Öğretmenler gunu icin hediye fikri kizlarr:)

Bence öğretmene çiçek alınmalı, o gün kucağı çiçeklerle dolu dönmeli evine. Kızımın okulun da para toplanıp hediye alınsa bile muhakkak çiçek alır gönderirim. Çiçek beni çok mutlu eder arada kendime de alıyorum :) Umarım onlar da mutlu oluyordur.

Devlet memurlarının alacakları hediye ile ilgili bir üst tutar yok mu?
657yi tam hatirlayamiyorum, Cok detayli anlatamayacagim ama buyuk hediyeler almalari yasak. Bu yuzden memur arkadasim sikayet edilmişti. Sadece bagis kabul ediliyor onunda yine kamu lehine kullanilmasi ve ilan edilmesi gerekiyor. Mesela ogretmenler a4 kagit isteyebilir. Demirbasa kaydolmasi suretiyle bilgisayar kabul edebilir. Mudur ya da ogretmen tayin olup gitse bile o bilgisayar o okulda kalir. Buyuk hediyelerin devlet memurunun tarafsizligini etkilememesi icin verilmemesi gerekiyor

Çanta anaokulunda almıştık bizde. Şimdi ne yapacağız bakalım. Çanta da almak hayal oldu ki artık. Ayrıca tarzını tutturmak çok zor. Altın hediyesini ilk defa duyuyorum. Üstelik kendi talep eden öğretmen de varmış burada duydum, okudum. Altın almak kadar baştan aşağı kiyafet de bana saçma geliyor. Sanki muhtaç bir çocuk da veliler çok iyi durumda. Kendilerinin giyemedgi şeyi ogretmene almaya çalışıyorlar. Neyse bakalım 24 kasım olarak hayrola

Bir öğretmen olarak bazı yorumlara ne diyecegimi bilemedim.Sadece kendi açımdan cevaplayacagim.Evet devlet bunyesinde çalışıyoruz ama ben devlet memuru işte ...buna göre ... Gibi şeyleri sevmiyorum.Devlet memuru değil devletin öğretmeniyim.Eminim velilerimiz de çocuklarının başında memur değil de öğretmen olmasını isteyecektir.Memur ruhuyla işini yapan meslektaşlarımızın hikayelerini üzülerek okuyorum.Hediye kimi mutlu etmez ki .. Sene başında ve sonlarinda ogrencilerimize ,velilerimize de minik hediyelerimiz oluyor ve çok güzel dönüşler alıyoruz .Ben öğrencilerime sadece bana değil çevrelerindeki herkese maddi yükü değil manevi yükü ağır hediyelerle gitmelerini anlatıyorum.Ve yavaş yavaş alıştılar arkadaşlarının doğum günlerinde ,bayramlarda ,tatile girerken origami ile güzel şeyler,mektuplar ,bileklikler,anahtarlıklar...aynı şekilde öğretmenler gününde de bu şekilde oluyor kimi bana verebilmek için makrome öğreniyor ,kimi resimle uğraşıyor ,kimi şiir yazıyor.Hatta kanaviçe öğrenen öğrencilerim bile vardı.
Konu sahibinin sorusuna gelince kişi başı 60 TL kimine az kimine çok gelebilir ortada kalmak mantıklı önemli olan pahada agir bişey olması değil ki .hediye kartı olayını ben çok sevmiyorum .Biz zahmet edip sizin ilgi alanlarınızı ,zevklerinizi düşünemedik de sırf almak için aldık der gibi.O yüzden ogretmeniniz adına bir hayır işi de yapabilirsiniz bazı kurum ve kuruluşlar bu konuda çok güzel çalışmaları var.Bir de çiçeğiniz olur ne kadar güzel .Hele hele şu altın olayını hiç anlamiyorum,öğretmenimiz çok iyi biri hakediyir demişsiniz,eğer öyleyse manevi yönü daha ağır basan hediyeler onun için uygun olacaktir . Öğrencilerin kendi elleriyle yaptığı minik hediyeler ,bir de velilerle organize edilebilecek bir ortam sınıfta parti falan da olabilir ,çocuklar da mutlu olurlar..

Öğretmeninize gerçek anlamda değer verin destek olun yeter.. Ama bir şey alalım derseniz evi için şık bir canlı çiçek yaptırmak en uygunu.

Ben asla pahalı hediye kabul etmem..

Oğlumun Öğretmenleri için de onula alışverişe çıkarız. Erkek hocalarına kupa beğenir bekar hocalarına çeyizlik ikili fincan takımları, havlu setleri vs. Alırız..

Ama sınıf annesi grup da bir fiyat belirlediyse ona da uyum sağlarım. Ama inanın ki çok gereksiz düşünceler bunlar..

Bir Öğretmen olarak, bu atraksiyonları gereksiz buluyorum. Öğretmeninize değer verin yeter.

Yazıklar olsun onun öğretmenliğine.

Konu sahibi sen böyle yazınca burdan "ay ne tatlış bir veliii" olarak değil de "ayyy ne görgüsüz biri yaa, yalakalık için milleti de zor duruma sokuyor" olarak görünüyorsun.
Hayır madem bu kadar sevgi pıtırcığısın, kendin daha sonra duyulmayacak şekilde al ne alacaksan. Bir de milletle kavga etmişsin para az diye.
İlkokuldaki sınıf annesini gördüm sende. O da böyle hocayı çok seviyorum ayağına yalakalğın dibi için bizi zor durumda bırakırdı sorsan hocayı çok seviyordu. Bana ne kardeşim? Ben öğretmenimi sevmiyordum mesela. Hiç de haketmiyordu öyle pahalı hediyeler ama dedim ya sen gibi sevgi pıtırcığı tatlı su velisi sınıf anası yüzünden mecbur kalıyorduk.

Abartılı hediyeleri saçma buluyorum. Anneme zamanında öğrencileri her 24 Kasım'da altın alırlardı o zaman alınabiliyordu :) Bence bireyselse kahve makinesi falan alın. Çiçek bana gereksiz geliyor ne alaka 1000 liraya çiçek mi alınır. İlla toplu alacaksaniz gümüş bir şeyler alın.

Öğretmenler gününde hediye verilecekse bile bunu öğrenci yapmalı diye düşünüyorum.
İsterse şunu alalım der isterse resim yapar,şiir yazar.
Veliler toplaşıp hediye aldıktan sonra ya da bireysel-çocuğun şeçmediği- bir hediye alındıktan sonra o çocuk başka bir şey yapar mı sonra?
Mesela tüm çocukların öğretmeni ile ilgili duygularını yazdığı küçük bir defter çok güzel hediye olur.
Biz kızımla çiçeklerimizden yavrularını ayırdık en az 10 tane var küçük saksılara aldık 1 ayı geçti.
Şimdi büyüyorlar yavaş yavaş.
Günü gelince onları süsleyip üstüne dondurma çubuklarına dikilmiş kızımın yazdığı kartları toprağa geçirerek vereceğiz.
Yavruları ayırırken aklımıza geldi.
Hediye konusunu çocuklara bıraksak aslında çok güzel ve anlamlı hediyeler yapıyorlar.

Öğretmenler günü için hediye almayı ve herkesi de katılmaya zorlamayı mantıksız buluyorum. Çok istiyorsanız , kendiniz ne istiyorsanız alın.

Gidilen doktora , eczacıya , banka görevlisine , bakkala ve hizmet sektöründe çalışan onlarca farklı meslek grubuna hediye almıyoruz. Ve çoğu meslek grubunda da hizmet verilen taraftan hediye almak yasak ve cezaya tabi ; hizmet alanlar arasında ayrıştırma ve ayrımcılığa , kayırmaya neden olduğu ve olabileceği için.

Öğretmenler günü sebebiyle maddi değeri olan hediyeler alınması ,son bulması gereken bir uygulama.

Verdiğiniz örnekler ile öğretmenlerin yaptığı iş uyuşmuyor yalnız.
Neden gidip saydığınız kişilere hediye alalım?
Ya da neden gidip resim yapalım?
O saydığınız mesleklerin günü olsa da nerdeyse kimse bilmez mesela.
Tabii ki öğrenciler öğretmenlerine şiir,resim veya evdeki herhangi bir şeyle yaptıkları eser ile hediye verebilir.
Ya da durumu varsa bir çiçek veya kupa alabilir.
Günde 6-7 saatini beraber geçiriyor sonuçta.
Saydığınız mesleklerle aynı şey değil.
Önceden varmış altın,kolye vs hediye almak şu anda neyse ki bitmiş durumda nerdeyse.
Ama hizmet sektörü o zaman herkese yapalım demek de komik kaçıyor yani.
Neyse ki hizmet sektörü değil yoksa nir sürü şeye benim görevim değil deyip çekilirdi öğretmenler

Öğretmenler günü için hediye alınmasını ve diğer insanların da katılıma zorlanmasını yanlış buluyorum.

Bireysel olarak hediye almak isteyen varsa alsın , ki bu dahi ayrımcılığa yol açabildiği için doğru bir davranış türü değil.

Çoğu meslek grubunda ; hizmet alan taraftan hediye almak , kişiler arasında kayırma ve ayrımcılığa yol açtığı için yasak ve cezaya tabi.

Okullarda da öğretmenler günü maddi değeri olan hediyelerle değil de ; öğrenciler tarafından sözle kutlanmalı.

Son düzenleme:
Fikir sorulmamis olsa da söylemeden edemeyeceğim. Öğretmeninizi seviyor olabilirsiniz onu her şeye layık görüyor pek çok şey almak istiyor olabilirsiniz ama bence pahalı hediyeler vs almak yerine güzel bir mektup daha kalıcıdır, içtenlikle duygularinizi ifade edebilirsiniz.

Öğretmenler günü için hediye almak isteyenler alabilir ; almak istemeyenler ve belki de bütçesi olmayan insanlar her okul döneminde neden aynı baskıya maruz kalsın ?

Okullarda da öğretmenler günü maddi değeri olan hediyelerle değil de ; öğrenciler tarafından sözle kutlanmalı , velilerce değil.

Ozaman 60 TL veren diğer insanları rencide etmiş olacaksınız. Bu özel günleri maddilestirmek zaten başlı başına mantiksizken sizin düşündüğünüz şey daha mantıksız. Herkes karınca kararinca para verecekse neden uyumsuzluk yapıyorsunuz ki. İllaki o paraya da uygun bir hediye bulunur.

Reactions: Gif
Ben 120 tl gibi bir şey toplayalım dedim kabul etmediler , benim fikrimde ya saat yada altın hafif bir kolye 2000 bin tl ye alınırdı bu dediklerim ,benim butcem yani 500 tl ye kadar alırım
Valla okulunuzun öğrenci portföyü çok önemli o 120 TL yi bu devirde veremeyen çok kişi olabilir. Bana çok empatisiz geldiniz kusura bakmayın. Altın ,saat niye bu kadar maddilestiriyorsunuz böyle özel şeyleri.

Konu sahibi maalesef sınıfın 60 lirasını beğenmiyor. Buna kibir denir kimse kusura bakmasın.

Gelenekselleşmiş bir şekilde öğretmenleri hediye alınıyor lakin kamu görevlileri hizmet ilişkisi olan kişilerden hediye kabul edemez normalde. Kupadır, çiçektir tamam ama daha pahalı hediyeleri kabul eden öğretmenler iş etiğine aykırı davranıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…