Ojelerim ve Ben :)

Ceza aldım. :) Birileri uzun tırnakların iğrenç olduğunu, ne yaparsak yapalım temiz olamayacaklarını söyleyip duruyordu hatta dini göndermeler filan yaparak, ben de tırnakların uzun bile olsa son derece temiz tutulabileceğini tıbbi açılımını yaparak anlattım, tabii bilgisi ile karşımda duramayan beni tartışma ortamına çekince bir baktım kapsama alanı dışına çıkmışım. :)
Bazı insanlar o kadar dar kalıpların içine hapsolmuşlar ki, tırnak fırçası ile tırnakları fırçalayarak el yıkamak onlara göre büyük bir olay olmalı, "uzun yıllardır her el yıkayışımda tırnaklarımı antibakteriyel sabunlarla fırçalarım hatta bu yüzden kozmetik shoplardan her ay yeni fırça alırım, uzun tırnakları mikroplardan uzak tutmak çok kolaydır" dedim, her el yıkayışımda tırnaklarımı fırçaladığıma inanmayanlar bile oldu, temizliğin bir parçası olarak göremiyorlar çünkü, onlara göre bu bir angarya, herkes öyle algılıyor sanıyorlar. Tırnak temiz bakıldığında saçlarımızdan daha temizdir, yok uzun tırnaklı elden yemek yemem de yok dinen de iyi değilmiş de... Hemen de herşeyin içine dini sokuştururlar her biri islam alimi mubarek! Benim uzun tırnaklarım çoğunun kısa tırnaklarından daha temizdir çok rahat iddia ediyorum bunu, isteyen çıksın karşıma birlikte bir laboratuvara gidelim gerekli tüm tahlilleri yaptıralım kim daha temiz çıkıyor! Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan ne beklersin işte! "Ben bilmeden konuşanlardan değilim biri biyokimya uzmanı diğeri mikrobiyoloji uzmanı iki doktorun kızıyım, uzak değilim bu işlere" diyecek oldum, hava atıyorsun dediler, "hava atmak istesem kendi mesleğimi anlatırdım" dedim, 35 yaşıma gelmişim anne baba mesleğiyle mi övüneceğim, komedi yani, ne diyebilirsin ki böyle insanlara, yani neresinden tutsan bir şey anlatamazsın.
Yani aslında bütün söylediğim şuydu: Uzun tırnaklardan hoşlanmayabilirsin, beğenmeyebilirsin ama ne yapsan temiz tutamazsın pistirler diyemezsin, hiçbir şekilde tıbbi dayanağı olmayan bir saçmalıktır bu. Bir de madem sevmiyorsun, el tırnak bakımı sayfasında neden bunları yazıp bakımlı ve hoş tırnaklara sahip insanları irite etmeye çalışıyorsun? Amaç kışkırtmaktı, amaçlarına ulaşmış oldular.

hey allahım ya valla hiç güleceğim yoktu ne tür düşünceler var böyle..bizim dinimizin ne kadar hoşgörülü bir din olduğunu bilmeyen o kadar çok insan var ki. böyle uzun-ojeli tırnaklara sahibiz diye, saçımız-başımız açık diye, sırf eğlence amaçlı fal baktırıyoruz diye...(seçenekler çoğaltılabilir) dinden yoksun, Allahsız-Kitapsız sayılıyoruz. gerçekten çok yazık. asıl günah olan karşındaki insana kendi fikirlerini benimsetmeye çalışmak, onu yanlış yönlendirmek ve her konuda dinimizi ortaya atıp, karşındakinin gözünde çok katı kuralları olan, affetmeyen,... bir din olarak görünmesine sebep olmaktır.

neyse hoşgeldin canım. bir daha böyle dar fikirlere sahip insanlarla fikir alışverişinde bulunmamaya özen göster. boşver kim ne düşünürse düşünsün. cahil insanlara karşı hiç bir zaman kendini savunamazsın. olan sana olur. ve bize olur.:KK50: hadi renk cümbüşüne boğ biziii :KK52:

yeni okuyorum, ceza meza alma olayı çok acayipmiş. yani saçmaymış.
forum kurallarını da pek bilmiyorum aslında. neye göre ne sebeplerle ceza alınıyor falan. ama bunun bir ceza alma sebebi olmaması gerekir. bir şeyleri tartışmak konuşmak yasak mı nedir? eğer öyleyse forum açmanın manası var mıdır? aman neyse..

bi de sormuşsun: simli franken yaparken dibe çöküyor genelde evet. onu çokça tecrübe ettim. ben daha önceden ince simleri şeffaf cilaya döküp denemiştim, çökmüştü, renk vermişti. sonra ben fatihte bir kozmetikçide tesadüfen iri simler buldum. mavi simleri alıp golden rose'un numarasını hatırlayamadığım simli bir ojesine döktüm. çökmedi. sonra başka renklerle denedim, kırmızıları aldım normal şeffaf cilaya koydum. çöktü renk verdi vs. sanırım şeyden dolayı çöküyor/renk veriyor vs. şimdi simli ojelerin böyle tutkal gibi, yoğun bir yapısı olur, hatta tırnakta pürüzsüz duramazlar, hafif mat kururlar. en azından benim denediklerim böyle. sanırım o macunumsu yapı simleri tutuyor, çökmesini engelliyor. ama şeffaf cila fazla sıvımsı kalıyor, ona sim dökersen çöküyor.
bu yüzden ben diğer renkte iri simleri de hep bazı şeffaf olan simli ojelere döktüm. oldu =)
golden rose quick dry top coat da yoğun bir yapıda düz şeffaf cilalara nazaran. ona da karıştırılınca çökmüyor.

renk güzelmiş :nazar: yakışmış

şu hayatta elalem ne der diye yaşasaydık YAŞAMAZDIK :KK68:

Hayatım boyunca toplumsal normlara uymak gibi bir derdim olmadı, benim bir çizgim vardır, uyar ya da uymaz, ve bu da hiç kimseyi ilgilendirmez. Daima özgürdüm ve yaşadığım sürece de özgür olacağım. :KK66:

kesinlikle katılıyorum canım sana..konuya sonradan dahil oldum ama böyle bi konuda ceza alınması anlamsız ...benim tırnağımın uzunluğundan kime neeee? yada kısa tırnaklılar uzun tırnaklılardan daha mı müslüman...olsun arkadaşlarım aramıza hoşgeldiniz tekrarrrrrrEn Büyük KK:KK71:

Bir yandan düşünüyor insan, 170 bin kadınla başka nasıl başedilir diye...:))) Tabii ki yazdıklarımıza dikkat etmeliyiz ama karşımda abuk sabuk yazıp duran biri varsa ben ona hakettiği şekilde yanıt veririm. Burası dini içerikli bir site değil, cevapları suratlarına yapışsın istemiyorlarsa o zaman propagandalarını gidip başka yerde yapacaklar!

herkese meraba =) flamenca sana bişey sormak istiyorum franken yaparken nasıl ojeleri birbirine tam karışmasını sağlıyorsun. O kadar sallıyorum felan homojenlik elde edemedim :KK53:

İçlerindeki minik çelik toplar, oje şişesini silkelerken ojelerin daha iyi karışmasına yardımcı oluyor. O minik toplardan bulamasan bile franken yaparken A. Avien ojeleri kullanırsan eğer, onların içinde zaten birer tane oluyor. İdeali her şişede 2 top olmasıdır, kaliteli ve pahalı ojelere baktığımızda bir de değil iki top oluyor ama bence frankenlar için tek top yeterli.

hey allahım ya valla hiç güleceğim yoktu ne tür düşünceler var böyle..bizim dinimizin ne kadar hoşgörülü bir din olduğunu bilmeyen o kadar çok insan var ki. böyle uzun-ojeli tırnaklara sahibiz diye, saçımız-başımız açık diye, sırf eğlence amaçlı fal baktırıyoruz diye...(seçenekler çoğaltılabilir) dinden yoksun, Allahsız-Kitapsız sayılıyoruz. gerçekten çok yazık. asıl günah olan karşındaki insana kendi fikirlerini benimsetmeye çalışmak, onu yanlış yönlendirmek ve her konuda dinimizi ortaya atıp, karşındakinin gözünde çok katı kuralları olan, affetmeyen,... bir din olarak görünmesine sebep olmaktır.

neyse hoşgeldin canım. bir daha böyle dar fikirlere sahip insanlarla fikir alışverişinde bulunmamaya özen göster. boşver kim ne düşünürse düşünsün. cahil insanlara karşı hiç bir zaman kendini savunamazsın. olan sana olur. ve bize olur.:KK50: hadi renk cümbüşüne boğ biziii :KK52:

Bu yaşımda dinimi birkaç kendini bilmezden öğrenecek değilim. Uzun tırnaklı ve başım açık halimle onlardan daha dindar da olabilirim bunu sadece Allah bilir. Bu tür insanların, sürekli hüküm verme peşinde olanların yaptığı en büyük günah aslında, şirk en büyük günahtır, bir şeyi Allah kadar bildiğini ya da daha iyi bildiğini ihsas etmek bu günaha girmek için yeterli. Allah herkese akıl fikir versin ne diyeyim...

yeni okuyorum, ceza meza alma olayı çok acayipmiş. yani saçmaymış.
forum kurallarını da pek bilmiyorum aslında. neye göre ne sebeplerle ceza alınıyor falan. ama bunun bir ceza alma sebebi olmaması gerekir. bir şeyleri tartışmak konuşmak yasak mı nedir? eğer öyleyse forum açmanın manası var mıdır? aman neyse..

bi de sormuşsun: simli franken yaparken dibe çöküyor genelde evet. onu çokça tecrübe ettim. ben daha önceden ince simleri şeffaf cilaya döküp denemiştim, çökmüştü, renk vermişti. sonra ben fatihte bir kozmetikçide tesadüfen iri simler buldum. mavi simleri alıp golden rose'un numarasını hatırlayamadığım simli bir ojesine döktüm. çökmedi. sonra başka renklerle denedim, kırmızıları aldım normal şeffaf cilaya koydum. çöktü renk verdi vs. sanırım şeyden dolayı çöküyor/renk veriyor vs. şimdi simli ojelerin böyle tutkal gibi, yoğun bir yapısı olur, hatta tırnakta pürüzsüz duramazlar, hafif mat kururlar. en azından benim denediklerim böyle. sanırım o macunumsu yapı simleri tutuyor, çökmesini engelliyor. ama şeffaf cila fazla sıvımsı kalıyor, ona sim dökersen çöküyor.
bu yüzden ben diğer renkte iri simleri de hep bazı şeffaf olan simli ojelere döktüm. oldu =)
golden rose quick dry top coat da yoğun bir yapıda düz şeffaf cilalara nazaran. ona da karıştırılınca çökmüyor.

Hmm demek ki en iyisi simleri gene simli olan ojelere karıştırmak... Ya da koyu kıvamlılara... Aklımda bulunsun, teşekkür ederim. :KK66:

Aslında süreceğim ojenin rengini hava şartlarına göre belirlemem, gayet kapalı havalarda açık ve canlı renkler sürdüğüm de olmuştur ama nedense bugün kasvetli ve yağmurlu havaya uygun koyu renklere gitti elim... Bana da zaten koyu renkler daha çok yakıştığından, böyle ojeleri sürdükten sonra ellerimi daha çok beğenirim. :)

Şu an tırnaklarımda kütikülün k'sı yok ama nedense fotoğraflarda var gibi çıkmış, nedenini anlamadım. Neyse, Elite marka bu ojenin rengi mükemmel, mürdümle koyu gül kurusu arası bir renk, aslında buna yakın bir franken yapmıştım ama bu daha güzel. Yalnız işte şu yerli ojelerin çoğunun kokusu beni öldürüyor, Elite de şişeyi açar açmaz yağlı boya gibi kokmaya başlıyor. Renk çok güzel, kıvam kötü, fırça idare eder, koku rezalet... şeklinde özetleyebilirim bu ojeyi. Açık balkonunuz varsa bu tür ojeleri lütfen açık havada sürün, sürerken solumayın. Benim gibi alerjik bir bünyeniz olmasa bile yine de zarar görürsünüz.

Bu arada, bu fotoğrafları çektikten sonra ilave olarak sol elimin yüzük parmağına bir tane kurukafa yapıştırdım, elbette fimo diliminden bahsediyorum. :) Ancak fotoğrafları çoktan yüklemiştim, yeni fotoğraf çekmeye üşendim. :))

$elite.jpg

$elite1.jpg

$elite2.jpg

Bugün tırnaklarımda Orly'nin Cosmic FX serisinin en güzel renklerinden biri olan "It’s Not Rocket Science" var. Aslında bu serinin 6 ojesi de birbirinden güzel. En popüler koleksiyonlardan biri olduğu için benden önce yüzlerce oje meraklısının bu ojeleri tanıttığına eminim, özellikle yabancı bloglarda birkaç defa rastladım. Zaten yerli blogların çoğu da yabancı blogların nerdeyse birebir taklidi oluyor, henüz farklı ve orjinal sunumlarda bulunanları görmedim (belki vardır ben rastlamamışımdır), ben de blog işine girsem (bu üşengeçlikle biraz zor :) ) ben de bulamayabilirdim zira farklılık yaratmak kolay bir şey değildir. :)

Bu oje zaten ışıl ışıl olduğundan üzerine simli veya pullu bir oje sürmeye gerek kalmıyor, ojenin kendisi de çabuk kuruduğu halde sadece bir kat Poshe cila sürdüm, hem bu şekilde oje de korunuyor ve gün boyunca uçlardan soyulma yapmıyor. Bir çok quick dry top coat denedim ama Poshe marka olan açık ara farkla lider, mükemmel tanımı bile az kalır. Yedek şişeleriyle filan alıyorum Ebay'den sipariş ettiğim zaman. Fiyatı 6 dolar civarında... (Yerli olanlar içerisinde de en iyisi Golden Rose, ojeleri kötü olsa da quick dry'ı çok iyi.) Cosmic FX ojeleri ise satıcıdan satıcıya göre değişiyor ama her biri 6-10 dolar arası satılıyor. Koleksiyonun tamamı (6 oje) ortalama 40-45 dolara satılıyor. Yani buradan 2 Orly oje alana dek yerinden aldığınızda aynı paraya 6 Orly oje alabiliyorsunuz, benden söylemesi. :KK66:

$cos3.jpg

$cos2.jpg

süpersin flamenca bıkmadan yorulmadan hergün bir oje :KK71:

Oje çıkarıp sürmede yorulacak ne var canım, 5 dakikalık iş. :) Her gün makyaj yapmaya ayırdığımız süreden çok daha az ama nedense çok insan üşenir ve yarısı soyulmuş ojeli korkunç tırnaklarla ortalıkta gezerler, yüzüne bakarsın full makyaj, ellere bakarsın soyulmuş tırnaklar, iğrenç bence.

yeşil renk ojeye bayılıyorum ya :KK69: sana da çok yakışmış Flamenca :KK71:
ben ne zaman yeşil renk oje sürsem insanlar uzaydan gelmişim gibi bakıyorlar.acaba yakışmıyor mu da ondan mı bakıyorlar yoksa absürd mü düşüyor anlayamıyorum.

ben ne zaman yeşil renk oje sürsem insanlar uzaydan gelmişim gibi bakıyorlar.acaba yakışmıyor mu da ondan mı bakıyorlar yoksa absürd mü düşüyor anlayamıyorum.

Teşekkür ederim canım. :KK69: Ne renk sürsek uzaylıymışız gibi bakanlar olur, anneannelerimizin zamanındaki gibi kırmızı, pembe ve beyaz renkli oje dışında oje kültürü olmayanlar bakarlar öyle. :))))))

canım yakışmamakla alakası yoktur bence sadece insanlar biraz tuhaf oje konusunda :KK1::KK1: ben bugün cırt mavi bi ojeyle dolaşıyorum ve acaip yakıştırıyorum kendime ama insanlar renkten dolayı acaip acaip bakıyolar.:KK1::KK1: eger sen yakıştırmıyosan bide matlaştırıcıyla dene bence inanılmaz hoş bi hava katıyor:KK69::KK69:
fotograf eklerdim ama izin veriliyomu bilmiorumm:26::26::26:

Son düzenleme:
Teşekkür ederim canım. :KK69: Ne renk sürsek uzaylıymışız gibi bakanlar olur, anneannelerimizin zamanındaki gibi kırmızı, pembe ve beyaz renkli oje dışında oje kültürü olmayanlar bakarlar öyle. :))))))

rica ederim canım :KK71: aynen dediğin gibi o renkler dışındaki renkler kabul görmüyor. aman neyse ne benim zevkim benim ojem istediğim gibi sürer dolaşırım. :KK51:

canım yakışmamakla alakası yoktur bence sadece insanlar biraz tuhaf oje konusunda :KK1::KK1: ben bugün cırt mavi bi ojeyle dolaşıyorum ve acaip yakıştırıyorum kendime ama insanlar renkten dolayı acaip acaip bakıyolar.:KK1::KK1: eger sen yakıştırmıyosan bide matlaştırıcıyla dene bence inanılmaz hoş bi hava katıyor:KK69::KK69:
fotograf eklerdim ama izin veriliyomu bilmiorumm:26::26::26:

ben yakıştırıyorum açıkçası ama insanlar ''aa o nasıl bir renk ıyhh böghh'' fln yapınca şartellerim atıyor.. evet o matlaştırıcı olayını ben de denemek istiyorum. ama yaşamış olduğum bu ilçede malesef oje ve ojeye dair diğer malzemelerden yoksun kalıyorum. haftaya İstanbul'a gitme olasılığım var gitmişken mutlaka almayı düşünüyorum. teşekkür ederim fikrini paylaştığın için :KK16:

alışırlar zamanla şimdi insanlara başka şeyler dayatıldığından bizim gibi ojeli bayan kalmadı desek yeridir bizde o renkleri göre göre alışacaklar :KK66:

Bugün tırnaklarımda Orly'nin Cosmic FX serisinin en güzel renklerinden biri olan "It’s Not Rocket Science" var. Aslında bu serinin 6 ojesi de birbirinden güzel. En popüler koleksiyonlardan biri olduğu için benden önce yüzlerce oje meraklısının bu ojeleri tanıttığına eminim, özellikle yabancı bloglarda birkaç defa rastladım. Zaten yerli blogların çoğu da yabancı blogların nerdeyse birebir taklidi oluyor, henüz farklı ve orjinal sunumlarda bulunanları görmedim (belki vardır ben rastlamamışımdır), ben de blog işine girsem (bu üşengeçlikle biraz zor :) ) ben de bulamayabilirdim zira farklılık yaratmak kolay bir şey değildir. :)

Bu oje zaten ışıl ışıl olduğundan üzerine simli veya pullu bir oje sürmeye gerek kalmıyor, ojenin kendisi de çabuk kuruduğu halde sadece bir kat Poshe cila sürdüm, hem bu şekilde oje de korunuyor ve gün boyunca uçlardan soyulma yapmıyor. Bir çok quick dry top coat denedim ama Poshe marka olan açık ara farkla lider, mükemmel tanımı bile az kalır. Yedek şişeleriyle filan alıyorum Ebay'den sipariş ettiğim zaman. Fiyatı 6 dolar civarında... (Yerli olanlar içerisinde de en iyisi Golden Rose, ojeleri kötü olsa da quick dry'ı çok iyi.) Cosmic FX ojeleri ise satıcıdan satıcıya göre değişiyor ama her biri 6-10 dolar arası satılıyor. Koleksiyonun tamamı (6 oje) ortalama 40-45 dolara satılıyor. Yani buradan 2 Orly oje alana dek yerinden aldığınızda aynı paraya 6 Orly oje alabiliyorsunuz, benden söylemesi. :KK66:

Eki Görüntüle 180344

Eki Görüntüle 180343

şu ojeye hep "çok kötüü iğrenç ne rengi bu yaa" falan gibi tepkiler vermiştim ama, geçen gün yavaş yavaş beğenmeye başladım.. şimdi de farkettim çok güzel geldi =) ay ben de mi alsam ne yapsam =))

orly meet me under the mistleto, en sevdiğim ojelerdendir benim. onun da yapısı bununla aynı ama rengi orman yeşili =)

Evet aynen öyle hanımlar, istediğimiz renk ojeyi sürer dolaşırız kimse karışamaz, beğenmeyen beğenmesin biz yakıştırdıktan sonra kimsenin fikrinin önemi yok. :KK66:

şu ojeye hep "çok kötüü iğrenç ne rengi bu yaa" falan gibi tepkiler vermiştim ama, geçen gün yavaş yavaş beğenmeye başladım.. şimdi de farkettim çok güzel geldi =) ay ben de mi alsam ne yapsam =))

orly meet me under the mistleto, en sevdiğim ojelerdendir benim. onun da yapısı bununla aynı ama rengi orman yeşili =)

Ben cosmic serisini de foil serisini de eksiksiz aldım, Orly'nin ojelerini çok seviyorum, 18 ml'lik tombik şişelerini de. :KK69:

Cosmicleri yakından görmek isteyenler için toplu halde fotoğrafladım, hepsi ayrı güzel ve her oje koleksiyoncusunda mutlaka olması gereken renkler. Daha önce de söylemiştim, ben genellikle koleksiyonların tamamını almam, içlerinden seçip alırım, eğer her rengini beğendysem set olarak alırım, cosmiclerin de hepsini beğenince birlikte aldım. Ama birer tane daha alır mıyım, sanmıyorum, belki sadece iki tanesinin yedeğini alabilirim...

$cosmics.jpg

Şimdi de başıma bela olan bir ojeyi göstereyim. :))) Dün gece sürüp kaldırdıktan sonra ismine bakmadığımı fark ettim ama zaten Color Club'ın bu renk başka bir ojesi daha yok. İçinde yoğun ve ince gümüş simler olan çok tatlı bir mavi bu. Fotoğraflarda gösterememiş olsam da tırnağa sürüldükten sonra biraz matlaşıyor ve benim "stone nail" diye tabir ettiğim tırnaklar ortaya çııyor. Daha önce de yazdığım gibi, bu tabiri benden önce bulan varsa bilmiyorum, dediğim gibi, aklın yolu birdir. :KK66:

Renk sahiden çok tatlı değil mi? Üstelik bu oje bugün oje beğenisi konusunda tam bir klasikçi olan bir erkekten bile tam not aldı. Her gören çok beğendi. :) Ama ojenin yapısı bir felaket, inceltici ile halledeceğim ama ne yazık ki ben Color Club'ın fırçalarından da hoşlanmıyorum. Çok zor sürdüm, tam bir işkenceydi!

$color club1.jpg

Bu fotoğrafta bazı tırnaklarım yuvarlak törpülenmiş gibi çıkmış olsa da sanırım açıyla ilgili bir hata oldu çekimde, zira tüm tırnalarım küt.

$color club2.jpg

Ve, sırada ilk defa az önce sürdüğüm bir oje var. Zoya Summer 2011 Sunshine ojelerim sipariş ettikten haftalar sonra da olsa sonunda geldiler. :) Hepsi birbirinden güzel, Zoya daha önce benzeri ojeler yapmış olsa da, evde birlikte bakıp karşılaştırdığımda bariz farklar olduğunu gördüm. Bu koleksiyonu çok ama çok beğendim. Her renk ojesini ayrı ayrı sürüp anlatmak isterim ama en güzeli kesinlikle Apple. Gördüğüm en güzel yeşillerden biri, belki de en güzeli. Daha önce yazmıştım, Zoya'nın fırçalarına bayılıyorum, sanki benim tırnaklarım için özel olarak üretilmiş gibi. :KK69: Bugün çok yorucu bir gündü benim için, oje sürecek bile halim kalmamıştı ve çok özenli süremedim ama Zoya'nın harika fırçası sayesinde çabucak sürebildim ojemi... Diğer sevdiğim ve en az Zoya kadar iyi olduğunu bildiğim pek çok markada aynı fırça konforunu bulamıyorum ne yazık ki...

$apple1.jpg

$apple2.jpg

$apple3.jpg

$apple4.jpg

Son düzenleme:
yesil glass fleck'lerle ombre yapilabilir misal: zoya apple, ivanka ve orly mmutm, rocket science kullanarak.. ombre olmaz gerci simdi dusundum de =) ama hepsini tek bir manikürde kullanmak güzel olur mu acaba =)

yesil glass fleck'lerle ombre yapilabilir misal: zoya apple, ivanka ve orly mmutm, rocket science kullanarak.. ombre olmaz gerci simdi dusundum de =) ama hepsini tek bir manikürde kullanmak güzel olur mu acaba =)

Olur, hem de süper olur! :) Vakit yaratıp uğraşmak lazım, ben haftalardır yoğunluktan hep ateş alır gibi oje sürüp, unutmazsam hemen fotoğraflarını çekiyorum, arada çekemediklerim oluyor. Yani üzerinde çok uğraşamıyorum bir süredir. Özellikle koyu yeşillerle ilgili bir planım var ama hâlâ uygulamaya geçemedim.

Olur, hem de süper olur! :) Vakit yaratıp uğraşmak lazım, ben haftalardır yoğunluktan hep ateş alır gibi oje sürüp, unutmazsam hemen fotoğraflarını çekiyorum, arada çekemediklerim oluyor. Yani üzerinde çok uğraşamıyorum bir süredir. Özellikle koyu yeşillerle ilgili bir planım var ama hâlâ uygulamaya geçemedim.

koyu yeşil bir oje üzerine ivanka, apple, ya da mmutm süngerlenebilir mesela. benim fikrim değil bu, the polished perfectionist diye bir blogda görmüştüm bu tip bir manikür =)

X