Nihayet Flormar'ın Miracle Color serisini tamamladım. Tamamı 29 ojeden oluşuyor. Bunun 22 tanesini üç ayrı kozmetik mağazasından alarak toparladıktan sonra, Flormar'ın internet sitesini keşfettim, kalan numaraları not alıp oradan sipariş verdim, şaşırtıcı bir şekilde 3 gün içerisinde ojeler geldi, ilk defa -yerli- bir alışveriş sitesi ile hiçbir şekilde problem yaşamadan bir alışveriş yapmış olmanın şaşkınlığı içerisindeyim. :))) Miracle Color serisinden her ojeyi bulamıyorum ama seriyi tamamlamak istiyorum diyorsanız e-flormar yazın, Google'da karşınıza çıkan ilk site olacaktır. (Malum, link vermek yasak. :)) )
Dün gece Miracle Color ojelerini toplu halde fotoğrafladım. Ben öyle profesyonel fotoğraflar çekmeye uğraşamıyorum, fotoğraflar üzerinde oynamakla ise hiç işim olmaz, bu yüzden çektiklerimle idare ediverin artık. :))
Dün ojeleri çektim, bu sabah da onlardan numara sırasına göre renk oluşturdum. Dediğim gibi foto ile oynamayı bilmem, yoksa üstüne yazardım, şöyle tarif edeyim, solda beyaz gibi duran (tırnak paleti beyaz, bu yüzden saydam renkler beyaz gibi duruyor) ilk tırnaktan itibaren saat yönünde 01, 02, 03 diye gidiyor... Bir palette 18 tırnak var bu yüzden tamamı dolu olan palet ilk 18 numara, diğerleri ise yarım görünen palette, 19 no en açık renkten başlıyor yine saat yönüne doğru 20, 21, 22 diye gidiyor. :) Umarım anlatabilmişimdir. Bu paletler benim için çok iyi oldu, hangi oje saydam (başka oje üzerine sürmek gerekir), hangi oje tek başına kullanılabilir böylece hemen bakıp anlayacağım zira şişelere bakınca anlaşılmıyor. Sürünce nerdeyse tamamen saydam gözüken ama şişede çok can alıcı güzellikte renklerde görünen bir mor ve pembe var mesela... Hepsi paletlerde anlaşılıyor.
Bu serinin en büyük eksikliği yeşil üzerine çalışılmamış olması. Mor olayını abartmışlar, altın rengini de... Ama yeşil yok, oysa yanardönerli haki yeşiller, metalik formlar ve daha pek çok fark yaratabilirlerdi yeşile dair, tutulmaz diye yapmadılar belki. Ya da 30. ojeden itibaren üretip seriye ekleyecekler. Şu anda seride sadece bu 29 oje var.
Eki Görüntüle 196765 Oje kutularımın kapaklarının içinde uyumayı çok seven kedim Victor. :))
Eki Görüntüle 196766 Henüz 6,5 aylık ama maaşallah şimdiden kocaman oldu. :)) Konu dışı fotoğraf sayılmaz çünkü köşeden oje görünüyor.
Eki Görüntüle 196763 Victor renk paletleriyle oynarken... Tabii bunu bir de ben paletleri hazırlarken yapmaya kalktı, herşeyin içinde olmak istiyor sonunda ona da oje süreceğim az kaldı! :))
Eki Görüntüle 196768 Flaşsız çekim... Yukarıda anlattığım gibi, en saydam renkten itibaren saat yönünde numara sırası ile sürdüm. 2. ve yarım olan palet de 19 no'lu ojeden başlıyor (en açık renk) ve 29 no'lu kırmızı ojeye dek saat yönünde gidiyor...
Eki Görüntüle 196764 Flaşlı çekim...
Eki Görüntüle 196767