-
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
657yi tam hatirlayamiyorum, Cok detayli anlatamayacagim ama buyuk hediyeler almalari yasak. Bu yuzden memur arkadasim sikayet edilmişti. Sadece bagis kabul ediliyor onunda yine kamu lehine kullanilmasi ve ilan edilmesi gerekiyor. Mesela ogretmenler a4 kagit isteyebilir. Demirbasa kaydolmasi suretiyle bilgisayar kabul edebilir. Mudur ya da ogretmen tayin olup gitse bile o bilgisayar o okulda kalir. Buyuk hediyelerin devlet memurunun tarafsizligini etkilememesi icin verilmemesi gerekiyorDevlet memurlarının alacakları hediye ile ilgili bir üst tutar yok mu?
Çanta anaokulunda almıştık bizde. Şimdi ne yapacağız bakalım. Çanta da almak hayal oldu ki artık. Ayrıca tarzını tutturmak çok zor. Altın hediyesini ilk defa duyuyorum. Üstelik kendi talep eden öğretmen de varmış burada duydum, okudum. Altın almak kadar baştan aşağı kiyafet de bana saçma geliyor. Sanki muhtaç bir çocuk da veliler çok iyi durumda. Kendilerinin giyemedgi şeyi ogretmene almaya çalışıyorlar. Neyse bakalım 24 kasım olarak hayrolabizim okullarda hiç fahiş fiyat hediye almadık şimdiye kadar.matmazel çanta aldık yanına çiçek vs.altın vs aşırı saçma geliyor bana.evleniyormu da altın takalım?ya da sünnet mi oldu erkek öğretmen?
Almaması gerekiyo bence yasal değil hakkı hiç değil zaten devlat hakkını veriyo bu resmen mesleğini kullanmakDevlet memurlarının alacakları hediye ile ilgili bir üst tutar yok mu?
Yazıklar olsun onun öğretmenliğine.Yeğenimin öğretmenine iyi bir marka fincan takımı alınmıştı yanına da çiçek falan. Kadın beğenmeyip geri vermişti. Öğretmenler odasında arkadaşlarıma fincan takımı demeye utandım, yalan söyledim kolye almışlar dedim demişti
Merhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
Verdiğiniz örnekler ile öğretmenlerin yaptığı iş uyuşmuyor yalnız.Öğretmenler günü için hediye almayı ve herkesi de katılmaya zorlamayı mantıksız buluyorum. Çok istiyorsanız , kendiniz ne istiyorsanız alın.
Gidilen doktora , eczacıya , banka görevlisine , bakkala ve hizmet sektöründe çalışan onlarca farklı meslek grubuna hediye almıyoruz. Ve çoğu meslek grubunda da hizmet verilen taraftan hediye almak yasak ve cezaya tabi ; hizmet alanlar arasında ayrıştırma ve ayrımcılığa , kayırmaya neden olduğu ve olabileceği için.
Öğretmenler günü sebebiyle maddi değeri olan hediyeler alınması ,son bulması gereken bir uygulama.
Verdiğiniz örnekler ile öğretmenlerin yaptığı iş uyuşmuyor yalnız.
Neden gidip saydığınız kişilere hediye alalım?
Ya da neden gidip resim yapalım?
O saydığınız mesleklerin günü olsa da nerdeyse kimse bilmez mesela.
Tabii ki öğrenciler öğretmenlerine şiir,resim veya evdeki herhangi bir şeyle yaptıkları eser ile hediye verebilir.
Ya da durumu varsa bir çiçek veya kupa alabilir.
Günde 6-7 saatini beraber geçiriyor sonuçta.
Saydığınız mesleklerle aynı şey değil.
Önceden varmış altın,kolye vs hediye almak şu anda neyse ki bitmiş durumda nerdeyse.
Ama hizmet sektörü o zaman herkese yapalım demek de komik kaçıyor yani.
Neyse ki hizmet sektörü değil yoksa nir sürü şeye benim görevim değil deyip çekilirdi öğretmenler
Ozaman 60 TL veren diğer insanları rencide etmiş olacaksınız. Bu özel günleri maddilestirmek zaten başlı başına mantiksizken sizin düşündüğünüz şey daha mantıksız. Herkes karınca kararinca para verecekse neden uyumsuzluk yapıyorsunuz ki. İllaki o paraya da uygun bir hediye bulunur.Merhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
Valla okulunuzun öğrenci portföyü çok önemli o 120 TL yi bu devirde veremeyen çok kişi olabilir. Bana çok empatisiz geldiniz kusura bakmayın. Altın ,saat niye bu kadar maddilestiriyorsunuz böyle özel şeyleri.Ben 120 tl gibi bir şey toplayalım dedim kabul etmediler , benim fikrimde ya saat yada altın hafif bir kolye 2000 bin tl ye alınırdı bu dediklerim ,benim butcem yani 500 tl ye kadar alırım
Özel bir okulda öğretmenim. Haliyle velilerin maddi durumu ortada ona rağmen bu bahsettiğiniz meblağda hediye gelse çok çok mahcup olurum. (muhtemel ki o kadarını kabul etmezdim de) çiçeği alıp hediye çekini teslim ederdim uygun bir lisanla.
Hele ki 100 TLden toplansa ooo... O kadarına gerçekten gerek yok. Hediye için değil içinden geldiği, mesleğinin önemini farkında olduğu için iyi bir eğitimci.
Sizin için 100 ile 60 arasında fark olmayabilirdi ama birden çok çocuğu olan, asgari ücretle çalışan, borcu olan kişiler için çok fark
Konu sahibi maalesef sınıfın 60 lirasını beğenmiyor. Buna kibir denir kimse kusura bakmasın.Yaptiginiz sey diger cocuklarin esitlik hakkini elinden aliyor olabilir. Ahmetin ailesi 60tl vermemis diye muhakkak konusulacaktir. Kaldi ki kimse vermek zorunda değil. Yapmayin boyle seyler. Illa para toplayacaksaniz durumu iyi olmayan 2 3 cocuga ayakkabi alin, hayır islemis olursunuz