Öğretmenler gunu icin hediye fikri kizlarr:)

Gerçekden konun bu kadar yanlış anlaşılacağı aklıma gelmezdi yağcılık, küçük görme, çocuğunu kayirsin diye yok bilmem ne , benim çocuğumun zaten kayırma yapılmasına ihtiyacı yok öyle bir beklentim de yok , ve asla kimseyide kucuk görmem yani birisine hediye almak istemek ne zamandan bellidir böyle lanse edilmeye başlandı bazılarının hiç dilinin ayarı yok , ben 500 tl kimseden talep etmedim 60 tl yi az bulduğumu söyledim madem hediye alınacaksa toplu guzel bir şey olsun dedim , kimseye yag çekmek için önden koşmak için değil, ay gercekden bazıları insanı konu açtığına pişman ediyor benim hiç bir konuda insanı böyle yericek görgüsüz diycek , gömecek yorumum yokdur. Gercekden kırıcı değil yapıcı olalım belki benim dediğim yanlış ise bile bunun tavrı bu olmamalı daha yapıcı olmak her zaman için iyidir.

Gerçekden konun bu kadar yanlış anlaşılacağı aklıma gelmezdi yağcılık, küçük görme, çocuğunu kayirsin diye yok bilmem ne , benim çocuğumun zaten kayırma yapılmasına ihtiyacı yok öyle bir beklentim de yok , ve asla kimseyide kucuk görmem yani birisine hediye almak istemek ne zamandan bellidir böyle lanse edilmeye başlandı bazılarının hiç dilinin ayarı yok , ben 500 tl kimseden talep etmedim 60 tl yi az bulduğumu söyledim madem hediye alınacaksa toplu guzel bir şey olsun dedim , kimseye yag çekmek için önden koşmak için değil, ay gercekden bazıları insanı konu açtığına pişman ediyor benim hiç bir konuda insanı böyle yericek görgüsüz diycek , gömecek yorumum yokdur. Gercekden kırıcı değil yapıcı olalım belki benim dediğim yanlış ise bile bunun tavrı bu olmamalı daha yapıcı olmak her zaman için iyidir.

Baska bir açıdan bakin: Hakim, gumruk memuru, sgk denetmeni, vergi müfettişi, noter bunlara yuksek meblagli hediyeler alindigini ogrenirseniz akliniza ne gelir? Ogretmene pahali hediye alinmasi da ayni şey. Bakin ustte bir ogretmen yazmis. "Motive oluyorlarmis". Insanin motivasyonu ucrettir, kamu hizmeti verirken pahali hediyeleri kabul etmenin tek bir anlami var onuda herkes biliyor. Ogretmenlik kutsal bir meslek, ogrencilere ornek olmaları gerekirken okul kapısının disinda altinlari cebe atiyorlarmis.(sözüm meclisten disari). Her meslegin ici boyle boyle bosaliyor iste. Is ahlaki olmayan insan cocuk egitiyor. Bunda sizin gibi annelerinde payi var.

Geçen sene yıl sonunda 1200 liraya eşek kadar 4 dallı orkide almıştık. İğrenç bir hediyeydi. Gereksiz büyük, çelenk gibi,zor taşımıştım,çiçekçi arkadaşım diye ben para toplayıp aldıydım. Para toplaması bile eziyetti,10 gün sonra gönderen oldu,eksik gönderen oldu, hepsi benim cebimden çıktı. Ben katıldım elbette,toplu hediyeye katılmayacak kadar çıkıntılık yapmak istemedim. Ayrıca kendim de hediye almıştım,kendi işyerimizin ev tekstil ürünlerinden büyükçe bir paket hazırlayıp süslemiştim ki bence herkes ayrı alsa kesinlikle daha güzel olurdu. Saçmasapan gereksiz işler işte.
1200 liraya orkide mi aldınız? Yazık olmuş o paraya

Merhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
Gerçekten anlayamıyorum ben sizi. Ortada sevdiğiniz bir öğretmen var hediye yüzünden çocuğumu dışlar mı diyorsunuz!... Evet ortada özel bir gün mevcut. Tamam ogretmeninizi önemsiyorsunuz dalından koparılmış bir çiçek bile yeterli bence. Sınıfça ortak hediye karar alınmasının nedeni büyük ihtimalle benim çocuğum, onun çocuğu; ben daha büyük hediye aldım gibi saçmalıkları ortadan kaldırmak. Herkesin durumu sizinle bir olmayabilir. Sizin için önemsiz görünen bir rakam bir başka biri için önemli olabilir. Şükür eğitim hayatım boyunca hediye istemeyen öğretmenlere denk geldim. Öğretmen zaten hediye bedeline göre öğrencilerine değer biçiyorsa bir yerlerde hata var önce siz bunu bir düşünün...

2000liraya altın kolye yokki😂
Ya konu sahibi kimsenin durumundan habersiz ya da piyasayı bilmiyor.
Ben 500liraya kadar çıkarım diyor. Yani herkes 500er verse tamam diyecek. Şu ekonomik sartlarda?
Sen alırsın başkası alamaz neden başkasını mahcup ediyorsun? Sorsan ne alakası var der ama var işte.
Zaten 500 liraya ne alabilcek onu merak etiim🤭

Çocuklari goturdugum doktor devlette çok çok ilgili ve tatlı bir bayan. İçimden kışlık yaptigim kahvaltılık sostan hediye olarak götürmek geliyor ama yanlış anlarsa diye goturemiyorum.
Nasıl bir yanlış anlaşılma olabilir ki bunda? Goturun icinizden geliyorsa. Çok tatlı olur:)

Hanımefendi ben kimseden para talep etmedim 60 a az dedim , zaten hersey çok pahali , 500 tl dedim limiti de hiç bir veli ile paylaşmadım, 500 tl benim bireysel olarak Ala bileceğim limit , ben kimseden 500 tl talep etmem demem de Allah herkese yardım etsin, sizinde kalbinize tatlı dil , sevgi versin ne diye bilirim ki
Sinif mevcudu 22 kişiydi sanırım.1300 tl para yapar.tamam herşey pahalıda 1300 tl ye de alınacak nirsey bulunamıyor mu?

Baska bir açıdan bakin: Hakim, gumruk memuru, sgk denetmeni, vergi müfettişi, noter bunlara yuksek meblagli hediyeler alindigini ogrenirseniz akliniza ne gelir? Ogretmene pahali hediye alinmasi da ayni şey. Bakin ustte bir ogretmen yazmis. "Motive oluyorlarmis". Insanin motivasyonu ucrettir, kamu hizmeti verirken pahali hediyeleri kabul etmenin tek bir anlami var onuda herkes biliyor. Ogretmenlik kutsal bir meslek, ogrencilere ornek olmaları gerekirken okul kapısının disinda altinlari cebe atiyorlarmis.(sözüm meclisten disari). Her meslegin ici boyle boyle bosaliyor iste. Is ahlaki olmayan insan cocuk egitiyor. Bunda sizin gibi annelerinde payi var.
Devlet memurlarının alacakları hediye ile ilgili bir üst tutar yok mu?

Devlet memurlarının alacakları hediye ile ilgili bir üst tutar yok mu?

Öğretmene hediye alınmasını saçma buluyorum. Nedeni ise durumu iyi olmayan çocukların ve ailelerin kendini kotu hissetmesi. 60 TL bulunamayacak bir rakam mi hayır gayet normal ama bazılarında olmayınca olmuyor. Öğretmen olsam kesinlikle bu nedenle hediye kabul etmezdim.
Okul içi çocuklarla tuketebilecegi bir ziyafet hazırlayıp 1 tanede çiçek verebilirsiniz.

ama hediyeyi kime verdiğiniz belirler bu durumu. Arkadaşa eşe dosta aile üyesine vermekle çocuğunuzun öğretmenine, davanızın hakimine vermek sizce aynı şey mi?
Ben de bı tip şeyleri hoş karşılamam açıkçası

X