Öğretmen atamaları ??

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
36
Benim derdim de bu. Kaç gündür internette araştırıyorum. Bulamadım. ben bu yeni sistemden hiçbişey anlamadım.
Şimdi biri herkes sözleşmeli olacak diyor. 5 sene doğuda çalışıp kadroya geçecek diyor.
Biri de kadro ayrı sözleşme ayrı diyor.
Bi bilen yardım etsin . Hiçbişey anlamadım.

benim kardeşimde öğretmen o da hergün bişey diyor. bir günde Suriyeli çocuklar için diye geldi. ama net bişey yok sanırım. bir bilgi kirliliği var.

Şu anda hepsi beklemede kalacaktır
Bu yıl ağustosta atama düşünülmüyordu, şubat ayında alıp yarım dönem stajyerlikten sonra göreve başlanacaktı, sözleşme, kadro, atamalar, birsüre askıya alınacak ciddi bir temizlik yapılacaktır.

Bir tanıdığım atandı. Atandığı ilde değil başka bir ilde staja başladı. Stajı bittikten sonra atandığı ilde çalışmaya başlayacak. Stajı ve görev yeri doğuda bir il değildi.
Şuan için atamalar nasıl ilerler bilemiyorum ortalık karışık.

Az önce arkadaşla konuşuyorduk. Her kafadan bir ses çıkıyor. Yakında çıkar kokusu.

Eğitimin hiç bir türlüsü boşa gitmez ama harcadığım vakit ve nakitten dolayı formasyonu boşa almışım gibi geliyor.:cry:

atanmışlar için değil yeni atanacaklar için geçerli atamaların hepsi doğudan yapılacak 3 sene sözleşmeli çalışılacak kadroya geçilirse aynı yerde 2 sene daha çalışman gerekiyor yani toplamda 5 sene doğuda ve aynı yerde görev yapman gerekiyor bu 5 senede eş durumu falan yapılmayacak ama maaş farkı olacak diyorlar 400-500 arası
birde alınacak sayının 3 katı mülakata çağırılacak mülakat puanına göre atama olacak

Kolay gelsin.

Benim arkadaşım girecek bu pazar, alan sınavına. Ondan duyduğum kadarıyla normal atama olacakmış, atama sonrasında atanmayanlar isterlerse bu uygulamadan faydalanacaklarmış.

Diyelim siz 75 aldınız, bu puan sizi iyi kötü bir yere atar, tercihinizi yapıp atanıyormuşsunuz. Ama puanı 65 olan birisi kontenjan yetmediği için bu sözleşmeli kısmı tercih ediyormuş.

Hep mişli muşlu anlattım çünkü ben direkt bir yerden okumadım, arkadaşımın anlatıkları. Şu da var, zırt pırt karar alınır ve değiştirilir. Sanırım bekleyip yaşayarak öğreneceksiniz.

Kolay gelsin.

Benim arkadaşım girecek bu pazar, alan sınavına. Ondan duyduğum kadarıyla normal atama olacakmış, atama sonrasında atanmayanlar isterlerse bu uygulamadan faydalanacaklarmış.

Diyelim siz 75 aldınız, bu puan sizi iyi kötü bir yere atar, tercihinizi yapıp atanıyormuşsunuz. Ama puanı 65 olan birisi kontenjan yetmediği için bu sözleşmeli kısmı tercih ediyormuş.

Hep mişli muşlu anlattım çünkü ben direkt bir yerden okumadım, arkadaşımın anlatıkları. Şu da var, zırt pırt karar alınır ve değiştirilir. Sanırım bekleyip yaşayarak öğreneceksiniz.
Alan sınavı bu pazar değil ertelendi yalnız 20ağustosa.
Ösym nin sitesinde resmi açıklama mevcut.

Ben de şöyle biliyorum.Bir kısım normal kadrolu atanacak ihtiyaca göre ama çok yüksek bi sayı değil.
Sonra gene açığa göre sözleşmeli alım yapılacak özellikle doğudaki illere.
Ama sanırım bu sene her iki atamanın tarihi de epey sarkacak gibi görünüyor.

Açığa alınan öğretmen sayısı kadar eylülde sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Şubatta da kadrolu öğretmen alınacak. Puanı kadro için yeterli olmayanlar da yine sözleşmeli olarak alınacak.

Şubatta kadro olmayacak diye haber dolaşıyordu bugün. O kadar çok bilgi kirliliği var ki...
Siz bunları umursamadan sınavınıza odaklanın, gerisi su akar yolunu bulur misali.

X