Eşinizin hangi dediğine hak verdiniz ki?
İşte böyle böyle kimseye yardım etmeyen bir toplum olduk. Çok zorlama hayali senaryo uydurmak da kolay, başkasının içinde bulunduğu, var olan gerçek bir zorluğu hiç görmezden gelmek de. Benim rahatım bozulmasın, gerİsi onun derdi mantığı eşinizde ki.
Rabbim kimseyi kimseye muhattaç etmesin.
Amin, muhtaclik zor is.
Muhtac olana da zor muhtac olunana da.
Ancak önceden iyilik varsa hatır gönül bilmek de vardı bence.
Birine bir hayvanini teslim etsen o hayvan emanet edilen adamda olse baktigi yeter Allah razi olsun denirdi.
Simdi goruyorum ki seni dava edecegim inegimin parasini ver derler.
İnsanlar iyilikten koptular evet cunku iyilikle basina bela almak istemiyorlar.
Bu cok trajikomik bir durum ama ne yazik ki bunlar olmayan seyler degiller.
Bu cocugun basina bir sey gelse o arayip sormayan baba bile hak iddia edecektir.
Kimse cikip da yav ne iyi adammissin demeyecektir.
Tabii ki kimseyi razi etmek degil amac, hani balik bilmezse halik bilir ama insan sosyal bir varlik, insan insana muhtac.
Daha dun cocuk parkinda gencten bir kiz ormanlik bir alanda yaslidan bir adama opup sarilip duruyormus.
Orada olan kadinlar acaba kizi sikistirma durumu var mi diye bir gozlem yapmislar.
Kiz da aralarinda konustuklarini duyup mahalleyi ayaga kaldirmis.
Kadinlar bilmiyormus ama baba kizlarmis bu kisiler.
Bana o.. dediler baba diye babasini kiskirtti abileri ablalari toplandi, o suphe duyan kadinlarin ustune yuruduler topluca.
Baba dedi ki "normalde olsa sizi takdir ederdim ama su an ben zan altinda kaldim diye size cok ofkeliyim"
Bu iste bir durumun tesbiti.
Bizim evladimiz ya da biz soz konusu olmayinca kahramana kahraman deriz biz ama basimiza gelince oyle iyilik olmaz olsun diyoruz.
Zaten kadinlar bir daha kimseye iyilik mi tovbe dediler cunku az kalsin linc olunacaklardi.
Cunku iyilik onceden iyilikti su anda bence kim kimden ne koparabilirimin, hangi sorumlulugumu kimin uzerine yiksamin derdinde.
Ustelik o iyilik bir sure sonra sorumlulugunuzmus gibi algilaniyor, herhangi bir aksilikte tepenize ususebiliyorlar.
Bu konuyu acan arkadasimiz konusunu ogrencimin annesi bana kizip kustu, beni dava etti, beni mudure sikayet etmis, herkese arkamdan bizi yari yolda birakti demis, cocugun eli kapiya sikisinca olanlar oldu vs senaryolarinin herhangi biriyle acsaydi ona buyuk sorumluluk almissiniz uzerinize yapismis, kendinizi neden kahramanca isler yapmaya zorladiniz diye cevaplar gelirdi.
Elbette kos kos oturalim herkes basinin caresine baksin demek istemiyorum.
Ama uzun sureli bir sorumluluk basina gelebilecek her seyi hesap etmeden alinmaz.
Belki de omur boyu hayirla yad edeceklerdir ama bence bu ancak cocugun basina bir is gelmeden ve bir servisci gibi hic aksatmadan getirip goturuldugunde olur.
O da belki..
Ve mumkun mu bu, bilmiyorum..