• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRENCİMİN DURUMU VE ESIMIN DEDIKLERI

Eşiniz haklı . Bu durumlarda iyilikten maraz doğar arada bir gelse tamam ama sürekli götürüp getirmeyin o sorumluluğu almayın . Aile kaydını yakın yerdeki bir okula aldırıp kendisi ilgilensin çocuk için de daha iyi olur yaşı küçük sonuçta ailenin okula ulaşabilir olması gerekir . Size bel bağlamasınlar

Ben çok çok istesem de yardım etmeyi neler görüyoruz neler duyuyoruz ben aracıma yaşlı insanları almayı çok severim yolum da hastane yolu üstü gördüğüm yürüyen yaşlılara hep durup sorarım ama eşim de babam falan da çok rahatsız bu konudan bi kaza yapsan sen suçlu oluyorsun diye dünyanın bin bir türlü hali var kötüsünü düşünüp ona göre hareket ederim babasıyla annesinin sorunları varmış babası annesine kötülük olsun diye çocuğu kaçırmaya kalksa hem siz zarar görebilirsiniz hem ailesi size sıkıntı çıkarabilir yada kaza yapsanız iyilik yaparken herkes iyi ama bi kötülük olsa sonucunda yapmasaydın olur malesef 😔 yani siz çok iyi şöfor bile olsanız karşıdan bi aracın yanlışı hatası kaza yapmaya yetiyor

Çoğunluk yardimci olun demis ama ben kismen eşinize katiliyorum allah korusun bi kaza yapsaniz çocuğa bisey olsa tek suçlu siz olursunuz iyilik yaptiginiz falan düşünülmez birakin ailesi düşünsun bunlari

Eşiniz haklı, küçük bir ilçede yaşıyoruz. İlk evlendiğimiz zamanlar eşim çarşıya giderken yolda çocuk görse alıp onu çarşıya bırakıyordu. Dedim ki Allah korusun çocuğun başına birşey gelse, en son bu arabaya bindi diye biri şahit olsa ya da çocuk korkup bu abi yaptı dese neyi nasıl ispat edeceksin. O yüzden böyle şeylerde temkinli olmak gerekiyor. Hele de çocuksa

Bu sorumluluk.agir uygun da değil is cikisi hep eve mi gideceksin bi arkadasinla kahve icmek istesen
Alisveris yapmak istesen cocuk hep dibindemi olacak olmaz.Ailesi bi zahmet çözüm bulsun.

D Denizkokusu22

Eşiniz haklı,hadi babasının yolu kesip sorun çıkaracağını geçtim büyük bir sorumluluk çocuğu hergün götürüp getirmeniz.

Birincisi çocuğa bağımlı olacaksınız, özel bir işiniz olsa, aniden bir işiniz çıksa çocuğun sorumluluğunu üzerinizde hissedeceksiniz, ikincisi allah korusun bir kaza olsa çocuğa birşey olsa sorumlu tutulacak kişi siz olursunuz, üçüncüsü belli bir süre sonra bu sizin göreviniz haline gelir ve yönetilmeye başlanırsınız. Bunun yükü sizde olmamalı,bir şekilde farklı çözümler bulmalı çocuğun annesi.

Evet yardımcı olmak güzel birşey ama bu süreklilik arz eden birşey olduğunda belli noktadan sonra sorunlar çıkması olası bir durum. Dertsiz başınızı ağrıtmayın..

Bu konuda duygusal dusunemicem.asla böyle bi sorumluluk üstüme almam.

Baba şikayet etse çocuğumu alıkoydu dese mesela napacaksiniz ya da bi kaza geçirseniz

Ayrıca aile çocuğun naklini neden almıyor yakın okula

Benim babam da annemle beni bırakıp gitti ama hiç saldırgan biri değil mesela. Yani insanları bu şekilde değerlendirmemek gerek. Çocuğunu bırakır, karısını aldatır ama mesela arkadaşlarına şeker gibidir, bilemeyiz. Ki sinirli biri bile olsa sırf okula götürdüğünüz için neden saldırganlaşsın? Ama eşinize de hak veriyorum, öyle iğrenç olaylar duyuyoruz ki..

Artik devir o devir degil. Okadar degisti ki hersey malesef :KK43: Gonul yardimci olmayi istese de, mantigi dinlemek en dogrusu.

Kimsenin cocugunun sorumlulugunu almam.. Eskiden alirdim. Ornegin ne olacak annesi suraya gidip gelene kadar baksam tarzinda dusunurdum. Ama artik asla..

Insanlar bu devirde nefsinin kolesi olmus. Cok uc bir ornek olacak ama o kadinin birseye sinirlenip, ya da farkli bir sebepten oturu size iftira atmayacaginin garantisi var mi? Cocugumu taciz etti dese isin icinden cikamazsiniz. Ne mesleginiz kalir elinizde, ne hayatiniz.

Ben olsam eşime kuruntu yaptigini söyleyip cocugu okula gotururdum. Aslinda burda soylenilenlerden çok sizin ne düşündügünüz ve hissettiginiz önemli ?

Siz ne istiyorsunuz ? Vicdaniniz ne diyor ? Içinizden geçen nedir ? Bunlar önemli

Merhaba hanımlar. Aslında belki dert demezsiniz ama çok arada kaldığım bir konu. O yüzden değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Bir ilkokulda sınıf öğretmeniyim. Başka sınıfta olan bir öğrencimizin babası yan okulda öğretmendi ve onunla gidip geliyordu. Fakat bu yıl ailevi sorunlar sebebiyle baba anneyi ve 2 çocuğunu bırakıp ildışı tayin almış (ayrintisini bilmiyorum) .Işin bana bakan kısmı şu; öğrenci benim yan sitede oturuyor. Baba olmadığı için servisle gidip gelmesi lazım. Fakat servisler bizim oraya işlemiyor ve anne de çalıştığı için o da götürüp getiremez. Arabaları yok ve toplu ulaşım çok sıkıntı bizim okula. Hatta ben bu yüzden araba almak zorunda kaldım. Ve öğretmeni bana sizinle gidip gelebilir mi dedi. Esime söyledim ve sorun burada başladı. Eşim kesinlikle olmaz diyor. Ailesini bırakıp giden adam normal degil herseyi yapabilir yolunuzu keser çocuğu almaya çalışır vb şeyler söyledi. Ailevi sorunların içine girme diyor. Aile kendine göre bir tedbir alsın. Mesela çocuğun kaydını yakın bir okula alsınlar gibi. ama zaten çocuk zor zamanlar geçiriyor okul değişikliği daha kötü yapar dedim. Bunu ailesi düşünmeli dedi. Eşim de haklı gibi. Bilmiyorum dünyanın binbir türlü hali var. Sizce ne yapmalıyım.
Eşiniz haklı

Merhaba hanımlar. Aslında belki dert demezsiniz ama çok arada kaldığım bir konu. O yüzden değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Bir ilkokulda sınıf öğretmeniyim. Başka sınıfta olan bir öğrencimizin babası yan okulda öğretmendi ve onunla gidip geliyordu. Fakat bu yıl ailevi sorunlar sebebiyle baba anneyi ve 2 çocuğunu bırakıp ildışı tayin almış (ayrintisini bilmiyorum) .Işin bana bakan kısmı şu; öğrenci benim yan sitede oturuyor. Baba olmadığı için servisle gidip gelmesi lazım. Fakat servisler bizim oraya işlemiyor ve anne de çalıştığı için o da götürüp getiremez. Arabaları yok ve toplu ulaşım çok sıkıntı bizim okula. Hatta ben bu yüzden araba almak zorunda kaldım. Ve öğretmeni bana sizinle gidip gelebilir mi dedi. Esime söyledim ve sorun burada başladı. Eşim kesinlikle olmaz diyor. Ailesini bırakıp giden adam normal degil herseyi yapabilir yolunuzu keser çocuğu almaya çalışır vb şeyler söyledi. Ailevi sorunların içine girme diyor. Aile kendine göre bir tedbir alsın. Mesela çocuğun kaydını yakın bir okula alsınlar gibi. ama zaten çocuk zor zamanlar geçiriyor okul değişikliği daha kötü yapar dedim. Bunu ailesi düşünmeli dedi. Eşim de haklı gibi. Bilmiyorum dünyanın binbir türlü hali var. Sizce ne yapmalıyım.
Ćocuk arabanızdayken kaza geçirdiğinizi ve çocuğa birsey oldugunu düşünelim. Bu durumda aile sizi sućlayacak çocuğumu arabasına benim onayim olmadan aldı diyecek. Bu durumda devlet sizi suçlu bulacak ve ceza alacaksınız.

Hocam ben de öğretmenim. Bilirsiniz ki devlet resmiyete ve önce güvenliğe bakar. Cocuga yardim etmeyi su an ben bile istiyorum ama bu uzun bir süre yorucu bir iş. 9 ay karda kişta bu sorumluluğu almak kolay değil. İyi düşünün derim. Ayrica ailesi dememis öğretmeni demiş sadece heralde

Bizim birkaç saat işimiz var sizde kalsın ben sonra alırım. Geç kaldık deyip kapıda bekletmeler. Birşey yemedi yiyecek alır mısınız... Amcası/dayısı gelecek okula, birlikte gidin gibi durumlar olacaktır. Bunlar sorun değil diyorsanız aile sizinle iletişime geçsin kaza vs durumlarını da açıklığa kavuşturun.
Eşiniz onaylamıyorsa bence hiç bu işe girmeyin.

İnsani olarak iyi niyetlisiniz. Siz bir ögretmen olarak çocuklarla sürekli zaman geciriyorsunuz . Aranizda bir bağ oluyordur, onların psikolojilerini daha iyi anlayabiliyorsunuzdur. Evet işimizi de severek yapmaliyız ama bunlar ayrı. Bu çocuk sizin değil . Anne ve babası var sonucta babası terketmiş olabilir ki sonradan ögrendiniz aslında annesi de sorumsuzmuş. 1 yıl boyunca hergun çocuğun sorumlulugunu almak hic dogru degil ve bundan dolayı da esiniz hayır diyorsa tartışmaya girmeye gerek yok . Yani benim fikrim bu

Back