• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRENCİMİN DURUMU VE ESIMIN DEDIKLERI

Eşim kimseyi almaz arabaya bu konularda çok nettir.Şimdi kıymetli olmayan çocuk o zaman çok kıymetli olur.
İyilik ettim olmaz suçlu olursunuz .
Kaydını aldıracak vs vs çözümü aile bulacak sorun sizin değil.

Olur da birgün rapor alıp okula gitmeyeceksiniz çocuğu düşüneceksiniz ya da okuldan erken çıkmanız gerekecek çocuğu düşünmek zorunda kalacaksınız oldu ki unuttunuz haber vermeyi acil bişey çıktı annesi size hesap soracak Allah korusun kaza yapsanız yine sorumluluk sizde anne baba bir olsa neyse ayrı bilemiyorum bence eşinizi dinlemenizi tavsiye ederim annesi yakın bir okula nakil yaptırsın yahut part time iş bulup çocuğun okul saatlerine uygun bir işte çalışması yahut bir bakıcı kadın bulması her neyse kendisi evladı için çözümler bulmalı

Merhaba hanımlar. Aslında belki dert demezsiniz ama çok arada kaldığım bir konu. O yüzden değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Bir ilkokulda sınıf öğretmeniyim. Başka sınıfta olan bir öğrencimizin babası yan okulda öğretmendi ve onunla gidip geliyordu. Fakat bu yıl ailevi sorunlar sebebiyle baba anneyi ve 2 çocuğunu bırakıp ildışı tayin almış (ayrintisini bilmiyorum) .Işin bana bakan kısmı şu; öğrenci benim yan sitede oturuyor. Baba olmadığı için servisle gidip gelmesi lazım. Fakat servisler bizim oraya işlemiyor ve anne de çalıştığı için o da götürüp getiremez. Arabaları yok ve toplu ulaşım çok sıkıntı bizim okula. Hatta ben bu yüzden araba almak zorunda kaldım. Ve öğretmeni bana sizinle gidip gelebilir mi dedi. Esime söyledim ve sorun burada başladı. Eşim kesinlikle olmaz diyor. Ailesini bırakıp giden adam normal degil herseyi yapabilir yolunuzu keser çocuğu almaya çalışır vb şeyler söyledi. Ailevi sorunların içine girme diyor. Aile kendine göre bir tedbir alsın. Mesela çocuğun kaydını yakın bir okula alsınlar gibi. ama zaten çocuk zor zamanlar geçiriyor okul değişikliği daha kötü yapar dedim. Bunu ailesi düşünmeli dedi. Eşim de haklı gibi. Bilmiyorum dünyanın binbir türlü hali var. Sizce ne yapmalıyım.
Uzgunum ama esin hakli

Esinizin sundugu sebepten dolayi degil ama hakli buldum ben.
Esinin bir sey yapmasi falan degil ama baskasinin cocugunun sorumlulugunu almazdim ben.

Çocuk sorumluluğu yüksektir. Siz bir de kendinizin değil başkasının çocuğunun sorumluluğunu alıyorsunuz.
Ve Türkiye'de yaşadığımızı unutmayın.
Normal görünen biri yarın deli kesilebiliyor. Çok iyi tanıdığınız insanlar bile yeri geliyor, sapıtabiliyor.
Ben böyle bir sorumluluk almazdım.

Ben de olsam çoçuğu alırdım ama eşiniz de kendince haklı. Yani çocuğu götürmeye eşlik etseniz ve adam kalkıp böyle bir şey yapsa ne olacak? Çocuğun kaydını yakın bir okula alabilirler. Ne yazık ki devir öyle bir devir ki her şey olabiliyor :(

Merhaba hanımlar. Aslında belki dert demezsiniz ama çok arada kaldığım bir konu. O yüzden değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Bir ilkokulda sınıf öğretmeniyim. Başka sınıfta olan bir öğrencimizin babası yan okulda öğretmendi ve onunla gidip geliyordu. Fakat bu yıl ailevi sorunlar sebebiyle baba anneyi ve 2 çocuğunu bırakıp ildışı tayin almış (ayrintisini bilmiyorum) .Işin bana bakan kısmı şu; öğrenci benim yan sitede oturuyor. Baba olmadığı için servisle gidip gelmesi lazım. Fakat servisler bizim oraya işlemiyor ve anne de çalıştığı için o da götürüp getiremez. Arabaları yok ve toplu ulaşım çok sıkıntı bizim okula. Hatta ben bu yüzden araba almak zorunda kaldım. Ve öğretmeni bana sizinle gidip gelebilir mi dedi. Esime söyledim ve sorun burada başladı. Eşim kesinlikle olmaz diyor. Ailesini bırakıp giden adam normal degil herseyi yapabilir yolunuzu keser çocuğu almaya çalışır vb şeyler söyledi. Ailevi sorunların içine girme diyor. Aile kendine göre bir tedbir alsın. Mesela çocuğun kaydını yakın bir okula alsınlar gibi. ama zaten çocuk zor zamanlar geçiriyor okul değişikliği daha kötü yapar dedim. Bunu ailesi düşünmeli dedi. Eşim de haklı gibi. Bilmiyorum dünyanın binbir türlü hali var. Sizce ne yapmalıyım.

eşiniz haklı, neler neler duyuyoruz.

Ben olsam karismazdim. Okul degistirecek ilk cocuk degil . Ailesi ona gore onlem almali . Yakin okul veya baska bir sey .
Aileyi tanisaydiniz sartlar degisebilirdi .ama tanimiyorsunuz. Ben bu ulkede her seyden korkar oldum acikcasi.

Ben olsam karismazdim. Okul degistirecek ilk cocuk degil . Ailesi ona gore onlem almali . Yakin okul veya baska bir sey .
Aileyi tanisaydiniz sartlar degisebilirdi .ama tanimiyorsunuz. Ben bu ulkede her seyden korkar oldum acikcasi.
Haberleri açınca neler görüyoruz. Ülkeyi düşünüp davranmalı

Eşiniz haklı.Ailevi meselelere girmek doğru değil bence.Masum çocuk ama sorumluluğu da büyük olacak.Annesiyle konuştuysanız ne güzel çocuğu eve yakın yere almalı.Adamın nasıl biri olduğunu bile bilmiyorsunuz.

Eşiniz haklı.Ailevi meselelere girmek doğru değil bence.Masum çocuk ama sorumluluğu da büyük olacak.Annesiyle konuştuysanız ne güzel çocuğu eve yakın yere almalı.Adamın nasıl biri olduğunu bile bilmiyorsunuz.
Bugün öğretmenine sordum. Sorunlu bir tipmis. Bazen çocuğu okulda unutuyormus. O zaman neden beni aileye onerdiniz dedim. Sınıf öğretmeni değil okul idaresi önermiş. Sinirden küp oldum. Yarın Birgün bir sorun çıksa kimse arkamda durmaz ama.

Bugün öğretmenine sordum. Sorunlu bir tipmis. Bazen çocuğu okulda unutuyormus. O zaman neden beni aileye onerdiniz dedim. Sınıf öğretmeni değil okul idaresi önermiş. Sinirden küp oldum. Yarın Birgün bir sorun çıksa kimse arkamda durmaz ama.
Ben büyük konuşmayayım ama dayımın bile ailevi meselesine karışmam.Başımız yandı çünkü bu olaydan.Sonuçta o insanları tanımıyorsunuz etmiyorsunuz.Bir de öğretmensiniz bu ekstra bir sorumluluk.Eşinizle aranız bile açılabilir.Bazı arkadaşlar eşinizin abarttığını söylese de günümüz koşullarında şüpheci yaklaşmak en doğrusu.Siz iyilik yapmak istersiniz onlar karıştı etti dersler bir teşekkür etmezler.

Siz iyi niyetlisiniz eşinizin haklı yanları var ama çocuk bu düşse burnu kanasa sizden bilirler bakıp etmezler ama bakan götürüp getiren kişinin yakasini tutarlar

Valla kararsız kaldim
Sonuçta bir cocugun sorumlulugunu alicaksin. Allah korusun kaza yapsan,cocuga birsey olsa yaptığın iyilik görünmez, suçlu duruma düşersin. Kocanin dediği gibi bunu ailenin düşünmesi lazim. Oldu ki götürür getiririm dedin,ama isin oldu gidemedin veya cikista hemen eve gitmedin cocugu napicaksin? Ailesi sana guvenip nede olsa onunla gelicek diye tereddütsüz bekler. Birde oyle bir zamandayiz ki, neyle itham edilip,suclu cikacagimiz belli olmaz.. ben baba faktörünü de eşinizin gözüyle bakip hakli buldum. Yani bilemiyorum..

Back