oh içimin yağları eridi.

Evet aynen, bildiğim kadarıyla adam ülke şartlarına göre az bir nafaka da vermiyor( bugün dava sonucu iki cocuga 9 bin nafaka aldı diye sevinen bir üyemiz vardı burda mesela) ayrıca az da olsa ek destek oluyor, üstüne başına alıyor, evde bozulan beyaz eşyayı yeniliyor, tatillerde yanına alıyor falan filan... Kendisi de maaşlı bir işe girse annesiyle kızıyla düzgün mütevazı bir hayat kurabilir çok rahat ama istemiyor....Saçma sapan bir hayat yaşayıp olmayan parası eğitimiyle dükkan açıp batırıyor, abuk sabuk adamları evine hayatına sokuyor, bütün enerjisini eski kocayla uğraşıp para koparmak için harcıyor....Yazik
Yani yıllar sonra baktığı zaman hem kendi gençliğine hem de kızıyla geçirmediği o zamana üzülecek . Ailesi yanında sabit maaşlı bir işe girip standart bir hayat kurabilir . Sağlıklı bir ruh hali olduğunu düşünmüyorum bende . Haklı zor günler yaşamış ama geçmişte bırakamadi .

En son eski eşiniz bozulunca hemen size buzdolabı aldı gibi bir şey aklımda kalmış. Peki ya ne ara yine bu noktaya geldiniz?

Konudan bagımsız başlığa yorum.

1 dirhem etin bin ayıp örttüğü yıllarda sevinen "yüregim yağ bağladı" dermiş, üzülen de "içimin yağları eridi" ☺️
Zayıflık ve incelik revaçta olalı sevinince yağlarımız erimeye başladı, algılar zamana göre nasıl da degişiyor:)
Konuya döneyim, al kızını git :kahve:

Jameya yerinde olsam planimi kurar, hazırlığımı yapar ve uygulardim. Yurtdisina mi gidecegim? Araştırır, baglantimi kurar, hukuki destek alir giderim. Yurticinde mi kalacagim? Maasli is bulur, yoluma bakarim.
Kime cocugu alip goturcem dersen de tepki verir.
Onemli olan senin bu hayattan ne istedigin ve bekledigin

Ben konudan ne anladım yazayım sizin eşinize hitabınız temsili ;

"Sen metresine harcadığın para kadar kızıma harcama şartlarını iyileştirdin iyileştirdin yoksa ben yurtdışına çocuğu kaçırıyor muyum kaçırmıyor muyum bak görürsün sen hıh"

olmuyor birşey valla olan bana oluyor haksızlık üstüne haksızlık görmeme rağmen.
O adam hayatını yaşıyorsa sen de hayatını yaşa yanlış hatırlamıyorsam çok ilgili bir baba değildi doğum gününde yoktu diye okumuştum sanki bir yerde yanılıyor da olabilirim değer mi böyle tartışmaya girmeye adamla kızın için belli ölçüde görüşme dışında ben böyle adamla muhatap dahi olmazdım ki adam beraber olduğu kadına da değer verseydi resmi nikah kıyardı

içinizin yağları niye eridi?
neyi başardınız bu manasız iletişimi kurarak?
ortada bir plan yok program yok durduk yere alır yurtdışına görürürüm demekteki amaç alttan alta nafakayı arttır yoksa diye tehdit etmekmiş e adamda yememiş.. sizin nasıl yağlarınız eridi bu duruma...

Jameya benim ibre uzun zamandır eski eşe döndü. Adamı dinlesek kim bilir neler anlatır. Siz hala etkileşim istiyorsunuz, sövsün etsin ama hala bağlantıda olalım diyorsunuz. Konuşma, istek bildirme şekliniz çileden çıkartıcı. Çok basit, çocuğa şu bu lazım, şuna buna masraf ettim sıkıştım biraz, lazım olan şeyi yazsam alır mısın. Para göndermene gerek yok, online sipariş versen de olur. İki seçenek var, ya çocuğum eksik kalmasın der alır gönderir ya da bana ne, yolladığım nafakayla idare etseydin der. Buzdolabı bozulmuş hemen yenisini almış. Yani adam bu kadar kötü olsa onu hiç almaz. Nafaka şartlarında var mı evde eşya bozulursa yenisi alınacak diye? Bot çizme almıyor çocuğuna diye linçlettiniz bize, ben artık ona da inanmıyorum.

Adam elini vermiş hemen koluna yapışmışsınız. Bence siz eski eşi çocuğundan bile soğutacak derecede bıktırmışsınız. Konuşulmuyor edilmiyor, söylenmiyor lafı edilmiyor... konuşmayın aramayın. Adresine mektup göndermiyorsunuz değil mi saniyesinde gidiyor mesajınız. Hem adama hem de sevgilisine ben buradayım başınıza belayım hiç bir yere gitmiyorum, çocuğumuz var ve ölene kadar elimdesin diyorsunuz. Eski eşin tepkisi çocuğa değil size, çocuğu kullandığınızın farkında ve ona göre davranıyor adam. Yahu bırakın da baba çocuk sağlıklı iletişim kursunlar, çıkın aradan biraz. Babası ararsa direk kızıyla konuşsun veya kızınız konuşmak istediği zaman adama mesaj atın, aradığın zaman telefonu kızım açacak yazın.

Çocuğu yurt dışına götürürüm demeniz bile ne yap et tut bizi burada demek. Niye söylüyorsunuz, adam hemen tedbir alsın yurt dışı çıkış yasağı koydursun siz de gelip burada şikayet edin. İstemem yan cebime koy hesabı. Çocuğunuzun da vatandaşlığı varmış çıkar gidersiniz. Benim de kızlarım çifte vatandaş. Kaç kez giriş çıkış yaptım hiç bir zaman sormadılar, çıkamazsınız diye durdurmadılar. İşiniz gücünüz mesleğiniz olsa çoktan dönmüştünüz ülkenize. Eski eşin mutsuz olmasını istemek çocuğunuzun mutlu olmasının önüne geçiyor farkında değil misiniz?

evet baya nefret ediyoruz. ona engel olamıyoruz ikimiz de. keşke babası o olmasaydı :KK43: hayatımın en büyük pişmanlığı

Nefret bir duygudur. Demek ki ikinizde de duygular bitmemis.

Her gun eski es konusu ac Jameya ben seni destekliyorum :)

Valla sinirlenmek de delirmekte çok haklısınız. Böyle adamların Allah bin belasını versin. Ortada çocuk var biraz büyüyecek neyin ne olduğunu anlayacak annesinin ve babasının birbirine olan nefretini bilecek. Ve çok üzülecek.
Eski eşinizle çok muhatap olmayın. Sizin sinir sisteminiz açısından.
Elimden geldiğince muhattap olmuyorum zaten o az kısmında da sinirlerim hopluyor.

Ben
Hah işte senin asıl derdin bu...Adamın asla böyle bı kaygısı yok aslında... Buraya açtığın konular da bize bunu söyletmek için, bu sefer hiçkimse soylemeyince en sonunda kendin söyledin....

Jameya bosandigindan beri kaç ilişki yasadin? Hepsini buraya yazdin, Allah versin hiç de boş kalmadın zaten...Adam sana iyi davranirken de kötü davranirken de senin hep bi ilişkin vardı yani adamın umru değil senin kimle olduğun.

O sadece cocukla ilgili görüştüğünüzde "senin üslubuna" tepki veriyor, seni asla kıskanmıyor, istemiyor, kıskanmayacak, geri istemeyecek....

Lütfen kabul et şunu artık ve çocuğun için düzgün bir hayat kurmaya çalış.
Bence ilişkisi oldugu da yalan tek derdi bu adam cevap verip prim vermeyelim ki konu acmasın bence icimizi sisirdi

Jameya benim ibre uzun zamandır eski eşe döndü. Adamı dinlesek kim bilir neler anlatır. Siz hala etkileşim istiyorsunuz, sövsün etsin ama hala bağlantıda olalım diyorsunuz. Konuşma, istek bildirme şekliniz çileden çıkartıcı. Çok basit, çocuğa şu bu lazım, şuna buna masraf ettim sıkıştım biraz, lazım olan şeyi yazsam alır mısın. Para göndermene gerek yok, online sipariş versen de olur. İki seçenek var, ya çocuğum eksik kalmasın der alır gönderir ya da bana ne, yolladığım nafakayla idare etseydin der. Buzdolabı bozulmuş hemen yenisini almış. Yani adam bu kadar kötü olsa onu hiç almaz. Nafaka şartlarında var mı evde eşya bozulursa yenisi alınacak diye? Bot çizme almıyor çocuğuna diye linçlettiniz bize, ben artık ona da inanmıyorum.

Adam elini vermiş hemen koluna yapışmışsınız. Bence siz eski eşi çocuğundan bile soğutacak derecede bıktırmışsınız. Konuşulmuyor edilmiyor, söylenmiyor lafı edilmiyor... konuşmayın aramayın. Adresine mektup göndermiyorsunuz değil mi saniyesinde gidiyor mesajınız. Hem adama hem de sevgilisine ben buradayım başınıza belayım hiç bir yere gitmiyorum, çocuğumuz var ve ölene kadar elimdesin diyorsunuz. Eski eşin tepkisi çocuğa değil size, çocuğu kullandığınızın farkında ve ona göre davranıyor adam. Yahu bırakın da baba çocuk sağlıklı iletişim kursunlar, çıkın aradan biraz. Babası ararsa direk kızıyla konuşsun veya kızınız konuşmak istediği zaman adama mesaj atın, aradığın zaman telefonu kızım açacak yazın.

Çocuğu yurt dışına götürürüm demeniz bile ne yap et tut bizi burada demek. Niye söylüyorsunuz, adam hemen tedbir alsın yurt dışı çıkış yasağı koydursun siz de gelip burada şikayet edin. İstemem yan cebime koy hesabı. Çocuğunuzun da vatandaşlığı varmış çıkar gidersiniz. Benim de kızlarım çifte vatandaş. Kaç kez giriş çıkış yaptım hiç bir zaman sormadılar, çıkamazsınız diye durdurmadılar. İşiniz gücünüz mesleğiniz olsa çoktan dönmüştünüz ülkenize. Eski eşin mutsuz olmasını istemek çocuğunuzun mutlu olmasının önüne geçiyor farkında değil misiniz?
konuları saptırıp saptırıp eş-ski eşinle barışmak istiyorsun sana dönsün istiyorsun mutsuz olsun istiyorsuna her seferinde niye getirdiğinizi de ben anlamıyorum.

içinizin yağları niye eridi?
neyi başardınız bu manasız iletişimi kurarak?
ortada bir plan yok program yok durduk yere alır yurtdışına görürürüm demekteki amaç alttan alta nafakayı arttır yoksa diye tehdit etmekmiş e adamda yememiş.. sizin nasıl yağlarınız eridi bu duruma...
benim söylememle nafaka mı artar? dava açmışım davam devam ediyor zaten artacak? ne alakası var söylediklerinizin şimdi benim söylediğimle?

X