- 9 Aralık 2009
- 17.083
- 54.285
-
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
Ee ben de aynısını diyorum ya da çoğu kişi aynısını diyor.Öğretmenler günü için hediye almak isteyenler alabilir ; almak istemeyenler ve belki de bütçesi olmayan insanlar her okul döneminde neden aynı baskıya maruz kalsın ?
Okullarda da öğretmenler günü maddi değeri olan hediyelerle değil de ; öğrenciler tarafından sözle kutlanmalı , velilerce değil.
Ee ben de aynısını diyorum ya da çoğu kişi aynısını diyor.
Verdiğiniz örnekler hiç uymuyor demiştim zaten. Uymuyormuş ki farklı bir cevap vermişsiniz örnekler ne alaka sorusuna
Küçük miktarlar toplanıp hediye ve çiçek alınabilir onu da isteyen vermeli mecbur tutulmamalı. Mesela sınıf 30 kişi diyelim 25 er TL toplansa yeter. 250 TL ye çiçek 500 e de bir hediye bitti gitti. Çocuklarda şiir yazı falan yazabilirler. Maddi değeri fazla olan hediyelere ben de karşıyım. Kendileri alsın saatlerini altınlarını vs.Diğer meslek gruplarına hediye alalım veya alınmalı olarak mı algıladınız mesajımı ? Yazdığınız mesajın büyük bir kısmı , benim yazdığım mesaja yönelik değildi.
Ben hediye alma ve insanları da dolaylı ve dolaysız hediye almaya zorlama olayının tamamen sona ermesi gerektiğini söylüyorum.
"Ben hediye veririm" ve "ben karşı taraftan hediye alırım" diyen varsa , henüz hediye alana ve verene bir yaptırım uygulanmadığı için müdahale edemem sadece fikrimi söyleyebilirim.
Bazı okullarda, 24 Kasım resmi tatil olmamasına rağmen ders dahi işlenmiyor. Öğrencilere sınıfta sessiz oturun denilerek ; okul içinde kutlama yapılan okullar da mevcut. Bu etik değil.
Çoğu meslek grubunda ; hizmet alan taraftan hediye almak , kişiler arasında kayırma ve ayrımcılığa yol açtığı için yasak ve cezaya tabi. Eğitim alanında hizmet verenler içinde ilgili yasaklar hatırlatılmalı.
O zaman siz ekstra bir şey yapın. Her aile 100 TL veremeyebilir. En sinir olduğum şey veli gruplarinda bu şekilde baski yapılması. Onu da alalım yetmez su da alalım yok çocukların eline karanfil alalım vs vs. Bazı veliler için bitmiyor asla.Bin TL tam olmuyor 22 kişinin içinden 2 si yok demis zaten 20 kişi bende çıkarsam 19 kişi, bence bu para az günümüz şartların da , cunki öğretmenimiz gercekden hak eden iyi bir eğitimci benim gözümde
Ogretmene deger verin yeter,durumu olan var olmayan var,ne gerek var pahali hediyelere.Merhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
Siz böyle söyleyince aklıma 10 sene önce kardeşimin öğretmenler günü için 100 lira istediklerini hediye alacaklarını söylediler.Neymiş altın yüzük alınacakmış.Sınıf annesi bunu uygun görmüş.Annem de birileri bunu uygun gördü diye asla bu parayı vermeyeceğini söylemişti.O zaman 100 lira ciddi bir paraydı.Neden insanları zora sokacak türde şeyler seçerler anlamam.Ogretmene deger verin yeter,durumu olan var olmayan var,ne gerek var pahali hediyelere.
Al işte sanki pahalı hediye almaya mecbur insanlar.Veliler alıştırıyorYeğenimin öğretmenine iyi bir marka fincan takımı alınmıştı yanına da çiçek falan. Kadın beğenmeyip geri vermişti. Öğretmenler odasında arkadaşlarıma fincan takımı demeye utandım, yalan söyledim kolye almışlar dedim demişti
çıta gitgide yükselmiş.devlet okulunda çanta vs alırdık.kolejde pırlanta mı alacağız şimdi tövbe tövbeAl işte sanki pahalı hediye almaya mecbur insanlar.Veliler alıştırıyor
Tüm hediyeler yasak aslında. Çiçektir kalemdir kabul edilir. Ama fazlasını kabul etmemek lazım. Şimdi ki aklım olsa altın kolyeleri kabul eden öğretmenleri tek tek şikayet ederdim.Çoğu öğretmenimizin pirlantaymis altınmış marka çanta mont gibi hediyelerden rahatsız olduğunu düşünüyorum. Açıkçası böylesi bir hediye alınır ve kabul edilirse hiç üşenmem şikayet ederim. Altin pırlanta tarzı hediyeler yasak diye biliyorum.
Geçen sene öğretmenimizin çok sevdiği ve koleksiyonunu yaptığı biR kitabi bulup hediye etmistik. Hem kisisel ve onun zevklerine hitap eden hemde cuzi miktarli bir hediyeydi. Kisi basi 1 lira bile tutmamisti. Yada kupaya tum sinif ogrencilerinin isimleri yazilip hem kullanisli hemde anlamli hediyeler düşünülebilir. Sınıf anneleri ve veliler ego kasacak diye öğretmenleri ve öğretmenliği zedelemeye gerek yok.
Ogretmenin ne sucu var alan velileri sikayet edin.Bazem emrivakiyle ogretmene veriliyor,ogretmende nezaketen bir sey diyemiyorda olabilir.Zaten sikayet etmek icin firsat kolluyor veliler,saka gibi ya.Tüm hediyeler yasak aslında. Çiçektir kalemdir kabul edilir. Ama fazlasını kabul etmemek lazım. Şimdi ki aklım olsa altın kolyeleri kabul eden öğretmenleri tek tek şikayet ederdim.
eğitim sektöründe nefret ettiklerimin bir numarasında sınıf anneleri vardır.her halt onların başının altından çıkar.çok azı düzgün yerini bilerek işini yapar.gerisi kendini müdürle denk öğretmenden de üstün sanar.Ogretmenin ne sucu var alan velileri sikayet edin.Bazem emrivakiyle ogretmene veriliyor,ogretmende nezaketen bir sey diyemiyorda olabilir.Zaten sikayet etmek icin firsat kolluyor veliler,saka gibi ya.
Kesinlikle cok dogru,gecen yil sinif annemizi cagirip kesinlikle hediye kabul etmeyecegimi alinirsa iade edecegimi net bir sekilde soyledim,tamam bu yil sizin dediginiz gibi olsun ama seneye benim istedigim gibi olacak demesin mieğitim sektöründe nefret ettiklerimin bir numarasında sınıf anneleri vardır.her halt onların başının altından çıkar.çok azı düzgün yerini bilerek işini yapar.gerisi kendini müdürle denk öğretmenden de üstün sanar.
Ayrıya gerek var mı bilemedim.. bir öğretmen olarak söyledikleriniz çok hoşuma gitti, çünkü kibarlık anlayış… gibi özellikler veliler tarafından bazen ‘ben safım beni yönetebilirsiniz, hatta çocuğunuz bile yönetebilir’ şeklinde algılanıyorMerhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
Kamu görevlisinin maddi değeri yüksek hediye alması görev etiğine aykırı. Pahalı bir hediyedir geldiğinde kusura bakmayın görevim gereği bunu kabul etmiyorum diyerek kibarca reddedebilir. Veliler bu durumda zorla çantasına atacak değiller ya.Ogretmenin ne sucu var alan velileri sikayet edin.Bazem emrivakiyle ogretmene veriliyor,ogretmende nezaketen bir sey diyemiyorda olabilir.Zaten sikayet etmek icin firsat kolluyor veliler,saka gibi ya.
Bahsettiklerim küçük hediyeler değil. Diğer kamu memuruna verdiğinde şaibe oluşturacak büyüklükte hediyeleri vermek etik dışı. Öğretmen olunması durumu daha masum göstermez.Kamu görevlisinin maddi değeri yüksek hediye alması görev etiğine aykırı. Pahalı bir hediyedir geldiğinde kusura bakmayın görevim gereği bunu kabul etmiyorum diyerek kibarca reddedebilir. Veliler bu durumda zorla çantasına atacak değiller ya.
biz sınıfça ev almaya karar verdik.100 er bin koysak 2+1 alırız sanırımBahsettiklerim küçük hediyeler değil. Diğer kamu memuruna verdiğinde şaibe oluşturacak büyüklükte hediyeleri vermek etik dışı. Öğretmen olunması durumu daha masum göstermez.