Ogretmenin kizima tokat atmasi

Çok çok üzüldüm.
Aynı yaşlarda kızım var. Onlar için de hiç kolay değil anaokuluna gitmis olsalar da 1. sinifin sorumluluğu çok başka.
Daha oryantasyon surecinde sayilirlarken bu tavir onu cok korkutmustur, icim yandi.
Ki zaten tokattan once de sorunluymus, ne munasebet bir veliye surekli olumsuz geri bildirim vermek, cocugu etiketlemek ve bunu grup icinde yapmak. Kabul edilebilir degil.
Daha gozlem asamasinda olmaliydi, tanimiyor bile cocuklari.

Okumak yazmak mekanik bir seydir, okumayi ogrenemeyen yok ki, daha bu yastan asiri akademik bir basari beklemesi bile cok falso, bedene de cikaracak muzik de yapacaklar resim de.
Ayrica basarisi batsin ya.

Okul ya da sinif degistirmek de cok zor cocuk icin zor yoksa devletin okulu mu yok ogretmeni mi yok ama cocuk zorlaniyo.
Bir daha alisma sureci vs..
Ne desem bilemiyorum.

Bizi habersiz birakmayin, cok gecmis olsun.
Hayirla sonuclansin insallah.

Vallahi daha şiddet konusu yaşanmadan ben çocuğumun sınıfını degistirmek için bir hal çaresi arardım bile.

Öğretmenin her gün her gün arayıp bir şeyler söylemesi aşırı rahatsız edici olmuş.

Kızınızın bir problemi varsa dahi bunu sizinle güzelce konuşup beraber nasıl halledebiliriz diye kafa yormaliydi.
Sınıfta kızınızın ilgisi mı dağılıyor, tuvaleti neden bir kaçış olarka görüyor.
Çocukla iletişim kurmak, aile ile birlikte bir yol izlemek varken sürekli şikayet şikayet ve sonucu dayak ..

Ne kadar da çözüm odaklı imiş !
Hadsiz .

Daha geçen yıl, Aksaray'da ortaokul çocuğunu, döne döne döven bor öğretmen oldu. Çocuk gördüğü şiddetten 10 gün rapor almıştı. O öğretmen müsveddesi görevden alınıp, hapse falan girdi mi,hiç sanmıyorum. Ailenin çok uğraşması gerekiyor böyle şeylerde. Yoksa hiçbirsey olmuyor öyle pisliklere.

tatile gittiğimizde oğlum yaşındaki (2.5) çocuklar oyuncak araba didişmesi yapıyorlardı hemen giidp aralarından oğlumu aldım,
orda oturan orta yaş üstü kadın da bize bakıyordu,
erkek çocuklarının hep dertleri araba deidm gülümseyerek,
kadın da suratını ekşitip oğlum için ayyy çok asabi dedi,öyle mi dedim, oğlumu alıp çay içtiğimiz masaya döndüm,
sonra bi dellenme geldi bana benm oğlum hakkında yorum yapmak senin ne haddine densiz!!!
ben ona ne emekler veriyorum
o kadının arkadaşı yanımızdan geçti, arkadaşınıza söyleyin bir daha benm oğlum hakkında yorum yapmasın dedim,
gidip kendim söyleyecektm de arkadaşım tuttu beni çünkü aşşşııırı sinirlendim
tokat çok fazla haddini bilsin öğretmen olacak şahıs

Keşke geçmişe dönük de bir şeyler yapılsa yanlarına kar kalmasa. Az önce bahsettiğim dayakçı öğretmeni merak edip inst.. buldumi biosuna İngilizce Öğretmeni yazmış çok layığıyla yapar gibi. Nemrut bir şekilde oturup ses çıkaranı döverek öğretmen olduğunu sananlar. Pek bir şey öğrettiğini de hatırlamıyorum. Kimler kimler öğretmen oluyor da onlarca belki yüzlerce kişinin psikolojisini bozuyor, hayatını karartıyor.

Şikayet etmek vs öğretmenden o çocukları kurtarmaya yetecekse tabi ki değiştirmesin. Ben o sorunları yaşadığım ortamda kendim kalmak istememiştim. Skandal bir olaydı başkentin göbeğinde iyi bir özel okulda yaşanmıştı. Bir daha oraya gitmek bile istememiştim.

Valla çelişkiyse çelişki, ki hiç de değil. Hak edene hak ettiği verilmeli. Ben pembiş olamıyorum pek, şiddetin, şiddet gösteren insanlara bunun bir çözüm olmadığını anlatmak için doğru seçim olduğunu düşünüyorum.

O hâlâ var mı ?
Bizim zamanimizda sıra dayağı denen bir hadise vardı.
Öğretmen elinde sopayla gelir, milletin 2 avucunu vura vura bütün sınıfı elden geçirdi.
Tahtya yazma vardı misal.
Öğretmen geldiginde bütün sınıfın gözü önünde onları döverdi.
Saçı uzun olanın saçını keserdi ogrmetmenler okula girerken.Kestirmeye mecbur kalsın diyerek.
Eskinin eğitimi iyiydi ancak sistemi biraz acimasizdi.

Vurmak çok uç bir nokta, mutlaka şikayet edin
Kızınızı o sınıftan alın, bu kadar çok tuvalete gitmesi bir sinyal bence, çocuk orada rahat değil, kaçmaya uğraşıyor, üzerine de tokat gelmiş tutmayın orada. Öğretmenlik mesleğine saygım sonsuz ama böyleleri ceza almalı, öğretmen olmak, alanını seçmek, küçük çocuklarla çalışmak bilinçli bir tercih, bu tercihi sorumluluklarını bilerek yapmak gerek. Başarılı bir öğretmenmiş nasıl başarılı olduğu anlaşıldı cezayla,şiddetle çocukları muma çeviriyor demek. Hem sonra eşinize söylediği kızın bundan sonra bende iyi yerlere gelecek cümlesi ne anlama geliyor ? İstediği çocuğa iyi detaylı eğitim verip istemediğini idare mi ediyor, bu ne kadar çirkin bir yaklaşımdır, eşinize de hayret ettim. Davanızdan vazgeçmeyin, bu tiplerin eğitim camiasından elenmesi gerekli

Eşinizin yaptığı cok yanlış. Ogretmen bu yuzu bulursa ayni seyi devam ettirecek. Cocugunuzda sizin yardim etmeyeceginizi dusunup hicbir seye ses çıkarmayacak. Ben olsam milli eğitim mudurlugune bile dilekce veririm. Ki ogretmenin itirafi da var. Bu isin peşini bırakmam. Gerekirse sosyal medyadan paylaşırım. Bugun siddete susarsaniz cocugunuz hayati boyunca siddet karsisinda kendini yalniz hisseder. Ayrica o kendini öğretmen sanam ama bence alakaai olmayan sahis belki de bir cok cocugun okul hayatını mahvedebilir. Susmayin susmayin susmayin

Tokattan sonraki kısmı okumadım bile. Bir eğitimci olarak söylüyorum direkt okul yönetimi ile görüşün ve kesinlikle cimer e yazın.
Çocuk bu cisi de gelecek, suyla da oynayacak. Yeri gelince okuyamayacak da. Yapmasın bu işi madem

Bir de çocuğunuz arkadaşlarından ayrılmak istemeyebilir. Ama o daha çocuk,bazı konularda kendisi için doğru olanı bilemeyebilir. Bazı konulari da çocuğun isteğine birakmamiyiz sanki. Daha okul acilali bir ay oldu. Yeni bir okula da adapte olabilir çabucak.

Oğlum geçen sene birinci sınıfti. Öğretmeni tuvalete çok şık gittiklerini bunun normal olduğunu söylemişti. Çocukların lavobaya gideceğim dediklerinde mutlaka gönderiyorum, gerçekten tuvaleti olur sınıfta kacirirsa kötü etkilenir diye demişti. İkinci dönem biİm çocuklarımızla evde konuşmamızı,yalnızca tuvaleti geldiğinde öğretmene söylemesi gerektiğini söylemişti. İlk dönem uyarması bile çocukları bu konuda okula adapte sorunu yasamasinlar diye

Ben d
Ben de asla pembiş degılım..
Ama yapacapın sey cocugunla ılgılı oldugu ıcın bin kez dusunmelsıın.
Sinirine yenik düşersen haklıyken haksız konumda olursun.

Onların dilleri şiddet degıl
Mesleğine yönelik şikayetler . Anlatmak ıstedıgım bu

Peki sizin çocuk bu adama kura ile mi düştü? Hani bir araştırayım okulda hangi öğretmenler var ve nasıl tanınıyorlar olayına girmediniz mi..

Okul yönetimine ve meb e ayrıca Cimer e şikayet ederim kimsenin benim çocuğuma dokunmaya hakkı yok, sözlü olarak uyarabilir ama şiddet uygulayamaz. Tuvalet kısmıda bunlar oyun çocuğu yeni yeni okula adapte oluyorlar tuvaleti gelmese bile sıkılınca tuvalete gitmek isteyebilir,uyarırsınız teneffüste gitmesi konusunda zaten aşırı su tüketimi de yoksa ekstra durumlar harici tuvaleti gelemz teneffüste ihtiyaç giderirse..

Benim çocukluğum geldi aklıma. 1. sınıftayken herkes sürekli lavaboya gider suyla oynardı. Sonra öğretmenimiz dedi ki "tuvalete gitmeyi yasaklıyorum, tenefüsste gidin." Ben öğretmen bunu dedikten sonra tuvaletim gelince söyleyemedim, altıma kaçırdım. Bir kaç gün sürdü bu. Sonra öğretmen dedi ki "yarın annen okula gelebilir mi" Annem geldi. Geldiği günün akşamı eve gittiğimizde, annem dedi ki "kızım bundan sonra sana tuvalete izin var, tuvaletin geldiğinde korkma öğretmenden izin al çık tamam mı" dedi. O günden sonra sorun çözüldü.

Bu öğretmenin yaklaşımı çok yanlış. Kesinlikle şikayet edilmeli.

Aynen öyle. Sınıfımızda 2 yılda zor okuma öğrenen çocuklar da vardı. Hiçbiri dayak yemedi. İlk yıl ayrı ders vererek öğretmeye çalıştı öğretmenimiz. Olmayınca 2. Sınıftayken bazı derslerde 1.sınıfa giderler orda okuma yazma öğrenirlerdi. Öğrendiler de sonunda. Her çocuk aynı değildir hepsinin akademik kariyeri de olmayacak. Dayakla eğitim mi olurmuş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…