ben de en başta bunu söylemiştim ama konu sahibi panik yaptı sanırım. kararnamenin çıkmasını bekleseydi keşke. atanmış görev yazısı gelmiş birini göreve başlatmamak gibi birşey olamaz zaten.
silsile atlamanız kötü olmuş . elinizde yazılı bir delil yok . böyle durumlarda bir üst amirinize dilekçe yazarsınız dilekçe numarası verilir size. ordan bir çözüm olmaz ise o numara ile bir üst makama gidersiniz. direkt ilçeye ordan cimer e yazmanız silsileyi atlamak oluyor
İyi ki yazmışsınız olmuyor işte. Memur amirlerini şikayet edecekse bile bunun yolu bimer cimer değil. Bunun resmi yolu, dilekçesi, silsilesi var. Silsileyi atlamak memuriyette ceza sebebi. Aday memurun ceza alması adaylığını tehlikeye sokar
Ztn sistemin amacı bu, farklı bir durumu yok sadece bunu ayrı bir kurum olarak değerlendiriyorlar ve duyunca şaşırıyorlar ama degil denetleme sistemi gibi geliyor ama değil
Örneğin valilik açık kapı projesi- hala aktif mi bilmiyorum. Yada farklı bir kaç kurum da var onlar daha farklı işler.
Ama cimerin olayı bu ztn
Ters açıdan yıllarca cevap yazan biri olarak öyle saçma sapan talepler varki ciddi ciddi ilgilenilse başka gr iş yapılmaz ve hizmet sadece isteyene gider. Bahçesine asfalt isteyen insanlar olmuşken çok anormal görmüyorum ben toplum yapısını da düzgün bulmuyorum o apayrı bir konu şimdi girersek çıkamayız
Hocam dmden yazar mısınız ?Göreve başlamam için imza atmaları gerekiyor.
Silsile olayını burada okuyunca öğrendim bilmiyordumİyi ki yazmışsınız olmuyor işte. Memur amirlerini şikayet edecekse bile bunun yolu bimer cimer değil. Bunun resmi yolu, dilekçesi, silsilesi var. Silsileyi atlamak memuriyette ceza sebebi. Aday memurun ceza alması adaylığını tehlikeye sokar. 10 küsür yıllık memurum. Ben yapmam bunu.
Kusura bakmayın,yok yere buradakilerin gazıyla yanlış işler yapıyorsunuz.Sizinle konuşanın ilçe milli eğitim müdürü olduğunu sanmıyorum.Daha göreve başlamadan Cimere yazmak ne Allah aşkına.Yapmayın dedik hiç anlamamışsınız.Siz göreve başlamadan nasıl bana mobing uyguluyorlar dersiniz,neyi ispat edebileceksiniz.Çekebiliyorsanız çekin şikayetinizi.Biz neler yaşadık her şeyi Cimere yazsaydık vah halimize.İlçe Milli Eğitim Müdürü
Ben bu adamlarla bir aydır görüşüyorum. Sorunu çözmeye çalışıyorum ama bir adım bile ilerleyemedik. Ayrıca benim kararnamem daha gelmedi, evrakları teslim etmedim, resmi olarak memur olmadım. Aday memur bile değilim. Dolayısıyla silsileden beni vuramazlar.Kusura bakmayın,yok yere buradakilerin gazıyla yanlış işler yapıyorsunuz.Sizinle konuşanın ilçe milli eğitim müdürü olduğunu sanmıyorum.Daha göreve başlamadan Cimere yazmak ne Allah aşkına.Yapmayın dedik hiç anlamamışsınız.Siz göreve başlamadan nasıl bana mobing uyguluyorlar dersiniz,neyi ispat edebileceksiniz.Çekebiliyorsanız çekin şikayetinizi.Biz neler yaşadık her şeyi Cimere yazsaydık vah halimize.
Kendi başınıza kendiniz çorap örüyorsunuz,siz bu tavırla memuriyette de çok sorun yaşarsınız,demedi demeyin.
Ben zaten sakindim ama sürekli telefonla taciz ediliyorum. Ve söyledikleri her şeyi inkar ediyorlar. Benim söylemediğim şeylerle suçluyorlar. Yani ortada normal amir memur ilişkisi yok. Tamamen çirkeflik ve bezdirme üzerine bir politika izleniyor.Ya şimdi ben baştan beri ara ara okudum kaçırmış olabilirim atanmış bir öğretmene sen gelme denebiliyor mu benim başıma gelse telefonda konusur tepkisiz kapatırdim müdüre de söylemez görevime başlardım konu sahibi neden bu kadar paniklediniz heryere şikayet etmişsiniz ama daha ise baslamamissiniz mobbing diyosunuz keşke biraz sakin kalmayı basarabilseydiniz bu kadar hamleden sonra sorunsuz çalışmanız mümkün görünmüyor
Keşke telefonlarını engelleseydiniz en azından ise başlayana kadar müdürle halletseydiniz bir yolu bulunurdu mutlakaBen zaten sakindim ama sürekli telefonla taciz ediliyorum. Ve söyledikleri her şeyi inkar ediyorlar. Benim söylemediğim şeylerle suçluyorlar. Yani ortada normal amir memur ilişkisi yok. Tamamen çirkeflik ve bezdirme üzerine bir politika izleniyor.
biz de onu diyoruz işte daha görev yazınız gelmemiş bir kurumun öğretmenini müdürünü ve hatta ilçe milli eğitim müdürünü neye dayanarak cimer'e şikayet ettiniz?Ayrıca benim kararnamem daha gelmedi, evrakları teslim etmedim, resmi olarak memur olmadım. Aday memur bile değilim. Dolayısıyla silsileden beni vuramazlar.
Ben de böyle düşünüyorum.Belli ki yüksek yerden torpilli siz de torpil bulmadan bu sorunu çözemezsiniz hiç şaşırmıyorum burası Türkiye
Ben bu adamlarla bir aydır görüşüyorum. Sorunu çözmeye çalışıyorum ama bir adım bile ilerleyemedik. Ayrıca benim kararnamem daha gelmedi, evrakları teslim etmedim, resmi olarak memur olmadım. Aday memur bile değilim. Dolayısıyla silsileden beni vuramazlar.
Hiçbir yetkisi olmayan bir öğretmen henüz adaylığı bile kesinleşmemiş yani memuriyeti başlamamış bir vatandaşa Sen bu okula gelmeyeceksin diyorsa ve bu normal karşılanıyorsa, bu öğretmenin amirleri bunlara göz yumuyorsa benim tepkim de gayet normal diye düşünüyorum.biz de onu diyoruz işte daha görev yazınız gelmemiş bir kurumun öğretmenini müdürünü ve hatta ilçe milli eğitim müdürünü neye dayanarak cimer'e şikayet ettiniz?
Bende yanlıs bılıyor olabilirim bılgılendırırmısınızEvet işi bilenler nasıl belli. Özellikle mebde çok önemli olduğunu duydum. Ben şahsen siyasi ortamda bunu yapamam, gidip kaymakama cimere başvurmam cimer ztn apayrı hikaye çoğu kişi yanlış biliyor.
Bende yanlıs bılıyor olabilirim bılgılendırırmısınız
Çok çirkin bı davranışta bulunmuş yeni görev arkadaşlarınız ancak şikayet etseniz de bu konudan bişey çıkar mı bilemedim. Öncelikle kamuda hiyerarşiye uymakla yukumluyuz. Yani sikayetimizi önce kendi amirimize yaparız o ilçeye gönderir. Şikayet hususunda müdür es geçilemez. Ancak müdürünüz konuyu zaten biliyor. Belki yazılı değil ama sözlü uyarı verecektir bilemiyorum. Ama müdürler böyle konular ile çok karşılaştığı için (özellikle kadın öğretmenlerin çoğunlukta olduğu okullarda ) bunları çokta buyutme derdinde olmuyorlar, aksine durumu idare edip ortayı bulma (ara bulma) yoluna gidiyorlar. Uzun lafın kısası şikayet hakkınız doğmuş ama sonuç ne olur o sizin müdürünüzün taktir yetkisinde.Okul müdürünün haberi var, detayları anlattım. Şube müdürlerine de çıtlattım ama herkes beni uğraştırmayın modunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?