- 2 Temmuz 2020
- 154
- 260
Size sut iznini vermek zorunda. Ayrica istemezseniz 20 saatin ustunu veremez. Siz tecrubelisiniz daha iyi bilirsiniz yonetmelikleri. Nobetiniz de olmaz zatenOff benzer bir sorun bende de var. 5,5 aylık bebeğim var. 15 yıllık evliyim ve 17 yıllık öğretmenşm. 17 yıldır eşek gibi ders, kurs veriyorum okulda. Üstelik aynı okulda, 15. Senem. İdare o kadar alıştı ki eşek gibi çalışmama, şimdi bebeğimi kabul edemiyorlar bir türlü. 30 saat ders üzerine kurs vermeye çalışıyor idarecim. Bebek var diyorum, annen bakar diyor. Annem 75 yaşında ve yürüme problemi var. İstediğim sadece normal bir derse saati ve süt iznimi kullanabilme. Herkese bebeği var diye tolerans gösteren idarecim, bana gelince yan çizecek eminim. Ücretsiz izin alamam, paraya ihtiyaç var. Ben ne yapayım, ne edeyim hiç bilmiyorum.
bir öğretmenin ekmeğiyle büyüdüm okudum kendim de 4 yıla yakın devlette öğretmenlik yaptım formasyonum var gene de kendime öğretmen demem diyemem öğretmenlik yaptım derim sadece.öğretmen olmak kolay mı 1 öğrencinin bile geleceğiyle psikolojisiyle oynamanın vebali var.ya sizin çocuğunuz olsaydı o sınıfta.biraz empatiKonu sahibi ya da bu konu için demedim, genelde bu tür konular bu tartışmaya dönüyor da ondan, öğretmenli konuların genel kanunu bu
Ama bu konuda hak ediyorlar. Her konuda bir öğretmen olarak can hıraş savundum. Hatta ban yedim. Ama bu konuya da çok sinirlendim.Şimdi yattıkları yerden maaş alıyorcular da gelir
Ben açık açık durumunu söyledim sonra arkasından iş çevirmiş olmuyum diye .Benim duruma uyan 4.sınıf o yüzden dedim tabi kendi bilir isterse 1 versin farketmez ben hepsini yaparımUzaktan egitim olursa calismak, okul acilirsa ucretsize ayrilmak bir derece mantikli. Ama muduru arayip bana 1 vermeyin 4 verin demek nedir? Uyaniklik yaptiginiz icin mudur size 1 verir zaten...
Hanımefendi bunun öğretmenlikle alakası yok, durum bencilce. Çocuk planlarken pandemi yoktu, o zaman zaten ücretsiz izin düşünmüş olmalı.Şimdi yattıkları yerden maaş alıyorcular da gelir
O hanımefendi ben oluyorum sanırım arkamdan konuşmuş gibi oldunuz açıkcası .Bu sene durum farklı malesef öğretmen zaten uzaktan eğitimde ne kadar yararlı olabilirki iş velide bitiyor takibi veli yapacak .Hem merak etmeyin burası merkezi bir okul dakkasına öğretmen buluyorlar . Kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerde başlamayacak zaten .
Keşke böyle bi konu açılmasaydı..Ama bu konuda hak ediyorlar. Her konuda bir öğretmen olarak can hıraş savundum. Hatta ban yedim. Ama bu konuya da çok sinirlendim.
Niyetim ücretsiz izin ama süreç uzar maaşı yemek Tatlı azıcık da ben yiyeyim demek bu. Haksızlık.
Hocam branş iseniz 21 saatten fazla veremiyorlar, kursa da başvurmayın, zorunda değilsiniz.Off benzer bir sorun bende de var. 5,5 aylık bebeğim var. 15 yıllık evliyim ve 17 yıllık öğretmenşm. 17 yıldır eşek gibi ders, kurs veriyorum okulda. Üstelik aynı okulda, 15. Senem. İdare o kadar alıştı ki eşek gibi çalışmama, şimdi bebeğimi kabul edemiyorlar bir türlü. 30 saat ders üzerine kurs vermeye çalışıyor idarecim. Bebek var diyorum, annen bakar diyor. Annem 75 yaşında ve yürüme problemi var. İstediğim sadece normal bir derse saati ve süt iznimi kullanabilme. Herkese bebeği var diye tolerans gösteren idarecim, bana gelince yan çizecek eminim. Ücretsiz izin alamam, paraya ihtiyaç var. Ben ne yapayım, ne edeyim hiç bilmiyorum.
30 saat dersin ustune her hoca kurs kabul etmez. Idarecilerin baski yaptigina ben de sahit oldum. Ama paragoz ogretmen cok tabi, ek dersi maasina yakin olan.Babanizin hayrina çalışmıyorsunuz. O kurslardan ekders alıyorsunuz. Hatta bazı kursların ekders ücretleri %25 fazla alınıyor. Lütfen bunu idarecinin suçu olarak göstermeyin. Ayrıca doğum izni,süt izni,ücretsiz izin yasal haktır. İdareciniz en fazla surat asar. Dilekcenizi kabul etmeyecek hâli yok.
genelleme yanlış haklısınız .her zaman doktorlar bir öğretmenler iki en gerekli en önemli 2 meslektir derimBen de bir kişiden 1 milyon öğretmene oturduğunuz yerden yaptığınız genellemeyi anlayamıyorum ve gerçekten artık sadece gülüyorum. Zira çok komik.
Had bilmek kadar güzel bir şey yok.
O yönetmelikler ne yazık ki yazıda kalıyor.Size sut iznini vermek zorunda. Ayrica istemezseniz 20 saatin ustunu veremez. Siz tecrubelisiniz daha iyi bilirsiniz yonetmelikleri. Nobetiniz de olmaz zaten
Ben çocuğumu dokuz aylıkken verdim anneme döndüm işe. Bu açgözlülük.Bebeginiz 9 aylik olana kadar maas almissiniz zaten. Pandemiden epey yararlanmissiniz, yaz tatili de vardi.
Artik bu kadar da acgözlü olunmamali diye dusunuyorum. Ya ise baslayin ya ucretsize ayrilin.
Bebegi 3 aylikken calismaya baslayanlar var.
Borcunuz var paraya ihtiyaciniz varsa gidin okula...
Hocam devlet bana yasal hak vermiş neden hak yemiş olayım .Diğer öğretmenlerde o zaman haksız maaş almış olmuyor mu okula gitmeyerek . o zaman dönem ortasına tayin isteyen bebek yapan sınıfını bırakan herkes hak yiyorAma bu konuda hak ediyorlar. Her konuda bir öğretmen olarak can hıraş savundum. Hatta ban yedim. Ama bu konuya da çok sinirlendim.
Niyetim ücretsiz izin ama süreç uzar maaşı yemek Tatlı azıcık da ben yiyeyim demek bu. Haksızlık.
Duygulandım mesajınızı okuyunca gözümden yaşlar süzüldü. Oysa ki okul hayatımın bitmesinin sebebi bir öğretmen demek bile istemediğim birinin babama tek lafıydı. Bütün hayatımı o öğretmen aldı elimden asla hakkımı helal etmiyorum.bir öğretmenin ekmeğiyle büyüdüm okudum kendim de 4 yıla yakın devlette öğretmenlik yaptım formasyonum var gene de kendime öğretmen demem diyemem öğretmenlik yaptım derim sadece.öğretmen olmak kolay mı 1 öğrencinin bile geleceğiyle psikolojisiyle oynamanın vebali var.ya sizin çocuğunuz olsaydı o sınıfta.biraz empati
Hocam ben kurs vermiyorum dense hiçbir idareci zorla verdiremez. Ki zaten kendisi vermek istemese başka öğretmen illaki ister. Hatta dykyi (isimleri karistiriyor olabilirim baska bir kurs da olabilkr ) ücretli öğretmen bile açabiliyor. 15 yil ayni okulda idarecinin zorlamasiyla ekstra kurs açmaz hiç kimse. Gerekirse okul değiştirir.30 saat dersin ustune her hoca kurs kabul etmez. Idarecilerin baski yaptigina ben de sahit oldum. Ama paragoz ogretmen cok tabi, ek dersi maasina yakin olan.
Geçen yıl biz kurslarımızı ücretsiz yaptık. Yani babamızın hayrına. Üstelik haftasonu da veli izin kağıdı alarak devam ettik. Demek ki herkes herşeyi para için yapmıyormuş. Dilekçelerimiz bazen işleme konmuyor. Çoğu zaman idareci odaya çağırıp, inceden ayar veriyor. Mecbur kabul ediyorsunyzBabanizin hayrina çalışmıyorsunuz. O kurslardan ekders alıyorsunuz. Hatta bazı kursların ekders ücretleri %25 fazla alınıyor. Lütfen bunu idarecinin suçu olarak göstermeyin. Ayrıca doğum izni,süt izni,ücretsiz izin yasal haktır. İdareciniz en fazla surat asar. Dilekcenizi kabul etmeyecek hâli yok.