Ojelerim ve Ben :)

ben de bu ojelerden var , selenin güzel renk tonları olmasına rağmen bu oje tırnak uçlarından çok çabuk çıkıyor ,dayanıksız biraz..kırmızısı ve pembesi süper özellikle..

Pembe vardı birkaç ton ama kırmızı hiç görmedim sadece kırmızı simli olan vardı.

Google'da bu fotoğrafı buldum, üzerine tıklayıp büyütünce yakından görebiliyoruz ojeleri. Yıldızlı, kalpli pullular filan çok şirin ama neden yoklar diye üzülmeye değmez zira bir çok markada var böyle ojeler. Bu arada, insan bu ojelerden birini sahiden çok beğendiğinde kullanmaya kıyamaz çünkü 3-4 sürüşte bitecek gibi duruyorlar. En güzeli bunları süs diye alıp, büyük şişelerde benzerlerini alıp kullanmak, bunları dolu halleri ile saklamak. (Koleksiyoncu mantığı. :KK66: )

$selene.jpg

anladım canım teşekkür ederim ben de dikkat etmeye çalışıyorum deterjana hiiçç değmiyorum ama yok yani gene de kırılıyor senin dediklerini özellikle vazelini uygulamalıyım sanırım daha öceden kullanıyordum son zamanlarda ihmal ettim teşekkürler bilgiler için :))

Rica ederim. :) Vazelin ve limon bende çok işe yarıyor, sana da kesin iyi gelir.

Sorana bak, asıl sen nerdesin? :) Bir dün dışardaydım kendi keyfim için, onun dışında hep kızımın programına tabiyim biliyorsun. Bu arada dün gece feci şekilde ayağımı kestim, sargılarla oturuyorum, seke seke dolaşabiliyorum hayatımda böyle bir kesik ve kanama olayı başıma gelmemişti çok feciydi!

Ah yaaaa!!!! Geçmiş olsun canım iyi misin şimdi? Geç gördüm çok özür dilerim...

Biraz önce bir ojeye aşık oldum! :KK69: İnsan hiç kendi yaptığı ojeye aşık olur mu? Oluyormuş demek ki. :KK69:

En son yaptığım frankenların fotoğraflarını daha önce eklemiştim ama bir hatırlatma yapayım. :) Şişeler A.Avien'in ama ojeler özel imalat. :) Aslında yaptığım frankenlar için kullandığım şişe modeli farklı ama hepsini değerlendirdim, o boş şişeleri satın aldığım satıcının gönderdiği 2. paket de henüz elime geçmediğinden bu şişelerle idare ediyorum. :)

$franken2.jpg

Bugün ilk defa sürünce aşık olduğum oje, gül kurusu olan... Tam olarak nasıl yaptım anımsamıyorum, keşke not alsaydım. Tek hatırladığım Pastel'in canlı bir kırmızısı ile siyah ve beyaz A. Avien kullanmış olduğum... Yeniden deneyeceğim aynı tonu tutturabilirsem bu defa 3-4 şişe yapacağım.

$franken4.jpg

Aceleyle ve heyecanla çok güzel süremedim ve düzeltme de yapmadan hemen paylaşmak istedim, olağanüstü güzel bir renk değil mi?:KK69: Çok ama çok sevdim!

$franken3.jpg

geçmiş olsun flamenca. nazar değmiş olmalı :nazar: ayy biliyor musun? elimdeki azalmış olan beyaz ojelerimi diğer renklerle karıştırıp yeni ojeler elde ettim. bu fikri senden edindim. iyi oldu. çok sağol canımm:KK71:

geçmiş olsun flamenca. nazar değmiş olmalı :nazar: ayy biliyor musun? elimdeki azalmış olan beyaz ojelerimi diğer renklerle karıştırıp yeni ojeler elde ettim. bu fikri senden edindim. iyi oldu. çok sağol canımm:KK71:

Sağol canım, iyileşiyor ayağım ama yara geniş ve derin olduğundan uzun sürecek gibi...
Ben de seneler önce şişelerin dibinde kalan ojeleri karıştırmakla başlamıştım, bazen inanılmaz güzel renkler çıkıyor ortaya. :KK66:

Merhaba
ben de ojeli ve bakımlı elleri çok severim her genç kız- bayan gibi
ama tırnak uzatamam yani batar bana o tırnaklar
tırnaklarım kısa ama şekillidir bakımlıdır yani
neyse sadade geleyim başlığınızın ilk 10 sayfasını inceledim de
ben de oje sürmeyi severim ama hiç dikkat etmem numarası neymiş markası neymiş
zaten aldığım markalar bellidir orası ayrı bir mevzu
ama sizin gibisini hiç görmedim
o ojeleri nereye sığdırıyosunuz :)
benim 10 u geçince annem laf söylemeye başlar :KK70::KK70:
ama ojelerinz harika gerçekten
özellikle son sayfadaki kendi yaptıklarınız...
neyse iyi yorumlar diliyorum takipte olacağım sizi...

Son düzenleme:
Biraz önce bir ojeye aşık oldum! :KK69: İnsan hiç kendi yaptığı ojeye aşık olur mu? Oluyormuş demek ki. :KK69:

En son yaptığım frankenların fotoğraflarını daha önce eklemiştim ama bir hatırlatma yapayım. :) Şişeler A.Avien'in ama ojeler özel imalat. :) Aslında yaptığım frankenlar için kullandığım şişe modeli farklı ama hepsini değerlendirdim, o boş şişeleri satın aldığım satıcının gönderdiği 2. paket de henüz elime geçmediğinden bu şişelerle idare ediyorum. :)

Eki Görüntüle 183311

Bugün ilk defa sürünce aşık olduğum oje, gül kurusu olan... Tam olarak nasıl yaptım anımsamıyorum, keşke not alsaydım. Tek hatırladığım Pastel'in canlı bir kırmızısı ile siyah ve beyaz A. Avien kullanmış olduğum... Yeniden deneyeceğim aynı tonu tutturabilirsem bu defa 3-4 şişe yapacağım.

Eki Görüntüle 183310

Aceleyle ve heyecanla çok güzel süremedim ve düzeltme de yapmadan hemen paylaşmak istedim, olağanüstü güzel bir renk değil mi?:KK69: Çok ama çok sevdim!

Eki Görüntüle 183309

hepsi çok güzel ama özellikle hardal rengi arada parlıyor :KK1::KK1::KK1:

Merhaba
ben de ojeli ve bakımlı elleri çok severim her genç kız- bayan gibi
ama tırnak uzatamam yani batar bana o tırnaklar
tırnaklarım kısa ama şekillidir bakımlıdır yani
neyse sadade geleyim başlığınızın ilk 10 sayfasını inceledim de
ben de oje sürmeyi severim ama hiç dikkat etmem numarası neymiş markası neymiş
zaten aldığım markalar bellidir orası ayrı bir mevzu
ama sizin gibisini hiç görmedim
o ojeleri nereye sığdırıyosunuz :)
benim 10 u geçince annem laf söylemeye başlar :KK70::KK70:
ama ojelerinz harika gerçekten
özellikle son sayfadaki kendi yaptıklarınız...
neyse iyi yorumlar diliyorum takipte olacağım sizi...

:) Ben 35 yaşında çoluklu çocuklu bir kadınım, 21 yaşımda kendi evime çıktım evlenmeden önce de senelerce tek başıma yaşadım, annemin ya da bir başkasının benim seçimlerime söylenme şansı pek olmadı yani; ve olamaz da. :) Ojelerim için gardrobumda 2 rafı ayırdım, üzerinde markalar yazan kutularda saklıyorum, ışıktan ve ısıdan uzak, ama sık kullandıklarım ortada duruyor.

hepsi çok güzel ama özellikle hardal rengi arada parlıyor :KK1::KK1::KK1:

Tam istediğim gibi yapamadım onu, bijon hardalı gibi oldu ben daha koyu daha kirli bir hardal rengi yapmak istiyorum, kalan sarı ojelerime kıyamıyorum yaptığım hardalda da zaten yabancı bir ojenin yaklaşık yarısını kullandım, yerli bir sarı oje alıp hayalimdeki hardal rengine dönüştürmeye çalışacağım bir ara. :))

Ben ailemle yaşıyorumda kim laf söyleyebiliyor ki...Netice itibarı ile kolleksiyoneriz...İnsanlar para kolleksiyonu, pul kolleksiyonu yapabiliyorda biz niye yapamayalım:KK1: Hatta oce müzesi bile açacağız değil mi Flamenca:KK60::KK60::KK60:

Ben ailemle yaşıyorumda kim laf söyleyebiliyor ki...Netice itibarı ile kolleksiyoneriz...İnsanlar para kolleksiyonu, pul kolleksiyonu yapabiliyorda biz niye yapamayalım:KK1: Hatta oce müzesi bile açacağız değil mi Flamenca:KK60::KK60::KK60:

Elbette hayatım, birlikte yaşadığın halde seçimlerine eleştiri getirmeyen ve sana saygı duyan bir aile, ideal aile modelidir zaten. :)

Ben bu tür meselelerde biraz tepkiliyim. Bizim ülkemizde annelerin haddinden fazla şeye karıştığını düşünüyorum, çocuğun olsa da o senden ayrı bir birey, farklı zevkleri olacak, hobileri olacak, koleksiyonunu yapmak istediği şeyler olacak, bunlar çok normal ve tepki verilecek şeyler değil. Gördüğü herşeye söylenen anne modelinden haz etmiyorum ben. Ben de anneyim ama kızımın seçimlerine son derece saygılıyım, kendine zarar veren bir şey yapmadığı sürece de böyle olacak,ve kızım henüz 5 yaşını bile bitirmedi. :KK66: Böyle büyütülen çocuğun yetişkin olduğunda daha sağlıklı bir birey olduğunu biliyorum, keşke her anne bilebilse.

Veee evet, oje müzesini kesinlikle açacağız, biz 70 yaşımıza gelene dek başkası açmazsa. :))

Gül kurusu tonlarına fena halde taktım! :) Bu gece yaptığım üç tane franken, üçü de şu an tırnaklarımda olan gül kurusu franken ojemden farklı oldu ve bu defa da böyle tanıtayım dedim:

$gül kurusu.jpg

Tek kat sürdüm, böyle bile çok güzeller, aslında bu tonlara yakın birkaç ojem var ama kendim yapınca daha çok sevdim galiba. :KK69:

benim de yaptığım renk şu sağdaki renge benziyor. gerçekten insan kendisi yapınca daha bir güzel geliyormuş gözüne :KK16:

şu dönemde sadece yapılan ojeleri izliyorum henüz denemek için hazır değilim

kimya için çalışmam lazım önce bir alt yapı yapayım :KK68:

Gül kurusu tonlarına fena halde taktım! :) Bu gece yaptığım üç tane franken, üçü de şu an tırnaklarımda olan gül kurusu franken ojemden farklı oldu ve bu defa da böyle tanıtayım dedim:

Eki Görüntüle 183444

Tek kat sürdüm, böyle bile çok güzeller, aslında bu tonlara yakın birkaç ojem var ama kendim yapınca daha çok sevdim galiba. :KK69:

bütün sayfaları hayranlıkla tek tek inceledim hem de bir cırpıda tebrik ediyorum özellikle kendi yaptıkların cok hoş ve en cok burdaki gül kurusu tonlarını beğendim. ben genelde kırmızı narciceği pembe tonlarını tercih ediyorum yani mavi yesil hic kullanmam mesela, tabiki zevk meselesi sen yakıştırmıssın cok hoş olmuşlar.
Ben mat oje kullanıyorum senin eklentilerinin cogu sedefli, varsa mat ojeleri de paylaşırsan cok sevinirim. Bir de mat ojeler genellikle cok cabuk cıkıyo ucları bozuluyo bunun için tavsiye edeceğin Türkiyede bulunan bi marka veya sürüş tekniği söylersen cok sevinirim.

Eki Görüntüle 183311

Eki Görüntüle 183310

Eki Görüntüle 183309

bunun tarifini mutlaka bekliyorum canım, harika bir renk,önce hazır aldın sanmıştım !!:nazar:

ay ne kadar tatlı canım ya ... çok güzel bi topik :KK54: matlaştırıcının bu kadar güzel durduğunu bilmiyordum denicem :KK34:

bunun tarifini mutlaka bekliyorum canım, harika bir renk,önce hazır aldın sanmıştım !!:nazar:

Tarifi bir hatırlasam! :) Benzer tonlarda üç tane daha gül kurusu oje yaptım (yukarıda renk çemberinde tanıttıklarım) ama tam aynısı olmadı. Yaparken kullandığım ojeleri ve miktarlarını not almalıyım...

bütün sayfaları hayranlıkla tek tek inceledim hem de bir cırpıda tebrik ediyorum özellikle kendi yaptıkların cok hoş ve en cok burdaki gül kurusu tonlarını beğendim. ben genelde kırmızı narciceği pembe tonlarını tercih ediyorum yani mavi yesil hic kullanmam mesela, tabiki zevk meselesi sen yakıştırmıssın cok hoş olmuşlar.
Ben mat oje kullanıyorum senin eklentilerinin cogu sedefli, varsa mat ojeleri de paylaşırsan cok sevinirim. Bir de mat ojeler genellikle cok cabuk cıkıyo ucları bozuluyo bunun için tavsiye edeceğin Türkiyede bulunan bi marka veya sürüş tekniği söylersen cok sevinirim.

Sedefli oje pek kullanmıyorum, simli ya da flakey ojeleri seviyorum ve genelde onları ekliyorum ama mat da severim. Mat oje almak yerine matlaştırıcı almak daha iyi aslında, ben de bazen mat oje beğenip alıyorum ama matlaştırıcı sayesinde de eğer istersem tüm ojelerimi mat hale getirebilirim, matlaştırıcılar her yerde satılıyor, pek çok markada var.
Sadece mat ojeler değil hepsi öyle, çabuk bozuluyorlar ama ben ne sürersem süreyim üzerine quick dry tarzı bir oje sürmeden bırakmıyorum. Yerli olarak en iyi Golden Rose ama Poshe marka olan kusursuz, 10 sn içinde oje tamamen kuruyor, daha parlak oluyor, renkler korunuyor ve asla soyulma yapmıyor. Yurt dışından yani internetten alabilirsen Poshe öneririm, olmaz dersen Golden Rose. Sakın Flormar'ınkini alma, rezalet bir şey...
Sürüş tekniği sormuşsun sanırım bu herkese göre değişiyor, ben genelde ilk katı ince sürerim, biraz bekleyip, 2. kat için fırçaya daha fazla oje alırım, fırçayı tırnağa bastırmadan daha havada tutar gibi çabucak ama kalın bir kat sürerim. Son olarak da vazgeçilmezim kurutucu cila ile bitiririm. :)

ay ne kadar tatlı canım ya ... çok güzel bi topik :KK54: matlaştırıcının bu kadar güzel durduğunu bilmiyordum denicem :KK34:

Teşekkür ederim canım. :)

X