• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRENCİMİN DURUMU VE ESIMIN DEDIKLERI

Yardım etmek istemeniz çok güzel ama eşinizi haklı buluyorum ben. Tanımadığınız bir aile ve altından bir sürü bilmediğiniz durumlar çıkabilir bu ayrılığın. Sonrasını düşünerek çocuğun yakın okula nakil aldırması daha mantıklı bir çözüm

Eşinizin hangi dediğine hak verdiniz ki?

İşte böyle böyle kimseye yardım etmeyen bir toplum olduk. Çok zorlama hayali senaryo uydurmak da kolay, başkasının içinde bulunduğu, var olan gerçek bir zorluğu hiç görmezden gelmek de. Benim rahatım bozulmasın, gerİsi onun derdi mantığı eşinizde ki.

Rabbim kimseyi kimseye muhattaç etmesin.

Eşin fazla abartmış ama konu bu değil. Çocuğun eli arabanın kapısına sıkışsa suç sizin olur. Allah korusun bir kaza olsa yaptığınız iyiliği bir anda silip atarlar . İnsanlar böyle maalesef güven olmuyor. Yani evet iyilik yapmanız güzel de riskli . Ben olsam yardım eder miydim ederdim çünkü ben yediğim kazıklardan hiç ders almadım

ben de eşiniz gibi düşünürdüm

başkasının çocuğunun sorumluluğu ağırdır

evet öğretmensiniz okulda her gün onlarca çocuk sizin sorumluluğunuzda ama orası okul

bir kaza olsa bırakın büyük kazayı dişi kırılsa herkes sizi sorumlu tutar

allah korusun siz düşüp bayılsanız sizi birisi eve getirir ama o esnada çocuk okulda kalırsa arkanızdan söylenecek sözün haddi hesabı yok

hani deseniz iki haftaya taşınacaklar bu süreç için vs diye tabii yardımcı olunur da her gün sorumluluk büyük

bakın basit bir olay anlatayım yaz tatilinde atölye çalışması yapılan resmi bir kurumda çalışan komşumuzun biri çocukların hep beraber atölye çalışmalarına katılmasını organize etti ben de oradayım dedi

neyse yazdırdık akşam beni aradı ben sabah oğlumu şu saatte alıp çıkacağım isterseniz sizinkini de götüreyim dedi ben de teşekkür ettim yol üstü işe geçerken bırakırım dedim

gittik görüştük akşam çıkış 5 te ama ben 6 ya kadar buradayım gelirsiniz dert etmeyin vs dedi

neyse biz çıkış saatinden önce gittik kenarda bekliyorduk bir baktık kadın çıkmış gidiyor işi çıktı gitti dediler öbür komşular

ne telefon etti ne bir şey yani ona güvensek çocuk kalacaktı ortada

ilkokul çocuğunun sorumluluğu çoktur bu topa girmek zor

bir de cidden nasıl gidip geliyor bu süreçte bir çözüm üretilmeli

okul evin yanına gelmiyorsa ev okulun yanına taşınmalı vs vs

Esiniz haberlerde hergun kadin cinayetleri goruyor yada yaralanan kadinlar bu tutumu normal demeyen kisiler haksizlik etmeyin adama gozunden sakiniyo karisini dengesiz cok memlekette bilemez adami yada kadini tanimiyor haa ogretmen bisey yapmaz diyosaniz ne polisler karilarini öldürdü ama su bi gercek esinizin destegi olmadan basiniza buyruk yaparsaniz Allah korusun bisey oldugunda ben sana demistim lafini yemeye hazir olun derim bence esinizle sakin bir sekilde gorusunuzu anlatin insanoglunun basina hersey gelebilecegini hayatta kimsenin maddi manevi garantisi olmadigini anne baba yuzunden cocugun bunlari yasamamasi gerektigini anlatin.umarim cocuga yardimci olabilirsiniz ben cok hassasim cocuk konusunda esinizi ikna edebilirsiniz ben size guveniyorum bu arada anlatmaya calistigim sey esinizin kotu bi adam olmadigi sadece size zarar gelmesinden korktugu umarim yanlis anlasilmamisimdir

Ya açıkçası ben babasını filan düşünmem de allah korusun arabayla bir kaza yaparım çocuğa birşey olur diye korkarım . Ama offf çok zor o minik çocuk nasıl gidip gelecek diye düşündüm
benımde ilk bu geldi aklıma , ama kımseyede iyilik yaramıyor
gün geliyor o senın görevin oluyor

Merhaba hanımlar. Aslında belki dert demezsiniz ama çok arada kaldığım bir konu. O yüzden değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Bir ilkokulda sınıf öğretmeniyim. Başka sınıfta olan bir öğrencimizin babası yan okulda öğretmendi ve onunla gidip geliyordu. Fakat bu yıl ailevi sorunlar sebebiyle baba anneyi ve 2 çocuğunu bırakıp ildışı tayin almış (ayrintisini bilmiyorum) .Işin bana bakan kısmı şu; öğrenci benim yan sitede oturuyor. Baba olmadığı için servisle gidip gelmesi lazım. Fakat servisler bizim oraya işlemiyor ve anne de çalıştığı için o da götürüp getiremez. Arabaları yok ve toplu ulaşım çok sıkıntı bizim okula. Hatta ben bu yüzden araba almak zorunda kaldım. Ve öğretmeni bana sizinle gidip gelebilir mi dedi. Esime söyledim ve sorun burada başladı. Eşim kesinlikle olmaz diyor. Ailesini bırakıp giden adam normal degil herseyi yapabilir yolunuzu keser çocuğu almaya çalışır vb şeyler söyledi. Ailevi sorunların içine girme diyor. Aile kendine göre bir tedbir alsın. Mesela çocuğun kaydını yakın bir okula alsınlar gibi. ama zaten çocuk zor zamanlar geçiriyor okul değişikliği daha kötü yapar dedim. Bunu ailesi düşünmeli dedi. Eşim de haklı gibi. Bilmiyorum dünyanın binbir türlü hali var. Sizce ne yapmalıyım.

Başkasının çocuğunun sorumluluğunu almam, duygusal bakılacak bir olay değil bu
Tamam siz hergün o yolu gidiyorsunuz ama tutun ki işiniz çıktı gidemediniz ya da dönüşte farklı bir programınız oldu, Allah korusun kaza oldu, hastalık oldu, sizin arabanızın içinde çocuğa bir şey oldu bunlar hep dert. Çocuğun gidip gelmesini planlamaktan aciz ailesi bir anda kaplan kesilir ayıklayamazsınız pirincin taşını. Bir de insanlar suistimale çok meyilli siz çocuğu getirip götürünce şu gün işim var biraz sende kalabilir mi, aman bu oldu ilgilenebilir misin meselelerinin de yolu açılacak o yüzden yapmayın derim

Bakın tmm yardimci olun kim olsa yardim eder ama allah korusun o yolda bişey olsa o giden baba da gurer mevzuya emametten cok korkarim ben 🙄

sadece geçici bir süre yapılabılır mesela bır hafta kaydı alınana kadar eşiniz haklı malesef...

Back