• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenim ve hamileyim... Yaşadıklarımız...

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Evet kolay meslek gibi gözüksede mesleğin ne kadar zor olduğunu hamile olunca daha iyi anladım...
1- Nöbet; nöbetteyken soğuk koridorda beklemek ayrı, zil çalarken koşturan çocukların arasında kalmak ayrı... Çocukları karnıma falan çarpmasın diye resmen savaş oyunu oynuyorum, sana bakmadan üzerine doğru delirmişçesine koşan bir minik ve benim o minikten kaçmaya çalışmam:ecrin_bebek:...
Ayrıca birden kavgaya tutuşmuş biraz daha büyük çocuklar, araya girip ayırsan ayrı dert, nöbetçisin ayırmasan ayrı dert... soruyosun sebep ne "hocam küfür etti, hocam beni itti"...

2- Derslerde artık eskisi gibi sabırlı olamıyorum, hemen sinirlendiğimi farkediyorum, bazen kendimi o moralimi bozan çocuktan nefret ederken buluyorumkaydirigubbakcemile,tabi Allahtan kendime geliyorum kısa sürüyor

3- Sınıfta artık gürültüye neden olacak etkinlikler, yarışmalar vs yaptıramıyorum, yapınca öyle bir ağızdan çocuklar kendilerini kaptırıyorki, o gürüldü,karnımdaki bebeğin bile hareket etmesine neden oluyor. Belliki ona kadar ulaşıyor gürültü

4- Siz sınıfa girerken çocukların dikkati önemli bir süre sizin karnınız ve ne kadar büyüdüğüne kayıyor, ders anlatmaya başlamışsınız ama hala çocukların bir kısmı karnınızı inceliyor.

5- Konuyu azcık coşkulu anlatsam iki dakika geçmeden resmen nefes nefese kalıyorum.
Coşkulu anlatmayınca ders sıkıcı oluyor

6- Arasıra dersin ortasında birden bire midem kazınıyor resmen,öyle gözüm dönüyorki kendimi dışarı atıp ağzıma bişeyler basasım geliyor.

7- En fenası derse ilk girerken yaklaşık 40 kişilik sınıflar malum zaten koku oluşuyordu sınıflarda,kış olunca çocuklar soğuktan hiç camı açmıyorlar içeride öyle bir koku oluşuyorki kenimi girer girmez dışarı atıyorum tekrar yoksa afedersiniz çıkaracak gibi oluyorum, tabi o soğukta 5 dakika camlar ve kapılar açıkta kalmak zorunda kalıyor, hepimiz biraz üşüyoruz.

8- Zaman zaman kontrolden çıkmış çocukları bir çığlıkla susturman zorunda kalmak da ayrı dert.

Herşeye rağmen; hamileyken öğretmen olmakda ayrı keyif açıkcası, herşeyi yaşamak lazım ancak stresli bir ortam olduğu kesin bu da bebeğimi nasıl etkiler bilemiyorum.

Varmı hamile öğretmenler, sizler neler yaşıyorsunuz ve nasıl başediyorsunuz.:delphin:

Son düzenleme:
canım atamam olmadığı için evlenemiyorum, evlenemediğim için hamile de olamıyorum haliyle :D
fakat bir gün bu anlattıkların benim de başıma gelebilir..
en iyisi 7. aydan sonra ücretsiz izne ayrılmak... rahatça evde oturmak :)

canım atamam olmadığı için evlenemiyorum, evlenemediğim için hamile de olamıyorum haliyle :D
fakat bir gün bu anlattıkların benim de başıma gelebilir..
en iyisi 7. aydan sonra ücretsiz izne ayrılmak... rahatça evde oturmak :)

Bu anlattıklarım eninde sonunda başına gelir inşallah, diyeyim ozaman. Hayırlısı ile ataman gerçekleşir, hayırlı bir eş seçer ve bebeğin olur İnşallah. Gerçi bunları yapman için atanman gerekmiyor, gerek özel yerler olsun gerek Halk eğitim merkezlerinde olsun, gerek ücretli olsun atanmadanda öğretmenlik yapabilirsin...

Bende bekledim uzunca bir süre atanmayı, Oluyor bir şekilde önemli olan;Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin.

ben de geçen yıl 8 hafta süren bir hamilelik yaşadım seni z da olsa anlıyorum tabi benim belli değildi daha aynı şeyleri ben de yaşamıştım halsizlik beni rahatsız ediyordu sürekli oturmak istiyordum ayağa kalkıp ders işlemiyordum
çocukları pikniğe götürmek için çok önceden söz vermiştim tehlikeli bir hamilelikti benimki çok büyük bir kist de taşıyordum gittiğimz yerde çocukları takip edeceğim diye canım çıkmıştı ayağım mı kaymadı,neler oldu neler hatta o gün ateşlendim sonuçta bebek gitti aldırdım gelişim sorunu var diye
şimdi yine tedavi görüyorum karnım arada şişiyor tabi sık sık doktora gidiyorum çocuklar ve veliler meraktan çatlıyor karnıma bakıyorlar dar bişey giymiyorum soranlar oluyor "öğretmeni hamile misiniz?"hayır deyince de "çok sevindim çünkü kıskanmıştım "diyorlar:bbo:
aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık
onlar da beni çocuğum 5 yıldır beraberiz ama zor arkadaşım gerçekten
inşallah ben de yine onları yaşarım katlanırım yani son güne kadar okulda durmak isterim heralde bilemiyorum:asigim::nazar:

ben de geçen yıl 8 hafta süren bir hamilelik yaşadım seni z da olsa anlıyorum tabi benim belli değildi daha aynı şeyleri ben de yaşamıştım halsizlik beni rahatsız ediyordu sürekli oturmak istiyordum ayağa kalkıp ders işlemiyordum
çocukları pikniğe götürmek için çok önceden söz vermiştim tehlikeli bir hamilelikti benimki çok büyük bir kist de taşıyordum gittiğimz yerde çocukları takip edeceğim diye canım çıkmıştı ayağım mı kaymadı,neler oldu neler hatta o gün ateşlendim sonuçta bebek gitti aldırdım gelişim sorunu var diye
şimdi yine tedavi görüyorum karnım arada şişiyor tabi sık sık doktora gidiyorum çocuklar ve veliler meraktan çatlıyor karnıma bakıyorlar dar bişey giymiyorum soranlar oluyor "öğretmeni hamile misiniz?"hayır deyince de "çok sevindim çünkü kıskanmıştım "diyorlar:bbo:
aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık
onlar da beni çocuğum 5 yıldır beraberiz ama zor arkadaşım gerçekten
inşallah ben de yine onları yaşarım katlanırım yani son güne kadar okulda durmak isterim heralde bilemiyorum:asigim::nazar:

Allah hayırlısını nasip etsin ve gönlünüze göre versin...
Zor ama güzel şeyler bunlar.:CüvCüv:

32 yasındayım.. bır yasında oğlum var.. ıkı aylık hamıleyım..

41 kısılık 1.sınıf ögretmenıyım.. işim kocaelınde evım istanbulda...

her sabah 5de evden cıkıyorum..

sınıfımda altı baglı ögrencım var.. bedensel engelli.. kakasını yaptıkca af buyrun cıkarıyorum..

gecen yıl okuldan eve geldıgımde sutum tasmıs kabanımdan dısarı suzulurdu cogu kez..

ilk hamılelıgımde 37numara ayaklarım 40 numara olmustu. terlıkle gıttım kısın okula.(o zaman kı ögrencılerım ögretmenın parası yok ona ayakkabı alalım dıye para toplamıslardı.)

ama akıllanmadım ıkıncıyıde yaptım.. sevıyorum. meslegımıde bebeklerıde..

allahım hayırlı bebekler verır insallah hepimize..

anne oluyoruz.. sabır demektır.. güc demektir..

kolaylıklar dılıyorum..

Son düzenleme:
emin ol en rahat zaman.Doğum olduktan sonra çok daha zor.Uykusuz geceler,bakıcı nasıl bakıyor diye düşünmeler,şuan ağlıyor mu acaba diye üzülmeler....Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin

ben de bir öğretmenim ama yeni evliyim. inşallah yaza çalışmalara başlamayı düşünüyorum. sizce de en uygun yazın hamile kalmak değil mi bir öğretmen için?çünkü bebek mart nisan gbi doğar ve ikinci dönem hiç okulda olmazsınız. ayrıca eylüle kadar en az bi beş aylık süre bebeğe kendiniz bakmış olursunuz. bu konuda başka tavsiyesi olan varsa yazsın lütfen. zamanlama konusunda:)

çok güzel bir paylaşımdı teşekkürler, ben de yaşadığım günleri hatırladım, iki hamileliğim de çok zor geçti, inanılmaz mide bulantıları yaşadım, kokulara karşı çok hassastım, sınıf koridor wc kokularına dayanamıyordum

evde ise yemek yapmak mutfağa girmek işkence gibiydi, ağzımı burnumu tülbentle sarıp öyle giriyordum mutfağa

çok zor bir o kadar güzel günlerdi, şimdi özlemle anıyorum, belki de bir daha bu duyguları yaşamayacağım, yaşanılan tüm zorluklara rağmen karnında bir canlının varlığını hissetmek dünyanın en güzel duygusu

rabbim tüm anne adaylarının yardımcısı olsun, bebişleri sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin

ben de bir öğretmenim ama yeni evliyim. inşallah yaza çalışmalara başlamayı düşünüyorum. sizce de en uygun yazın hamile kalmak değil mi bir öğretmen için?çünkü bebek mart nisan gbi doğar ve ikinci dönem hiç okulda olmazsınız. ayrıca eylüle kadar en az bi beş aylık süre bebeğe kendiniz bakmış olursunuz. bu konuda başka tavsiyesi olan varsa yazsın lütfen. zamanlama konusunda:)

canım ocak-şubat daha iyi.13 haftayı aktardığını düşünelim.20+20 alıp bir de heyet raporu alırsın.Sonra da yaz tatili gelir.Bebek 7 aylık falan olur

canım ocak-şubat daha iyi.13 haftayı aktardığını düşünelim.20+20 alıp bir de heyet raporu alırsın.Sonra da yaz tatili gelir.Bebek 7 aylık falan olur

teşekkür ederim tavsiyen için de şu 13 hafta aktarma olayını tam anlayamadım. doğum öncesi izni doğum sonrasına aktarmak sanırım da son zamanlarda o şekilde çalışmak çokm zor olmaz mı?

doğum öncesi-sonrası 8'er haftan var.Ama iyiyim dersen doğum öncesi 5 haftanı da sonraya ekletebiliyorsun.Son 3 hafta istesen de izin vermiyorlar.Derste doğurmayalım diye galiba :))) Etti mi 13 hafta.Zaten idare anlayış gösteriyor.Çok önemli bir şey olmadığı müddetçe devam etmek en iyisi,çünkü bebeği bırakmak daha zor geliyor.

Bende mi sorun var bilmiyorum ama çocuk falan düşünemiyorum ben bu meslekte....

Hem de 70 kişilik sınıfta öğretmenlik yapmaya çalışırken;:1no2:

hepinizi takdir ediyorum arkadaşlarım ve meslektaşlarım hepiniz meleksiniz
gercekten öğretmenlik sabır işi bunu hamileyken daha ii anlıyor insan
yavşa yavaş başladık yaşamaya bebişimle bunları

önce kokular
sonra ayakta duramamalar
sonra cabuk poarlayıp cocuklarını kalbini kırıp özür dilemeler falan
hatta gecen hafta
tam sınav yapacağım
sıralarda kopya var mı die kontrol ediyorum
ön sıradan iki üç çocuk cips yemişler kokulara ne kadar hassasız sizden ii kimse bilemez ben başladım öğk demeye
cocuk pencere kenarına gecti ağladı hocam niye sınıf içinde beni rezil ediosunuz die
bende senle alakalı bişey değil yavrum cips kokusundan miğdem bulandı dedimde sustu

Ben de hamile olduğumu yeni öğrendim. Aynı zamanda Kocaelide meslek yüksek okulunda ders vermeye başlicam 5 şubatta saat başına ücretli olarak. İlk kez derse giricem ve heyecanlıyım. Bunlar üniversiteli çocuklar herhalde daha olgun ve anlayışlı olurlar... Çok şey mi bekliyorum :)

kaleydeskop hayırlı olsun bebeğim,hayırlısıyla kavuşursun inş.Heyecanını birkaç anlatımdan sonra yenersin,merak etme.Umarım anlayışlılardır.

Back