- 23 Ocak 2016
- 32.737
- 49.129
- Konu Sahibi Pardonbakarmisiniz
Diğer mesleklerde de hediye var neden yok diyorsunuz memnun olduğum doktoruma hediye alırım çikolata çiçek yaptırırım hizmet aldığım memnun olduğum bir insana teşekkür babında ufak gönül almalık bir şey alırım bu öğretmenlik ise çok da hassas davranırım abartılmamak kaydıyla para veremeyenler dışlanmamak kaydıyla öğretmene yılda bir kez hediye almayı çok görmemeli kimseTeknolojinin en büyük lüksü istedigin an istediğin insan yok oluyor ya o. Veliler grubunda da fikrimi belirtince saçma sapan tepkiler veren olunca cikiyorum.
Hediyeye ek olarak ille mavi orkide alalım diyen veli örneğini yazmıştım.. bana kendi fikrini savunmak yerine sizin verdiginiz para gözünüze çok geliyor galiba ile başlayan cümle kurmuştu..şimdi de burda mevzu bu.
Neden öğretmenlik mesleginde hediye var diğerlerinde yok konusunun üstüne geldim. Öncesini okumadım. Kendi fikrimi belirttim. Güzel güzel tartisiyoruz sonu döndü dolaştı benim şahsıma geldi..neden ? Tartışmayı bilmiyoruz çünkü. Çoğunluk bilmiyor..öfke ile saldırmak istiyorsunuz..laf sokayım. Nasıl sokayım. Dur bunun tespitini boklayayim. Nasıl boklayayim..senin sictigin tespite demeyeyim de daha elit goruneyim. İyi ki öğretmen olmamissin Doğru karar diyeyim. Çocuklar masum diyeyim..alt metin vereyim ordan da.
Bir tuşla konudan uzaklaşma luksumu kullanmak istiyorum. Bir hikaye eşliğinde. Hikayenin sebebi de ben haklıyım diye değil. Tartışmayı bilmeyen insanlarla tartışmamak gerektiğini hatırlatması açısından güzel.
Kurtla eşek tartışıyormuş.
Kurt “Çimen yeşildir.”
Eşek “Çimen sarıdır.” demiş.
Konuyu aslana anlatmışlar.
Aslan kurta ceza vermiş.
Kurt şaşkınlıkla aslana sormuş:
“Sen de çimeni sarı mı görüyorsun?”
“Hayır çimen yeşildir, cezan eşekle tartıştığın için.”