- 17 Şubat 2014
- 6.349
- 11.572
- 298
- Konu Sahibi sunshine900
-
29 yaşındayım hala soruluyor bu tür sorular. Bencede kalkmalı.küçücük çocuklar o kadar acımasız olabiliyor ki öğretmen bu durumları kendi engaellemeli çocuğu sınıf içinde asla rencide etmemeli
ve daha küçükken çocuklara mesleğin önemli olmadığını önemli olanın alın teriyle para kazanmak olduğunu anlatmalı ve bence şu baban ne iş yapıyor sorusu tedavülden kalkmalı
sana ne iş yapıyorsa yapıyor çocuğu ona göre mi ayıracaksın ?
Oha yani! Daha neyini soruyor???29 yaşındayım hala soruluyor bu tür sorular. Bencede kalkmalı.
Ilkokulda bir sürü öğretmen değiştirdim kimisi emekli oldu kimisi başka okul vs.her öğretmen sorardi sınıfta ki öğrencilere baban ne iş yapıyor annen ne iş yapıyor nerelisin. Hatta bir kere yine Ilkokulda nerelisin sorusuna mersinliyim dedim nasıl dedi öğretmen annen baban nereli Hayır mersin diyorum yine galiba farklı şehirden göç ettik mi sandı ben de çocuk aklı işte aslen de mersin doğma büyümede mersin buranin yerlisiyiz dedim Hayır yani köyüne kadar söylemek mi gerekir.
Baban ne iş yapıyor lafı bile bu yaşta soruluyor bana geçen fırından ekmek alıyorum firinci abla baban ne iş yapıyor senin Hayır daha öncede söyledim işini is adresini bile verdim sordu ama ayda 1 mutlaka sorar.
Bu sorular evlensen de bitmiyor demek ki.Çevremde ki hiçbir insana kocan ne iş yapıyor baban ne iş yapıyor diye sormadım sormam da belki o kişinin babası vefat etmiş se ne olacak yada babasını annesini hiç tanimamissa.Okula yeni atanmıştım. Öğretmenler odasının uc köşesine oturdum. Tam karşı ucumdan bir ses geldi: (Aramızda en az 20 kişi var yani) yeni gelen hanım, kocan ne iş yapıyorrrr? Yani sadece öğrencilere de yapmıyorlar. Kocamın yaptığı işe göre benimle muhatap olup, olmayacağına karar verecek.
Okula arabayla gelen bekar arkadaşımıza da "araba senin mi babanın mi" diye sormuş aynı şahıs. "Ailene maddi yardım yapıyor musun" diye de eklemis
Bimere şikayet edin daha etkili.merhaba iyi geceler, haberi alır almaz hemen burada sizlerin fikrini almak istedim. benim 2. sınıfa giden küçük bir kuzenim var ismi Mehmet. öğretmenleri değişmiş, 1. sınıftaki öğretmen gitmiş bu sene başka bir öğretmen olmuş sınıf öğretmenleri. çocuklarla sınıfta tek tek tanışmak istemiş yani herkes tek tek kalkıp adını soyadını, kaç kardeş olduğunu, ailesinin ne iş yaptığını falan söyleyecek filen her neyse. herkesten önce öğretmen kendini tanıtarak başlamak istemiş, annesi emekli hemşire, babası emekli polismiş. bizim Mehmet de polisleri çok sever hep büyüynce polis olacağım filan der çok özenir polislere. sınıfta da babası polis olan iki tane çocuk varmış. Mehmet'in babası inşaat işçisi, annesi evde dikiş nakış işi yapar. sıra Mehmet'e gelince annem dikiş yapıyor, babam da polis demiş. ertesi gün öğretmen sınıfa geldiğinde sınıfta herkesin içinde Mehmet'e "senin baban ameleymiş ama sen dün bize babam polis diye yalan söyledin. sen neden yalan söylüyorsun, polisle amele aynı şey mi? sen büyüynce yalancı mı olacaksın?" diye azarlamış. Mehmet de "babam amele değil, inşaatta çalışıyor" demiş ve teneffüs arasında da arkadaşları onunla dalga geçmişler. çocukcağız da teneffüste okuldan kaçmış eve gelmiş. ertesi gün falan okula gitmek istememiş, annesi nedenini sorunca da böyle söylemiş. bu çocuğun babası inşaat işçisi ve Mehmet'in iki ablasını üniversitede okutuyor. adam alnının teriyle, namusuyla para kazanıyor ama çocuğunun öğretmeni onu aşağılıyor. biz bu öğretmeni şikayet edebilir miyiz ? edebiliyorsak nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ? ayrıca bu çocuk şu an okula adım atmak istemiyor, çocuk için ne yapalım ? yaptığı terbiyesizlik yanına kalsın istemiyoruz ne hakla onu böyle rencide edebilir? yardımcı olursanız sevinirim.
Yok bitmiyor, bir de ordan oraya bağırmami bekliyor hanım. Benim de eşim işsiz olabilir, herkes gelir gelmez duysun mu yani?Bu sorular evlensen de bitmiyor demek ki.Çevremde ki hiçbir insana kocan ne iş yapıyor baban ne iş yapıyor diye sormadım sormam da belki o kişinin babası vefat etmiş se ne olacak yada babasını annesini hiç tanimamissa.
veliler de söylemiş çünkü kuzenimin sınıfındaki çocuklar kendi ailelerine anlatmışlar böyle böyle oldu diye. küçük yerde yaşıyorlar zaten anneler arasında diyalog sıkı. sadece kuzenimden duyduğumuz bişi değil yani gerçekten yaşanmışO değil de 2. sınıfa giden çocuğun lafına da hemen inanmamak gerekiyor, deneyimlerimden biliyorum.
inanamiyorum ya bu nasil bir ogretmen!!!! anlattiklarinizin dogru olduguna eminmisiniz ? olabilir mi boyle bisey yamerhaba iyi geceler, haberi alır almaz hemen burada sizlerin fikrini almak istedim. benim 2. sınıfa giden küçük bir kuzenim var ismi Mehmet. öğretmenleri değişmiş, 1. sınıftaki öğretmen gitmiş bu sene başka bir öğretmen olmuş sınıf öğretmenleri. çocuklarla sınıfta tek tek tanışmak istemiş yani herkes tek tek kalkıp adını soyadını, kaç kardeş olduğunu, ailesinin ne iş yaptığını falan söyleyecek filen her neyse. herkesten önce öğretmen kendini tanıtarak başlamak istemiş, annesi emekli hemşire, babası emekli polismiş. bizim Mehmet de polisleri çok sever hep büyüynce polis olacağım filan der çok özenir polislere. sınıfta da babası polis olan iki tane çocuk varmış. Mehmet'in babası inşaat işçisi, annesi evde dikiş nakış işi yapar. sıra Mehmet'e gelince annem dikiş yapıyor, babam da polis demiş. ertesi gün öğretmen sınıfa geldiğinde sınıfta herkesin içinde Mehmet'e "senin baban ameleymiş ama sen dün bize babam polis diye yalan söyledin. sen neden yalan söylüyorsun, polisle amele aynı şey mi? sen büyüynce yalancı mı olacaksın?" diye azarlamış. Mehmet de "babam amele değil, inşaatta çalışıyor" demiş ve teneffüs arasında da arkadaşları onunla dalga geçmişler. çocukcağız da teneffüste okuldan kaçmış eve gelmiş. ertesi gün falan okula gitmek istememiş, annesi nedenini sorunca da böyle söylemiş. bu çocuğun babası inşaat işçisi ve Mehmet'in iki ablasını üniversitede okutuyor. adam alnının teriyle, namusuyla para kazanıyor ama çocuğunun öğretmeni onu aşağılıyor. biz bu öğretmeni şikayet edebilir miyiz ? edebiliyorsak nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ? ayrıca bu çocuk şu an okula adım atmak istemiyor, çocuk için ne yapalım ? yaptığı terbiyesizlik yanına kalsın istemiyoruz ne hakla onu böyle rencide edebilir? yardımcı olursanız sevinirim.
Açıkçası bana da inandırıcı gelmedi.Bana bu konu hiç inandırıcı gelmedi. Yani öğretmen bakalım babası gerçekten polis diye araştıracak mı? Belki hadi öğrenci dosyalarına göz attı bir günde denk geldi ordan babasının mesleğini nasıl hatırlasın hemen. İnanın bir günde isimleri dahi öğrenemiyoruz. Ne meraklıyız hemen öğretmenleri yaftalamaya. Eğitim sistemini öğretmenler bozuyor bile denilmiş. Keşke eğitim sistemini bir araştırsanız neler değişiyor ne yasak ne değil bir bilseniz ona göre yorum yapsanız. Herkes için demiyorum. Yalnız konunun tam gerçekliğini bilmeden direkt öğretmene saydırmaya ordan şu öğretmen şöyleydi böyleydi diye başkalarına da saydırmaya başlamışsunız
Halen soruluyo mu bu sorular ya bizim zamanimiz da kaldi diye biliyom adini aoyadini hangi meslegi istedigini sorarsin da anasinin babasinin meslegi kac kardes oldugu ogretmene ne yeri geldigi zaman ogrencine ayri bi zaman sor artik devir degiati dediginiz gibi tatil de hangi kitaplari okudun yada ne viliyim nasil eglenceli vakit gecirdigini sorben anlamadım çocuk ilk gün babam polis ikinci gün inşaat işçisi demiş orayı anlamadım
ben de sırf bu yüzden çocuğa anne babasının işini sormuyorum ismi soy ismi büyük olduğu zaman hangi okuldan geldiği
rencide olmasın diye anne babasının işini sormuyorum gelenek olmuş ilk gün laf olsun diye sorulan sorulardan biri onun yerine geçen sene ne yaptınız ? hangi kitapları okudunuz ? tarzı sorular
konu gerçek ateş sadece düştüğü yeri yakıyor inanmayan da inanmaz. üzüntüden ellerim titriyor ama kimse mecbur değil inanmayaBana bu konu hiç inandırıcı gelmedi. Yani öğretmen bakalım babası gerçekten polis diye araştıracak mı? Belki hadi öğrenci dosyalarına göz attı bir günde denk geldi ordan babasının mesleğini nasıl hatırlasın hemen. İnanın bir günde isimleri dahi öğrenemiyoruz. Ne meraklıyız hemen öğretmenleri yaftalamaya. Eğitim sistemini öğretmenler bozuyor bile denilmiş. Keşke eğitim sistemini bir araştırsanız neler değişiyor ne yasak ne değil bir bilseniz ona göre yorum yapsanız. Herkes için demiyorum. Yalnız konunun tam gerçekliğini bilmeden direkt öğretmene saydırmaya ordan şu öğretmen şöyleydi böyleydi diye başkalarına da saydırmaya başlamışsunız
Bana bu konu hiç inandırıcı gelmedi. Yani öğretmen bakalım babası gerçekten polis diye araştıracak mı? Belki hadi öğrenci dosyalarına göz attı bir günde denk geldi ordan babasının mesleğini nasıl hatırlasın hemen. İnanın bir günde isimleri dahi öğrenemiyoruz. Ne meraklıyız hemen öğretmenleri yaftalamaya. Eğitim sistemini öğretmenler bozuyor bile denilmiş. Keşke eğitim sistemini bir araştırsanız neler değişiyor ne yasak ne değil bir bilseniz ona göre yorum yapsanız. Herkes için demiyorum. Yalnız konunun tam gerçekliğini bilmeden direkt öğretmene saydırmaya ordan şu öğretmen şöyleydi böyleydi diye başkalarına da saydırmaya başlamışsunız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?