- 3 Mayıs 2022
- 95
- 199
- 23
- 32
- Konu Sahibi Yumusaksurat
Hayır niye kızalım zaten bilerek yazdım konuyu varsa bir eksiğimiz bilelim diye. Görüşmede öğretmen şu şekilde konuşmuş. Karşı tarafından yeğenime vurmasından bahsetmiyorİster kızın ister kızmayın ben hem sizi hem öğretmeni eleştireceğim. Evet öğretmenin izlediği yol yanlış. Normal şartlarda nöbetçi öğretmen ile olaya karışan öğrencinin tutanağı tutulur, disiplin dosyasına eklenirdi. Arkasına da okul idaresi eşliğinde yine tutanaklı her iki aile ile görüşülür. Öğrenci ve veli ile sözleşme imzalanırdı. Bu davranış tekrarlanırsa yönetmeliğe uygun şekilde yapılması gereken yapılırdı.
Öğretmen telefonla arayarak tutanak tutmak istememiş büyümeden sözel yolla çözmek istemiş fakat olayın sıcağı ile konuşma esnasında çocuklar da varken gidişatta gereksiz bilgilendirme var. Fakat öğretmen bunları söylerken karşı taraf ne dedi de bu konuşma buraya evrildi?
Yani muhabbet etmek dertleşmek için öğretmen aramaz. Kaldı ki özel telefonundan aramak katiyen zorunda değil, okulun telefonundan arayabilir prosedür doğrultusunda. Öğrenciniz şu öğrenci ile münakaşa etmiş ilgilenirseniz seviniriz der kapar. Bu mevzu niye dallanmış budaklanmış anlamadım. Öğretmenin dediklerini yazmışsınız karşı tarafın cümlelerini de keşke yazsa idiniz daha objektif olurdu.
Böyle durumlarda ben iyi niyetle velinin aranmasına karşıyım. Keşke yönetmeliğe uyup tutanak tutsa idi de burada diğer öğretmen eleştirilmese idi.
Üslup yanlış ona da tamamız.
Peki bu çocuğun kaçma huyu var mıydı? Nerden çıktı şurdan şuraya markete göndermeye çekiniyor millet, çocuğa git desen gitmiyor? Bu da bana tuhaf geldi. Öğretmene kızana kadar evden kaçan çocuğa çözüm bulun. Yarın annesi babası kızınca da eve gelmez kaçar. İlk kez yaptı ise de arkası gelir. Her başı sıkıştığında çözüm yolu, ben kaçarsam korkar bana kızmazlar diğer tarafı suçlarlar mantığına geçer riskli bir durum. Ortalık kötü başına iş gelir. En nihayetinde çocuk bu riskleri hesap edemez.
Odağınız önce çocuk olsun. Okul çıkışında nöbet bitiş saatinden sonra dışarda gerçekleşen eylemler okulu bağlamaz. Okuldan alan kimse veya servis kimse onunla uğraşmalısınız. Sabah getirdiği çocuk dönüşte binmiyorsa servise hesap vermeli. Alan kim bu çocuğu? Veya tek gidiyorsa üç aşağı beş yukarı gelişi bellidir. Üç saat çok uzun bir süre.
Sadece yeğenim için onu mahf etti. Benim çocuğum olsa dayanamazdım. Sizin çocuğunuz olsa tırmıklanan bana bile saldırırdınız. Yengem de kavga ettiği arkadaşının ailesinin nosunun kendisinde olduğunu, sınıf grupları var ya ordan alabileceğini, arayıp özür dileyeceklerini söylüyor. Hatta yeğenim eve gelince ailenin evine de gidip özür dileyen ile ellerini söylüyor. Tabiki o kadar öğrenci ile uğraşmak kolay değil
Sadece çocuğu dinlemediği ve çocuğunda yani yeğeniminde aslında dayak yediğini anlatmıyor öğretmen. Yeğenim ilk kez okuldan sonra eve gelmiyor korktuğu için. Evin çevresinde dönmüş hep. Uzaklaşmamış. Tabiki onunla alakalı da ne yapabiliriz diye düşüneceğiz. Ama yeğenim öğretmen beni dinlemedi bile. Bana kimse inanmadı felan dedi ağlayarak