Okul Malzeme Ücreti

Servis ücreti olmadığı belirtmek istedim eğitim ücreti aylık 1 200 2 binde 1 kere vermek üzere malzemeler için
Gayet normal.
Oğlumun geçen sene gittiği devlet okulu bu sene aidat 700. Kırtasiye de üç sayfa liste vermişler gönderen arkadaşım toplam 1500 harcadık diyor.
Bu sene özele gidiyor kırtasiye ücreti 3,5 ödedik o da şehrin en uygun kırtasiye ücretiydi. Diğer özeller ortalama 5 bin aldılar. Serviste 1200 ödüyoruz

Konu Sahibi bu ücret sadece o çantadakiler için alınmıyor ki. Bütün bir yıl çocuğunuzun orada kullanacağı ortak malzemeler için alınıyor. Mesela kağıtlar, ıslak mendiller, tuvalet kağıtları vs. vs.

Gayet uygun bir rakam. İçiniz rahat olsun. Biz 6 sene önce falan kızım 1.sınıfa başlarken bize verdikleri kırtasiye listesini bu fiyata almıştık. Kitaplar yok içinde.

Bedava kardeşim sakın kaçırma :) Okul parasını geç kırtasiyeye ödediğim rakamlar bu bahsettiğin rakamın yanından geçmiyor. Birde iki milyar değildir o,öyle olsa hiç kimse ödeyemez

Hayırlı Akşamlar Hanımlar, burayi yıllardır takip ediyorum.Sonunda üye olmak banada nasip oldu.Soruma gelmek istersek şöyle ki; 5 yasindaki kızımı bugün özel bi ana okuluna kayıt ettirdim.Öğretmen hanımla şartlari konuştuk. Aylik ücret 1.200 TL sabah 10 da gidicek akşam 4 e kadar ,öğle yemeği oraya ait tamam güzel dedim.Sonra öğretmen 2 milyar okul malzemeleri için ek para istedi ve bi çanta verdi.İcinde etkinlik malzemeleri kuruboya ,oyun hamuru,kalem,silgi vs var.Kitaplar da içine dahil ama onlar daha gelmedi dedi.Bu fiyat bana çok geldi, sizce normal mi? Bu kadar tutarmi ?Bu arada kırtasiye malzemeleri pahalı olanlardan değil,bilinen kaliteli bi marka değildi
Oğlumun kreş kırtasiye ücreti 3000 TL ve şuana kadar görüştüğüm kreşler içindeki en makul fiyat diyebilirim.
Ayrıca hiç bir çanta, kitap vs de verilmedi bize :)
Kreş ücretinizde çok makul oturup şükredin bence.
Aşağı yukarı aynı saatleri kapsayan eğitimi 3500 aylık oda pazarlıkla getirdiğimiz fiyat.
Ayrıca servis ücreti bunların dışında oluyor ben kendim bıraktığım için servis ücreti yok ama olsa minimum 1000 TL de servis ücreti öderdik.

Geçen sene aynı kreş 1000 TL kırtasiye ücreti, 1500 TL aylık ücret alıyordu ama onlarda haklı bir şey diyemiyorum.

Hayırlı Akşamlar Hanımlar, burayi yıllardır takip ediyorum.Sonunda üye olmak banada nasip oldu.Soruma gelmek istersek şöyle ki; 5 yasindaki kızımı bugün özel bi ana okuluna kayıt ettirdim.Öğretmen hanımla şartlari konuştuk. Aylik ücret 1.200 TL sabah 10 da gidicek akşam 4 e kadar ,öğle yemeği oraya ait tamam güzel dedim.Sonra öğretmen 2 milyar okul malzemeleri için ek para istedi ve bi çanta verdi.İcinde etkinlik malzemeleri kuruboya ,oyun hamuru,kalem,silgi vs var.Kitaplar da içine dahil ama onlar daha gelmedi dedi.Bu fiyat bana çok geldi, sizce normal mi? Bu kadar tutarmi ?Bu arada kırtasiye malzemeleri pahalı olanlardan değil,bilinen kaliteli bi marka değildi
işyerimde 6 bin lira veren arkadaşım var :KK43:
ben de kreşe giden kızım için 2bin liraya yakın, ilkokul 3e giden kızım için 7500 yayın+ 3000 kırtasiye verdim :KK43:

fiyatlar inanılmaz uçtu

bir top kağıt 120 lira

Diyanetin okulları var bir de camilerde 4-6 yaş çocuk alan okullar var. Onlara deniyor sanırım.

Hayır farklılar. Diyanetin ki diyanete bağlı. Devlet müfredati geçerli. sadece kuran_i Kerim okumayı da öğrenmeye çalışıyorlar.

Sübyanlar çoğunlukla kaçak oluyor. Müfredatı kendileri belirliyor.

Özel okul mu gerçekten? Devlete bağlı bağımsız anaokulumu?

Kardeşlerim Allah’ın unuttuğu bir şehirde kreşe 2500 TL ödeme yapıyorum. O da 4. senemiz diye.Bahsettiğiniz yer özel kreş ise şaşırdım. Bağımsız anaokulu ise bu defa bu kadar ücret istenmez onun yerine ya liste verilir ya da kitap ücretleri toplu alınır.

Aklıma tek şey geliyor. Özel kurumlarda ücret artışı eğitim yemek kırtasiye servis şeklinde belirlenir. Devlet eğitim ücretine yapılacak artışı tefe tüfeye göre sınırlandırır. Tabi asgari ücret başta olmak üzere giderler tefe TÜFE oranında artmadığından okullar eğitim ücretinden zarar ediyorlar. Bu zararı da yemek servis kırtasiye ücretinden karşılamaya çalışıyorlar. Özel kreşlerde de durum k-12 düzeyindeki okullar gibi ise nedeni budur. Başka çareleri yok okulların. Ya batacaklar ya bu yolu seçecekler. Batması kimsenin işine gelmez çünkü o ücret bandında kreş bulamayan aileler krizi çıkacaktır.
Aynen öyle özel okullara zam sınırlaması geldiğinden o paranın yeterli olmayacağı için masraflara yemek kitap kıyafet servise fahiş fiyat istiyorlar. İçinde 2500 lük kitap var en fazla bizden 9 bine yakın para aldılar. Okulun içini personelini öğretmenlerini sağladığı imkanları görünce hak verdim. Ama servise nööööö. Resmen dolandırıyordu. Başka çözüm buldum. O kitapları 2. El alırsanız Online eğitimlerin ve bazı üyeliklerin şifresini vermiyorlar haftalık sınavlara da almıyorlar. Hepsini düşünmüşler yani. Çocuk yapan en az devlet okulunda kursuyla ek kitaplarıyla gerektiğinde özel dersiyle masraflar olacağını bilerek yapsın. Gelir azsa tek çocuk da kalsın. İyi eğitim her yavrunun hakkı çünkü.

Çok makul bir ücret..

Devlet anaokulu aidatı 300 TL bizim ilde kırtasiye yaklaşık 1000 tuttu ki 1 yıl kullanılacak ama devlet okulu tabi sizin özelmiş gayet iyi bence

Hayır farklılar. Diyanetin ki diyanete bağlı. Devlet müfredati geçerli. sadece kuran_i Kerim okumayı da öğrenmeye çalışıyorlar.

Sübyanlar çoğunlukla kaçak oluyor. Müfredatı kendileri belirliyor.
İkisi de MEB’e bağlı değil işte. Bağımsız anaokulu MEB e bağlı. Aynı şeyden bahsediyoruz aslında. Bağımsız anaokulu bambaşka bir şey

X