• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler arası entrika

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet aynen öyle dediler. Kararnamen henüz gelmedi. Memur bile değilsin dediler.
Hiç korkmayın. Devlet tarafından atanmış bir memuru başlatmama gibi bir seçenekleri yok. Sizi panikletip yanlış şeyler yaptırmaya çalışıyorlar. Keşke cimere de yazmasaydınız o da direkt okula ilçe milli eğitime düşüyor zaten. Siz vakti gelince okulunuza gidin görevinize başlayın.

Hocam Allah aşkına seni göreve başlatmayız dediklerinde koyverseydin ya bir kahkaha?Mesela ne gerekçeyle göreve başlatmıyorlarmış?Yahu ben de öğretmenim ilk atamam Batman’ın uzak bir ilçesinin köyüydü ve o zamanlar herşey bin beterdi fetöcüsü pkklısı.Yine de hiç bir şey gelmedi başımıza.Evet mobbing olur bizde de vardı ama tecrübelilerden hep şunu öğrendik.Güzelce işini yap bütün gereklilikleri yerine getir mesleğinle ilgili,gerisinden korkma.Benim de size tavsiyem bu.Gidince de kimle samimi olup olmayacağınıza karar verirsiniz.
Ha şunu da söyleyeyim eğer size bunu söyleyen öğretmenler becerebiliyorlarsa lütfen merkeze ya da merkeze yakına görevlendirme çıkmasını sağlasınlar.1sene bile olsa görevlendirmeniz kârdır size ve çocuklarınıza

Bir de bu sene atanan öğretmenlerin belgeleri biraz geç ulaşıyor sanırım. Bizim okula da bir öğretmen atandı ama hâlâ kararnamesi gelmediği için göreve baslatilamiyor. Ki şuan müdür kurslar başladığı için biran önce kararnamenin gelmesi için uğraşıyor. Bu yüzden size henüz göreve başlamış değilsiniz demişlerdir. Sürekli kendinize şimdiden olumsuz yükleme yapmayın. İlk zamanlar hic unutulmuyor çünkü. İllaki ogretmenlik hayatında sıkıntılı bir okula denk geliyoruz ama sonrası çok daha güzel olabiliyor. İlk atandığım okulda ben de çok sıkıntılar yaşadım. Ama şuan çalıştığım kurumda kendimi cennete gibi hissediyorum 😊
İnşallah bu ilk ve son sıkıntı olur.

Yıllardır memurum bu kadarını da ne gördüm ne duydum.

Atanmışsınız siz. Hangi gerekçeyle göreve başlatmayacaklarmış peki? Nasıl olabilir bu?
Bilmiyorum ya beni salak yerine koyuyorlar ya da başka planları var.

Hiç korkmayın. Devlet tarafından atanmış bir memuru başlatmama gibi bir seçenekleri yok. Sizi panikletip yanlış şeyler yaptırmaya çalışıyorlar. Keşke cimere de yazmasaydınız o da direkt okula ilçe milli eğitime düşüyor zaten. Siz vakti gelince okulunuza gidin görevinize başlayın.
Artık mobingde zirve yaptıkları için mecbur hissettim kendimi

Hocam Allah aşkına seni göreve başlatmayız dediklerinde koyverseydin ya bir kahkaha?Mesela ne gerekçeyle göreve başlatmıyorlarmış?Yahu ben de öğretmenim ilk atamam Batman’ın uzak bir ilçesinin köyüydü ve o zamanlar herşey bin beterdi fetöcüsü pkklısı.Yine de hiç bir şey gelmedi başımıza.Evet mobbing olur bizde de vardı ama tecrübelilerden hep şunu öğrendik.Güzelce işini yap bütün gereklilikleri yerine getir mesleğinle ilgili,gerisinden korkma.Benim de size tavsiyem bu.Gidince de kimle samimi olup olmayacağınıza karar verirsiniz.
Ha şunu da söyleyeyim eğer size bunu söyleyen öğretmenler becerebiliyorlarsa lütfen merkeze ya da merkeze yakına görevlendirme çıkmasını sağlasınlar.1sene bile olsa görevlendirmeniz kârdır size ve çocuklarınıza
Bana öyle bir iyilik yapmazlar.

Siz bu durumu anlatıp CİMER'e de yazdım dedikten sonra bu ifadeyi kullanmış olabilir mi? Genelde MEB sorunları önce okul ya da ilce kendi içinde çözmeli mantığı ile hareket ediyor direk CİMER'e yazınca; "Siz bizi adam yerine koymuyor musunuz?" algısına kapılıyorlar.

Siz bu durumu anlatıp CİMER'e de yazdım dedikten sonra bu ifadeyi kullanmış olabilir mi? Genelde MEB sorunları önce okul ya da ilce kendi içinde çözmeli mantığı ile hareket ediyor direk CİMER'e yazınca; "Siz bizi adam yerine koymuyor musunuz?" algısına kapılıyorlar.
Hayır kendileri çözüm üretmek yerine sorunun odağı olmayı tercih ettiler.

Öğretmen değilim ama devlet memuruyum.Acilen öğretmenlerin üye olduğu sendika yetkilileriyle irtibata geçin bence mutlaka.Çok geçmiş olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back