- 8 Mart 2011
- 511
- 3
Claire's Mood serisi, son dönemde en çok sardığım ojelerden oluşuyor. :)) Bu ojeler ısıya göre denk değiştiriyor. Sıcak hava ya da sıcak suyla temasında rengi açılıyor, soğuk hava ya da soğuk su ile temasında rengi koyulaşıyor. Oda ısısındaki doğal halinde de tırnağın uzun olan beyaz kısmı daha soğuk olduğundan koyu renk, geri kalan kısmı açık renk oluyor ve sanki iki ayrı oje sürmüşsünüz gibi duruyor. Bu ojeleri internette ilk gördüğümde aşık oldum, tek bir tanesi hariç serinin tüm ojelerini aldım hemen. Google'da Claire's Mood diye yazıp görsellerden bakabilirsiniz. Oje fanlarının kesinlikle en az birkaç tane edinmesi gerekiyor bu ojelerden. Henüz Türkiye'de yok ama pek çok internet sitesinde satışı var, çok yakında Türkiye'ye de geleceğini düşünüyorum.
Claire's Mood - happy/earthy. Baş parmağımdaki spot değil, nail dangle için açtığım delik görünüyor. :)) Şu anda yok, tırnaklarım uzadığı ve kısalttığım için. Fotoğraf birkaç hafta öncesinden...
Eki Görüntüle 159749
Claire's Mood - excited/bored. İçlerinde en çok bu ojeyi seviyorum. Geçen hafta çekilmiş bir fotoğraf.
Eki Görüntüle 159750
Serinin diğer ojelerini de sürdükçe fotoğraf çekip eklerim. :) Bu ojeler sahiden çok eğlenceli. Sürdüğüm zaman suyun altında oynayıp duruyorum, bir sıcak bir soğuk suyun altında tutup renk değişimlerini izliyorum. :)) Google'de bu ojelere bakacaksanız mutlaka videoları bulun, suyun altındaki halini videoya çekenler var, ben birkaç yabancı blogta görmüştüm.
bu tür ojeleri ilk kez buralarda ögrendim nasıl güzel ojler varmısta haberim yokmuş..ciddi anlamda bendede hobi olmaya basladı merak saldım bloglar sayesinde...bu tür ojelerin diğer ojelerden fiyat bakımından farkı cok mu .aşağı yukarı ne kadar
benim 60 küsür ojeme çok diyen anneme bunları gösterdim ve "kızın ne kadannnn mütevaziymiş bak görde utannnn" dedim
Çok güzel :81: :81: :81:
flamenca kurutucu olarak ne kullanıyorsunuz? bende kalyonun sprey şeklinde sıkılanı var ama memnun kalmadım nedense
Poshe super fast drying kullanıyorum ama bulunamadığı zaman Golden Rose Quick dry da iyi, Poshe 10 sn icinde kupkuru yapıyor ve güzel koruyor rengi, ama bildiğim kadarı ile Türkiye'de satışı yok. Buradaki kurutucular içerisinde en iyisi Golden Rose Quick dry, hepsini denedim sadece onu beğendim.
Ve, az önce sürdüğüm oje, Color Club - Gossip Column. Color Club'ın en bilinen ve sevilen ojelerinden biridir. Tek katta inanılmaz güzel opaklaştığı halde ben 2 kat sürmeden rahat edemedim, koyu renk olması ve kıvamı nedeniyle kolay sürülemiyor. En son da çabuk kuruyan cilayı sürüp fotoğrafları çektim. Bu renge sahiden bayılıyorum!
Color Club'ın muhteşem bir renk skalası var. Diğer pek çok ünlü oje markasında bulamayacağınız renkleri Color Club'da bulabilirsiniz. :)
Eki Görüntüle 188018
Eki Görüntüle 188017
Eki Görüntüle 188016
sally hansen insta dri de oldukca iyi, hatta seche vite ve poshe ile beraber en iyi kurutucular arasinda sayiliyor, denemediysen dene derim =)
Muhteşemmmben bu ojeye bayıldım
Hepsini denedim ama Poshe bambaşka, sanki tırnağını stretch filmle kaplamışsın gibi, öyle koruyor ojeyi, ve kuruma süresi inanılmaz, cidden saniyelerle hesaplanacak şekilde kuruyor.
Bu arada 19 Nisan'dan sonra yani 21 Nisan'da sipariş ettiğim, 23 Nisan'da ödemesini yaptığım oje bugün sorunsuz bir şekilde evime geldi. :) Ve takipli posta ile almıştım. Yani yurtdışı alışverişlerinde şu an için problem görünmüyor, bilgi vereyim dedim. Bir de birkaç gün önce verdiğim bir toplu siparişim var bakalım o gelecek mi.... Ve araştırdım, şu ana dek paketi döneni de duymadım herkes hâlâ sipariş vermeye devam ediyor ve aldıkları ürünler evlerine gidiyor.
Poshe super fast drying kullanıyorum ama bulunamadığı zaman Golden Rose Quick dry da iyi, Poshe 10 sn icinde kupkuru yapıyor ve güzel koruyor rengi, ama bildiğim kadarı ile Türkiye'de satışı yok. Buradaki kurutucular içerisinde en iyisi Golden Rose Quick dry, hepsini denedim sadece onu beğendim.
canim umarim oyle olur cunku ben paketi donen 3 kisi gordum, yine de yilda 5 alisveris siniri var iyi planlamak lazim... umarim diger paketlerin de gelir... =)
ya şu golden rosu bende denesem bıktım geç kurumasından şeklinin bozulmasından
Biraz da o yüzden diğer paketi yüklü tuttum biraz, yani risk aldım, gelirse sevdiğim ojelerin çoğunu yedeklemiş olacağım. Bence yasa uygulamaya iyice geçmeden şu dönemde ne getirtebilsek kâr, tabii gelirse hepsi... Sonra başka çareler bulacağız artık. :)) Yılda 5 alışveriş sınırı zaten kozmetik dışı, ben onu kızımla ilgili alışverişlere kullanırım herhalde, hiç sorunsuz gelmesi garanti olsun diye... Zaten benim son siparişim de gelirse eğer alacağım bir şey kalmıyor ancak yeni koleksiyonlar çıkacak beğeneceğim almak isteyeceğim o zaman... Son aylarda çok abarttım 2-3 misline çıkardım ojeleri biraz fazla aldım diyordum ama iyi ki almışım şimdi hiç pişman değilim. :) Bir arkadaşım da dün Strawberry'den parfüm filan aldı, önce Türkiye'ye gönderimi kaldırmışlar fakat sonra yine koymuşlar seçenekler arasına, herkes almaya devam ediyormuş. Bakalım onun paketi de gelecek mi?
strawberry soyle bi aciklama yapmis, tamam biz gondeririz ama gumruk sizin sorumlulugunuzda demis. acikcasi bence cok buyuk bir barbarlik, umarim konuldugu gibi hizli bir bicimde yasaklar arasindan cikar, ya da daha kotusu olup bazisinin paketini gecirip bazisini magdur etmek gibi birsey yapmazlar, cunku ben donen paketler de duydum hem de birkac farkli kaynaktan =/ bu bilgi kirliligi en kotu ihtimalden de kotu cunku ne yapacagima karar veremiyorum... =/
cokiyibirinsan haklıymış, Selene'nin bazı pullu ojeleri farklı, bugün Color Club Gossip C. üzerine Miss. Selene no:167 ile -vurgu- yapınca iyi ki almışım dedim, gün ışığındaki hali hoşuma gitti. :)
Eki Görüntüle 188394
Eki Görüntüle 188393
harika olmuş resmen =) ben abarttım bu ojeden 3 tane yedekledim çünkü ne zaman ne süreceğimi bilemesem ya inglot flakey sürüyorum ya bunlardan =) koyu morun üzerinde çok şahane duruyor bu bir de. ah nfu oh flakey'lerden de alacaktım şu yasak mıdır nedir çıkmasaydı ortaya =(( neyse inşallah abuk subuk yasaklar kalkar da biz de istediğimiz şeyleri alabiliriz.
Birkaç tanesi eksik haliyle en sevdiğim bebeklerim...Benim için Nfu Oh ve diğerleri diyebilirim, o kadar çok seviyorum bu markayı. Flakie ojelerde açık ara farkla lider zaten ama holographic ojelerde de en iyisi, sadece çeşidi az. Bende her markanın holo ojesi var yani kıyaslama şansım var, Nfu Oh bence holo ojelerde de lider. Creme ojeleri de bence mükemmel. En son bakım yağlarını keşfettim, bayıldım. Enjektör gibi olanlarından almıştım Ebay'den bazı markaların, onlar da güzeldi ama kokusu hemen geçiyordu, bunlarda geçmiyor. İçine kuru çiçekler atılmış oje şişesindeki bakım yağlarını şiddetle öneriyorum. Ben yaseminlisini aldım tabii (en sevdiğim koku olduğundan) ama birkaç tane daha sipariş edeceğim. (Bakım yağı fotoğrafta üst sırada en solda.)
Eki Görüntüle 191563
Nfu Oh ojeleri Fabuloustreet'ten alabilirsiniz. Ben hep oradan alıyorum (her siparişimde 4-5 tane aldım bugüne dek) ve 10 gün önce verdiğim siparişim de geldi. Şimdi baktım, birileri gg'de 65 tl'ye satıyor, 55'ti 65 olmuş. :))) En en en fazla tanesini 20 tl'ye temin ettiklerini bildiğim bu ojelerin her birinden 45 tl kâr etmeye çalışmak fırsatçılık değil de nedir? Ayıp yaa, bari 2 katına sat, bu kadar da insanların imkansızlıklarından faydalanmaya çalışmak olmaz ki. (İmkansızlıktan kastım, yurt dışından alışveriş yapmak için lisanı yeterli olmayan, sistemi çözemeyen ya da işte bir şekilde çekindiği için dışardan getirtemeyen insanların durumu.)
Bu arada, gg demişken, sevgili Amonra'mın tavsiye ettiği asetonu gg'den aldım ve gg satıcıları hakkındaki genel kanım bir kez daha desteklendi! İki büyük şişe asetonu naylon poşete koyup kargo kutusuna koyan ve yarısının kutuya dökülmesine sebep olan satıcıya gayet düzgün bir sitem maili yazdım, asetonun kapağının tam oturmadığını, mutlaka bantlanması gerektiğini, o haliyle kargoya verilmesinin yanlış olduğunu söyledim. "Siz kime akıl veriyorsunuz, paketlemeyi sizden öğrenecek değiliz" şeklinde bir cevap aldım. Karşılığında da şunları yazdım: "Şu cevabınız bile yaptığınız işi doğru düzgün yapamadığınızın kanıtıdır. Ben senelerdir Ebay müşterisiyim, yurt dışından yüzlerce ürün getirttim, aseton da dahil, böyle bir paketleme şekli görmedim, bu işi profesyonel yapan insanlardan örnek alın biraz. Yolladığınız ürün ağzı ambalajlanmadan o şekilde yollanmaz, akıla ihtiyacınız olmasaydı eğer, zaten öyle kötü bir kapağın sabitlenmesi gerektiğini yoksa kolinin içine aseton akıtacağını öngörürdünüz. Bu şekilde davranarak tek yaptığınız müşteri kaybetmek olur. Ben mağduriyetimi gayet güzel ifade ettim; ben müşteriyim siz ise profesyonel davranması gereken bir satıcı pozisyonundasınız, verdiğiniz cevabın ise profesyonellikle uzaktan yakından ilgisi yok. Ne diyeyim, aynen devam edin, iyi günler!"
Az bile dedim aslında. Müşteriye bu şekil bir davranış kabul edilemez. Yani daha önce de dediğim gibi, yurt dışında bu işi yapan insanların nezaketi, saygısı, profesyonellik anlayışı çok başka, bizimkilerin onlara yetişmesi için kırk fırın ekmek yemesi lazım. Tek gg mağduru da ben değilim, yüzlerce benzeri mesaj okuyorum, arada elbette düzgün satıcılar da vardır ama belli ki çok az.
Bu arada, bu satıcı o sert çıkışı ile birlikte asetonları yeniden ağzı bantı şekilde yolladı, tabii yine kargoyu karşı ödemeli yollamış, 2. defa gelen asetonların kargosunu yine ben ödedim yani, yeniden aseton istemediğim halde. :) Mağduriyet giderirken bile 7 tl hesabı yapmak sahiden ayıp. Evet gg'de pek çok üründe kargoyu alıcının ödemesi kuralı var ama ben zaten siparişimi yani dökülen asetonlarımı alırken 7 tl kargo ödemişim. Asetonların yarısı dökülmüş... Sen benim mağduriyetimi gidermek için -güya- yeniden gönderiyorsun ve o gönderim de karşı ödemeli. :) Sineğin yağını çıkarma durumu yani. :))) İşte ben bu tavrı 10 senedir bir defa bile yurt dışındaki satıcılarda göremedim. Bütün samimiyetimle söylüyorum bunu. Bir sorun olduğunda gayet kibar cevap verirler, siz kızgın olsanız bile sakinleştirirler, mağduriyetin giderilmesi için kendileri zarar etme pahasına çırpınırlar. Elbette orada da kötü satıcılar vardır ama Feedback'inin düzgün olduğunu gördüğünüz hiçbir satıcı kötü değildir. Oysa ki gg'de bakıyorsunuz %99 olumlu feedbacki olan satıcı da bu çirkin tavrı gösteriyor ya da her türlü fırsatçılığı yapıyor. Bizim milletimiz de kuzu kuzu bu adamları zengin ediyor işte.
Asetonların tanesi 10 tl (1000 ml'lik yerli bir marka) ve ben 2 tane sipariş etmiştim, 20 tl asetonlar için, 7 tl kargo için toplam 27 tl ödemiştim. 2. gelen kargoyu da ben ödeyince toplam 34 tl ödemiş oldum. Dökülenleri hesaba katınca elimde yaklaşık 3 şişe aseton kalıyor. 3 tane aseton alsaydım kargo dahil 37 tl verecektim muhtemelen, arada 3 tl fark var yani benim mağduriyetimin karşılığı 3 tl onlara göre! İlk kargo geldiğinde kutuyu açarken tırnağımda Nfu Oh no:51 vardı, hep söylerim benim için en kıymetli ojem ve yeni sürmüştüm, kutuya dökülen aseton yüzünden bozuldu. O 3 tl için güzelim tırnaklarımın bozulmasına değmezdi. :) Velhasıl, bu adamlar bu işi layıkı ile yapamıyorlar, gerekli eğitimleri ve görgüleri yok. Kim ne derse desin benim görüşüm bu; ve bu görüş hem yaşadıklarım hem de insanlardan duyduklarım doğrultusunda iyice sabitlendi.