- 13 Ocak 2015
- 360
- 339
- 38
-
- Konu Sahibi sebeplerdairesinde
ne kadar zamandır odemedınız?Kızlar yurtdışında yasıyorum ve suan çalışmıyorum. Dün türkiyede ikametimin kayıtlı olduğu eve kyk borç tebligatı göndermiş vergi dairesi aracılığıyla... Bu konuda ne yapılıyor biliyor musunuz? Kimle irtibata geçebilirim bi ay sonra türkiyede olacağım o vakte kadar bi sorun olur mu sizce gidince halletsem?
Hiç ödemedim şu ana kadar. Faizi de var zaten toplamda 7000 tl. Ödemeyi taksitlendirebiliyor muyum ya da nasıl yapıcam? Burdan ödeme nasıl yapıcam ki onu da bilmiyorum. Ondan dedim tr ye gidene kadar bi sırun çıkmıcaksa orda halledeyimne kadar zamandır odemedınız?
taksıtlendırme yapılıyo dıye bılıyorumHiç ödemedim şu ana kadar. Faizi de var zaten toplamda 7000 tl. Ödemeyi taksitlendirebiliyor muyum ya da nasıl yapıcam? Burdan ödeme nasıl yapıcam ki onu da bilmiyorum. Ondan dedim tr ye gidene kadar bi sırun çıkmıcaksa orda halledeyim
Unutmam unutmamasına ama burdan ödeme işi nasıl olacak ? Eğer bi ay içinde bi mesele çıkarmazlarsa bana gidince en azından orda yüzyüze konuşurum tr de telefon falan işi olmuyor biliyorsunuz burdan telefon açsam desem meselaTurkiyeye gelince telastan unutursun ayağının tozuyla geliniyo çünkü faizleri çok fazla oluyo odenmese yillar gecsede karşına bu borç faiziyle cikar 300 lira ortalama ana taksidi varsa 200 lirada faiz koyar 500 lira ödersiniz bence ciddiye alın bu durumu
Ben de öyle biliyorum ama emin olamadım. Yani allah korusun bi aya bile icraya verseler o bırç üzerinden bile taksitlendirme yapıyolarmış ama yine de insan emin olamıyortaksıtlendırme yapılıyo dıye bılıyorum
Vergi dairesini aradınız o zaman değil mi? Ben de öyle yapayımBen telefonla hallettim geçen yıl bir yıldır ödüyorum şehir disindaydim ordaki vergi dairesine gidemicekitm durumunuzu anlatin yurtrtdışındayim ilgilenecek kimsem yok diyin işlemleriniz hakkında yardımcı olurlar
Eve gelen tebligatta 7000 küsür diyormuş ben 2004-2008 arası almıştım çok değildi bizim zamanımızda kredi miktarı belki ondandır cnmCnm bence taksit miktarı vergi dairesiyle görüşeceksin telefonla netten bulabilirsin telefon numarasını yada aileniz gidip öğrenecek. Bu yok torba kanunundan yararlansaydınız öğrenim kredilerinin faizleri silindi haberiniz yokmuydu şimdi faiziyle o 7000 tlyi geçmiştir bence iyi ogrendinizmi
Yani elimden geleni yapıcam inşallah ama bakalım erteleme olmuyor di mi bi işe girince falan halledebilsem diğer bırçlarımı kapattım çok şükür ama krediye ancak fırsat geldiİnternetten ödeme aliyo ben internetten yatırıyorum siz niyetli olun bu isi çözmeye yeterli yada aileniz aracılığı ile yatirirsiniz
Ok çok çok teşekkür ederim... Pazartesi yapayım ilk iş.Netten bul vergi dairesinidairesinin telefonunu memurlara durumunu anlat içerken de gelir idaresi başkanlığının sitesinden 6225 sayılı ödemeler kısmından taksidinizi yatirirsiniz
İnternetten ödeme aliyo ben internetten yatırıyorum siz niyetli olun bu isi çözmeye yeterli yada aileniz aracılığı ile yatirirsiniz[/
evet onu duydum ama bankada param yok trde hiç çok şükür. Yani en kötü ihtimal maaşıma haciz gelecekse teye dönünce işim olucak zaten ordan alsınlar çok mühim değil. Ama başka bi şey çıkarmasınlar başıma be bileyimKeşke torba kanunu kaçırmasaydınız faizsiz oderdiniz haberiniz olmadimi hiç benimde çok tu 2006 mezunuyum 12000 tl faiziyle borç vardı 4000 lirası silindi. Keşke torba kanununu kaçırmasaydınız bira faiz ödemezdiniz ihmal etmeyin takip edin hayatınızın her anında karşınıza çıkar bu durum benim banka hesabima tedbir bloke koymuşlardı öyle haberim oldu sızinde başınıza gelmesin bide blokeyi cozdurmekle ugrasirsiniz