• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler arası entrika

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiçbir yetkisi olmayan bir öğretmen henüz adaylığı bile kesinleşmemiş yani memuriyeti başlamamış bir vatandaşa Sen bu okula gelmeyeceksin diyorsa ve bu normal karşılanıyorsa, bu öğretmenin amirleri bunlara göz yumuyorsa benim tepkim de gayet normal diye düşünüyorum.
tamam da o işler öyle olmuyor işte. anlıyorum tedirginsiniz ilk defa göreve başlayacaksınız ama rica ediyorum yazdıklarımızı bi sakince tekrar okuyun . Özellikle meb de öğretmen veya memur olan arkadaşların yorumlarını. şikayet et , as kes hadlerini bildir diyenlerin çoğu memur bile değil bence gaza gelip daha fazla kendinizi sıkıntıya sokacak şeyler yapmayın

Bu arada nasıl göreve baslatmazlar diye sasiranlar olmuş. bir yakınım anlattı adam özelde çalışırken atanmış iş yerinde de ben atandım havalarına girdi diye atamasını iptal ettirmiş patronlari. Sadece duyum doğru olmayabilir.

Diğer öğretmenler kışkırtıyor.
Yok artık emin misiniz ilçe milli eğitim müdürü öğretmenlerin lafı ile hareket edecek biri değil, konuyu tam okuyamadım atlaya atlaya okuyorum, nerde konuştunuz ilçe muduru ile, başka biri ile görüşmüş olabilir misiniz acaba. Bu dediğiniz olanaksız geldi bana. 15 senelik öğretmenim hiç kiskirtilan ilçe müdürü görmedim, öğretmenler ile her zaman olması gereken kadar mesafesi vardır müdürlerin.

Ben zaten sakindim ama sürekli telefonla taciz ediliyorum. Ve söyledikleri her şeyi inkar ediyorlar. Benim söylemediğim şeylerle suçluyorlar. Yani ortada normal amir memur ilişkisi yok. Tamamen çirkeflik ve bezdirme üzerine bir politika izleniyor.
İnkar ederler tabii ne yapacaklar. Elinde belgen yoksa ortaya çıkmayacaksın.

Bu arada nasıl göreve baslatmazlar diye sasiranlar olmuş. bir yakınım anlattı adam özelde çalışırken atanmış iş yerinde de ben atandım havalarına girdi diye atamasını iptal ettirmiş patronlari. Sadece duyum doğru olmayabilir.
Doğru değil tabii ki, imkansız bir şey.

Konu sahibi biz sana kurumda hadlerini bildirin, başlatmama gibi bir şey olamaz yönetmelik ezberleyin, kendini ezdirme dedik. Sizse silsileyi atlayıp cimere yazmışsınız bu hak aramak değil alelacele öfkeyle kendini yakmak. Hani nerde YAZILI kanıt? Şikayet için kanıtınız ne? Ayrıca konuştuğunuz kişi ilçe mem müdürü falan değildir, fena oltaya geliyorsunuz

Başımıza geldiği için biliyorum, kimse kafasına göre atama iptal ettiremiyor. Dava yolu açık çünkü. Gerçi güvenlik soruşturmasından sıkıntı çıkarmış olabilirler ama onda da kişininin kendinde gerçekten bir sorun yoksa, çok uç bir durum olmadığı sürece idare mahkemesi lehte karar veriyor.

Hiçbir yetkisi olmayan bir öğretmen henüz adaylığı bile kesinleşmemiş yani memuriyeti başlamamış bir vatandaşa Sen bu okula gelmeyeceksin diyorsa ve bu normal karşılanıyorsa, bu öğretmenin amirleri bunlara göz yumuyorsa benim tepkim de gayet normal diye düşünüyorum.
E iyi güzel hoş da şimdi ne olacak peki? Konuyu açtığınızda okumuştum bi de son yorumları gördüm.
Bi sakin kalıp “ben gelip görmek istiyorum eğer dediğiniz gibiyse oturur birlikte bir çözüm ararız” diyip geçiştirme bi cevap verseniz gidince de ortamı bi koklayıp ona göre hareket etseydiniz keşke. Hakkını aramak, savunmak iyi güzel de e diğer tarafta da gerçekler var elinizde kanıt yok, adaylığınız dahi resmî olarak onaylanmamış, şu durumda bütün bu sürecinizi bile tehlikeye atmış oldunuz. Yanlış hatırlamıyorsam yeni şehrinize yerleştikten sonra boşanma gibi planlarınız vardı. Bu süreçte sekteye uğrayacak her bir adım planlarınızı ciddi etkileyecek lütfen sakin kalıp politik davranın.

Sizi arayanın ilçe milli eğitim müdürü olduğuna emin misiniz ?Çünkü bir milli eğitim müdürünün size sizi göreve başlatmayız demesi ihtimali çok düşük çünkü bunun suç olduğunu bilir hadi öyle bir şey dedi peki size görevlendirme isteyin diyen kişiler bu görevlendirmenin ilçe milli eğitimden yapıldığını da biliyorlardır .İlçe milli eğitim müdürü size orada başlamayın derken göreve başlatmadan nasıl görevlendirme yapacakmış acaba ? Sizin önce orada göreve başlamanız sonra görevlendirme yapmanız lazım onların mantığına göre . Bu arada ilçe milli eğitim müdürü seni göreve başlatmam derken sana görevlendirme için okul teklifi etmedi mi seni şuraya gönderelim vs .Yani bu teklifi yapmadan sadece başlatmam demesi de tamamen saçmalık.Anlattığınız olay mantıksızlık silsilesi içinde .Yani sizi arayan öğretmenler de sanırım gerizekalı size görevlendirme isteyin diyorlar ilçe milli eğitim müdürünü bile tanıyorlar ama ilk önce göreve başlamanız gerektiğini bilmiyorlar .

Yazınızı daha önce görmüştüm ama şimdi yazmak kısmet oldu. Keşke üstteki yazar arkadaşın dediği gibi yapıp telefonda olayı kapatsaydınız.

Hangi ilce burası bilsem ona göre yorum yapacağım hem de öğretmenim sozleşmeliyken muduru şikayet etmiş bir öğretmenim .

Kesinlikle imkansız bir şey. İlçe milli eğitim il milli eğitim veya okullar dingonun ahırı değildir kimsenin güvenlik soruşturması bitmiş atanmış öğretmeni göreve başlatmama gibi bir lüksü olamaz. Görevlendirme de ancak okulda norm ihtiyacı olmadığında ilçe tarafından yapılır ki eğer okulda kendi öğretmeninin normu yokken gidip ücretli görevlendirirlerse bu öğretmenimiz soruşturma dahi açtırabilir. Ancak keşke hocamız cimere şikayet etmek yerine ne yapacaklarını bekleseydi. Devlet kurumlarında sözle hiçbir şey dönmez. Şu an ne siz onların sizi tehdit ettiğini ispatlayabilirsiniz ne de onlar sizi görevinizden uzak tutabilirler. Eğer sıkıntıları varsa yazılı olarak bildirsinler.

Sakince ve mantikli dusununce, bu kadinlarin cok saglam torpili varsa sana neden ilk telefonda okulu kotuluyorlar ki? Direkt seninle muhatap olmadan onune tas koyarlardi. Sen ilk telefonda etkilenmeyince tehdite girismisler. Ayrica hangi il milli egitim muduru telefonda birini tehdit edebilir?
Kesinlikle gelme diye ugrasiyorlar ve arkalarinda insan yok. Bir daha seni tehdit ederlerse sen de sizi haftaya sirnaga surdururum kimi tehdit ediyorsunuz gibi arkan cok kuvvetliymis gibi konus.

Ayrica gelen arama dokumlerini de sikayete iletirsin bu insanlar seni aramis numarani nereden bulmus?
Allah kahretsin hepsini insanlarin emegiyle ekmegiyle boyle oynuyorlar ya yanlarina kalmasin insallah. Sizinle birlikte ben de dertlendim ama umutsuz olmayin bu insanlarin gercekten arkasi guclu olsaydi sizi ikna etmeye cabalamazlardi. Gerek kalmazdi. Siz yine sizi rahatsiz ederlerse sanki arkaniz cok kuvvetliymis gibi bir ozguvenle konusun.

Ayrica gelen arama dokumlerini de sikayete iletirsin bu insanlar seni aramis numarani nereden bulmus?
Allah kahretsin hepsini insanlarin emegiyle ekmegiyle boyle oynuyorlar ya yanlarina kalmasin insallah. Sizinle birlikte ben de dertlendim ama umutsuz olmayin bu insanlarin gercekten arkasi guclu olsaydi sizi ikna etmeye cabalamazlardi. Gerek kalmazdi. Siz yine sizi rahatsiz ederlerse sanki arkaniz cok kuvvetliymis gibi bir ozguvenle konusun.
Amin. Teşekkürler.

Tünaydın kızlar;
Gitmeden şok oldum. Geçen sene atanan iki kadın öğretmen, müdürden numaramı alıp beni aradılar. Bizim okula gelme, görevlendirme iste dediler.
Hayırdır dedim. Bizim okul şöyle kötü, böyle berbat diyerek yarım saat kötülediler. Ben de müdürü aradım: "Hocam böyle böyle diyorlar. Çok garip bir durum yaşıyorum şu an" dedim. Müdür de şaşırdı, bunlar ne saçmalıyor? Ayrıca yaptıkları kanuna aykırı dedi.

Biraz altını deşince asıl mesele ortaya çıktı. Meğer bunların ücretli öğretmenlik yapan kankaları varmış. Onlar boşta kalmasın diye böyle yalanlar uydurmuşlar.

Kızlar ben bunları meb'e şikayet etsem mi? Ya da nasıl bir yol izlesem? Ne önerirsiniz?

Güncelleme: Ortalık karıştı. Seni göreve başlatmayız diye tehdit ediyorlar.
Büyük sirketlerde
Tünaydın kızlar;
Gitmeden şok oldum. Geçen sene atanan iki kadın öğretmen, müdürden numaramı alıp beni aradılar. Bizim okula gelme, görevlendirme iste dediler.
Hayırdır dedim. Bizim okul şöyle kötü, böyle berbat diyerek yarım saat kötülediler. Ben de müdürü aradım: "Hocam böyle böyle diyorlar. Çok garip bir durum yaşıyorum şu an" dedim. Müdür de şaşırdı, bunlar ne saçmalıyor? Ayrıca yaptıkları kanuna aykırı dedi.

Biraz altını deşince asıl mesele ortaya çıktı. Meğer bunların ücretli öğretmenlik yapan kankaları varmış. Onlar boşta kalmasın diye böyle yalanlar uydurmuşlar.

Kızlar ben bunları meb'e şikayet etsem mi? Ya da nasıl bir yol izlesem? Ne önerirsiniz?

Güncelleme: Ortalık karıştı. Seni göreve başlatmayız diye tehdit ediyorlar.
Büyük sirketlerde entrika döner, saglam maas alıyorsundur şirketin arabanı benzinini özel saglık sigortanı yapıyordur, hatta bazı sirketler kiranı öder yasadıgın yerden uzak bi yerde proje bazlı calısıyorsan. Bunlarda entrika dönmesini yıllardır tasvip etmesemde normal karsıladım.
Türkiye ortalamasında düzgün kiraya bile cıkamadığın bi meslek gelirindeki entrikayı anlayamıyroum. Ortada ne var da neyin entikasınu cevirmisler kücük beyinlerince.
Sırf meb’e değil, aynı zamanda savcılığa da sikayette bulunun

İnşallah bu ilk ve son sıkıntı olur.
Cimere yazmanız silsilesi atladığınız için suç. Devlet memurları bu gibi durumları bir üst amirine yazılı olarak bildirir. Ordan bir şey çıkmazsa bir üst mertebeye diye gider . Ayrıca mobbing dediğiniz çok ciddi ve soyut iddia . Bunun ispatlamanız zor ve ispatlayamadıĝınız takdirde de muhtemelen bundan yüz bulup daha çok mobbinge maruz kalırsınız. Size söylemiştim bu mecrada yalnızsınız .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back