• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenim ve hamileyim... Yaşadıklarımız...

bende istiyorum
hem atanmak hem evlenmek hem de bebek : ))

işte benim gibi biri daha varmış..kaydirigubbakcemile3
ben de önce atanmak, sonra evlenemek, sonra da bebek istiyorum...:asigim:
inşallah bir an önce bu dileklerimize kavuşuruz...:Saruboceq:

ben de öğretmenim ve hamileyim
şu an 29 haftalığım. bebiş nisan gibi gelecek inş. bi arkadaş mart nisan en iyisi mi diye sormuş bence evet en iyisi. biz ona göre planlamıştık rabbim de şükür kara çıkarmadı yüzümüzü istediğimiz zamanda oldu.
aslında iznin 5 haftasını sonraya aktarmak da mantıklı ama son aya kadar çalışmayı göze alabiliyorsanız tabi. açıkçası ben alamadım. şu an bile o kadar zor geliyor ki saatlerce ayakta durmak, ders anlatmak, hele ki yüksek sesle konuşmak zorunda kalmak. mart nisan gibi olunca eylülde okula başlayınca bebiş 6 aylık oluyo eh en zor dönem de geçmiş oluyor haliyle
rabbim her isteyene nasip etsin

ben öğretmmeni ama hamile değilim ama kara kara düşünüyorum walla ben şu halimle mahvoluyorum hamile olsam nolcak yaaaa

benim bebişim şuan 2 aylık zor tamam ama tadını çıkarın hele benim gibi bıcır öğrencileriniz varsa gelip karnınızı seviyolrsa süper şuan izindeyim ama öğrencilerimi ve hamileliğimi çok özledim o zaman 1 saatlik tatil bile uçuruyodu beni

bebek bakımı ile ilgili ve hamilelik konusunu da kapsayan bir kitaba şimdiden sahip olun ...emin olun çok faydasını göreceksiniz...

4 senelik kadrolu öğretmenim
2,5 sene istanbulda calıştım
evlenince ankaraya tayin istedim cıktı ama pek ankara sayılmaz
daha cok konyaya yakın bir köy okulu
ulaşım aracı yok
cevre köylerdeki öğretmenler servis ayarlamışlar onla gelip gidiyoruz
her gün 125km gidiş 125 km geliş
başlarda eve gelip yemek bile yemeden uyuyup sabah6 da tekrar yola düştüğüm zamanlar oldu
sonra
gecen sene mart ayında pat diye hamile olduğumu öğrendim
gebeliğin ilk ayları bulantılar falan yol fena yaptı beni
ama hiç rapor falan almadan dönemi kapattım
okul tekrar acıldığında karnım kocaman olmuştu
o halde her gün sabah altıda cıktım evden akşam 6 da geldim
bir kac kez acile gittim
yol beni mahvediyordu
kızıma bişey olacak diye öldüm öldüm dirildim
ama bitti sükür
doğum iznine ayrıldım
kızım 3 bucuk aylık oldu yarından sonra da ücretsiz izne ayrılıyorum

3-4 gün dışında uzun süreli hiç rapor almadım
pek doğru bulmuyorum bu rapor olayını

şimdi
etrafta öğretmenlik mesleğini tatili bol
zamanı bol
hem eve hem işe vakit ayırabilen
kadına uygun bir meslekmiş gibi görenler bu yazdıklarımı bi daha bi daha okusunlar
maddi durumum iyi olmamasına rağmen iş sartlarım o kadar kötüki ücretsiz izne ayrılmak zorundayım
üstelik sözleşmeli öğretmen olan arkadaşların ücretsiz izin gibi bir hakları bile yok

yine de işimi cok seviyorum
biraz sıkıntılı bir başlangıç yaptım mesleğe 4 senedir ama biliyorumki başlarda her öğretmen benzer sıkıntılar yaşıyor
yine de sartlar düzelirde yeni öğretmenler benzer sıkıntılar yaşamaz inşallah

atanmak isteyenlere atama
bebek bekleyenlere bebek
evlenmek isteyenlere de nikah müjdesi diliyorum....a.sa.sa.s

merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum evli 1 çocuk sahibive öğretmenim
şu an sanırım 2. çocuğa hamileyim.size bi soru sormak istiyorum doğum izninden sonra 4 ay ücretsiz izin alabiliyoruyuz

merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum evli 1 çocuk sahibive öğretmenim
şu an sanırım 2. çocuğa hamileyim.size bi soru sormak istiyorum doğum izninden sonra 4 ay ücretsiz izin alabiliyoruyuz

Kadroluysanız eğer 6 ay ücretsiz izin alabiliyorsunuz. sözleşmelilerde durum değişmediyse yok diye biliyorum ben..

kadrolu öğretmen doğumdan ötürü (2ay önce 2 ay sonra olmak üzere toplam 4 ay ) hakkı olan mazeret izninin bittiği günden itibaren 1 yıl süre ile ücretsiz izne ayrılma hakkına sahip. ben su an kullanıyorum
sözleşmeli öğretmeninse sadece 4 at doğum izni hakkı vardır, ücretsiz izne ayrılamaz..
(büyük haksızlık ama durum böyle)

ben felsefe öğretmeniyim.oğlum 2 yaşını bitirdi geçen gün.bizim okuldaki öğretmen arkadaşlara da hep söylüyorum.en iyi zamanlama mayıs en geç haziranda hamile kalacaksın.sömestre tatilinden sonra doğum öncesi izne ayrılıyosun böylece de 5 haftalık süreyi doğum sonrasına ekleyerek toplam 13 hafta oluyor.bu da mayıs sonunu buluyor, bir iki raporla dönembitiyor.yeniden okul başlayana kadar bebek de 6 7 aylık oluyor.tam bakıcıya bırakılacak yaş.daha geciikirseniz çocukda psikolojik sorunlar olabiliyomuş yani 10. aydan sonra bırakmalarda özellikle anneden ayrı kalma korkusu başlıyormuş. bilginize

merhaba ben de 1.5 ay once dogum yaptım.son 1 aya kaadar calıştım agrım cok oldu 1 hafta sabredemedim.bir de ben kocaelide gorev yapıyo olup evim eşim denizli de.kocaelide ailemsiz dogurmaktan korktum bebek erken gelir die.ama okul ve hamilelik zor.fakat burda idarecilerin is arkadaslarının tavırları da cok onemli.bana hiç nöbet yazmadılar ve cok ıdare ettıler saolsunlar.ogrencılerımde uzmedi.3.kata ın cık spor da oldu fazla kılo almadım yoksa evde olsam 30 kılo alırmışım::)yani bence son aya kadar calışmak en dogrusu gercekten 1 hafta fazla bebeğinle gecırmek herseye deger.ve sözleşmeli ogretmenım ben ucretsiz izin de alamıycam.27 nısanda iznim bitiyor 20 gun de rapor alıcam.mayıs ortasında okula dönücem.nasıl ayrı durcam onca sa bebişimden kara kara düşünüyorum.şimdi 2 saat uyudumu özlüyorum.keske bize de ucretsiz izin verselerdi:(
ama ogretmen ıcın en gusel dogum zmanı ocak subat gercekten bebek 7 ayı bulur dıger yıla.hos degıl 7 ay 7 yıl gecse ınsan bırakıp gıtmek istemezmiş:D

merhabalar arkadaşlar ben henüz öğretmen değilim ama inşallah bu ayki sözleşmeli alımına başvuracağım ve puanım büyük ihtimalle yetiyor.eşim de polis memuru ve dolayısıyla doğu illerini yani ona şark sayılan rahat edebileceğimiz yerleri yazmayı düşünüyorum. şuanda istanbuldayız atamalar 19 martta yapılacak ve ben şuan hamileyim doğumada 20 gün kaldı. kafam çok karışık atamam olursa aynı zamanlarda da doğum olacak ve atandığım yere gidip nasıl başlatmamı yapacağım doktordan rapor alsam eşime vekalet versem o benim yerime gidip başlamayı yapabilir mi ve de sözleşmelilerde atandıktan sonra ne kadar süre içinde başlama yapmak zorundayız...

nolur bilgisi olan arkadaşlar yazsın malum kafam çok karışık...

merhabalar bende s. öğretmeniyim 2 leri okutuyorum ve 27 haftalık hamileyim ve 5 yaşında kızım var ve çok yoruluyorum okulda her gün bir kaza geçiriyorum karnıma falan dikkat ediyorum ama okul işte olmuyor.27 haziranda doğumum var ve yaz tatili nedeniyle d sonrası güme gidiyor.acaba billgisi olan var mı d öncesini sonraya aktarabiliyormuyum tatile denk geliyor ya yardım edin lütfen

aktarabiliyorsun canım,ben de temmuzda doğum yaptım ve aktardım.1 ayı aktarsan 27 eylüle denk gelir,okullar zaten 18'inde açılıyor,çok da faydası olmaz ama yine de sen bilirsin.En azından seminerere gitmezsin.

HAmileyken, sadec nöbet değil ayakta kalmak bile zor geliyor ama oturarak da der anlatılmazki
ben de,daha çok öğrencilerin katılacağı,yazarak yapılan egzersizleri seçiyordum,onlar boşlukları doldururken normalde arada gezerim ama hamileken,oturuyordum o ara...
Nöbet konusu cidden çok sıkıntılı,fazla yormayın kendinizi,öğrencilerle sohbet edin falan bence...Bir de ben sabahçıydım zaten,öğleden sonra dinlenmek için zamanım oluyordu,hep bütün gün ayakta çalışmak zorunda olan hamişleri düşünürdüm onların işi çok daha zor.

Arkadaşlara katılıyorum,bebek olduktan sonra çalışmak daha da zor,sütle şişmiş sızlayan göğüsler,koştur koştur eve gelmeler,çok sıkışsanda tuvalete girmeyip once kuzunla ilgilenmen,aç olsan da kendi yemeğinden önce onunkini yedirmek,birikmiş yazılılar,performans ödevleri,bulaşıklar,toplanamamış yatak,uçları çıkmış yarım ojeler,yağlı saçlar,2 gündür ortada çöpe atılmayı bekleyen bebek bezleri,ortaya çıkarılmış ama açılmamış elektrik süpürgesi,sepet sepet ütüler,çok güzel ama çook zor....

henüz hamile değilim ama benim de en büyük korkum mide bulantıları. ilk ayların bu tatile gelmesini cok istiyorum. sınıfta aniden midem bulanırsa naparım ben yaaa??ayyy düşünmek bile istemiyorum. bir de kazara cıkardığınızı düşünsenize sınıfın ortasına .... bböööğğğğhhhh iğrenç:((((
ayyy bir de ben lisede calışıyorum rezilliğe bak artık sen:(((

henüz hamile değilim ama benim de en büyük korkum mide bulantıları. ilk ayların bu tatile gelmesini cok istiyorum. sınıfta aniden midem bulanırsa naparım ben yaaa??ayyy düşünmek bile istemiyorum. bir de kazara cıkardığınızı düşünsenize sınıfın ortasına .... bböööğğğğhhhh iğrenç:((((
ayyy bir de ben lisede calışıyorum rezilliğe bak artık sen:(((

son aylar karnında kocaman bebekle sıraların arasında dolaşmak mide bulantısından çok daha zor oluyor emin olabilirsin...:CüvCüv::teselli:

merhaba ben de 14. haftamı bitirmek üzereyim, ben konyada çalışıyorum martta atandım eşim izmirde dolayısıyla evim de izmirde....bulantılarım artık çok şükür geçti ama okul süresince hep midem bulandı kimya öğretmeni olduğum için oturarak ders anlatma gibi bir olasılığım da yoktu tüm gün boyunca sürekli ayaktaydım bulantılardan dolayı zaten bişey yiyemiyordum hem aç hem halsiz hem de bulantılarla 30-40 kişilik sınıflara girip bir taraftan öğrencilere hakim olmak bi taraftan da ders anlatmaya çalışmak çoook zordu tabi nöbetler de işin cabası.... son 3 haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum yoksa adaylığımın kalkması tehlikeye giriyor ama karnım o kadar büyüdüğünde okula nasıl gidip gelebilirm bilmiyorum. öğretmenlik çok güzzel mesleğimi seviyorum ama hamileyken çok zor....insanın tek kelime etmeye mecali yokkken ergenlik çağındaki o kadar çocuğun hepsine birden mukayet olabilmek çok zor

Ben de 4 aylık hamileyim ve konuyu acan hocamın yazdıkları biraz beni korkuttu. Soğuk ve leş gibi kokan 25 çocuğun aynı anda bağrıştığı kutu gibi bir anasınıfım var ama yine de mesleğimi ve öğrencilerimi çok seviyorum

ne güzel anlatmışsın aysun 44 , bende hamile bir öğretmenim belkide tek avantajım 5 ay kadar çalışmış olmamdı.ama ilk aylar bende çok sıkıntı yaşadım, myomum olduğu için düşük tehliksi yaşadım sürekli rapor alamazdım sadece 10 gün rapor alıp evde dinlendim ama okula geldiğimde müdürün yüzünden düşen bin parçaydı.sanki keyfime gelmedim.çok ayakta durmamam lazımdı malum nöbetlerde hep ayaktaydım.öğrencilere karşı tahammülüm gittikçe azalmıştı.ve öğrencilerin gözü sürekli henüz büyümemiş karnımdaydı.sonra meraklı veliler var bi de.... çocuğunun durumunu sormaya gelen veliler giderayak cinsiyetini soruyolardı.müdürümüz tam bi nazi askeri, anlayış yok.çok çektirdi bana.nihayet yaz tatili girdi ve ben evdeyim .en azından karnımın büyüdüğünü görmediler :)) 1 ekimde doğumum var.bu dönemi kapatıyorum.2. döneme Allah büyük.vee asıl BOMBA müdürümüz gidiyormuş :))))

Back