- 4 Mart 2011
- 596
- 1
Ceza aldım. :) Birileri uzun tırnakların iğrenç olduğunu, ne yaparsak yapalım temiz olamayacaklarını söyleyip duruyordu hatta dini göndermeler filan yaparak, ben de tırnakların uzun bile olsa son derece temiz tutulabileceğini tıbbi açılımını yaparak anlattım, tabii bilgisi ile karşımda duramayan beni tartışma ortamına çekince bir baktım kapsama alanı dışına çıkmışım. :)
Bazı insanlar o kadar dar kalıpların içine hapsolmuşlar ki, tırnak fırçası ile tırnakları fırçalayarak el yıkamak onlara göre büyük bir olay olmalı, "uzun yıllardır her el yıkayışımda tırnaklarımı antibakteriyel sabunlarla fırçalarım hatta bu yüzden kozmetik shoplardan her ay yeni fırça alırım, uzun tırnakları mikroplardan uzak tutmak çok kolaydır" dedim, her el yıkayışımda tırnaklarımı fırçaladığıma inanmayanlar bile oldu, temizliğin bir parçası olarak göremiyorlar çünkü, onlara göre bu bir angarya, herkes öyle algılıyor sanıyorlar. Tırnak temiz bakıldığında saçlarımızdan daha temizdir, yok uzun tırnaklı elden yemek yemem de yok dinen de iyi değilmiş de... Hemen de herşeyin içine dini sokuştururlar her biri islam alimi mubarek! Benim uzun tırnaklarım çoğunun kısa tırnaklarından daha temizdir çok rahat iddia ediyorum bunu, isteyen çıksın karşıma birlikte bir laboratuvara gidelim gerekli tüm tahlilleri yaptıralım kim daha temiz çıkıyor! Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan ne beklersin işte! "Ben bilmeden konuşanlardan değilim biri biyokimya uzmanı diğeri mikrobiyoloji uzmanı iki doktorun kızıyım, uzak değilim bu işlere" diyecek oldum, hava atıyorsun dediler, "hava atmak istesem kendi mesleğimi anlatırdım" dedim, 35 yaşıma gelmişim anne baba mesleğiyle mi övüneceğim, komedi yani, ne diyebilirsin ki böyle insanlara, yani neresinden tutsan bir şey anlatamazsın.
Yani aslında bütün söylediğim şuydu: Uzun tırnaklardan hoşlanmayabilirsin, beğenmeyebilirsin ama ne yapsan temiz tutamazsın pistirler diyemezsin, hiçbir şekilde tıbbi dayanağı olmayan bir saçmalıktır bu. Bir de madem sevmiyorsun, el tırnak bakımı sayfasında neden bunları yazıp bakımlı ve hoş tırnaklara sahip insanları irite etmeye çalışıyorsun? Amaç kışkırtmaktı, amaçlarına ulaşmış oldular.
hey allahım ya valla hiç güleceğim yoktu ne tür düşünceler var böyle..bizim dinimizin ne kadar hoşgörülü bir din olduğunu bilmeyen o kadar çok insan var ki. böyle uzun-ojeli tırnaklara sahibiz diye, saçımız-başımız açık diye, sırf eğlence amaçlı fal baktırıyoruz diye...(seçenekler çoğaltılabilir) dinden yoksun, Allahsız-Kitapsız sayılıyoruz. gerçekten çok yazık. asıl günah olan karşındaki insana kendi fikirlerini benimsetmeye çalışmak, onu yanlış yönlendirmek ve her konuda dinimizi ortaya atıp, karşındakinin gözünde çok katı kuralları olan, affetmeyen,... bir din olarak görünmesine sebep olmaktır.
neyse hoşgeldin canım. bir daha böyle dar fikirlere sahip insanlarla fikir alışverişinde bulunmamaya özen göster. boşver kim ne düşünürse düşünsün. cahil insanlara karşı hiç bir zaman kendini savunamazsın. olan sana olur. ve bize olur. hadi renk cümbüşüne boğ biziii