Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hah çok şükür birileri öğretmenlerden gereksiz fedakarlık beklenmesinin saçmalığına da değinmiş. Mesleğini yapıp para alıyor öğretmen. Bu durumda çıkışa yetişemediklerinde beklemeyen öğretmenden dert yanmasın mesela veliler… beklentiye gelince burdan uzaya yol olur ama ücrete hediyeye gelince auvvv… ben zaten lisedeyim. Bizde öyle şatafat hediye falan olmaz. Ama şurda sayfalarca bir fincan takımı tartışılıyorsa öğretmenler de maaşlarını zaten alıyorsa orada gönüllülük devreden çıkabilir bana kalırsa.
Ben de bir öğretmen olarak hediye işinin çok abartıldığı,gerek olmadığını düşünüyorum ama öğretmen de maaşını alıyor deyip mesleği sıradanlaştırmayı doğru bulmuyorum.
Bizimki başka bir meslek,hiç diğerleriyle kıyaslanamaz bence.Geçen hafta sorumluluğunu yerine getirmeyen bir öğrenciye yüksek sesli ikaz yaptım diye sabaha kadar uyumayıp ertesi gün özür diledim.Manevi yükü çok fazla.Hiçbir meslekte yoktur bu.

Ben de bir öğretmen olarak hediye işinin çok abartıldığı,gerek olmadığını düşünüyorum ama öğretmen de maaşını alıyor deyip mesleği sıradanlaştırmayı doğru bulmuyorum.
Bizimki başka bir meslek,hiç diğerleriyle kıyaslanamaz bence.Geçen hafta sorumluluğunu yerine getirmeyen bir öğrenciye yüksek sesli ikaz yaptım diye sabaha kadar uyumayıp ertesi gün özür diledim.Manevi yükü çok fazla.Hiçbir meslekte yoktur bu.
Veliler bunun farkında mı sizce? Arkadaşımın oğlunda diyabet çıkınca öğretmeni her gün şekerini ölçtü, iğne vurmayı öğrenip yaptı. Sağlıkçı mı bu adam, neyine lazım da alıyor bu sorumluluğu… bedeli olur mu, ödenebilir mi hediyeyle… fincan takımı yeterli gelir mi acaba?? alın maaşınızı çıkın gerisini anası babası düşünsün madem öyle

bir çocuğa yardım etmek , bir sma lı bebeğe bağış yapmak varken , velilerin nedir bu lüks hediye sevdası anlamıyorum. Bizler şiir yazar en fazla çiçek verirdik. Bir okul anımı anlatmak istiyorum lisenin ilk yılı , okulun kıyafetini almayıp eski ortaokul kıyafetimle geldim bir süre . Okul koridorunda her gören öğretmen ısrarla yeni okul kıyafeti alın diye beni kenara çektiğinde ''ailem alacak'' der giderdim , bir süre bu şekilde dolaştım , her sorduklarında mahçup olur sıkılırdım. Bir süre farklı kıyafetle devam ettim , hiçbir öğretmen '' ailenin kıyafet alacak bütçesi var mı '' diye sormadı , o dönem derslerim o kadar kötüydü ki okula hevesim yoktu . Babam işsizdi ve annemin bana simit parası verecek harçlık yoktu . Tembel değildim ama maddiyat herşeydi o zaman anladım.

Eski veliler olsa hadi eski kafa dicem laf anlatılmaz dicem
Ama yeni veliler nasıl bu kadar cahil olabiliyor aklım almıyor ya

Hah çok şükür birileri öğretmenlerden gereksiz fedakarlık beklenmesinin saçmalığına da değinmiş. Mesleğini yapıp para alıyor öğretmen. Bu durumda çıkışa yetişemediklerinde beklemeyen öğretmenden dert yanmasın mesela veliler… beklentiye gelince burdan uzaya yol olur ama ücrete hediyeye gelince auvvv… ben zaten lisedeyim. Bizde öyle şatafat hediye falan olmaz. Ama şurda sayfalarca bir fincan takımı tartışılıyorsa öğretmenler de maaşlarını zaten alıyorsa orada gönüllülük devreden çıkabilir bana kalırsa.
Ne kadar doğru girlinred girlinred cebimizden maaşımizdan gönlümüzden kopup yaptığımız çoğu şeyi dillendirmedigimiz için,teslim etmeden gitmediğimiz, setini alamayana mahcup olmasin diye cebimizden verdiğimiz için, yarışmalar yapıp onlara hediyeler verdiğimiz için, daha çok yazarım da bunlara gelince öğretmen yapması (?) gerekeni yapıyor ama gününde gönlü hoş tutulmaya gelince ne gerek var paralı memur oluyor

Ne kadar doğru girlinred girlinred cebimizden maaşımizdan gönlümüzden kopup yaptığımız çoğu şeyi dillendirmedigimiz için,teslim etmeden gitmediğimiz, setini alamayana mahcup olmasin diye cebimizden verdiğimiz için, yarışmalar yapıp onlara hediyeler verdiğimiz için, daha çok yazarım da bunlara gelince öğretmen yapması (?) gerekeni yapıyor ama gününde gönlü hoş tutulmaya gelince ne gerek var paralı memur oluyor
Yok olur mu… başka paralı çalışanlar ne ka ekmek o ka köfte diyebilir ama öğretmenler diyemez çünkü onlar melaike olmalı. Öğretmen karın tokluğuna çalışmalı, her bir çocuğa sonsuz eğilmeli. Böyle bir mesleğin manevi doyuma motivasyona ihtiyacı var. Bunları da işin içinde olmayanlar anlayamaz. Sistem, otorite, maaş, yetki, atama Allahlıkken motivasyon da olmazsa kimse çocuğum yetişsin meslek sahibi olsun diye beklemesin. Dost acı söyler.

Çocuklar öğretmene sevgisini göstermesi gerekiyor bu günde. Ne açgözlü insanlar var, okudukça midem bulandı. Birçok atama bekleyen öğretmen var. Devlet para derdinde olanı işten atsın, tüm toplumun faydasına olur bu. Bazı ülkelerde 15 birim para gibi hediye ücreti sınırı varmış, o getirilmeli kesinlikle.

Yok olur mu… başka paralı çalışanlar ne ka ekmek o ka köfte diyebilir ama öğretmenler diyemez çünkü onlar melaike olmalı. Öğretmen karın tokluğuna çalışmalı, her bir çocuğa sonsuz eğilmeli. Böyle bir mesleğin manevi doyuma motivasyona ihtiyacı var. Bunları da işin içinde olmayanlar anlayamaz. Sistem, otorite, maaş, yetki, atama Allahlıkken motivasyon da olmazsa kimse çocuğum yetişsin meslek sahibi olsun diye beklemesin. Dost acı söyler.
Tatile laf atmalar, resmi günlere atıfta bulunmalar, boş saatlere laf etmelerin yanında işin içine girip gerçeği görünce zerre utanır mı laf atanlar hiç sanmam!.

Çok emin konuşuyorum yeri geliyor yediğine içtiğine dediğine kendisine ailesinden çok daha özen gösterip ilgilendiklerimiz var ama öyle bir nefret var ki mesleğe karşı ne anlatsak boş. Anlamayacaklar.

Tatile laf atmalar, resmi günlere atıfta bulunmalar, boş saatlere laf etmelerin yanında işin içine girip gerçeği görünce zerre utanır mı laf atanlar hiç sanmam!.

Çok emin konuşuyorum yeri geliyor yediğine içtiğine dediğine kendisine ailesinden çok daha özen gösterip ilgilendiklerimiz var ama öyle bir nefret var ki mesleğe karşı ne anlatsak boş. Anlamayacaklar.
Böyle insanlara su ürünleri mezunları müstehak hatta çok bile. İstemeyen hediyeye katılmasın, medeni bir şekilde sebebini açıklasın. Ama yok çeyiz mi düzüyoruz, yok maaşlarını zaten alıyorlar ne demek… velinin puluna ihtiyacımız yok, evde terbiye versinler yeter

Burada hiç konu değilken başka mesleklerin çalışma şekline ilk lafı atan öğretmendi halbuki?
Bakın eğitimci objektif olmalı , adaletli olmalı. Çoğumuzun çocukluk travması bunların eksikliği sebebiyleydi. Bu konuda da görüyorum mi çoğu öğretmende değişmemiş bu durum

Böyle insanlara su ürünleri mezunları müstahak.
Böyle insanlara su ürünleri mezunları müstahak.
O bile çok. Çok kızıyorum bak dayatmaya, zorla şatafatlı hediyeleri bende sidik yarışı olarak görüyorum ama okuduklarımdan çıkardığım sonuç korkunç. Her çocuğa Özel tek ilgilensin, parayı cebinden versin,azarlamasin uyarmasin, benim çocuğumu kayırsin , ilacını versin vs vb ama düz memur değeri görsun. Bu zihniyete su ürünleri mezunu bile fazla İnan

Burada hiç konu değilken başka mesleklerin çalışma şekline ilk lafı atan öğretmendi halbuki?
Bakın eğitimci objektif olmalı , adaletli olmalı. Çoğumuzun çocukluk travması bunların eksikliği sebebiyleydi. Bu konuda da görüyorum mi çoğu öğretmende değişmemiş bu durum
Üstüme alınmıyorum.18 yıldır 6 7 şehirde doğu batı güneydoğu her yerde çalışmış branş öğretmeniyim, adalet merhamet anaclik,empatlik örneklerimi , öğrencilerimle aradaki bağı anlatsam ağlarsıniz. Çoğu doktorun burnunun havada, karşıdaki insanın onun insafına, merhametine kalmış ukala, umursamaz tavrını görünce aynı yorumu doktorlarin da hiç değişmemiş olduğu şeklinde yazıyorum ve şahsınıza daha fazla cevap yazmayacağımi söylüyorum

Atart Atart neden takıntılı gibi peş peşe beğenmedime basıyorsunuz? Yazın fikrinizi. Kendi fikrinizi belirtin bilelim neyini beğenmediniz?
Beğenmediğini en başından beri rüzgarlı tepe kişiyiyle en başından siz yaptığınız için 😂 iade i emoji yapıyor ve ignore yapıyorum sizi:KK66:

Bu başlıkta gördüm şey çoğu kişinin hediye dediği şey rüşvet. Vermeyince çocuğa kötü davranma ihtimali varsa bu hediye değildir. Biraz daha zorlarlarsa öğretmenler gününü toptan kaldıracak yukaridakiler.
Aynen öyle . Bunu eleştirince kimse de öğretmen düşmanı olmaz. Burada yapılan şey yanlış. Bunu ısrarla savunan da çocuk düşmanı mı olacak yani ne saçma . Kaldı ki herkes kendi mesleğinde yaptığı fedakarlıkları yazsa ohoooo. Bazı fedakarlık diye yazılanlara da güldüm. Neyse meslek yarıştırmak da saçma . Bu hediye işi eleştirildi diye mesleği elden gidecek tribi de saçma .

Aynen öyle . Bunu eleştirince kimse de öğretmen düşmanı olmaz. Burada yapılan şey yanlış. Bunu ısrarla savunan da çocuk düşmanı mı olacak yani ne saçma . Kaldı ki herkes kendi mesleğinde yaptığı fedakarlıkları yazsa ohoooo. Bazı fedakarlık diye yazılanlara da güldüm. Neyse meslek yarıştırmak da saçma . Bu hediye işi eleştirildi diye mesleği elden gidecek tribi de saçma .
Bence aşırı tepki veren hediye adı altında rüşvet alan öğretmenler. Etik değerlere sahip olan öğretmenler konu sahibine hak vermiş.

Üstüme alınmıyorum.18 yıldır 6 7 şehirde doğu batı güneydoğu her yerde çalışmış branş öğretmeniyim, adalet merhamet anaclik,empatlik örneklerimi , öğrencilerimle aradaki bağı anlatsam ağlarsıniz. Çoğu doktorun burnunun havada, karşıdaki insanın onun insafına, merhametine kalmış ukala, umursamaz tavrını görünce aynı yorumu doktorlarin da hiç değişmemiş olduğu şeklinde yazıyorum ve şahsınıza daha fazla cevap yazmayacağımi söylüyorum
Bakın üslubunuza ve eğitimcisiniz. Burnu havada olan doktoru savunmam. Hediye isteyen , bekleyen varsa onu hiç savunmam. Ne öğretmenler gördük su ürünlerinden mezun olsa daha iydi:) sizin empati yapabildiğinize inanmıyorum. Yapsaydınız öğrencileri ve evlerinde dönen muhabbetleri düşünür evet bu hediye işi birilerini mağdur ediyor diyebilirsiniz.

Benim doğu görevim ülkenin ennn doğusundaydı. Daha önce burda da bahsetmişimdir hatta. Öğretmenin almadığı botu , ceketi ben almışımdır oradaki öğrencilere. Bu beni ulvi yapmaz o öğretmeni de yetmez. Çünkü görevi değil , belki maddi durumu zorda belki başka ödemesi var ya da hiç bir sebebi yok. Kimseyi ilgilendirmez.

Bu örneklerle kendinizi bir yere koymayın. Hepimiz o sıralardan geçtik. Bir sürü öğretmenler günü yaşadık. Şurada yığınla kişi kendi travmasını yazdı ve hala bunu savunup mesleğe hakaret gibi yansıtıyorsunuz. Evet bana hediye için tavır alan öğretmenim yerine su ürünleri mezunu gelseydi. Benim için önce insani yönü önemli olurdu çünkü. Lütfen yazmayın bence de

Benim için öğretmenler günü ben ve sınıftaki çoğu arkadaşım öğretmene ortalama üstü hediyeler (çanta,kolye,cüzdan,parfüm,saat…) almışken durumu iyi olmayan bir arkadaşımın bir kırmızı gülle geldiğinde utandığını gördüğüm gün (yaş 7) anlamsızlaştı.
Gün kutlansın tabiki ama öğretmenler hediye kabul etmemeli. Yoksa bu iş çok farklı yerlere gidiyor.
Sizin fikrinizi de çok güzel buldum, öğretmen adına bir bağış harika olur. Bir fincan takımından çok daha değerli. Topluluğa uymak zorunda değilsiniz.
Kendi zamanım için de aynı şeyler geçerli
Hele bir de ne yaptıgı belirsiz bir aile birliği vardı
Aklıma geldikçe çıldırıyorum
Onların çocugu olanlar en popülerlerdi ve parmakla gösteriliyorlardı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X