Öğretmenler arası entrika

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Evet en kötü okula dilekçe ile bilgi sorabilirdi en baştan beri yönetmelik diyorum çünkü aday memuru 1 uyarı ile yakarlar hiç geri dönüşü olmaz.

Evet işi bilenler nasıl belli. Özellikle mebde çok önemli olduğunu duydum. Ben şahsen siyasi ortamda bunu yapamam, gidip kaymakama cimere başvurmam cimer ztn apayrı hikaye çoğu kişi yanlış biliyor.

Toplum zaten freni patlamış kamyon gibi nereye gidiyor belli değil. Anladım sizi, keşke daha efektif bir çözüm yolu geliştirilebilse..

Silsile olayını burada okuyunca öğrendim bilmiyordum

Siz atandınız göreve başlatmama gibi bir lüksleri olamaz. Gs açıklandı mı atandığınız yerde? Zaten norm fazlasıysanız okulunuzda işinizi milli eğitim ayarlayaca sizin gitmeme gibi bir ihtimaliniz yok ki? Ayrıca norm fazlasıysanız sizi aynı şartlarda bir okulda görevlendirebilirler en fazla, gelmeyin diyemezler. Yalnız şöyle bir sorun var özlük işlerinizi atandığınız okul yapıyor aday memurluk sürecinizde sıkıntı çıkarabilirler. Bir gidip yüz yüze görüşseniz şu insanlarla aslında daha iyi olacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü
Kusura bakmayın,yok yere buradakilerin gazıyla yanlış işler yapıyorsunuz.Sizinle konuşanın ilçe milli eğitim müdürü olduğunu sanmıyorum.Daha göreve başlamadan Cimere yazmak ne Allah aşkına.Yapmayın dedik hiç anlamamışsınız.Siz göreve başlamadan nasıl bana mobing uyguluyorlar dersiniz,neyi ispat edebileceksiniz.Çekebiliyorsanız çekin şikayetinizi.Biz neler yaşadık her şeyi Cimere yazsaydık vah halimize.
Kendi başınıza kendiniz çorap örüyorsunuz,siz bu tavırla memuriyette de çok sorun yaşarsınız,demedi demeyin.

Ya şimdi ben baştan beri ara ara okudum kaçırmış olabilirim atanmış bir öğretmene sen gelme denebiliyor mu benim başıma gelse telefonda konusur tepkisiz kapatırdim müdüre de söylemez görevime başlardım konu sahibi neden bu kadar paniklediniz heryere şikayet etmişsiniz ama daha ise baslamamissiniz mobbing diyosunuz keşke biraz sakin kalmayı basarabilseydiniz bu kadar hamleden sonra sorunsuz çalışmanız mümkün görünmüyor

Ben bu adamlarla bir aydır görüşüyorum. Sorunu çözmeye çalışıyorum ama bir adım bile ilerleyemedik. Ayrıca benim kararnamem daha gelmedi, evrakları teslim etmedim, resmi olarak memur olmadım. Aday memur bile değilim. Dolayısıyla silsileden beni vuramazlar.

Ben zaten sakindim ama sürekli telefonla taciz ediliyorum. Ve söyledikleri her şeyi inkar ediyorlar. Benim söylemediğim şeylerle suçluyorlar. Yani ortada normal amir memur ilişkisi yok. Tamamen çirkeflik ve bezdirme üzerine bir politika izleniyor.

Keşke telefonlarını engelleseydiniz en azından ise başlayana kadar müdürle halletseydiniz bir yolu bulunurdu mutlaka

Ayrıca benim kararnamem daha gelmedi, evrakları teslim etmedim, resmi olarak memur olmadım. Aday memur bile değilim. Dolayısıyla silsileden beni vuramazlar.
biz de onu diyoruz işte daha görev yazınız gelmemiş bir kurumun öğretmenini müdürünü ve hatta ilçe milli eğitim müdürünü neye dayanarak cimer'e şikayet ettiniz?

Belli ki yüksek yerden torpilli siz de torpil bulmadan bu sorunu çözemezsiniz hiç şaşırmıyorum burası Türkiye

Tamam da biz ihiyaci var diye aradık ne mobingi deseler ne diyeceksiniz? Şimdi yapmazlar en az 1 yıl ensenizde boza pişirirler
Yazılı tek kanıt yok elinizde ne cimeri? Şimdi size karşı çok kötü bir koz var ellerinde
Neden telefonla görüsüyorsunuz? Ben hiç bir şey anlamadım bu şekilde orada rahat etmeniz çok zor. Memuriyeti tehlikeye sokmayın yeter

biz de onu diyoruz işte daha görev yazınız gelmemiş bir kurumun öğretmenini müdürünü ve hatta ilçe milli eğitim müdürünü neye dayanarak cimer'e şikayet ettiniz?
Hiçbir yetkisi olmayan bir öğretmen henüz adaylığı bile kesinleşmemiş yani memuriyeti başlamamış bir vatandaşa Sen bu okula gelmeyeceksin diyorsa ve bu normal karşılanıyorsa, bu öğretmenin amirleri bunlara göz yumuyorsa benim tepkim de gayet normal diye düşünüyorum.

Evet işi bilenler nasıl belli. Özellikle mebde çok önemli olduğunu duydum. Ben şahsen siyasi ortamda bunu yapamam, gidip kaymakama cimere başvurmam cimer ztn apayrı hikaye çoğu kişi yanlış biliyor.
Bende yanlıs bılıyor olabilirim bılgılendırırmısınız

Okul müdürünün haberi var, detayları anlattım. Şube müdürlerine de çıtlattım ama herkes beni uğraştırmayın modunda.
Çok çirkin bı davranışta bulunmuş yeni görev arkadaşlarınız ancak şikayet etseniz de bu konudan bişey çıkar mı bilemedim. Öncelikle kamuda hiyerarşiye uymakla yukumluyuz. Yani sikayetimizi önce kendi amirimize yaparız o ilçeye gönderir. Şikayet hususunda müdür es geçilemez. Ancak müdürünüz konuyu zaten biliyor. Belki yazılı değil ama sözlü uyarı verecektir bilemiyorum. Ama müdürler böyle konular ile çok karşılaştığı için (özellikle kadın öğretmenlerin çoğunlukta olduğu okullarda ) bunları çokta buyutme derdinde olmuyorlar, aksine durumu idare edip ortayı bulma (ara bulma) yoluna gidiyorlar. Uzun lafın kısası şikayet hakkınız doğmuş ama sonuç ne olur o sizin müdürünüzün taktir yetkisinde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…