Öğretmen Adayıyım sanırım Lütfen Yardımcı olun.

GazozGofret

Moonlight Sonata...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.164
1.938
248
İstanbul
Lys tercihlerimi yapıcam. Turkçe-edebiyat-işitme eng. öğrt. yazmayı düşünüyorum. önceliğim türkçe. puanım iyi . atanamamaktan çok korkuyorum lütfen görüşlerinizi yazar mısınız?

Ortaöğretim kpss'ye girip kazanırsan doğrudan atanıyomuşsun canım aklında bulunsun

Gelecek 10 Yl indeki retmen htiyac ve ne kan Branlar Belirlendi

İlk projeksiyon sonuçlarına göreönümüzdeki yıllarda en çok ihtiyaç duyulan öğretmenlik alanları;

1-Rehber Öğretmen,
2-İlköğretimMatematik Öğretmenliği,
3-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği,
4-TürkçeÖğretmenliği,
5-Beden Eğitimi Öğretmenliği,
6-Fen ve Teknoloji Öğretmenliği,
7-Sosyal Bilgiler Öğretmenliği,
8-İngilizce Öğretmenliği,
9-Türk Dili veEdebiyatı Öğretmenliği,
10-Almanca Öğretmenliği,
11-Görsel Sanatlar/ResimÖğretmenliği,
12-Müzik Öğretmenliği,
13-Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği,
14-Biyoloji Öğretmenliği,
15-Matematik Öğretmenliği,
16-Coğrafya Öğretmenliği,
17-Kimya Öğretmenliği,
18-Fizik Öğretmenliği,
19-Felsefe Öğretmenliği,
20-TarihÖğretmenliğidir.

açıklamayı okuyup tercihini buna göre yap, diplomalı işsiz olmak istemiyorsan

nerde yazıyor bu açıklama canım?açıklamalarıyla yaptıkları birbirine hiç uymadığı için okusada bir işe yaramaz bence...

zaten butun ogretmenlıkler var burda degısen ne anlamadım?

zaten butun ogretmenlıkler var burda degısen ne anlamadım?[/QUOTE]

mebin sitesinde yazıyormuş zaten yukarda linkini vermişsin canım pardontabloyu anlamadınız ben size açıklayayım, öğretmen ihtiyacı en çok olan alanlar sıralanmış yukarıdan aşağıya yani en çok rehberlik öğretmenine ihtiyaç varmış zaten alımlarda puanlardan da anlaşılabilir resmen sınava girmeleri yetiyorda artıyor bile atanmaları için bizlerede alım çok olsa keşke ama ben bu alanların çok gerçekçi olduğunu düşünmüyorum beden eğitimi öğretmenliğinin 5.sırada olması şaşırttı beni

Lys tercihlerimi yapıcam. Turkçe-edebiyat-işitme eng. öğrt. yazmayı düşünüyorum. önceliğim türkçe. puanım iyi . atanamamaktan çok korkuyorum lütfen görüşlerinizi yazar mısınız?

Ben de Türkçe Öğretmenliği son sınıfım canımm,ataması cok problemli değil yolu acık ama puan cok yuksek,en son 90lı puanlarla kapattı,cok calışmak gerek KPSS'ye...

Ben de Türkçe Öğretmenliği son sınıfım canımm,ataması cok problemli değil yolu acık ama puan cok yuksek,en son 90lı puanlarla kapattı,cok calışmak gerek KPSS'ye...

atamanın problemli olması zaten alımın az ve puanının yüksek olmasından kaynaklanıyor. çok sıkı çalışmak da yetmiyor sınavdan yüksek puan almaya.

öğretmenlikten polisliğe geçenlerin çoğu branş mezunu, sebebi de alımın az ve puanın yüksek kapatması.

başka secenek yok,atanamk istyosan calışcaksın.... ya da torpill bulabilrsen

Ben de iki yıl denedikten sonra geçen sene Türk Dili ve Edebiyatına yerleştim. Evet önceliğin Türkçe öğretmenliği olmalı bence de. Atanamamaktan korkman da bu durumda çok doğal ama hangi bölümü seçersen seç işin sonu aynı sınava kalıyor. Yani YGS-LYS'ye çalıştığın gibi KPSS'ye de çalışman gerekecek. Malesef şu durumda başka çaremiz yok.

ama burda sınıf öğretmenliği yok

zaten butun ogretmenlıkler var burda degısen ne anlamadım?

mebin sitesinde yazıyormuş zaten yukarda linkini vermişsin canım pardontabloyu anlamadınız ben size açıklayayım, öğretmen ihtiyacı en çok olan alanlar sıralanmış yukarıdan aşağıya yani en çok rehberlik öğretmenine ihtiyaç varmış zaten alımlarda puanlardan da anlaşılabilir resmen sınava girmeleri yetiyorda artıyor bile atanmaları için bizlerede alım çok olsa keşke ama ben bu alanların çok gerçekçi olduğunu düşünmüyorum beden eğitimi öğretmenliğinin 5.sırada olması şaşırttı beni[/QUOTE]

yok canm hıc bır ogretmenın sınava gırmesı yeter dıye bı durumu olmadı sımdıye kadar. okul oncesı harıc. bende edebıyat okudum ama oyle kolay olsa keske atanmak

atanması dert, atandıktan sonra yert değiştirmesi ayrı bir dert... mesleğimi seviyorum ama şimdiki aklım olsa herhalde seçmezdim öğretmenliği. öyle birileri var ki başımızda... insanı mesleğinden soğutuyorlar... bırakın arkadaşlar toplumda şerefi haysiyeti olan başka meslekler seçin öğretmenliği batırdılar...

kızlar türkçe öğretmenliği yazdım. hayırlısı artık. bölüm zor mu üni.de kalmak da var aklımda

Of canım bende akademisyen olarak üni.de kalmayı çok isterim ama çok zor deniliyo
Ve tabiki torpil
Ya canım sana sorayım fen-edebiyetlarda hazırlık var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…