öğretmeni kuzenimi rencide etmiş, çocuk okula gitmek istemiyor

He bir de yememis icmemis cocugun dedigini aklinda tutmus gitmis babasinin meslegini ogrenmis arkadaslarinin icinde de cocugu rencide etmis. Biri su konuyu tam anlayamadim ogretmenim dese ona, daha iyi anlatmak icin ayni performansi sergiler miydi acaba??

Burdaki yorumlarin çiktisini al okut.hiç bir sey demene gerek kalmaz.Bayan mi öğretmen?

29 yaşındayım hala soruluyor bu tür sorular. Bencede kalkmalı.
Ilkokulda bir sürü öğretmen değiştirdim kimisi emekli oldu kimisi başka okul vs.her öğretmen sorardi sınıfta ki öğrencilere baban ne iş yapıyor annen ne iş yapıyor nerelisin. Hatta bir kere yine Ilkokulda nerelisin sorusuna mersinliyim dedim nasıl dedi öğretmen annen baban nereli Hayır mersin diyorum yine galiba farklı şehirden göç ettik mi sandı ben de çocuk aklı işte aslen de mersin doğma büyümede mersin buranin yerlisiyiz dedim Hayır yani köyüne kadar söylemek mi gerekir.
Baban ne iş yapıyor lafı bile bu yaşta soruluyor bana geçen fırından ekmek alıyorum firinci abla baban ne iş yapıyor senin Hayır daha öncede söyledim işini is adresini bile verdim sordu ama ayda 1 mutlaka sorar.

Ipini koparan öğretmen oluyor artık boyle kendini eğitimci sanan okumuş cahiller çok eğitim sistemini bozan en başta böyle öğretmenim diye gecinen şahıslar. Kesinlikle şikayet edin okul Müdüründen ziyade ilçe milli eğitime dilekçe yazın okul müdürleri böyle durumlarda başları agrimasin diye olayı kapatmaya çalışırlar şikayet efin bi soruşturma yesinde haddini bilsin

O değilde adam psikopat mı? neden gidip doğrusunu öğrenmiş ben onu anlamadım?
Ortaokulda dengesiz bir Türkçe öğretmenim vardı
Beni hiç istemediğim birinin yanına zorla oturtmuştu
Birde ağladım diye gülüp alay etmişti, tüm sınıf gülmüştü
Allah benim ve Mehmet gibilerin hakkını böyle öğretmenlerde bırakmasın
O kadar oku, atanmak için k.çını yırt sonra nereden geldiğini unut..
Yazık!
Edebildiğiniz kadar yere şikayet edin, okul müdürüyle görüşüp fikir alın
50 yaşına gelsende unutulmuyor o mahcubiyet hissi.

Okula yeni atanmıştım. Öğretmenler odasının uc köşesine oturdum. Tam karşı ucumdan bir ses geldi: (Aramızda en az 20 kişi var yani) yeni gelen hanım, kocan ne iş yapıyorrrr? Yani sadece öğrencilere de yapmıyorlar. Kocamın yaptığı işe göre benimle muhatap olup, olmayacağına karar verecek.
Okula arabayla gelen bekar arkadaşımıza da "araba senin mi babanın mi" diye sormuş aynı şahıs. "Ailene maddi yardım yapıyor musun" diye de eklemis

Oha yani! Daha neyini soruyor???

Bu sorular evlensen de bitmiyor demek ki.Çevremde ki hiçbir insana kocan ne iş yapıyor baban ne iş yapıyor diye sormadım sormam da belki o kişinin babası vefat etmiş se ne olacak yada babasını annesini hiç tanimamissa.

Bimere şikayet edin daha etkili.

O değil de 2. sınıfa giden çocuğun lafına da hemen inanmamak gerekiyor, deneyimlerimden biliyorum.

tek tek alıntı yapamıyorum özür dilerim. mehmet'in babası yani halil eniştem okuma yazmayı bile sonradan öğrenmiş. babası ölünce kardeşlerine bakmak için çocuk yaşta çalışmaya başlamış. mehmet neden yalan söylemiş bilmiyorum herhalde özenmiş babası polis olan arkadaşlarına. bir arkadaş da çocuk önce babam polis dedi daha sonra amele değil inşaat işçisi dedi o kısmı anlamadım demiş. şöyle ki öğretmen sıra mehmet'e gelince soruyor ve mehmet babasının polis olduğunu söylüyor yani önce yalan söylüyor. sıra diğer çocuklara geçiyor felan ertesi gün öğretmen mehmet'in yalanını ortaya çıkarıyor. aşağılamak için amele kelimesini kullanınca da çocuk yalanı ortaya çıktığı için doğruyu söylüyor ama amele değil inşaatta çalışıyor diyor. amele lafını arkadaşları aşağılamak için aralarında kullanıyormuş bazen (önceleri) sanırım o kısmı tam olarak bilemiyorum ama çocuk için küfür gibi birşey o laf. biz şimdi yetişkin olarak neyin ne olduğunu biliyoruz ama o çocuk daha yani bilmiyor. zaten amele denmez genelde inşaat işçisi felan denir yani amele lafını bence aşağılamak için kullanmış. çocuklar çok acımasız dalga geçme konusunda evet yani herşeyden dalga geçebilirler aslında ama öğretmeni bir de sınıfın içinde sen büyüyünce yalancı mı olacaksın filan deyince çok üzülmüş. ister amele deyip aşağılasın isterse başka bişi desin bu adam bileğinin hakkıyla üç tane çocuk okutuyor büyük kızım coğrafya küçük kızım maliye okuyor derken nasıl gurur duyuyor bi görseniz

Yok bitmiyor, bir de ordan oraya bağırmami bekliyor hanım. Benim de eşim işsiz olabilir, herkes gelir gelmez duysun mu yani?
Aynen ben de sizin gibi asla sormam. Öğretmen arkadaşlarıma bile anne-babadan bahsetmem.(30-50yas arasindalar) Onların bile vefat etmiş olabilir diye.

Bana bu konu hiç inandırıcı gelmedi. Yani öğretmen bakalım babası gerçekten polis diye araştıracak mı? Belki hadi öğrenci dosyalarına göz attı bir günde denk geldi ordan babasının mesleğini nasıl hatırlasın hemen. İnanın bir günde isimleri dahi öğrenemiyoruz. Ne meraklıyız hemen öğretmenleri yaftalamaya. Eğitim sistemini öğretmenler bozuyor bile denilmiş. Keşke eğitim sistemini bir araştırsanız neler değişiyor ne yasak ne değil bir bilseniz ona göre yorum yapsanız. Herkes için demiyorum. Yalnız konunun tam gerçekliğini bilmeden direkt öğretmene saydırmaya ordan şu öğretmen şöyleydi böyleydi diye başkalarına da saydırmaya başlamışsunız

O değil de 2. sınıfa giden çocuğun lafına da hemen inanmamak gerekiyor, deneyimlerimden biliyorum.
veliler de söylemiş çünkü kuzenimin sınıfındaki çocuklar kendi ailelerine anlatmışlar böyle böyle oldu diye. küçük yerde yaşıyorlar zaten anneler arasında diyalog sıkı. sadece kuzenimden duyduğumuz bişi değil yani gerçekten yaşanmış

inanamiyorum ya bu nasil bir ogretmen!!!! anlattiklarinizin dogru olduguna eminmisiniz ? olabilir mi boyle bisey ya

Açıkçası bana da inandırıcı gelmedi.

Halen soruluyo mu bu sorular ya bizim zamanimiz da kaldi diye biliyom adini aoyadini hangi meslegi istedigini sorarsin da anasinin babasinin meslegi kac kardes oldugu ogretmene ne yeri geldigi zaman ogrencine ayri bi zaman sor artik devir degiati dediginiz gibi tatil de hangi kitaplari okudun yada ne viliyim nasil eglenceli vakit gecirdigini sor

konu gerçek ateş sadece düştüğü yeri yakıyor inanmayan da inanmaz. üzüntüden ellerim titriyor ama kimse mecbur değil inanmaya

Bu ayrıntılar bana da ilginç geldi ama eğer bu konu gerçekse böyle biri öğretmen olmamalı.
Gerçek olduğunu bilemeyiz elbette.
Umarım da gerçek değildir..

konuyu tek taraflı dınlemeyın. öğretmenden de bı dınleyın. konusun. hatalıysa uyarın. tepkilerinden nasıl bırı oldugu az çok çıkar. eger bu durum bu şekilde gerçekleşmişse şahit bulup şikayette bulunun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…