- 22 Temmuz 2022
- 478
- 1.291
- 43
tamam da o işler öyle olmuyor işte. anlıyorum tedirginsiniz ilk defa göreve başlayacaksınız ama rica ediyorum yazdıklarımızı bi sakince tekrar okuyun . Özellikle meb de öğretmen veya memur olan arkadaşların yorumlarını. şikayet et , as kes hadlerini bildir diyenlerin çoğu memur bile değil bence gaza gelip daha fazla kendinizi sıkıntıya sokacak şeyler yapmayınHiçbir yetkisi olmayan bir öğretmen henüz adaylığı bile kesinleşmemiş yani memuriyeti başlamamış bir vatandaşa Sen bu okula gelmeyeceksin diyorsa ve bu normal karşılanıyorsa, bu öğretmenin amirleri bunlara göz yumuyorsa benim tepkim de gayet normal diye düşünüyorum.
Yok artık emin misiniz ilçe milli eğitim müdürü öğretmenlerin lafı ile hareket edecek biri değil, konuyu tam okuyamadım atlaya atlaya okuyorum, nerde konuştunuz ilçe muduru ile, başka biri ile görüşmüş olabilir misiniz acaba. Bu dediğiniz olanaksız geldi bana. 15 senelik öğretmenim hiç kiskirtilan ilçe müdürü görmedim, öğretmenler ile her zaman olması gereken kadar mesafesi vardır müdürlerin.Diğer öğretmenler kışkırtıyor.
İnkar ederler tabii ne yapacaklar. Elinde belgen yoksa ortaya çıkmayacaksın.Ben zaten sakindim ama sürekli telefonla taciz ediliyorum. Ve söyledikleri her şeyi inkar ediyorlar. Benim söylemediğim şeylerle suçluyorlar. Yani ortada normal amir memur ilişkisi yok. Tamamen çirkeflik ve bezdirme üzerine bir politika izleniyor.
Doğru değil tabii ki, imkansız bir şey.Bu arada nasıl göreve baslatmazlar diye sasiranlar olmuş. bir yakınım anlattı adam özelde çalışırken atanmış iş yerinde de ben atandım havalarına girdi diye atamasını iptal ettirmiş patronlari. Sadece duyum doğru olmayabilir.
Orasını bilemem. Bence imkansız değil temizlikci bile torpille ataniyor.Doğru değil tabii ki, imkansız bir şey.
Başımıza geldiği için biliyorum, kimse kafasına göre atama iptal ettiremiyor. Dava yolu açık çünkü. Gerçi güvenlik soruşturmasından sıkıntı çıkarmış olabilirler ama onda da kişininin kendinde gerçekten bir sorun yoksa, çok uç bir durum olmadığı sürece idare mahkemesi lehte karar veriyor.Bu arada nasıl göreve baslatmazlar diye sasiranlar olmuş. bir yakınım anlattı adam özelde çalışırken atanmış iş yerinde de ben atandım havalarına girdi diye atamasını iptal ettirmiş patronlari. Sadece duyum doğru olmayabilir.
E iyi güzel hoş da şimdi ne olacak peki? Konuyu açtığınızda okumuştum bi de son yorumları gördüm.Hiçbir yetkisi olmayan bir öğretmen henüz adaylığı bile kesinleşmemiş yani memuriyeti başlamamış bir vatandaşa Sen bu okula gelmeyeceksin diyorsa ve bu normal karşılanıyorsa, bu öğretmenin amirleri bunlara göz yumuyorsa benim tepkim de gayet normal diye düşünüyorum.
Kesinlikle imkansız bir şey. İlçe milli eğitim il milli eğitim veya okullar dingonun ahırı değildir kimsenin güvenlik soruşturması bitmiş atanmış öğretmeni göreve başlatmama gibi bir lüksü olamaz. Görevlendirme de ancak okulda norm ihtiyacı olmadığında ilçe tarafından yapılır ki eğer okulda kendi öğretmeninin normu yokken gidip ücretli görevlendirirlerse bu öğretmenimiz soruşturma dahi açtırabilir. Ancak keşke hocamız cimere şikayet etmek yerine ne yapacaklarını bekleseydi. Devlet kurumlarında sözle hiçbir şey dönmez. Şu an ne siz onların sizi tehdit ettiğini ispatlayabilirsiniz ne de onlar sizi görevinizden uzak tutabilirler. Eğer sıkıntıları varsa yazılı olarak bildirsinler.Bu arada nasıl göreve baslatmazlar diye sasiranlar olmuş. bir yakınım anlattı adam özelde çalışırken atanmış iş yerinde de ben atandım havalarına girdi diye atamasını iptal ettirmiş patronlari. Sadece duyum doğru olmayabilir.
Amin. Teşekkürler.Ayrica gelen arama dokumlerini de sikayete iletirsin bu insanlar seni aramis numarani nereden bulmus?
Allah kahretsin hepsini insanlarin emegiyle ekmegiyle boyle oynuyorlar ya yanlarina kalmasin insallah. Sizinle birlikte ben de dertlendim ama umutsuz olmayin bu insanlarin gercekten arkasi guclu olsaydi sizi ikna etmeye cabalamazlardi. Gerek kalmazdi. Siz yine sizi rahatsiz ederlerse sanki arkaniz cok kuvvetliymis gibi bir ozguvenle konusun.
Büyük sirketlerdeTünaydın kızlar;
Gitmeden şok oldum. Geçen sene atanan iki kadın öğretmen, müdürden numaramı alıp beni aradılar. Bizim okula gelme, görevlendirme iste dediler.
Hayırdır dedim. Bizim okul şöyle kötü, böyle berbat diyerek yarım saat kötülediler. Ben de müdürü aradım: "Hocam böyle böyle diyorlar. Çok garip bir durum yaşıyorum şu an" dedim. Müdür de şaşırdı, bunlar ne saçmalıyor? Ayrıca yaptıkları kanuna aykırı dedi.
Biraz altını deşince asıl mesele ortaya çıktı. Meğer bunların ücretli öğretmenlik yapan kankaları varmış. Onlar boşta kalmasın diye böyle yalanlar uydurmuşlar.
Kızlar ben bunları meb'e şikayet etsem mi? Ya da nasıl bir yol izlesem? Ne önerirsiniz?
Güncelleme: Ortalık karıştı. Seni göreve başlatmayız diye tehdit ediyorlar.
Büyük sirketlerde entrika döner, saglam maas alıyorsundur şirketin arabanı benzinini özel saglık sigortanı yapıyordur, hatta bazı sirketler kiranı öder yasadıgın yerden uzak bi yerde proje bazlı calısıyorsan. Bunlarda entrika dönmesini yıllardır tasvip etmesemde normal karsıladım.Tünaydın kızlar;
Gitmeden şok oldum. Geçen sene atanan iki kadın öğretmen, müdürden numaramı alıp beni aradılar. Bizim okula gelme, görevlendirme iste dediler.
Hayırdır dedim. Bizim okul şöyle kötü, böyle berbat diyerek yarım saat kötülediler. Ben de müdürü aradım: "Hocam böyle böyle diyorlar. Çok garip bir durum yaşıyorum şu an" dedim. Müdür de şaşırdı, bunlar ne saçmalıyor? Ayrıca yaptıkları kanuna aykırı dedi.
Biraz altını deşince asıl mesele ortaya çıktı. Meğer bunların ücretli öğretmenlik yapan kankaları varmış. Onlar boşta kalmasın diye böyle yalanlar uydurmuşlar.
Kızlar ben bunları meb'e şikayet etsem mi? Ya da nasıl bir yol izlesem? Ne önerirsiniz?
Güncelleme: Ortalık karıştı. Seni göreve başlatmayız diye tehdit ediyorlar.
Cimere yazmanız silsilesi atladığınız için suç. Devlet memurları bu gibi durumları bir üst amirine yazılı olarak bildirir. Ordan bir şey çıkmazsa bir üst mertebeye diye gider . Ayrıca mobbing dediğiniz çok ciddi ve soyut iddia . Bunun ispatlamanız zor ve ispatlayamadıĝınız takdirde de muhtemelen bundan yüz bulup daha çok mobbinge maruz kalırsınız. Size söylemiştim bu mecrada yalnızsınız .İnşallah bu ilk ve son sıkıntı olur.
Siz memur değil misiniz? İşkur’dan gelen temizlikçilerde torpil olabilir, onlar zaten kadrolu değil. Allahım insanımız memurluğu seksenlerdeki gibi sanıyorOrasını bilemem. Bence imkansız değil temizlikci bile torpille ataniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?