- 6 Mart 2024
- 9.903
- 8.467
- 113
- 29
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Böyle düşündüm herkes kalitesini farklı belli eder nezaket ve hanımefendi cizginizden çıkmayın derim ...o dediğiniz cazgır tiplerin de başarılı olduğu yok tam tersi geliyor yine bayan sinir gidiyor yine bayan felaket gibi isimlerle aniliyorlar ....görgüsüz olmak nazik olmak cazgır olmak bunların hepsinin bir aurasi var ....bence nazik ve olduğunuz gibi olun kendinizi doldurmayın fikrim bu .Dans edememesiyle ne alakası var o göreve vermiştir. Bir gosteride herkes dans edecek diye bir kaide yok. Davul çalma görevi verildi diye gösteri dışı mı kalmış oluyor sanki
Ben de şunu anlamadım . Oğlunuz yıl sonu gösterisine hazırlanıyor. Herkes dans edecek o davul çalıyor ve siz bunu başka bir veliden öğreniyorsunuz . oğlunuz okulda yaptıklarını size anlatmıyor mu hiç ya da siz sormuyor musunuz? Bana siz de çok ilgili bir veli değilsiniz gibi geldi .Gösteriyi izleseniz pek de bir parçası gibi durmuyor :) ya dediğim gibi benim derdim davul falan değil özetle 2 senedir öğretmeni darlayıp yakın ilişki kurmadığım için genel olarak çocuğun arka plana atıldığınu düşünmem. Bu sadece bir örnekti yorumunuz için teşekkürler.
Oynadı zaten, ben gayet memnunum:)Ay mesajımı beğenmeyenler, umarım çocuğunuz bi gösteride çalı rolü oynar
Görünmüyorum dediği yerde önemli olan benim seni görmem nerede durdugunun bir önemi yok ben seni göreceğim demeliydinizSöyledikleriniz doğru bu eleştiriyi ben de kendime yaptım. Çocuğa kırıcı olduğumu düşündüm ve pişman oldum. Fakat biraz sorgulayınca kendisi de durumun farkındaymış ve biraz içerlemiş onu anladım. Ben önce öndeydim sonra öğretmen fikrini değiştirdi dedi. Sen nasıl hissediyosun gidicek misin gösteriye dedim. Gitmek istemiyorum zaten görünmüyorum sahnede dedi. Eğer pozitif his belirtse ordan yürüyüp telafi edecektim aslında ama beklediğimden daha fazla farkındaydı.
Ay ne alakası var.
Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama kızınız var diyelim. Prensesi mi yoksa kötü kalpli cadıyı mı oynaması sizi içten içe mutlu eder? Dürüst konuşursanız cevap zaten ortada. Tabi ki herkes kendi çocuğunun "en" olmasını ister. Aksini söyleyen yine yalan söyler. Bu bi sendroma yakalanmak mı oluyor?
Bizim zamanımızdaki gibi saldım çayıra, okulda ne yapıyor, kendini nasıl hissediyor zerre ebeveyn tarafından önemsenmeyen nesil bitti. O yüzden herkes "çocuğumu nasıl daha özgüvenli yetiştiririm, nasıl değerli hissettiririm" in peşinde
Ama çocuğunuz hiçbir zaman ‘en’ olamayacak. Çünkü en diye birşey yok. Her yaptığı kendi içerisinde en zaten. Başkalarıyla kıyaslayınca mı özgüvenli olacak? Değerli hissedecek? Her çocuğu mutlu huzurlu başarılı olsun ister ama kıstas okul gösterisinde ki çalı rolü veya prenses rolü değil.
E o zaman bu oyunculuk da sayılır. Danseden çocuklar da gerçekten dans etmiyor ki iki üç hareket yapıyolarBahsedilen gösteride çocuk enstruman çalmıyor yalnız. Çalar-MIŞ gibi yapıyor. Burada çocuğun ilgisini ve yeteneğini keşfetmiş bir öğretmenden de bahsedilmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?