Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Bakın neler yazılmış, okudunuz mu, gülle sarılmayla olsaydı bu baslık açılmazdi, bir dal gülü bir kucaklamayı kimse esirgemezdi..

Bakın neler yazılmış, okudunuz mu, gülle sarılmayla olsaydı bu baslık açılmazdi, bir dal gülü bir kucaklamayı kimse esirgemezdi..
Okudum hepsini onları bende kabul etmem zaten a ama öğretmenler günü saçmalığı başlığı da olmamış dünya ruj günü bile varken., bugünün olması emektar olanların içten gelen pahada hafif manada ağır hediyelerle mutlu edilmesi çok normal bence. Ben tamamen günü sacma bulanlari eleştiriyorum

Eski veliler olsa hadi eski kafa dicem laf anlatılmaz dicem
Ama yeni veliler nasıl bu kadar cahil olabiliyor aklım almıyor ya

Saçmalık diye adlandırdıgı bu gün için dönen trafik, kurulan gruplar, empozeler, zorlamalar. Tek basına günün ne kötülüğü olsun, çocuklar öpsunler ellerini, versinler ciceklerini tamam. Fakat, bana kolye almışlar, cıtlatayım da dogum günümde yüzüğünü, yılbasında küpesini alsınlar, set olur diyeni gördüm..

Eski veliler olsa hadi eski kafa dicem laf anlatılmaz dicem
Ama yeni veliler nasıl bu kadar cahil olabiliyor aklım almıyor ya
Cahıl likte degıl gorgusuzluk. Iyıce gosterıs, hava atma, sırf storı paylasayım dıye şaşalı gun kutlama tuketım cılgınlıgı da degıl baska bısey oldu

Kaldı ki çiçeğin de sarılmanın da içten geleni makbul. Çocuklara zorla resim çizdirilmesini bile mantıksız buluyorum. Asıl bu tavır öğretmenler gününe saçmalık dedirtiyor işte. Başka meslekte de olsa ona da saçmalık denir. Öğretmeni anmanın , sevgi göstermenin zorlaması da olmaz. Ben anlamadım valla, 2 satır kitap okuyan, paragrafta anlam bilen biri zaten neyi eleştirdiğimizi anlar.

Sevgi engellenemez bir seydir, akıcıdır, en güzel bulaşıcıdır. Sevilmeyen ogretmenler bile konumuna binaen sayılsın, Fakat sevgi, o tamamen dogaclamadır, sevgide zorlama olmaz.

Benim için öğretmenler günü ben ve sınıftaki çoğu arkadaşım öğretmene ortalama üstü hediyeler (çanta,kolye,cüzdan,parfüm,saat…) almışken durumu iyi olmayan bir arkadaşımın bir kırmızı gülle geldiğinde utandığını gördüğüm gün (yaş 7) anlamsızlaştı.
Gün kutlansın tabiki ama öğretmenler hediye kabul etmemeli. Yoksa bu iş çok farklı yerlere gidiyor.
Sizin fikrinizi de çok güzel buldum, öğretmen adına bir bağış harika olur. Bir fincan takımından çok daha değerli. Topluluğa uymak zorunda değilsiniz.

Kedi maması da bagıslanabilir örnegin, mutlu olurlar bence, kendi adlarına minik canlar doymuş daha ne olsun

Bir öğretmen olarak ben de bu durumu hiç sevmiyorum ya. Bir köy okulunda çalışırken sabahları çocuklar evlerinin önünde açmış çiçeklerden getirip sizin için topladım derlerdi, yazdıkları mektupları verirlerdi hepsinden daha anlamlı gelirdi. Hala 11 yıldır sakladigim çiçek ve mektuplar var ama şimdi üç cocugunda ogretmenleri için absürt hediyeler alınıyor. 8 bin küsur para verip saat aldılar mesela aklım almiyor bunu ...

Öğretmenliği diğer mesleklerle aynı kefeye koyuyorlar ya yozlaştığımızın eseridir bir doktor ameliyatı özenle yapıyorsa hastasına iyi muamelede bulunuyorsa bu iyi bir ebeveynin iyi bir öğretmenin elinden geçmiş bir insandır. Bir devlet memuru kuyrukta işini halletmek için bekleyen halka iyi davranarak yardımcı oluyorsa bu iyi bir öğretmenin elinden çıkmış biridir.

Adı öğretmen olunca günü de , değeri de eleştirilmek, hoş görülmemek için bahane aranıyor işte.

Ben öğretmenken bı öğrencimim çocuğum olursa sizin adınızı koyacağım ya da sizin gibi bende bu bölümü okuyacağım dediği zaman arkamdsn sarılıp sınıfa girdiğimde şarkılar söyleniyorsa en büyük mutluluk ve özellikle bu günde içten gelen düşünülmus bir hareket bir ufak şey beni daha mutlu ediyor doğum günlerinde hissettiğimiz gibi. Ama ne dediğini kendisi bile anlamayan anlatamayan kişiler hemen eleştiriyor

İsterseniz alabilirsiniz, sizin tercihiniz. Ben tıp bayramında arkadaşıma çiçek yollamıştım bir keresinde. Böyle incelikler için günlere gerek yok, zorunlu tutulmasına da gerek yok. Onun dışında bence güzel olur böyle şeyler. Konuda bahsedilen emrivakilerden bahsetmiyorum tabii.

Hah çok şükür birileri öğretmenlerden gereksiz fedakarlık beklenmesinin saçmalığına da değinmiş. Mesleğini yapıp para alıyor öğretmen. Bu durumda çıkışa yetişemediklerinde beklemeyen öğretmenden dert yanmasın mesela veliler… beklentiye gelince burdan uzaya yol olur ama ücrete hediyeye gelince auvvv… ben zaten lisedeyim. Bizde öyle şatafat hediye falan olmaz. Ama şurda sayfalarca bir fincan takımı tartışılıyorsa öğretmenler de maaşlarını zaten alıyorsa orada gönüllülük devreden çıkabilir bana kalırsa.

Ay guldum ,ben sinif temcilcisiydim , simdi de elimden geldigince yardimci olurum ogretmenimize.
Sinifimizda ki veliler ogretmenin dogum gununu soruyor, hediye alalim diye.
Ben de bilmiyorum, sormamda.
Bazi velilerde boyle hediye meraklisi
Sirf boyle bir sinif temsilcisine denk gelirim diye de kendim oldum
Ben abarti olmayan ,baktikca bizi hatirlayacagi, hediyeler tercih ediyorum.
Veliler, sunuda yapalim bunu da yapalim. Ben de gerek yok diyorum. Neyseki uyumlular

Oglumun sınıf annesi de sizin gibiydi sagolsun, çokta hanımefendi ve halden anlar biriydi. En az miktarı soyler, onunla ne alınırsa onu alır, güzelce verirdi. En fazla evden 1er ceşit ikramlık yapar, ya da içecek parası verirdik. Bunlar birsey degil, yapılır. Fakat kaç çocuk evde soyleyemiyor, söylese anne gonderemıyor. Öyle işguzarlar var tabii, zaten onların basının altından cıkıyor bu işler. Ögretmen demiyor ya bana şunu alın. Fakat şunu demeli "hediye kabul etmeyeceğim, gondermeyin, almayın, cocugunuz üzülür çünki almayıp geri gonderecegim" O gün sınıf, ögretmenini güzel bir şarkıyla karsılasın, elini opsun sarılsın. Avrupa güzellemesi yapıyoruz sırası gelince, nerede bizim gibi yapılıyor acaba

Hediye kabul etmeyen biriyim. Ama söylesek bir dert söylemesek bir dert. Almayacağım diye söyleyince de aa bekliyor demek ki alalım diyen veli oldu. Maddi değeri olmayan şeyleri kabul ediyorum ama maddi değeri olanları etmiyorum. Bu sefer nasıl iade edeceğiz diyorlar. Çok arada kalıyorum bir öğretmen olarak. Bizim açımızdan da zor bir durumda kalıyoruz. Tek veliler değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…