 1 e başlayacaksa ona verecez diye ..Tabi benim tayinim çıktı
Hocam zaten beni görmüyorlarki uzaktan eğitim vereceğim bir nevi ebadaki tv de çıkan öğretmenle aynıyım .Ebada bile iki öğretmen götürdü ders anlattıÖğrencileri düşünseniz en baştan izne ayrılırdınız. Diyelim ki uzaktan eğitimde 4lerle başladınız sonra yüz yüze eğitime geçildi ve izne çıktınız. Nerede kaldı şimdi çocukları düşünme işi?
Merhaba arkadaşlar gittiğim yerde sivrilmemeye şöyle ortada ortada gitmeyi beceremiyorum nedense .Dakika bir gol bir. Sadede geliyorum...Ben sınıf öğretmeniyim İlçeden il merkezine tayinim çıktı .Yani 10 öğretmenli bir okuldan 40 öğretmenli bana göre büyük bir okula geldim. Benim 8 yaşında bir oğlum ve 9 aylık bir bebeğim var. Bu sene okula başlamayıp ücretsiz izin almayı düşünüyordum o yüzden evide uzak tuttuk daha doğrusu Kayınbabanın evine oturduk okula 40 dk sürüyor .Geçen sene doğumdan sonra yasal iznim bitince ücretsiz izne ayrılacaktım ama malum bir anda tatil olunca ayrılamadım devam ettim okula maaşımı puanımı falan aldım . Bu sene de gene aynı şey olur diye 1 ay uzaktan eğitimi yapayım diyorum .Sonra eğer okullar yüz yüze dönerse ücretsiz izne ayrılayım .Ama eğer açılmazsa uzaktan eğitimi devam ettiririm sorun değil bebekle . Bu durumu daha önce yeni okula başlamaya gittiğimde müdür yard.varmış ona söyledik oda müdür bilir hafta içi gelin falan dedi.Bugün bankadan hesap açtırıp yeni okula müdürle konuşmaya gidecektik .Vakit kalmadı pek gitmeden müdür ordamı diye sorayim diye aradım okulu müdür çıktı telefona. Gelecektik okula dedim 10 'dk ya çıkacağım dedi. Bende durumumu anlattım işte ücretsiz izni falan ... Bir tane ara sınıf varmış 4.sınıf ,gerisi 1.sınıfmış açıkta olan.
Dedim 4 verebilir misiniz falan diye .Adam bana daha ilk defa konuşuyom hiç görmedim hocam hiç hoş olmadı bu durum ,bende seviniyordum yaşlılar emekli oldu yerine genç öğretmenler geldi diye falan dedi .Ben zor durumda kalırım falan dedi .Bayanlar sorun hep zaten bebekli olunca dedi .Hocam yasal hakkınız tabi dedi .Pazartesi konuşuruz dedi diğer yeni gelenlerle onların durumlarına bakalım birde dedi.Ben şaşırdım açıkcası böyle demesine ve bozuldum gerçekten .Benim 4.sınıf istemem zaten öğretmenleri gitmiş. Yeni birisi gelecek beni zaten görmeyecekler kameradan anca görürler canlı derste .Yüz yüze eğitim olursa artık yerime milli eğitim kimi ayarlarsa ..Ama uzaktan eğitim olursa ben devam ederim .Arkadaşlar özellikle öğretmen idareci olanlar baştan mi ayrılayım ücretsiz izne ,yoksa zaten okullar açılmaz uzaktan devam eder mi .Boş yere ayrılmış olmayım çünkü maaşım yatmıycak borcumuz var hemde puanım ve hizmet süresi falan duracak .
Ahlaki değil bana göre.Küçük ilçe de olduğumdan ve biliyorum. Kuaförüm anlatmıştı onun oğlunun sinifi diye. Sınıf öğretmenlerinin, oğlu sünnet olmuş rahatsizlanmış pandemiden önce 6 aydir ücretsiz izindeymis (tam hatirlamiyorum ama dönem basinda izne ayrilmiş). Yerine geçici süreli bir öğretmen bakmış onun tayini çıkmış gitmiş. Sonra ücretli atamışlardi yerien (arkadaşımdı ücretli olarak atanan) sonra uzaktan egitim olacağı söylendi öğretmen iznini bozdurup uzaktan eğitim verdi, arkadaşımı postaladılar.
Yüz yüze eğitime geçilmesi halinden bahsediyorum hocam. Yüz yüze olursa izne ayrılırım demediniz mi?Hocam zaten beni görmüyorlarki uzaktan eğitim vereceğim bir nevi ebadaki tv de çıkan öğretmenle aynıyım .Ebada bile iki öğretmen götürdü ders anlattı
Ben de bir kişiden 1 milyon öğretmene oturduğunuz yerden yaptığınız genellemeyi anlayamıyorum ve gerçekten artık sadece gülüyorum. Zira çok komik.Sonra da niye ogretmen konularinda kavga çıkıyor sorusu? Ban yemek umrumda değil su an tek derdiniz yatarak para almak okul müdürünü tebrik ve takdir ediyorum az bile demis bi sey diyemez zaten derse ceza alır çünkü bu ulkede öğretmenler yatmaya alıştı bu pandemi tamamen bitsin gitecez basari 0 dı eksilere düşecek.
Öyle olsa 1. Sınıf 4. Sınıf hiç farketmezdi ama siz doğum iznini sonra kullanırım evden işi hallederim bu sene diye düşünmüşsünüz. Yanlış anlamayın kimseyi yargılamak haddime değil ama mesajınıza tek ben değil çoğu kişi bunu çıkartmış. Yani yeni görev yerinize iyi bir intiba yaratmamışsınız. Yoksa öğretmenlere saygım sonsuz her zaman yeni nesili siz eğitiyorsunuz. Ben müdür beyi haklı buldum yanlış bir cümle kurmamış.ben kendimi değilde aslında öğrencileri düşündüğüm için 4 istedim
Babanizin hayrina çalışmıyorsunuz. O kurslardan ekders alıyorsunuz. Hatta bazı kursların ekders ücretleri %25 fazla alınıyor. Lütfen bunu idarecinin suçu olarak göstermeyin. Ayrıca doğum izni,süt izni,ücretsiz izin yasal haktır. İdareciniz en fazla surat asar. Dilekcenizi kabul etmeyecek hâli yok.Off benzer bir sorun bende de var. 5,5 aylık bebeğim var. 15 yıllık evliyim ve 17 yıllık öğretmenşm. 17 yıldır eşek gibi ders, kurs veriyorum okulda. Üstelik aynı okulda, 15. Senem. İdare o kadar alıştı ki eşek gibi çalışmama, şimdi bebeğimi kabul edemiyorlar bir türlü. 30 saat ders üzerine kurs vermeye çalışıyor idarecim. Bebek var diyorum, annen bakar diyor. Annem 75 yaşında ve yürüme problemi var. İstediğim sadece normal bir derse saati ve süt iznimi kullanabilme. Herkese bebeği var diye tolerans gösteren idarecim, bana gelince yan çizecek eminim. Ücretsiz izin alamam, paraya ihtiyaç var. Ben ne yapayım, ne edeyim hiç bilmiyorum.
Hocam evden bir şekilde hepsini hatta alasını yaparım ben merak etmeyin, benim tarzımda derken neyi varmış tarzımın iki ihtimal var ya okullar açılmazsa devam ,okular açılırsa yeni öğretmenle çocuklar yüz yüze devame ayrılın ücretsiz izne hocam engel olan mı var.uzaktan eğitim çok mu basit sizce gün de 1 saat ders anlatır geçerim mi diyorsunuz.bunun ödevleri var extra ders anlatımları var ödevleri tek tek kontrolü var yanlışları düzeltmesi var anlamadıkları yeri tekrarı var.geçen yıl devlet hazırlıksız yakalandı anca o kadar uzaktan eğitim oldu.bu yıl sıkı tutacaklardır.devamlı online olmak gerekecektir whatsap ta bile öğrenci soracaktır 4. sınıf matematiği ağır fen bilgisi ağır baktım ben kızım 4 oldu bu sene.asla istemezdim sizin tarzınızda öğretmen kusura bakmayın
Hocam aldırmayın.Ya lutfen konu öğretmenler yattigi yerden maas aliyora gelmesin. Evet aylardir evlerdeyiz ama bu durumu biz istemedik. Her gun dort gozle haberleri takip ediyorum, asi bulunsun, virus bitsin de isimize geri donelim diye. Kimse istemezdi boyle bir seyin yasanmasini. Ne yazik ki bazi meslektaslarim boyle hesaplarin pesine dusuyor ama unutmayalim ki hepimizi cok degerli ogretmenler yetistirdi. Birkac olumsuz ornek uzerinden koskoca bir camiayi karalamayalim. Calisma saatlerimiz nispeten kisa olabilir ama yaptigimiz is hic kolay degil. Cogumuz evlerimizde bir cocuga bakarken bile of puf ederken, ogretmenler ufacik bir sinifta belki 40-50 tanesini kontrol altinda tutarak birseyler ogretmeye calisiyorlar. Nicelige degil niteliğe bakmak gerek. Burada surekli meslegimin asagilandigi mesajlar okumaktan biktim, gercekten cok uzucu. Tabi ki degismesi gereken noktalar vardir, elestirilir, duzeltilir ama ogretmenler yatiyor denmesin artik. Su memlekette belki en fazla itibar kaybeden bir meslege mensubum. Surekli insanlarin alayci sozlerine ve bakislarina maruz kaliyorum. Hayatinda öğretmenliğin yanindan bile gecmemis insanlarin bana isimi öğretmesini dinliyorum. Bu mesajim herhangi birine direkt bir cevap degildir. Yazacak olanlar illa ki cikacak. Simdiden icimi dokmek istedim. Konu sahibi, kusura bakmayin lutfen.