- 9 Mayıs 2015
- 3.657
- 7.938
Ben duruma hakim degildim, o yuzden sordum. Bir arkadas acikladi sagolsun. Tabi ki adaletli olunmasi gerekiyor. 1. Siniflar cok zormus. Kimse istemez o zaman. Daha gelir gelmez ben istemem demek olmaz ki. Ben brans ogretmeniyim. O yuzden bilmiyordum bu durumu. Bana butun siniflar ayni geliyor cunku.bence müdür haklı belki diğer öğretmenlerin de geçerli mazeretleri var.çünkü 1. sınıf yüzyüze ders var bu sene ama 4 de yok uzun süre.ve yüzyüze devam edilecekse izne ayrılacakmış ücretsiz hanımefendi.e çocuklar ne olacak deneme tahtası mı onlar 2 ay sonra öğretmensiz kalacaklar .bir öğretmen olarak bunu sizin de hoş görmemeniz lazım bence hocam
Aslında yeniler ve ücretliler çok hevesli oluyor. Yeniler idealistlikten ücretliler idare beni sevsin diye :) ama öğrenci açısindan haksizlik her öğretmen farklidir.Çok buyuk haksizlik.
Aynen hocam ben de il içi yaptım mesela başlayacağım okulda garanti 1 leri verecekler bana hiç 3 ve 4 okutmak nasip olmadı daha banaEvet hocam ama ben genel olarak konuşuyorum atıyorum okulda hem 4ler hem 1ler boşaldı, idareciler genelde tercih hakkini öğretmene bırakır. Ha mesela 4lerin devamlı öğretmeni dogum iznine ayrilirsa ücretli atarlar diğer öğretmen mecbur 1leri alır.
Benim ilkokulda 5 senede her sene hatta yil icinde bile ogretmenim degismisti. Hala ilk ogretmenime cok kizginim gittigi icinAslında yeniler ve ücretliler çok hevesli oluyor. Yeniler idealistlikten ücretliler idare beni sevsin diye :) ama öğrenci açısindan haksizlik her öğretmen farklidir.
O hanımefendi ben oluyorum sanırım arkamdan konuşmuş gibi oldunuz açıkcası .Bu sene durum farklı malesef öğretmen zaten uzaktan eğitimde ne kadar yararlı olabilirki iş velide bitiyor takibi veli yapacak .Hem merak etmeyin burası merkezi bir okul dakkasına öğretmen buluyorlar . Kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerde başlamayacak zaten .bence müdür haklı belki diğer öğretmenlerin de geçerli mazeretleri var.çünkü 1. sınıf yüzyüze ders var bu sene ama 4 de yok uzun süre.ve yüzyüze devam edilecekse izne ayrılacakmış ücretsiz hanımefendi.e çocuklar ne olacak deneme tahtası mı onlar 2 ay sonra öğretmensiz kalacaklar .bir öğretmen olarak bunu sizin de hoş görmemeniz lazım bence hocam
Hocam 1ler cok zor ya. İdareciyle arasi iyi olan almaz 1leri :)Aynen hocam ben de il içi yaptım mesela başlayacağım okulda garanti 1 leri verecekler bana hiç 3 ve 4 okutmak nasip olmadı daha bana
burda öğretmenleri çatır çatır savunan ben bu konuya çok sinirlendim okuyunca .böyle kişiler öğretmen olmasın ya olmasın.evden öğretmenliğe varım ama yüzyüze ye dönerse ayrılırım ne demek .benim annem de öğretmendi ilkokul eskiden bakıcı bile yoktu doğru dürüst ayrı şehirlerde annanne babanne baktı gene de öğrencileri mağdur edilmedi.şimdiden izne ayrılsın ücretsiz okullar öncelikle öğrenciler için var öğretmen 2.plandadırBaştan ayrılın, okul da çocuklar da sıkıntıya düşmesin; siz de daha fazla yüz göz olmamış olursunuz.
Bütün öğretmenler öyle yapacak bende dahil uzaktan eğitim canlı ders vereceğiz . dikkat ederseniz uzaktan olursa herkes maaşını alacak .Okula gidilecekse izne ayrılacaksıniz, evde kalinacaksa maaş alıp bebek bakacaksiniz doğru mu anladım? Müdür az demiş bence
Hocam işte sizin kronik rahatsızlığınız yok.O hanımefendi ben oluyorum sanırım arkamdan konuşmuş gibi oldunuz açıkcası .Bu sene durum farklı malesef öğretmen zaten uzaktan eğitimde ne kadar yararlı olabilirki iş velide bitiyor takibi veli yapacak .Hem merak etmeyin burası merkezi bir okul dakkasına öğretmen buluyorlar . Kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerde başlamayacak zaten .
Sonra da niye ogretmen konularinda kavga çıkıyor sorusu? Ban yemek umrumda değil su an tek derdiniz yatarak para almak okul müdürünü tebrik ve takdir ediyorum az bile demis bi sey diyemez zaten derse ceza alır çünkü bu ulkede öğretmenler yatmaya alıştı bu pandemi tamamen bitsin gitecez basari 0 dı eksilere düşecek.Merhaba arkadaşlar gittiğim yerde sivrilmemeye şöyle ortada ortada gitmeyi beceremiyorum nedense .Dakika bir gol bir. Sadede geliyorum...Ben sınıf öğretmeniyim İlçeden il merkezine tayinim çıktı .Yani 10 öğretmenli bir okuldan 40 öğretmenli bana göre büyük bir okula geldim. Benim 8 yaşında bir oğlum ve 9 aylık bir bebeğim var. Bu sene okula başlamayıp ücretsiz izin almayı düşünüyordum o yüzden evide uzak tuttuk daha doğrusu Kayınbabanın evine oturduk okula 40 dk sürüyor .Geçen sene doğumdan sonra yasal iznim bitince ücretsiz izne ayrılacaktım ama malum bir anda tatil olunca ayrılamadım devam ettim okula maaşımı puanımı falan aldım . Bu sene de gene aynı şey olur diye 1 ay uzaktan eğitimi yapayım diyorum .Sonra eğer okullar yüz yüze dönerse ücretsiz izne ayrılayım .Ama eğer açılmazsa uzaktan eğitimi devam ettiririm sorun değil bebekle . Bu durumu daha önce yeni okula başlamaya gittiğimde müdür yard.varmış ona söyledik oda müdür bilir hafta içi gelin falan dedi.Bugün bankadan hesap açtırıp yeni okula müdürle konuşmaya gidecektik .Vakit kalmadı pek gitmeden müdür ordamı diye sorayim diye aradım okulu müdür çıktı telefona. Gelecektik okula dedim 10 'dk ya çıkacağım dedi. Bende durumumu anlattım işte ücretsiz izni falan ... Bir tane ara sınıf varmış 4.sınıf ,gerisi 1.sınıfmış açıkta olan.
Dedim 4 verebilir misiniz falan diye .Adam bana daha ilk defa konuşuyom hiç görmedim hocam hiç hoş olmadı bu durum ,bende seviniyordum yaşlılar emekli oldu yerine genç öğretmenler geldi diye falan dedi .Ben zor durumda kalırım falan dedi .Bayanlar sorun hep zaten bebekli olunca dedi .Hocam yasal hakkınız tabi dedi .Pazartesi konuşuruz dedi diğer yeni gelenlerle onların durumlarına bakalım birde dedi.Ben şaşırdım açıkcası böyle demesine ve bozuldum gerçekten .Benim 4.sınıf istemem zaten öğretmenleri gitmiş. Yeni birisi gelecek beni zaten görmeyecekler kameradan anca görürler canlı derste .Yüz yüze eğitim olursa artık yerime milli eğitim kimi ayarlarsa ..Ama uzaktan eğitim olursa ben devam ederim .Arkadaşlar özellikle öğretmen idareci olanlar baştan mi ayrılayım ücretsiz izne ,yoksa zaten okullar açılmaz uzaktan devam eder mi .Boş yere ayrılmış olmayım çünkü maaşım yatmıycak borcumuz var hemde puanım ve hizmet süresi falan duracak .
Ben de öğretmenim ama bu tip hesapların savunulacak yanı yok.burda öğretmenleri çatır çatır savunan ben bu konuya çok sinirlendim okuyunca .böyle kişiler öğretmen olmasın ya olmasın.evden öğretmenliğe varım ama yüzyüze ye dönerse ayrılırım ne demek .benim annem de öğretmendi ilkokul eskiden bakıcı bile yoktu doğru dürüst ayrı şehirlerde annanne babanne baktı gene de öğrencileri mağdur edilmedi.şimdiden izne ayrılsın ücretsiz okullar öncelikle öğrenciler için var öğretmen 2.plandadır
Alışmışım ben 1 ve 2 lere sanırm elimizden geleni yapacağız tek açılsın da inşallah sağlıklı günlere de kavuşalım Allah 'ın izniyleHocam 1ler cok zor ya. İdareciyle arasi iyi olan almaz 1leri :)