öğretmen kasım anneleri

karamio

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2007
462
282
kızlar şimdi arkadaşım telefon etti...
öğretmenlerin kullandığı doğumdan önceki 8 haftalık iznin 5 haftasını doğumdan sonraya atma hakkı artık yokmuş...kötükedihüso
sakın nasıl olsa 5 haftayı sonraya atacam diye fazladan çalışma...hakkını öldürme diyor...
siz bu konuda ne biliyorsunuz???????
yeni çıkmış bu yasa onun demesine göre...:uhm:televizyonda da duymuş...:uhm:
ya napim ben erkenden ayrılıp..ben güya 5 haftayı sonrasına atıp bebeğimi biraz daha büyütüp işe başlamayı düşünüyordum((((((((a015:

Ya ne yapıyor bunlar anlamıyorum ki. El kadar çocuğu daha 2 aylık bebeği mi ayıracaklar anneden?? İyice araştırmanız lazım bu işi bence ilçe milli eğitime falan telefon açıp sorun. Eğer böyle bir yasa varsa o zaman rapor almaktan başka çare bırakmıyorlar insana. Ama onu da artık zor alıyorsunuz sanırım. Doktorlar memurlara uzun raporlar vermekten kaçınıyor ve dikkatli davranıyorlar artık.

Ben SSK'lı özelde çalışan bir öğretmenim gerçi ama böyle birşeyi hiç duymadım. Daha dün muhasebecimizle konuştum burada böyle bir yasa olsa haberi olurdu sanırım, hadi onu geçtim bugün doktorumu gördüm o da böyle birşeyden bahsetmedi. Öyle birşey olduğunu sanmıyorum. Ama Milli Eğitimde yani emekli sandığında farklımı onu bilmiyorum, öyle bir yasa varsa da nette de yazıyordur mutlaka arkadaşına bir sor nereden duymuş sen de netten bir araştır.

merhaba ben de izmitte öğretmenim böyle birşey yok doğum öncesi kullanmadığın 5 haftayı sonra kullanabiliyorsun benim doğum 15 kasımda 24 ekimde izne ayrılacağım.

bana da bir arkadaşım doğum sonrası 6 aya çıkmış dedi.araştırdım milli eğitimden bir değişiklik yok izin süreleri aynı dediler.ben doğum öncesi izne ayrıldım.doğum sonrasınıda kullanıp ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum.bebeğimin ilk yılında bana çok ihtiyacı var.

Seha sen 31. haftada gözüküyorsun.Doğum öncesi izin 32. haftada başlamıyor mu?

evet canım takvim olarak öyle de bebek 1 hafta 2 gün önde yani 32 . haftada gözüküyor.doktor rapora 32. hafta yazdı.bidaha ayrı rapor almakla uğraşmadım.ayrıca okulu da düşündüm.yerime öğretmen istenecek.normal rapor alsam isteyemiyorlar.malum anasınıfları başladı.

ben de ekim annesiyim işallah hafta başında doğum izninin aktarılamadığı konusunda bi haber de ben duydum sosyal güvenlik yasasında yapılan değişikliklere baktım memurlar nette sadece babların 3 günlük doğum izinlerinin 5 güne çıkrıldığı yazıyodu başka da bişey yok tu olsaydı mutlaka şimdiye kadar patlardı haber ben bu hafta başında verdim çalışır raporumu memur hiç bişye demdi olsa ilk onların haberi olur zaten

arkadaşlar doğum sonrasına 5 haftanızı aktarabiliyorsunuz ama doğum izninizi alırsanız ultrasyon tarihinize göre değil son adet tarihinize göre almalısınız buna dikkat edin

Anladım canım.ben de haftaya 32. haftada olurum ultrasona göre.Benim yaramaz daha da büyümediyse. tabi.
Bende 5 hafta daha çalışıp sonrasında kullancam iznimi.
Senin ana sınıfı olunca yerine öğretmen gelene kadar baya zaman geçer.Evet sizin dersler de başladı.İyi etmişsin.
Kadrolusun sanırım sonra ücretsiz izin dediğine göre.Ne güzel Okulu ve öğrencileri de düşünüyorsun.Bize usta öğretici gelecek ama kadın 3 ay çalışıp sonra doğum iznine ayrılcak.Sonrasında öğretmen de bulmak zor olacak.3 ay çalışcam diye bayramlara hazırlık da yapmaz.Sonra gelen de yetiştiremez.Bizim bu sene de anasınıfı verimli olmayacak (

Sanırım böyle bir bomba atıp,nabzımızı ölçüyorlar.Ses etmezsek yakında çıkarırlar böyle bir şeyi.
İnşallah olmaz da izinlerimizi aktarırız.
Ben de pazartesi 5 hafta daha çalışabilir raporumu alıcam.
Eğer kullandırmazlarsa biz de göreve başlar.Rapor alırız tek çare olarak.Bu şekilde de öğrenciler zarar görür.Onuda düşünüp ona göre davranmaları gerekir.

En azından doğum izninde yerimize vekil bakar.Diğer durumda öğrenciler başı boş kalır.Yazık olur.Hem onlara hem bize.

arkadaşlar doğum sonrasına 5 haftanızı aktarabiliyorsunuz ama doğum izninizi alırsanız ultrasyon tarihinize göre değil son adet tarihinize göre almalısınız buna dikkat edin

Ben hemşiremize sordum.Sat ve ultrason görüntülerinin ortalamasını baz alırız dedi.

Görümcem de ebe hemşire,ona sordum olmaz öyle ortalama,ultrasona göre olur o dedi.
Hem ebe kendisi hemde 2 tane doğum yaptı tecrübeli.

Şimdi ben hangisine inanıcam? Bakalım doktorumuz ne der?

inşallah öyle bi şey yoktur kızlar
bende bugün gidiyorum dr.a rapor da alıcam
ben fazladan 3 hafta çalışmış olucam sadece ama olsun
ya zataen darkcım şimdi 5 hafta fazla çalışsan şubat tatiline denk gelmiyor mu hesapladın mı sen?

bana bu haberi müdürlük sınavına harıl harıl çalışan bi arkadaşım söyledi..
yönetmelik değişti..dikkat et...boşu boşuna çalışma öncesinde..artık aktarma olmuyor dedi...
ama gidip de milli eğitime sormadım daha...
geçen sene doğum yapanlar eski usulden aktarma yaptı..biliyorum çünkü arkadaşım doğum yaptı..ama bu müdürlük sınavına çalışan arkadaşın demesine göre bu yaz değişiklikler olmuş ve bu aktarma işi kaldırılmış...
inşallah yoktur böyle bişey ya..valla bunu duyduğumdan beri sadce bu izin işini düşünüyorum..çok canım sıkkın....

Bu yaz olan değişikliklerde böyle birşey yok .Süt izniyle ilgili değişiklikler vardı.
Daha bu dönem iznini aktaranlar var canım.

ben de müdür yardımcılığı sınavına girdim eşimle.İkimizde kazandık.Hatta eşim müdür yard. oldu.
Bizim bi duyumumuz yok.Eşim daha yenilerde yaptı böyle doğum yapmış bir arkadaşın izin aktarmasını.

Arkadaşından değişen maddeleri netten bulmasını rica etsen?

Yenieğitim öğretim yılına göre hesaplamadım canım ya :))
Cidden bi hesaplayayım.Olmazsa daha azını aktarırım.Sağol canımcım uyarın için.:1hug:

Şimdi baktım yarıyıl tatili 23 ocakta başlıyor.
Ben pazartesi 5 hafta çalışabilir diye yazdırırsam.ve ekimin son haftası doğumum olursa.
13 hafta izinle tam tamına 1. dönemi kapatabiliyorum.Ayy ne güzel tam denk geliyor.İnşallah herşey yolunda gelişir.

Eğer doğum beklenen son 3 haftadan daha geç olursa:
http://sorucevap.memurlar.net/soru/1050/

Doğum öncesi kullanmadığımız izni sonraya aktarmak için gereken 3 şart şunlarmış:
Anılan hüküm uyarınca doğum öncesi mazeret izninin doğum sonrasına aktarılmanın şartları:
a) Tabip onayı(Sağlık Raporu),
b) Memurun isteği,
c) İşyerinde çalışması hususlarıdır.

Şartların taşınması halinde bu hususta da idareye takdir hakkı verilmemiştir.

Süt izninde ek ders ödenmesi:
http://sorucevap.memurlar.net/soru/1059/

Doğum yardımı:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun doğum yardımı ödeneği başlıklı 207 nci maddesinde "Devlet memurlarından çocuğu dünyaya gelenlere 2500 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktarda doğum yardımı ödeneği verilir.
Ana ve babanın her ikisi de Devlet memuru iseler ödenek yalnız babaya verilir. Eşlerden birine iş akdi veya toplu sözleşme gereği yapılan doğum yardımı ödeneği daha yüksek ise, memur olan eşe ayrıca doğum yardımı ödeneği ödenmez, daha düşük ise yalnız aradaki fark ödenir.
Mahkemelerce verilen ayrılık süresi içinde doğan çocuklar için bu yardım anaya verilir.
Doğum yardımı Ödeneği hiç bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ve ödeme emri aranmaksızın saymanlarca derhal ödenir. Bu yardım borç için haczedilemez." hükmü yer almaktadır.

Mezkur düzenleme yardımın mükerrer olarak ödenmesinin önüne geçmeyi benimsemiştir.
Anne ve baba her ikisi de çalışıyor ve ikisi de devlet memuru olması halinde yardımın babaya ödenmesini öngörmüştür.
Anne ve baba her ikisi de çalışıyor ve birisi devlet memuru diğeri işçi olması halinde ise olması halinde toplu sözleşme gereği ödenen doğum yardımı fazla olması halinde memura doğum yardımı ödenmeyeceği fazla değil ise aradaki farkın memura ödenmesi öngörülmüştür.
Mahkemelerce verilen ayrılık süresi içinde doğan çocuklar için yardım anaya yapılmaktadır.

Hâlihazırda Temmuz 2007 dönemi için 2550*0,04835=120,87YTL doğum yardımı ödeneği ödenmektedir.

Doğuma bağlı izinler(Daha yeni bir yazı bulamadım):
http://www.memurlar.net/haber/31257/
Bu link çıkmadı.Kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırınca çıkıyor.

Ya kızlar anca bunları bulabildim.

Son düzenleme:

hımm sen doğumunu ekimin son haftası diye hesaplıyorsun sanırım ondan oluyor
ben doğumu kasımın 11 diye hesaplıyorum o zaman 3 hafta fazla çalışmam yetiyor
ayyy karışık işler bunlar ya ne yapalım nasip ne ise olur artık

valla elimden takvimi düşürmez oldum artık...kafamda sürekli hesap yapıyorum...
bende eğer 5 haftayı doğum sonrasına aktarırsam bunun 2 haftası sömestır tatilinde geçiyor...yazık oluyo canım 2 haftaya..
kızlar peki bu doğum iznini kullandıktan sonra rapor almayı düşünen varmı aranızda...ben düşünüyorum..

bu izin konusu benimde fena halde kafamı karıştırıyor, ben normal iznim dışında rapor yada ücretsiz izin kullanmak istemiyorum. müdürümde 2. dönem başlarsın diyor ama o zamanda iznimin tamamını kullanamıyacam sanki ya bilmiyorum zaten ne zaman doğum yapacağımız kesin değil fisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…