Jameya benim ibre uzun zamandır eski eşe döndü. Adamı dinlesek kim bilir neler anlatır. Siz hala etkileşim istiyorsunuz, sövsün etsin ama hala bağlantıda olalım diyorsunuz. Konuşma, istek bildirme şekliniz çileden çıkartıcı. Çok basit, çocuğa şu bu lazım, şuna buna masraf ettim sıkıştım biraz, lazım olan şeyi yazsam alır mısın. Para göndermene gerek yok, online sipariş versen de olur. İki seçenek var, ya çocuğum eksik kalmasın der alır gönderir ya da bana ne, yolladığım nafakayla idare etseydin der. Buzdolabı bozulmuş hemen yenisini almış. Yani adam bu kadar kötü olsa onu hiç almaz. Nafaka şartlarında var mı evde eşya bozulursa yenisi alınacak diye? Bot çizme almıyor çocuğuna diye linçlettiniz bize, ben artık ona da inanmıyorum.
Adam elini vermiş hemen koluna yapışmışsınız. Bence siz eski eşi çocuğundan bile soğutacak derecede bıktırmışsınız. Konuşulmuyor edilmiyor, söylenmiyor lafı edilmiyor... konuşmayın aramayın. Adresine mektup göndermiyorsunuz değil mi saniyesinde gidiyor mesajınız. Hem adama hem de sevgilisine ben buradayım başınıza belayım hiç bir yere gitmiyorum, çocuğumuz var ve ölene kadar elimdesin diyorsunuz. Eski eşin tepkisi çocuğa değil size, çocuğu kullandığınızın farkında ve ona göre davranıyor adam. Yahu bırakın da baba çocuk sağlıklı iletişim kursunlar, çıkın aradan biraz. Babası ararsa direk kızıyla konuşsun veya kızınız konuşmak istediği zaman adama mesaj atın, aradığın zaman telefonu kızım açacak yazın.
Çocuğu yurt dışına götürürüm demeniz bile ne yap et tut bizi burada demek. Niye söylüyorsunuz, adam hemen tedbir alsın yurt dışı çıkış yasağı koydursun siz de gelip burada şikayet edin. İstemem yan cebime koy hesabı. Çocuğunuzun da vatandaşlığı varmış çıkar gidersiniz. Benim de kızlarım çifte vatandaş. Kaç kez giriş çıkış yaptım hiç bir zaman sormadılar, çıkamazsınız diye durdurmadılar. İşiniz gücünüz mesleğiniz olsa çoktan dönmüştünüz ülkenize. Eski eşin mutsuz olmasını istemek çocuğunuzun mutlu olmasının önüne geçiyor farkında değil misiniz?