• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRENCİMİN DURUMU VE ESIMIN DEDIKLERI

Herkes farklı pencereden bakıyor tabi ama mantık penceresi daha doğru geldi bana . Sanırım almicam çocuğu.bu arada eşimle ne olacak canım şuncacık iyilikten ne Zarar gelir dediğimiz şeylerden öyle işler açıldı ki zamanında başımıza . Altı boş bir korku değil yani. Hiç bir iyiligimiz cezasız kalmadı çok şükür

Herkes farklı pencereden bakıyor tabi ama mantık penceresi daha doğru geldi bana . Sanırım almicam çocuğu.bu arada eşimle ne olacak canım şuncacık iyilikten ne Zarar gelir dediğimiz şeylerden öyle işler açıldı ki zamanında başımıza . Altı boş bir korku değil yani. Hiç bir iyiligimiz cezasız kalmadı çok şükür

Eşinizin hangi dediğine hak verdiniz ki?

İşte böyle böyle kimseye yardım etmeyen bir toplum olduk. Çok zorlama hayali senaryo uydurmak da kolay, başkasının içinde bulunduğu, var olan gerçek bir zorluğu hiç görmezden gelmek de. Benim rahatım bozulmasın, gerİsi onun derdi mantığı eşinizde ki.

Rabbim kimseyi kimseye muhattaç etmesin.

Amin, muhtaclik zor is.
Muhtac olana da zor muhtac olunana da.

Ancak önceden iyilik varsa hatır gönül bilmek de vardı bence.
Birine bir hayvanini teslim etsen o hayvan emanet edilen adamda olse baktigi yeter Allah razi olsun denirdi.
Simdi goruyorum ki seni dava edecegim inegimin parasini ver derler.

İnsanlar iyilikten koptular evet cunku iyilikle basina bela almak istemiyorlar.
Bu cok trajikomik bir durum ama ne yazik ki bunlar olmayan seyler degiller.
Bu cocugun basina bir sey gelse o arayip sormayan baba bile hak iddia edecektir.
Kimse cikip da yav ne iyi adammissin demeyecektir.
Tabii ki kimseyi razi etmek degil amac, hani balik bilmezse halik bilir ama insan sosyal bir varlik, insan insana muhtac.

Daha dun cocuk parkinda gencten bir kiz ormanlik bir alanda yaslidan bir adama opup sarilip duruyormus.
Orada olan kadinlar acaba kizi sikistirma durumu var mi diye bir gozlem yapmislar.
Kiz da aralarinda konustuklarini duyup mahalleyi ayaga kaldirmis.
Kadinlar bilmiyormus ama baba kizlarmis bu kisiler.
Bana o.. dediler baba diye babasini kiskirtti abileri ablalari toplandi, o suphe duyan kadinlarin ustune yuruduler topluca.
Baba dedi ki "normalde olsa sizi takdir ederdim ama su an ben zan altinda kaldim diye size cok ofkeliyim"
Bu iste bir durumun tesbiti.
Bizim evladimiz ya da biz soz konusu olmayinca kahramana kahraman deriz biz ama basimiza gelince oyle iyilik olmaz olsun diyoruz.

Zaten kadinlar bir daha kimseye iyilik mi tovbe dediler cunku az kalsin linc olunacaklardi.

Cunku iyilik onceden iyilikti su anda bence kim kimden ne koparabilirimin, hangi sorumlulugumu kimin uzerine yiksamin derdinde.
Ustelik o iyilik bir sure sonra sorumlulugunuzmus gibi algilaniyor, herhangi bir aksilikte tepenize ususebiliyorlar.

Bu konuyu acan arkadasimiz konusunu ogrencimin annesi bana kizip kustu, beni dava etti, beni mudure sikayet etmis, herkese arkamdan bizi yari yolda birakti demis, cocugun eli kapiya sikisinca olanlar oldu vs senaryolarinin herhangi biriyle acsaydi ona buyuk sorumluluk almissiniz uzerinize yapismis, kendinizi neden kahramanca isler yapmaya zorladiniz diye cevaplar gelirdi.

Elbette kos kos oturalim herkes basinin caresine baksin demek istemiyorum.
Ama uzun sureli bir sorumluluk basina gelebilecek her seyi hesap etmeden alinmaz.
Belki de omur boyu hayirla yad edeceklerdir ama bence bu ancak cocugun basina bir is gelmeden ve bir servisci gibi hic aksatmadan getirip goturuldugunde olur.
O da belki..
Ve mumkun mu bu, bilmiyorum..

çocuğu şuanda kim getirip götürüyor
annesi ile detaylı görüşün adam nasıl biri öğrenin
annesi olmazsa kendi yakınını veya komşusunu ayarlasın

eşiniz de haklı sizde haklısınız

İyi niyetle de olsa bir çocuğun okula her gün komşuyla gitmesi bana pek mantıklı gelmedi.
Eve ve annesine yakın bir okul daha iyi olur çocuk için bu süreçte özellikle.

Amin, muhtaclik zor is.
Muhtac olana da zor muhtac olunana da.

Ancak önceden iyilik varsa hatır gönül bilmek de vardı bence.
Birine bir hayvanini teslim etsen o hayvan emanet edilen adamda olse baktigi yeter Allah razi olsun denirdi.
Simdi goruyorum ki seni dava edecegim inegimin parasini ver derler.

İnsanlar iyilikten koptular evet cunku iyilikle basina bela almak istemiyorlar.
Bu cok trajikomik bir durum ama ne yazik ki bunlar olmayan seyler degiller.
Bu cocugun basina bir sey gelse o arayip sormayan baba bile hak iddia edecektir.
Kimse cikip da yav ne iyi adammissin demeyecektir.
Tabii ki kimseyi razi etmek degil amac, hani balik bilmezse halik bilir ama insan sosyal bir varlik, insan insana muhtac.

Daha dun cocuk parkinda gencten bir kiz ormanlik bir alanda yaslidan bir adama opup sarilip duruyormus.
Orada olan kadinlar acaba kizi sikistirma durumu var mi diye bir gozlem yapmislar.
Kiz da aralarinda konustuklarini duyup mahalleyi ayaga kaldirmis.
Kadinlar bilmiyormus ama baba kizlarmis bu kisiler.
Bana o.. dediler baba diye babasini kiskirtti abileri ablalari toplandi, o suphe duyan kadinlarin ustune yuruduler topluca.
Baba dedi ki "normalde olsa sizi takdir ederdim ama su an ben zan altinda kaldim diye size cok ofkeliyim"
Bu iste bir durumun tesbiti.
Bizim evladimiz ya da biz soz konusu olmayinca kahramana kahraman deriz biz ama basimiza gelince oyle iyilik olmaz olsun diyoruz.

Zaten kadinlar bir daha kimseye iyilik mi tovbe dediler cunku az kalsin linc olunacaklardi.

Cunku iyilik onceden iyilikti su anda bence kim kimden ne koparabilirimin, hangi sorumlulugumu kimin uzerine yiksamin derdinde.
Ustelik o iyilik bir sure sonra sorumlulugunuzmus gibi algilaniyor, herhangi bir aksilikte tepenize ususebiliyorlar.

Bu konuyu acana arkadasimiz konusunu ogrencimin annesi bana kizip kustu, beni dava etti, beni mudure sikayet etmis, herkese arkamdan bizi yari yolda birakti demis, cocugun eli kapiya sikisinca olanlar oldu vs senaryolarinin herhangi biriyle acsaydi ona buyuk sorumluluk almissiniz uzerinize yapismis, kendinizi neden kahramanca isler yapmaya zorladiniz diye cevaplar gelirdi.

Elbette kos kos oturalim herkes basinin caresine baksin demek istemiyorum.
Ama uzun sureli bir sorumluluk basina gelebilecek her seyi hesap etmeden alinmaz.
Belki de omur boyu hayirla yad edeceklerdir ama bence bu ancak cocugun basina bir is gelmeden ve bir servisci gibi hic aksatmadan getirip goturuldugunde olur.
O da belki..
Ve mumkun mu bu, bilmiyorum..
Ne güzel yazmışsınız emeginize sağlık

Merhaba hanımlar. Aslında belki dert demezsiniz ama çok arada kaldığım bir konu. O yüzden değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Bir ilkokulda sınıf öğretmeniyim. Başka sınıfta olan bir öğrencimizin babası yan okulda öğretmendi ve onunla gidip geliyordu. Fakat bu yıl ailevi sorunlar sebebiyle baba anneyi ve 2 çocuğunu bırakıp ildışı tayin almış (ayrintisini bilmiyorum) .Işin bana bakan kısmı şu; öğrenci benim yan sitede oturuyor. Baba olmadığı için servisle gidip gelmesi lazım. Fakat servisler bizim oraya işlemiyor ve anne de çalıştığı için o da götürüp getiremez. Arabaları yok ve toplu ulaşım çok sıkıntı bizim okula. Hatta ben bu yüzden araba almak zorunda kaldım. Ve öğretmeni bana sizinle gidip gelebilir mi dedi. Esime söyledim ve sorun burada başladı. Eşim kesinlikle olmaz diyor. Ailesini bırakıp giden adam normal degil herseyi yapabilir yolunuzu keser çocuğu almaya çalışır vb şeyler söyledi. Ailevi sorunların içine girme diyor. Aile kendine göre bir tedbir alsın. Mesela çocuğun kaydını yakın bir okula alsınlar gibi. ama zaten çocuk zor zamanlar geçiriyor okul değişikliği daha kötü yapar dedim. Bunu ailesi düşünmeli dedi. Eşim de haklı gibi. Bilmiyorum dünyanın binbir türlü hali var. Sizce ne yapmalıyım.

Ben eşine hak verdim.
Emanet çocuk da alamazdım. Kaldı ki bi kaza yaptım ben kurtuldum çocuğa bişey oldu nasıl veririm hesabını

Merhaba hanımlar. Aslında belki dert demezsiniz ama çok arada kaldığım bir konu. O yüzden değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Bir ilkokulda sınıf öğretmeniyim. Başka sınıfta olan bir öğrencimizin babası yan okulda öğretmendi ve onunla gidip geliyordu. Fakat bu yıl ailevi sorunlar sebebiyle baba anneyi ve 2 çocuğunu bırakıp ildışı tayin almış (ayrintisini bilmiyorum) .Işin bana bakan kısmı şu; öğrenci benim yan sitede oturuyor. Baba olmadığı için servisle gidip gelmesi lazım. Fakat servisler bizim oraya işlemiyor ve anne de çalıştığı için o da götürüp getiremez. Arabaları yok ve toplu ulaşım çok sıkıntı bizim okula. Hatta ben bu yüzden araba almak zorunda kaldım. Ve öğretmeni bana sizinle gidip gelebilir mi dedi. Esime söyledim ve sorun burada başladı. Eşim kesinlikle olmaz diyor. Ailesini bırakıp giden adam normal degil herseyi yapabilir yolunuzu keser çocuğu almaya çalışır vb şeyler söyledi. Ailevi sorunların içine girme diyor. Aile kendine göre bir tedbir alsın. Mesela çocuğun kaydını yakın bir okula alsınlar gibi. ama zaten çocuk zor zamanlar geçiriyor okul değişikliği daha kötü yapar dedim. Bunu ailesi düşünmeli dedi. Eşim de haklı gibi. Bilmiyorum dünyanın binbir türlü hali var. Sizce ne yapmalıyım.
Bence yardımcı olmanız riksli. Allah kaza yapsanız hayatıbız kayar. Bilmiyorum bu şekilde olup kaza yapıp dava edilenleri çok okudum. Siz bilirsinİz

İyi niyet ile yaklaşmak ,yardimci olmak ne kadaar güzel eylemler ve olmasi gereken durumlar ama gelin görün ki eşiniz haklı.Bunu koca bir sene sürdürmeniz gerekir kabul ederseniz .Bu bir sene icinde ; birincisi bu size de bir sorumluluk.Belki okul cikisi her zaman eve gitmeyeceksiniz.Ya da izin alacaksiniz herhangi bir sebepten 1 hafta vs .O zaman cocuk nasil gidecek ? Eşinizin saydiklarindan ayri benim aklima da ekstra bunlar geldi.Sizin seciminiz ,sizin karariniz ayrica.Sonucuna eşiniz saygı duymali .Getirip götürecek olan sizsiniz.

Kendi adıma süreklilik arz eden durumlardan hoşlanmiyorum zira yeri gelir atıyorum eve gitmeyecek olursunuz iş çıkışı yada işe 2 saat geç gitmeniz gereken bir durum olur vs vs. Böyle durumlarda zor olur diye hoşlanmıyorum,birde sorumluluk ama çocuk küçükse bir seferlik kendi kurallarımı esnetebilirdim sanırım.
Bilemedim,eşinizin bahsettiği sebepler dışında benim sebeplerim böyle.
Eşiniz de kendi açısından haklı gibi ama ortada karda kışta çok zorlanacak bir çocuk var.
Annesi ne planlıyor sizin almamanız durumunda merak ettim açıkçası.

Kendi adıma süreklilik arz eden durumlardan hoşlanmiyorum zira yeri gelir atıyorum eve gitmeyecek olursunuz iş çıkışı yada işe 2 saat geç gitmeniz gereken bir durum olur vs vs. Böyle durumlarda zor olur diye hoşlanmıyorum,birde sorumluluk ama çocuk küçükse bir seferlik kendi kurallarımı esnetebilirdim sanırım.
Bilemedim,eşinizin bahsettiği sebepler dışında benim sebeplerim böyle.
Eşiniz de kendi açısından haklı gibi ama ortada karda kışta çok zorlanacak bir çocuk var.
Annesi ne planlıyor sizin almamanız durumunda merak ettim açıkçası.
anne de çok sağlıklı düşünmüyor. ne yapsam bilmiyorum diyor.

arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim. çok iyi oldu size sormam. çoğunluğun dediği gibi anne ile konuşup uygun şekilde çocuğu alamayacağımı ifade ettim. konu kapandı inşallah.

Evet normal koşullarda tabiki yardımcı olunmasını tercih eden taraf olurdum ama günümüzde öyle şeyler oluyor ki riske girmek bence mantıklı değil. Sonuçta bir iki gün değil Allah korusun kaza filan olsa çocuğa en küçük birşey olsa şuan bırakıp giden baba başta olmak üzere aile sizi çok zora sokar. Kimsede gelip sen isteyerek yapmadın demez. Bir komşumuzun başına geldi iyilik için aracı ile arkadaşını bir yere götürürken kaza geçirdiler ve adam hapise düşmekten zor kurtuldu. Bence hiç bilmediğiniz bir aile ile bu konuda muhatap olmayın

Ben yardım ederdim sonuçta ne olacak ya? Sırtımda götürüp getirmicem ki! Baba sorunlu tip olsaydı çekip gitmezdi bırakıp. Yani eşiniz abartıyor sanki.

Yerinizde olsam ne yapsam diye düşünmez eşime de azıcık dahi hak vermezdim böyle böyle birbirine yosun tutuyor insanlar yazık yahu çocuğun ne suçu var

Ben yardım ederdim sonuçta ne olacak ya? Sırtımda götürüp getirmicem ki! Baba sorunlu tip olsaydı çekip gitmezdi bırakıp. Yani eşiniz abartıyor sanki.

Olasi bir kaza,kaybolma vs durumlarinda ne olcak ya olmuyor iste memuriyette.Ilk zan altinda kalan,hakkinizda sorusturma acilacak olan,gerekirse -cezanin da kademeleri var- ve bu ceza siciline islenecek olan siz oluyorsunuz.

Çok düşünceli, çocukları olmadan yapamayan bir baba olsa zaten ailesini bırakıp gitmezdi. O yüzden bence sıkıntı oluşturabilecek bir durum yok, ayrıntısını bilmiyorum ama çocuğunu görmek istese niye arabanızın önünü kessin, ben yardım ederdim sanırım

Back