öğretmeni kuzenimi rencide etmiş, çocuk okula gitmek istemiyor

Böyle konu açın canımı yiyin.

Bu öğretmen dibine kadar hatalı.
Gidin hesap bile sorun derim rahatlıkla.

Her meslek değerlidir, hepsine ayrı ayrı muhtacız diye öğretmemiz gerekirken
alın teriyle ekmek kazanan biri için amele diyemez hiç kimse!

Önce insan olsun sonra öğretmen olsun.

Bence önce müdürle görüşün. Önünde öğretmenle yüzleşin.
Ardından şikayete yönelin..

En doğal hakkınız..

Bence gidip müdürle konuşun. Öğretmenin sınıfta yine herkesin içinde çocuğun gönlünü almasını sağlasın. Mesela yanına çağırsın, "Bir yanlış anlama oldu. Biz Mehmet'le barıştık, değil mi Mehmet" diyip iki yanağından öpsün vs. Gerekiyorsa bir şeyler uydursun. Sonra da çocuğa iyi davransın.

Öğretmenin anne babanın ne iş yaptığını sorması çok çok yanlış. Çocuk söylemek istemeyebilir. Ayrıca anne veya babası olmayan çocuklar için büyük bir travma olabilir. Ayrıca bu bilgiyi öğrenip de ne yapacak? Ona göre mi davranacak? Ne olmak istediklerini sorsun, hayallerini sorsun, boş zamanlarında neler yaptıklarını sorsun. Başka soru mu kalmadı?

Müdüre bunları da anlatın. Gerekirse, iyi bir psikologdan rapor alıp Milli Eğitim Müdürlüğü, mahkeme vs her yere başvuracağınızı söyleyin. Avukat arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verirler.

Bir seans bile olsa iyi bir çocuk psikoloğuna gönderin. Böyle bir olay çocuğun tüm hayatını olumsuz etkileyebilir. Geçmiş olsun.

Bence mutlaka gidip müdüre durumu anlatın ve sınıfını değiştirin.
Ne kadar acımasızca bir tutum sergilemiş öğretmen.Asla o sınıfta bırakmayın çocuğu.Kendini ne kadar kötü hissetmiştir yavrucak.

Alın teriyle kazanıyor senin baban
onur duy çocuğum. .
Herkes polis olursa, işçiyi nerde bulacağız. .
Gerçekten bazıları laf olsun torba dolsun. .
Çok üzüldüm çocuğa, psikolojisine, alay edenlere. .
küçücük çocuklar o kadar acımasız olabiliyor ki öğretmen bu durumları kendi engellemeli çocuğu sınıf içinde asla rencide etmemeli
ve daha küçükken çocuklara mesleğin önemli olmadığını önemli olanın alın teriyle para kazanmak olduğunu anlatmalı ve bence şu baban ne iş yapıyor sorusu tedavülden kalkmalı
sana ne iş yapıyorsa yapıyor çocuğu ona göre mi ayıracaksın ?

Sınıf önünde bunlar için özel muhabbet konusuna gerek yok zaten.
Bu bilgiler kayıtta formda yazılı olarak okula verilir.
Hepsi de sınıf öğretmeninde bulunur.

Hayat bilgisi dersinde konusu oluyor anne baba mesleklerinin ama yeri geldiğinde işlenilir ve geçilir.

O değil amele ne demek yaa bu ne terbiyesizlik ay çok sinirlendim!

İnsanlıktan yoksun bir okumuş cahil yüzünden o çocuk hep yarasını taşıyacak minicik yüreğinde
Şikayet edin müdüre gidin ve işlem başlatın

Hemfikirim

Maasallah öğretmenler velilerin mesleklerinden de faydalanmak mi istiyor ne...Kendi keyfinden sormus, baba mesleğini sor diyen kanun kural mi var.En sevmediğim şeydir okulda bu gibi sorular...

Bu da bir çözüm olabilir. Veya okul değişikliği. Ama öğretmen sınıfın önünde çocuğun gönlünü aldıktan sonra. Hangisi daha iyi olur iyi bir uzmana danışabilirsiniz.

Bu ne terbiyesizlik yahu? Bunlara eğitim psikolojisi dersi verilmiyor mu? Bunu öğretmen yapan sisteme tüküreyim. O amele diye aşağıladığı adam 2 tane kızını üniversitede okutuyor, 2015 yılındayız ve halen daha kızları okutmayıp çocuk yaşta evlendiren bir kitle var, hatırlatırım. Ben anlamam nereye şikayet edilir ama edebiliyorsanız işinden de edin zira böyle bir öğretmen(!) hiç lazım değil bence bu ülkeye. O daha küçücük bir çocuk, nereden bilsin paranın ne zorluklarla kazanıldığını. Belli ki özenmiş babası polis olanlara, kendisi de polis olmak istiyormuş. Hoşuna gidiyordur çocuğun öyle üniformalı polis amcaları falan. Öğrencilere zaten form doldurtulmuyor mu da bir de milletin içinde soruyor? "Ameleyle polis aynı şey mi" diyor bir de. İkisi de alnının teriyle para kazanıyor, ikisi de lazım bu ülkeye. Bu ne terbiyesizlik ya, yazdıkça daha da sinirleniyorum.

Ilce milli egitime sikayet edin hemen. Ne demek cocugun babasinin isiyle dalga gecmek. Bende ogrencilerle tanisiyorum kendilerini tanitmalarini istiyorum. Sadece kendinizden bahsedin annelerinizi babalarinizi karistirmayin diyorum. Her ogrencimin ismini bilirim ama birinin bile babasinin veya annesinin meslegini bilmem. Birakin insaat iscisini o an issiz bile olabilir babasi vefat etmis olabilir cocugu sikintiya sokmanin alemi yok.

Ayrica sinif degisikligi isteyin. O sinifta devam ederse okuldan sogur.

Bir öğretmen olarak bu şahısı kınıyorum öğretmen değil o. Valla şikayet mi edersiniz bizzat gidip yerin dibine mi sokarsiniz bilmem. Hakkınızdır. Öğrenci ayırmam ama fakir fukara çocuğuna ayrı bir özen gösteririm okumaktan başka çaresi yoktur aileyle iş birliği yaparım. Ne demek amele gorumcemin eşi hammaldir mesela iki oğlu da ogretmenlik okuyor üniversite öğrencisi o adamın ayağının altını öperim ben. Kurban olurum İbrahim abiye. Ne desem boş herkes öğretmen olmamalı derim vesselam. Lütfen uzmeyin kendinizi çocuklar hayal aleminde yaşar yalan da söyler çoğu pembe yalanlar. Ben olsam yalan söylediğini bilsem de susardim. Bilirdim neden olduğunu...

Bir de özürü olan çocuklara öküzce sinifin ortasinda doktor tavsiye edenler var:"ayağin topal ama ameliyatla geçer, gözündeki şaşılık egzersizle geçer, dişlerin çarpikken nasil gülüyosun" Hepsini öğretmenlerden duydum birilerine söylerlerken....

Konu niye kapaniyor ya?
Bu tip ogretmenler once insanlik ogrensin sonra ogretmen olsun. Ogretmen korkusuna ozur dileyecek ama cocugun travmasi gecmeyecek.

S sunshine900 meslektaşımın tutumu çok yanlış ama çözümü şikayet değil bu durumda. Bu nedenle meslekten men edilmez yani. Öğretmenle güzel bir dille konuşmalısın,kuzeninin çok üzüldüğünü,rencide olduğunu söyleyip yardım istemelisin.

Boyleside cocuk egitecek oyle mi
Korkarim onun egitecegi cocuklardan.
Naylon staj yapmis sanirim bu gerzek.
Ogretmen sifatina bile yakismiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…