Okul Müdürün bana dediği lafa şok oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Müdürünüz zaten size ters bir cevap vermemiş ki. Gayet de doğru konuşmuş. Ben sizi hatalı buldum. 4. Sınıfları istiyorsunuz çünkü yüz yüze eğitim başlarsa bu çocukların bir süre öğretmensiz kalma ihtimali olduğunu biliyorsunuz. Çocuklar zaten geçen sene de eğitim göremediler. Sizi çok hatalı buldum. Bir de uzerine mudur ile ilgili konu açmanız da ayrı bir tuhaf. Nerden baksak hatalısınız.

Müdür hocanın sözlerinde şok olunacak bir durum görmedim. O bir idareci ve kendince hesap kitap yapmaya çalışıyor. Konuşma yazdığınız gibi geçtiyse, çok kibar konuşmuş. Hayal kırıklığını dile getirmiş ama yine de yardımcı olmaya çalışırız gibi bir ifade kullanmış. Siz hemen hay hay hallederiz demesini mi bekliyordunuz? Bizim kurumlarda halledilecek işlere bile müdür Naz yapar.
pandemi işine gelince bu işten açıkçası epey nemalanmışsınız. Eğer pandemi olmasaydı planınız neydi? Mart Nisan gibi işe başlamayıp, heyet raporu almak mıydı? Çocuk planlı olduysa, zaten bir şey düşünmüş olmalısınız.
Sırf bu nedenlerle oğlumu 1. Sınıfa yazdıracağım zaman hocam doğuracak yaşta bir öğretmen olmasın diye müdüre ricada bulunmuştum, bu yüzden önceliğim erkek öğretmendi. Ana sınıfında sağ olsun hocamız 2 Veli ile sorun yaşayınca, benim eşimin maddi durumu iyi uğraşamam diyerek heyet raporu aldı ve ücretli öğretmen ile tamamladık. Evet ücretli olan öğretmen de çok özveriliydi ama diğer hocanın yaptığı hiç etik bir yaklaşım değil.

Size sut iznini vermek zorunda. Ayrica istemezseniz 20 saatin ustunu veremez. Siz tecrubelisiniz daha iyi bilirsiniz yonetmelikleri. Nobetiniz de olmaz zaten

Konu sahibi ya da bu konu için demedim, genelde bu tür konular bu tartışmaya dönüyor da ondan, öğretmenli konuların genel kanunu bu
bir öğretmenin ekmeğiyle büyüdüm okudum kendim de 4 yıla yakın devlette öğretmenlik yaptım formasyonum var gene de kendime öğretmen demem diyemem öğretmenlik yaptım derim sadece.öğretmen olmak kolay mı 1 öğrencinin bile geleceğiyle psikolojisiyle oynamanın vebali var.ya sizin çocuğunuz olsaydı o sınıfta.biraz empati

Şimdi yattıkları yerden maaş alıyorcular da gelir
Ama bu konuda hak ediyorlar. Her konuda bir öğretmen olarak can hıraş savundum. Hatta ban yedim. Ama bu konuya da çok sinirlendim.
Niyetim ücretsiz izin ama süreç uzar maaşı yemek Tatlı azıcık da ben yiyeyim demek bu. Haksızlık.

Uzaktan egitim olursa calismak, okul acilirsa ucretsize ayrilmak bir derece mantikli. Ama muduru arayip bana 1 vermeyin 4 verin demek nedir? Uyaniklik yaptiginiz icin mudur size 1 verir zaten...
Ben açık açık durumunu söyledim sonra arkasından iş çevirmiş olmuyum diye .Benim duruma uyan 4.sınıf o yüzden dedim tabi kendi bilir isterse 1 versin farketmez ben hepsini yaparım

Normalde meslektasimi sonuna kadar savunurum ama bu konuda sizin dusuncelerinizi hic etik bulmadim hocam. Uzaktan da olsa ders derstir. Egitim devam edecek. Bebek bakarken uzaktan egitimi hakkiyla devam ettirebileceginizi dusunuyor musynuz? Yoksa orda da bana az saat verin vs deyip gecistirecek misiniz? Mudurunuzun soylediklerinde sok olacak bsy yok. Daha tanismaya bile gelmeden sartli ycretsiz izin muhabbeti tuhaf gelmstir. Kibar bile konusmus.

Siz daha yazım kurallarını bile bilmiyorsunuz, sınıf öğretmeni olmuşsunuz . Devletin muhteşem vizyonuyla maalesef vasıfsız insanlar ogretmen oluyor ,yazık cocuklara ...

Hocam branş iseniz 21 saatten fazla veremiyorlar, kursa da başvurmayın, zorunda değilsiniz.

30 saat dersin ustune her hoca kurs kabul etmez. Idarecilerin baski yaptigina ben de sahit oldum. Ama paragoz ogretmen cok tabi, ek dersi maasina yakin olan.

Ben de bir kişiden 1 milyon öğretmene oturduğunuz yerden yaptığınız genellemeyi anlayamıyorum ve gerçekten artık sadece gülüyorum. Zira çok komik.
Had bilmek kadar güzel bir şey yok.
genelleme yanlış haklısınız .her zaman doktorlar bir öğretmenler iki en gerekli en önemli 2 meslektir derim

Ben çocuğumu dokuz aylıkken verdim anneme döndüm işe. Bu açgözlülük.
Bir öğretmen kendinden çok çocukları düşünmeli. Düşünmek zorunda. Siz tatlı tatlı maaş yiyin diye kaç çocuk mağdur olacak. Çıkmayacak mı sizden sanıyorsunuz?

Hocam devlet bana yasal hak vermiş neden hak yemiş olayım .Diğer öğretmenlerde o zaman haksız maaş almış olmuyor mu okula gitmeyerek . o zaman dönem ortasına tayin isteyen bebek yapan sınıfını bırakan herkes hak yiyor

Duygulandım mesajınızı okuyunca gözümden yaşlar süzüldü. Oysa ki okul hayatımın bitmesinin sebebi bir öğretmen demek bile istemediğim birinin babama tek lafıydı. Bütün hayatımı o öğretmen aldı elimden asla hakkımı helal etmiyorum.

30 saat dersin ustune her hoca kurs kabul etmez. Idarecilerin baski yaptigina ben de sahit oldum. Ama paragoz ogretmen cok tabi, ek dersi maasina yakin olan.
Hocam ben kurs vermiyorum dense hiçbir idareci zorla verdiremez. Ki zaten kendisi vermek istemese başka öğretmen illaki ister. Hatta dykyi (isimleri karistiriyor olabilirim baska bir kurs da olabilkr ) ücretli öğretmen bile açabiliyor. 15 yil ayni okulda idarecinin zorlamasiyla ekstra kurs açmaz hiç kimse. Gerekirse okul değiştirir.

Geçen yıl biz kurslarımızı ücretsiz yaptık. Yani babamızın hayrına. Üstelik haftasonu da veli izin kağıdı alarak devam ettik. Demek ki herkes herşeyi para için yapmıyormuş. Dilekçelerimiz bazen işleme konmuyor. Çoğu zaman idareci odaya çağırıp, inceden ayar veriyor. Mecbur kabul ediyorsunyz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…