• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler arası entrika

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son gelişmeleri yazıyorum hanımlar.
Burada tahmin edildiği gibi herkes birbiriyle bağlantılı bir şekilde akraba ya da hemşericilik çok yoğun. Sonunda kaymakamla yüz yüze görüştük biraz fırçaladı ama bütün sorunlar halloldu gibi. İnşallah başka bir okulda göreve başlayacağım.
En hayırlısı bu olmuş, boş ver. Kaymakamın bir şekilde işin içine girmiş olması iyi olmuş. En azından senin dişli bir insan olduğunu anlamış oldular. İnşallah güzel bir okuldur. Yeni Okul hakkında bilgi edinebildin mi?

Ağzımı açacağım ama siyaset yapmaktan ban yeme riskim yüksek. Allah belalarını versin inşallah.

Son düzenleme:
Görevlendirme de sıkıntılı bir süreç .. nereye verecekleri belli değil. Hadi diyelim iyi bir yer oldu dönem ortasında okula atama vs olursa kadronuzun bulunduğu okula dönmek zorundasınız. Anladığım kadarıyla sizin atandığınız okul iyi bir okul ki bu kadar kıymete binmiş . Şu an onların tam da istediklerini yapmış oldunuz.
O zaman eli güçlü olacak beganın. Beni okulumdan ettiniz şimdi düzgün bir yere vereceksiniz diyecek. Görevlendirme yenilemesi yapmak zorundalar bir şekilde yoksa sevgili ücretli öğretmenleri her koşulda yerinden olur. Began şu an bumerang gibi nereye atarlarsa atsınlar görevlendirmesi bittiği anda hep o ücretlinin tepesine düşecek. O yüzden yer bulmak zorundalar. Yoksa gider evinde bankamatik öğretmen olarak yatar.

Hanımlar Eksik yazmışım o okuldan daha iyi bir okula merkeze alındım. 3 yılın garantisi de verildi. O Öğretmenlerle de ayrıca görüşecekler. Gerekirse haklarında soruşturma açılacakmış. Çocuklarım olduğu için mağdur olmamam açısından merkeze yakın bir köye alındım.
Helal kız sana 🥳🥳🥳👏👏👏👏👏

kaymakamlar kararnamesi çıkacak yakında bütün kaymakamlar değişecek neredeyse her işinizi yazılı yapın. memurun silahu 657'dir doğru.

bence bakanlıktan üst kademeden birini bulup müdürü aratmanız yeterdi.

Hanımlar mevzuya çok sert girmişsiniz, az sakin olun. Beganı göreve başlatmamakla tehdit ettiler, bu memuriyetinin yanması demek. Şu an önemli olan ortalığın bu kadar karışabilmiş olması.

Göreve başlasın süreci kendi kontrolüne alma şansı var artık. Kadrolu öğretmeni sağa sola görevlendirmek o kadar kolay değildir. Began isterse ikinci dönem, en geç asaleti onalyandıktan sonra görevlendirme iptali dilekçesi vererek o ücretliyi yerinden edebilir. Görevlendirmeler de yıllıktır. Görevlendirme sonlandığında eski yani kadrosunun olduğu okulda devam eder. Yeni görevlendirme çıkarmaya kalkıştıklarında da istemediğini belirtir, emri vaki yaparlarsa görevlendirmenin iptali dilekçesi verir. İstemediği hiçbir yere gönderemezler. İşin içinde göreve başlatmama tehtidi olmasa işler çok farklı yürürdü, şimdilik böyle çözülmesi uygun görünüyor. Yeter ki göreve başlayabilsin. O ücretlinin tepesine binmek gayet kolay bu saatten sonra.

kaymakamlar kararnamesi çıkacak yakında bütün kaymakamlar değişecek neredeyse her işinizi yazılı yapın. memurun silahu 657'dir doğru.

bence bakanlıktan üst kademeden birini bulup müdürü aratmanız yeterdi.
Herkesin öyle bir tanıdığı var mı allah aşkına, hani ben yıllardır mağdurum da o yüzden sordum. Senin varsa bize de destek çık.

Cocuklariniz varmis hakkinizda hayirlisi olsun. Tabii eger cocuklar olmasaydi size bu olayin ustune gidin derdim. Ben bu olayi haber bile yaptirabilirdim sosyal medyada yayar rezil ederdim bunlari. Herhalde cok cirkef oldugum icin yasamiyorum ben boyle seyler. Soyle soyliyim ortaligi velveleye verirdim.
Evet. Çocuklar olmasa ortalığı yangın yerine çevirirdim.

En hayırlısı bu olmuş, boş ver. Kaymakamın bir şekilde işin içine girmiş olması iyi olmuş. En azından senin dişli bir insan olduğunu anlamış oldular. İnşallah güzel bir okuldur. Yeni Okul hakkında bilgi edinebildin mi?

Ağzımı açacağım ama siyaset yapmaktan ban yeme riskim yüksek. Allah belalarını versin inşallah.
Amin. Allah onları bildiği gibi yapsın. Benimle uğraşanlara daha beterlerini yaşatsın.

Hanımlar mevzuya çok sert girmişsiniz, az sakin olun. Beganı göreve başlatmamakla tehdit ettiler, bu memuriyetinin yanması demek. Şu an önemli olan ortalığın bu kadar karışabilmiş olması.

Göreve başlasın süreci kendi kontrolüne alma şansı var artık. Kadrolu öğretmeni sağa sola görevlendirmek o kadar kolay değildir. Began isterse ikinci dönem, en geç asaleti onalyandıktan sonra görevlendirme iptali dilekçesi vererek o ücretliyi yerinden edebilir. Görevlendirmeler de yıllıktır. Görevlendirme sonlandığında eski yani kadrosunun olduğu okulda devam eder. Yeni görevlendirme çıkarmaya kalkıştıklarında da istemediğini belirtir, emri vaki yaparlarsa görevlendirmenin iptali dilekçesi verir. İstemediği hiçbir yere gönderemezler. İşin içinde göreve başlatmama tehtidi olmasa işler çok farklı yürürdü, şimdilik böyle çözülmesi uygun görünüyor. Yeter ki göreve başlayabilsin. O ücretlinin tepesine binmek gayet kolay bu saatten sonra.

Kuruma resmi ismi gitmis birini göreve başlatmamak imkansız. Boş attılar tutturdular orada bir laf kalabalığı vardı çok net. Asıl bu saatten sonra işi kolay değil Allah yardımcısı olsun

O zaman eli güçlü olacak beganın. Beni okulumdan ettiniz şimdi düzgün bir yere vereceksiniz diyecek. Görevlendirme yenilemesi yapmak zorundalar bir şekilde yoksa sevgili ücretli öğretmenleri her koşulda yerinden olur. Began şu an bumerang gibi nereye atarlarsa atsınlar görevlendirmesi bittiği anda hep o ücretlinin tepesine düşecek. O yüzden yer bulmak zorundalar. Yoksa gider evinde bankamatik öğretmen olarak yatar.
Kesinlikle öyle olacak. Aynı zamanda bu Milli Eğitim müdürü arkası kuvvetli biri yerinin değişme ihtimali çok zayıf.

Kuruma resmi ismi gitmis birini göreve başlatmamak imkansız. Boş attılar tutturdular orada bir laf kalabalığı vardı çok net. Asıl bu saatten sonra işi kolay değil Allah yardımcısı olsun
Eksik evrak derler, o derler bu derler 1 eylülü zehir ederlerdi. Çok şerefsizler var maalesef içlerinde, o kadar mücadeleye gerek kalmamış en azından. Göreve başlayamam riski bile bu durumdaki insana aklını kaçırtmaya yeter. Bu bence temiz olmuş. Adaylığını tamamlayana kadar ayıya dayı deyiversin. Göreve başlayamadan mahkemelerle yanan memuriyetle uğraşma ihtimali görmezden gelinenez. Bundan sonraki süreçte en azından bir sendika avukatı okur arkasında. Ayrıca okul ne kadar kötü olursa olsun en azından ilçe merkezinde olacak, muhtemelen yürüme mesafesinde, çocukların ihtiyaçlarına yetişmek kolay olacak. Bu da bir avantaj sonuçta. Çocuklarla köye git gel yapmaktan kolay olur.

Began sözleşmeli değil mi ? Sözleşmeliler banka öğretmeni olma gibi bir hakkı yok bildiğim kadarıyla . Verilen görevi kabul etmek zorundalar eğer etmedikleri takdirde sözleşmeleri fesh edilir .
Ayrıca torpilli ücretli merkeze gelmiyor uzak köy okulu tercih ediyor . Began şehir merkezinde tuhaf değil mi? O okulun öğretmeni 2 ay sonra doğum izninden filan gelirse şaşırmam.

Began sözleşmeli değil mi ? Sözleşmeliler banka öğretmeni olma gibi bir hakkı yok bildiğim kadarıyla . Verilen görevi kabul etmek zorundalar eğer etmedikleri takdirde sözleşmeleri fesh edilir .
Ayrıca torpilli ücretli merkeze gelmiyor uzak köy okulu tercih ediyor . Began şehir merkezinde tuhaf değil mi? O okulun öğretmeni 2 ay sonra doğum izninden filan gelirse şaşırmam.
İzleyip göreceğiz hepsini, sözleşmenin fesih gerekçelerine ulaşamadım, bunların elini güçlendiren bir şey var mıdır bilmiyorum. Yalnız söylediğiniz gibiyse şu anda da itiraz etme hakkı yok zaten, nereye yollarlarsa gitmek zorunda.

Ücretli meselesine gelince, yanlış hatırlamıyorsam hoca zaten erkek, muhtemelen o köyün yerlisi, ya evi köyde ya da lojmanda oturuyor. Tutup mersinden batmana ücretli gidecek değil, ücretliler bölgenin insanıdır.

Kesinlikle öyle olacak. Aynı zamanda bu Milli Eğitim müdürü arkası kuvvetli biri yerinin değişme ihtimali çok zayıf.
İlçe mudurleri 4 yılda bir rotasyona tabi olur, ayni hakimler savcılar gibi. Zamanla mevzuatları daha net ogreneceksin. Fevri davranma, pire için yorgan yakma, bu tarz şeyler her kurumda çokça olur, ben mesleğimin ilk yılında da bu kadar buyutmezdim, şimdi hele dünya yansa umrumda olmazdı öyle bı bosvermislik oluyor ilerleyen yıllarda. Bence uzatılacak ortalığı yangın yerine çevirecek bişey yok. Biraz sakinleş 💐 ha son olarak bir kaç günde kimin arkasi ne kadar sağlam onu anlayamazsin yıllardır orada yasamiyorsan tabi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back