annesi bugune kadar bana yanlis birsey demedi, hakkimdada demedi ona herhalde, birsey dese eminim soylerdi... kadinin kimsele isi yok ki varsa yoksa ogluOff işin zor be cnm hiç sevmem bu tip insanlari nisanlin evlense bile annesinden kopamaz birşey sorcam ikinizi idare edebiliyor mu yani annesi sana yanlış yaptığında o benim evleneceğim kişi yanlış yapıyorsun ya da sen annesine birşey dediğinde arayı bulabiliyor m
Anladım cnm hakkında allah hayirlisini versinannesi bugune kadar bana yanlis birsey demedi, hakkimdada demedi ona herhalde, birsey dese eminim soylerdi... kadinin kimsele isi yok ki varsa yoksa ogludunya yansa kac yazar ben kimim zaten
ben annesi hakkinda kotu konustugumda keskin cevaplar ve tavir sergilemiyor ama laf soylettirmekde istemiyor normal olarak... beni suclu gostermeye calisiyor, yani ben kotu dusunuyorum hepsi bu ona gore tabi
Merhaba ben 22 yaşında sözlüyüm. Kayınvalide adayım sözlüme resmen aşık. Annedir, tabikide sever, sevecek zaten ama bizimkisi çok farklı. Bitanem, herşeyim, canım yavrum, biricik oglum kelimeleri olmadan asla konuşmaz. Beni misafirlige davet eder ama misafir yerine koymaz hatta insan yerine bile koymaz, sanki sözlüm aylarca eve gitmemiş gibi dakikalarca sarılıp öper, seni çok özledim yavrum der, sofrada yemek yerken GULRENGI sende misafirsin buyur bundanda ye demez, varsa yoksa biricik oglu ondanda yesin bundanda yesin bilmem ne. Anlatsam roman olur, umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Bu arada tek çocuk degil, abiside var sözlümün ama kaynana onu sözlüm gibi sevmez, abide bunu biliyor ve bir keresinde ben ordayken eve geldiginde kaynanamla aralarında geçen dialog:
Kaynana: Geldin mi oglum
Abi: Senin oglun yanında ya zaten (sözlümden bahsediyor)
Kaynana: aaa neden oyle diyorsun oglum
Abi: hadi hadi tamam ...
Ve ben sözlümun abisine cok hak veriyorum. Kim olsa alinir, gücenir. Dahada kotüsu sözlumun bu hoşuna gidiyor. Hareketlerinden ve sözlerinden anliyorum, hoşuna gidiyor annem beni daha cok seviyor, annem beni abimden daha cok seviyor, ailede en cok ben seviliyorum'bu tarz düşündügünu biliyorum.
Bir keresinde annen neden sadece hep seni seviyor neden bir kez olsun evlatlarim, cocuklarim, yavrularim demiyor, benim annem senin yaninda durmadan hep beni sevse sen alinmazmisin dedim. Benim annem böyle, sevgisini böyle gosteriyor, napalim beni cok seviyor işte, sen kiskaniyorsun, sen kiskancsin, sen annemi istemiyorsuna getirdi olayi. Su an ben kayinvalidemi hic sevmiyorum onun gozünde böyle ve ne olursa olsun annesi hakli. Dogru sevmiyorum, insan olsaydida sevdirseydi kendisini.
Arkadaşlar böyle durumla karşılasan var mi, nasıl bir davraniş icinde olmalıyım hem sözlüme hem annesine karşi, bir araya gelmemek icin cabaliyorum ama kacınılmaz olarak illa ki geliniyor ve ben tahammül edemiyorum buna. 25 yaşinda adam bebek gibi pohpohlaniyor ve bu onunda hoşuna gidiyor. Ne yapmalıyım sizce?
Bir söz var: TAŞ ATANA EKMEK AT! Bence kesinlikle bunu uygulamalısın! Mesela annesi eşine aşırı ilgi gösterdiğinde; sen hep gülümse.. Ama içtenlikle, gerçekten sevinerek buna.. Annesine bol bol sarıl, bol bol ilgi göster... Sen onları seversen inan onların da seni sevmesi kolaylaşır. Kadın bunları bilerek de yapıyor olabilir, gerçekten üzerine düşmekten de hoşlanıyor olabilir. Ama sen onu pohpohlamayı seçersen ki gerçekten içinden gelerek; bence sana karşı ve eşine karşı davranışları değişecektir. Eşinin şuanki psikolojisini tamamıyla anlamasını beklememek gerek sanırım; çünkü herkes sevilmek, ilgi görmek hatta kıskanılmak ister. Eşini kıskanman da yani kıskançlık değil de bu; aşırı ilgisinden rahatsız olman da hoşuna gidiyor olabilir onun; yada annesinin bunu bilmek zor. Ama bildiğim şey, bir kız çocuğu olarak bizler kendimizi çok sevimli hale sokabiliyoruz :) Bak hemde 2 erkek kardeşmiş, neden 1 kızı da sen olmayasın ki :)
Onun yaptıklarını hoşgörmeye çalış, sanki sen büyükmüşsün gibi yap, gül-geç.. Mesela ona özel bir kurabiye bişi yap, annecim sana yaptım de.. Sonra eşinin çocukluğunu anlatmasını iste.. Bırak ballandıra ballandıra anlatsın; hayran oldum size, ne kadar harika bir anneymişsiniz de:) Yani onu yücelt anladın mı? İnan sana olan sevgisinin artacağını düşünüyorum. Ve bunu BİR YARIŞ OLARAK görmemeye başlayacak belki de..
Eğer bunu başarabilirsen inan hem eşinin senle daha da gurur duymasını ve mutlu olmasını sağlar, hem de ikinci bir anne kazanırsın :) Evlenince, sana misafirliğe geldiklerinde sevgi dolu yuvanı görmekten daha mutlu olacağın ne kadar fazla şey olabilir ki...
VArsın sen büyük, o küçük gibi davransın... Sonuçta eşin ve sen mutlu olacaksan, bence katlanılabilir..
Merhaba ben 22 yaşında sözlüyüm. Kayınvalide adayım sözlüme resmen aşık. Annedir, tabikide sever, sevecek zaten ama bizimkisi çok farklı. Bitanem, herşeyim, canım yavrum, biricik oglum kelimeleri olmadan asla konuşmaz. Beni misafirlige davet eder ama misafir yerine koymaz hatta insan yerine bile koymaz, sanki sözlüm aylarca eve gitmemiş gibi dakikalarca sarılıp öper, seni çok özledim yavrum der, sofrada yemek yerken GULRENGI sende misafirsin buyur bundanda ye demez, varsa yoksa biricik oglu ondanda yesin bundanda yesin bilmem ne. Anlatsam roman olur, umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Bu arada tek çocuk degil, abiside var sözlümün ama kaynana onu sözlüm gibi sevmez, abide bunu biliyor ve bir keresinde ben ordayken eve geldiginde kaynanamla aralarında geçen dialog:
Kaynana: Geldin mi oglum
Abi: Senin oglun yanında ya zaten (sözlümden bahsediyor)
Kaynana: aaa neden oyle diyorsun oglum
Abi: hadi hadi tamam ...
Ve ben sözlümun abisine cok hak veriyorum. Kim olsa alinir, gücenir. Dahada kotüsu sözlumun bu hoşuna gidiyor. Hareketlerinden ve sözlerinden anliyorum, hoşuna gidiyor annem beni daha cok seviyor, annem beni abimden daha cok seviyor, ailede en cok ben seviliyorum'bu tarz düşündügünu biliyorum.
Bir keresinde annen neden sadece hep seni seviyor neden bir kez olsun evlatlarim, cocuklarim, yavrularim demiyor, benim annem senin yaninda durmadan hep beni sevse sen alinmazmisin dedim. Benim annem böyle, sevgisini böyle gosteriyor, napalim beni cok seviyor işte, sen kiskaniyorsun, sen kiskancsin, sen annemi istemiyorsuna getirdi olayi. Su an ben kayinvalidemi hic sevmiyorum onun gozünde böyle ve ne olursa olsun annesi hakli. Dogru sevmiyorum, insan olsaydida sevdirseydi kendisini.
Arkadaşlar böyle durumla karşılasan var mi, nasıl bir davraniş icinde olmalıyım hem sözlüme hem annesine karşi, bir araya gelmemek icin cabaliyorum ama kacınılmaz olarak illa ki geliniyor ve ben tahammül edemiyorum buna. 25 yaşinda adam bebek gibi pohpohlaniyor ve bu onunda hoşuna gidiyor. Ne yapmalıyım sizce?
bu guzel yorumun icin cok tesekkur ederim canim, ama kayinvalide adayim nasil desem... bunu denedim aslinda
cok hediyeler, cicekler aldim, kendim kurabiye kek pasta yapip goturdum
ona alinan birsey oldugunda ilk "canim oglum bana ne almis" oluyor HERZAMAN. Sozlum anne GULRENGI aldi dediginde hmm diyor bir kenara ativeriyor okadar bayilarak eline aldigi seyi, cunku biricik oglu almadi, o yapmadi
ihtiyaci olan seylerde aldim, anlamli hediyelerde yaptirdim... oglundan olmadigi surece hicbirsey ifade etmiyor ona malesef
İşin zor görünüyor.
Ama belli olmaz şimdi, senin yanında gösteriş olsun diye yapıyor da olabilir, gerçekten seviyor da olabilir
Böyle çok yakın gibi görünüp evlenince ailesinden kopan da var, soğuk gözüküp evlenince kıymetlere binen oğullar da. belli olmaz hiç
Biraz da nişanlında bitiyor iş.
Evlenince nerede oturacaksınız?
Bu gidis ile isin zor gibi görünüyor. Yarin birgün evli oldugunuzda bu kadin seni iyicene kiskanir ve evliligine karisir. Bu yasa kadarda annesi ile tuhaf bir iliskisi olan sözlün de annesinin tarafini tutar.
Sözlün bu arada ne is yapiyor? Kendi basina karar verebiliyor mu?
Allahtan 45dk uzak mesafede yasayacagiz Rabbimin izni ile :)
Gosteris degil canim gercekten ama gercekten tum kalbiyle sevdigine inaniyorum, sevsinde karsiligim yok, ama benim yanimdayken insan daha dikkat eder, bende insanim sonucta yokmusum gibi davranmasa
tamamda ben pes etmeyi seven birisi degilim
neden, bu is olmaz bitti ayrilayim diyeyim ki hemde severken
annemle paylassam desem ki anne bu boyle ben ayrilmak istiyorum, sen delimisin der eminim
bu guzel yorumun icin cok tesekkur ederim canim, ama kayinvalide adayim nasil desem... bunu denedim aslinda
cok hediyeler, cicekler aldim, kendim kurabiye kek pasta yapip goturdum
ona alinan birsey oldugunda ilk "canim oglum bana ne almis" oluyor HERZAMAN. Sozlum anne GULRENGI aldi dediginde hmm diyor bir kenara ativeriyor okadar bayilarak eline aldigi seyi, cunku biricik oglu almadi, o yapmadi
ihtiyaci olan seylerde aldim, anlamli hediyelerde yaptirdim... oglundan olmadigi surece hicbirsey ifade etmiyor ona malesef