- 18 Ağustos 2016
- 4.800
- 19.725
-
- Konu Sahibi Hayalgecem
Evet bizim hepsi içinde sene boyunca başka almiycazKırtasiye malzemeleri için kreşlerde 1500-3500 arası fiyat duydum bu yıl. Fiystı uygun olanlarda dönemlik alıyorlar. Bu kırtasiye malzemeleri için havlu kağıt, tuvalet kağıdı, fon kartonları, a4ler vs.. Her şey dahil oluyor.
4000 lira bizim bu sene kirtasiye ucreti.Hayırlı Akşamlar Hanımlar, burayi yıllardır takip ediyorum.Sonunda üye olmak banada nasip oldu.Soruma gelmek istersek şöyle ki; 5 yasindaki kızımı bugün özel bi ana okuluna kayıt ettirdim.Öğretmen hanımla şartlari konuştuk. Aylik ücret 1.200 TL sabah 10 da gidicek akşam 4 e kadar ,öğle yemeği oraya ait tamam güzel dedim.Sonra öğretmen 2 milyar okul malzemeleri için ek para istedi ve bi çanta verdi.İcinde etkinlik malzemeleri kuruboya ,oyun hamuru,kalem,silgi vs var.Kitaplar da içine dahil ama onlar daha gelmedi dedi.Bu fiyat bana çok geldi, sizce normal mi? Bu kadar tutarmi ?Bu arada kırtasiye malzemeleri pahalı olanlardan değil,bilinen kaliteli bi marka değildi
Bu kreşe vermeden önce başka yere yazdırdım kızımı evime çok uzaktı ,servis çıkmadı. Oradan liste verdiler inanin adını duymadığım bir sürü şey ,bulmak var bide onlariDevlet anaokuluna gidiyor kızım.
İhtiyaç listesi verdiler..
Bir alışverişim 470 tuttu..
Öteki 640 tuttu..
Daha da eksik çıkar .
Ara ara da 20 lira 50 lira gibi ihtiyaçlar için para topluyorlar. 20 lira olunca görünmüyor ama sürekli sürekli olunca, o da bir gider oluyor .
Bazen ben de diyorum keşke toptan malzeme parası diye verseydik de kurtulsaydik...
Taksit taksit olunca emin olun 2 bini de geçiyor.
Fon kartonu her renkten 4 er tane demiş meselazaten karton dediğin şey tuttu 100 lira.
4 adet büyük boy pritt demiş.. yine 100 lira...
Paranın değeri mı kaldı ki
Bir de istenilen şeyleri bulmak ayrı mesele, oraya bak buraya bak. İnternette bak ..
Hangisi hesaplı diye düşünürken aamaaaan yeter bee diye kriz geçirparasına bakmadan al geç.
Kısacası 2000 çok makul.. çok daha kolay ..
Devlet okulu değil , bi binanın alt dairesini okul kreş yapmışlar 40 öğrenci var icindebağımsız anaokulları olur bazı ilçelerde
devlet okuludur ve bağımsızdır onlardan sizinki muhtemelen
böylesi uygun fiyatın açıklaması ancak bu şekilde olur çünkü
Devlete bağlı okul değil bi binanin alt dairesini kreş ana okulu yapmışlar. 40 öğrenci var 4 6 yaşÖzel okul mu gerçekten? Devlete bağlı bağımsız anaokulumu?
Aynen öyle özel okullara zam sınırlaması geldiğinden o paranın yeterli olmayacağı için masraflara yemek kitap kıyafet servise fahiş fiyat istiyorlar. İçinde 2500 lük kitap var en fazla bizden 9 bine yakın para aldılar. Okulun içini personelini öğretmenlerini sağladığı imkanları görünce hak verdim. Ama servise nööööö. Resmen dolandırıyordu. Başka çözüm buldum. O kitapları 2. El alırsanız Online eğitimlerin ve bazı üyeliklerin şifresini vermiyorlar haftalık sınavlara da almıyorlar. Hepsini düşünmüşler yani. Çocuk yapan en az devlet okulunda kursuyla ek kitaplarıyla gerektiğinde özel dersiyle masraflar olacağını bilerek yapsın. Gelir azsa tek çocuk da kalsın. İyi eğitim her yavrunun hakkı
nasıl yani anlamadımDevlet okulu değil , bi binanın alt dairesini okul kreş yapmışlar 40 öğrenci var icinde
Yasaldır olmasa çalıştırmazlardınasıl yani anlamadım
milli eğitime veya aile sosyal politikalar bakanlığına bağla değil mi?
yani yasal dimi?
Normal diyorumHayırlı Akşamlar Hanımlar, burayi yıllardır takip ediyorum.Sonunda üye olmak banada nasip oldu.Soruma gelmek istersek şöyle ki; 5 yasindaki kızımı bugün özel bi ana okuluna kayıt ettirdim.Öğretmen hanımla şartlari konuştuk. Aylik ücret 1.200 TL sabah 10 da gidicek akşam 4 e kadar ,öğle yemeği oraya ait tamam güzel dedim.Sonra öğretmen 2 milyar okul malzemeleri için ek para istedi ve bi çanta verdi.İcinde etkinlik malzemeleri kuruboya ,oyun hamuru,kalem,silgi vs var.Kitaplar da içine dahil ama onlar daha gelmedi dedi.Bu fiyat bana çok geldi, sizce normal mi? Bu kadar tutarmi ?Bu arada kırtasiye malzemeleri pahalı olanlardan değil,bilinen kaliteli bi marka değildi
Bağımsız anaokulu , devlet anaokulu ama bağımsız bir yerde yani bir ilkokulun bahçesi ,binası içinde değildir. Kendine ait tek binadir yine dediğim gibi devlete bağlidir. Öğretmenleri devlet memdurudur.Bağımsız anaokulu denilen yerler sübyan okulu dedikleri yerler mi?
tarikatların mahalle aralarında açtıkları yerlerin adı sıbyan okuluSübyan okulu ne ya, ilk defa duydum, öyle bir okul resmiyette varsa ülkeyi eskiye götüreceğiz diye iyice abartmışlar
Şükürler olsun öyle şeyler yok burada, onları gormeye tahammül edebilir miyim bilmiyorumtarikatların mahalle aralarında açtıkları yerlerin adı sıbyan okulu
sizin orada dağıtmıyorlar mı fesli erkek türbanlı kız bebelerle dolu, "evladını biz gönder müslüman" temalı, kız-erkek ayrı sıbyan okulu broşürleri?
O zaman malzeme listesini kendiniz alın marka model ne istiyorlarsa aynısını alın çocuğunuza. Böyle bir hakkınız var.Devlete bağlı okul değil bi binanin alt dairesini kreş ana okulu yapmışlar. 40 öğrenci var 4 6 yaş