Okul Malzeme Ücreti

1000, 2000, 300 hayretle okuyorum kres bebesi altin parsomene falan mi resim boyama yapiyor :bicak: 1 kutu boya 1-2 top kagit nasil 2000 300 tl olabilir haretler icindeyim :KK57:
Yıllık ücret bu. 1000-2000 arası beklentiler makul ama üstü kreş ya da özel okulun eğitim ücretini arttıramaması nedeniyle kaynak arayışı.
Bir top kağıt 90-100 tl olmuş. Kuru boya, pastel boya, sulu boya, parmak boyası, makas, karton süslü püslü kağıtlar balonlar vb malzemeler 1000 lira tutar. Bunlar dışında ilkokula hazırlık kitapları da var tabi.

Biz 5 bin tl verdik kirtasiye parasi aylikta 3500 kres ucreti arti 1000 tl servis :) simdi mutlu ve tatmin olmussunuzdur okulun uygun olduguna dair 😂
çocuk nasa da bir kreşe gidiyor sankim? :KK53: :KK45: şaka bir yana fiyatlar korkunç uçtu.çocuk sahibi olmak da lüksleşecek yakında.

Hayırlı Akşamlar Hanımlar, burayi yıllardır takip ediyorum.Sonunda üye olmak banada nasip oldu.Soruma gelmek istersek şöyle ki; 5 yasindaki kızımı bugün özel bi ana okuluna kayıt ettirdim.Öğretmen hanımla şartlari konuştuk. Aylik ücret 1.200 TL sabah 10 da gidicek akşam 4 e kadar ,öğle yemeği oraya ait tamam güzel dedim.Sonra öğretmen 2 milyar okul malzemeleri için ek para istedi ve bi çanta verdi.İcinde etkinlik malzemeleri kuruboya ,oyun hamuru,kalem,silgi vs var.Kitaplar da içine dahil ama onlar daha gelmedi dedi.Bu fiyat bana çok geldi, sizce normal mi? Bu kadar tutarmi ?Bu arada kırtasiye malzemeleri pahalı olanlardan değil,bilinen kaliteli bi marka değildi
Çok çok uygun hem okul fiyatı hem kırtasiye masrafları.

1200 e okul bulsam 2 bin de bahsis birakirim abla.Normal yani 2 bin kirtasiye 6 bin aldilar kard

1000’lerde okul mu kalmış yahu nasıl bir okul hem de yemek veriyor??

Kırtasiye, temizlik, kitap parası hepsi için 2000 TL gayet normal bir rakam.
Siz aylık ücreti az verince, malzeme parası gözünüze çok gelmiş anlaşılan.
Evet
Diyanetin okulları var bir de camilerde 4-6 yaş çocuk alan okullar var. Onlara deniyor sanırım.
Bizim kreş diyanete bağlı değil bi binanın alt dairesini ana okulu yapmislar 40 öğrenci var

1000, 2000, 300 hayretle okuyorum kres bebesi altin parsomene falan mi resim boyama yapiyor :bicak: 1 kutu boya 1-2 top kagit nasil 2000 300 tl olabilir haretler icindeyim :KK57:
Onlar yine uygun benim oturduğum yerde yakın bı Özel kreş 1.donem 4000 2.donem 4000 kırtasiye ücreti istedi ve aylık okula verilecek para 5.500 ve bu Ocak ayinda askeri ücret arttiginda direk olarak artiyo

Ay çok güldüm ufo gören masum köylü :KK70:

1 top kağıt 100 lira, ortalama bir kutu pastel boya 40-60 lira, kuru boyalar da öyle. Bunu keçelisi sulusu parmak boyası yüz boyası sıvı ve mum yapıştırıcısı bantı simli simsiz evası keçesi fon kartonu oynar gözleri ataçları boncukları pipetleri şönilleri oyun hamuru anası danası ıvırı zıvırı ohooo:KK70:

2 sene önceye kadar oğlumun okulu liste veriyordu kendimiz alıyorduk. Toptancı kırtasiye var tanıdığımız. 2 sene önce 700 liraya falan alıyorduk kırtasiye listesini. Şimdi küçüğe martta erken kayıt yaptık diye 2000 verdik ama eylül kayıtları çok daha fazla istiyor ki haklılar.

Büyük oğluma öğretmen çok küçük bi liste vermişti yakındaki kırtasiyeye gittim aldım. Kalemleri oyun hamurları falan evde vardı onların dışında ona bile 300 lira verdim ki aldığım 4 tane 40 yaprak defter pastel boya kuru boya 2 karton silgi makas gibi küçük şeyler.

Devletin herhangi bir dairesine bağlı olmayan anaokulu mu olur ya? Özel okullar da devlete bağlıdır hanımefendi. İnsanlar kafasına göre okul açamazlar.

Varlığından haberdar olunca şikayet etmeniz gerekirken çocuğunuzu nasıl güvenip teslim edersiniz öyle bir yere?
Lalegül anaokulu diye geçiyor

Yahu hiç araştırmadınız mı? Kayıt ederken siz hangi bakanlığa bağlısınız diye sormadınız mı? Buranın izni var mı ne bu apartman dairesinden bozma yeri okul yapmışsınız demediniz mi?
Yüksek ihtimal de benim bildiğim gibidir ben bekarken bizim evin orada vardı kadın kendi binasının alt katını yapmıştı. Ama o ana okulu diye geçmiyordu kreş gibiydi. Çocuk gelişimi eğitimi almamış genç kızlar öğretmen oluyor ağırlık din eğitimi veriliyor,boya resim yapıyorlar, elişi kağıdı ile oynuyorlar… Yemeklerde hayırseverlerin yardımı ile oluyor genelde poğaça, kek, meyve suyu ,simit bazen, et,pilav ….

X