Oğluna resmen aşık olan kayınvalide

annesi bugune kadar bana yanlis birsey demedi, hakkimdada demedi ona herhalde, birsey dese eminim soylerdi... kadinin kimsele isi yok ki varsa yoksa oglu dunya yansa kac yazar ben kimim zaten
ben annesi hakkinda kotu konustugumda keskin cevaplar ve tavir sergilemiyor ama laf soylettirmekde istemiyor normal olarak... beni suclu gostermeye calisiyor, yani ben kotu dusunuyorum hepsi bu ona gore tabi

Anladım cnm hakkında allah hayirlisini versin

Bir söz var: TAŞ ATANA EKMEK AT! Bence kesinlikle bunu uygulamalısın! Mesela annesi eşine aşırı ilgi gösterdiğinde; sen hep gülümse.. Ama içtenlikle, gerçekten sevinerek buna.. Annesine bol bol sarıl, bol bol ilgi göster... Sen onları seversen inan onların da seni sevmesi kolaylaşır. Kadın bunları bilerek de yapıyor olabilir, gerçekten üzerine düşmekten de hoşlanıyor olabilir. Ama sen onu pohpohlamayı seçersen ki gerçekten içinden gelerek; bence sana karşı ve eşine karşı davranışları değişecektir. Eşinin şuanki psikolojisini tamamıyla anlamasını beklememek gerek sanırım; çünkü herkes sevilmek, ilgi görmek hatta kıskanılmak ister. Eşini kıskanman da yani kıskançlık değil de bu; aşırı ilgisinden rahatsız olman da hoşuna gidiyor olabilir onun; yada annesinin bunu bilmek zor. Ama bildiğim şey, bir kız çocuğu olarak bizler kendimizi çok sevimli hale sokabiliyoruz :) Bak hemde 2 erkek kardeşmiş, neden 1 kızı da sen olmayasın ki :)
Onun yaptıklarını hoşgörmeye çalış, sanki sen büyükmüşsün gibi yap, gül-geç.. Mesela ona özel bir kurabiye bişi yap, annecim sana yaptım de.. Sonra eşinin çocukluğunu anlatmasını iste.. Bırak ballandıra ballandıra anlatsın; hayran oldum size, ne kadar harika bir anneymişsiniz de:) Yani onu yücelt anladın mı? İnan sana olan sevgisinin artacağını düşünüyorum. Ve bunu BİR YARIŞ OLARAK görmemeye başlayacak belki de..

Eğer bunu başarabilirsen inan hem eşinin senle daha da gurur duymasını ve mutlu olmasını sağlar, hem de ikinci bir anne kazanırsın :) Evlenince, sana misafirliğe geldiklerinde sevgi dolu yuvanı görmekten daha mutlu olacağın ne kadar fazla şey olabilir ki...

VArsın sen büyük, o küçük gibi davransın... Sonuçta eşin ve sen mutlu olacaksan, bence katlanılabilir..

bu guzel yorumun icin cok tesekkur ederim canim, ama kayinvalide adayim nasil desem... bunu denedim aslinda
cok hediyeler, cicekler aldim, kendim kurabiye kek pasta yapip goturdum
ona alinan birsey oldugunda ilk "canim oglum bana ne almis" oluyor HERZAMAN. Sozlum anne GULRENGI aldi dediginde hmm diyor bir kenara ativeriyor okadar bayilarak eline aldigi seyi, cunku biricik oglu almadi, o yapmadi
ihtiyaci olan seylerde aldim, anlamli hediyelerde yaptirdim... oglundan olmadigi surece hicbirsey ifade etmiyor ona malesef

İşin zor görünüyor.
Ama belli olmaz şimdi, senin yanında gösteriş olsun diye yapıyor da olabilir, gerçekten seviyor da olabilir
Böyle çok yakın gibi görünüp evlenince ailesinden kopan da var, soğuk gözüküp evlenince kıymetlere binen oğullar da. belli olmaz hiç
Biraz da nişanlında bitiyor iş.
Evlenince nerede oturacaksınız?

Bu gidis ile isin zor gibi görünüyor. Yarin birgün evli oldugunuzda bu kadin seni iyicene kiskanir ve evliligine karisir. Bu yasa kadarda annesi ile tuhaf bir iliskisi olan sözlün de annesinin tarafini tutar.

Sözlün bu arada ne is yapiyor? Kendi basina karar verebiliyor mu?

Allahtan 45dk uzak mesafede yasayacagiz Rabbimin izni ile :)
Gosteris degil canim gercekten ama gercekten tum kalbiyle sevdigine inaniyorum, sevsinde karsiligim yok, ama benim yanimdayken insan daha dikkat eder, bende insanim sonucta yokmusum gibi davranmasa

Kendi basina karar verebiliyor, hatta kimseyi dinlemeden sadece kendi karar verme durumu var ona ayri gicik oluyorumda neyse:)
sozlum bir otelde mudur

Uzakta oturmanız iyi zaten çok sık görüşülmeyince sorunlar da az oluyor bu bir gerçek uzaklık çok faydalı bir şey aile olma bilinci daha kolay yerleşiyor.
Gerçekten sevse de "bak, oğlum değerli bizim için" diye de abartıyor olabilir.
Görümcem de eşim için "dünya bir tarafa xxxx bir tarafa ahhh onu pek severim oğlum gibidir" diye her seferinde över yanındayken de çok ilgilenirdi...
Ama evlenince gördüm ki hiç de öyle değilmiş normal br kardeşlik ilişkisi var hatta eşimle şu an kavgalılar :)
Nişanlında bitiyor bu iş o tabii ki memnun olacak ailesinin sevgisinden ama senin de artık o aileye dahil olduğunu, ona değer veriliyorsa sana da değer verilmesi gerekyiğini hissettirmesi gerekiyor.

Baya çekişmeli geçer senin evliliğin ben sana diyim.. Boyle tipler çocuğu evlenince gelinide kendine rakib gorur.. Umarım ustesinden gelirsin

Çok iyi düşün derim . Bende böyle bir ana kuzusuyla evlendim aynen dediğin gibi sevmeler artık ben utaniyodum ya sanki bebek seviyor. Mesela ben annemin eşimin yanında beni öyle sevmesini hayatta istemem. Ne o gormemisler gibi. Bi umut yakın oturmayacaksin belki fazla gorusmezsin. Biz ayni apartmandayiz gerçekten çok zor. Şu anki aklım olsa kabul etmezdim. Kaynanam hatta bir gün şaka yapıyor güya diyoki eşime çocuğunu mu daha çok seveceksin yoksa beni mi (hamileydim o zaman) düşünebiliyor musunuz.

Abovv.
Sabirlar diycem ama boyle bi durumda tas olsa catlar.
Cook zor.

tamamda ben pes etmeyi seven birisi degilim
neden, bu is olmaz bitti ayrilayim diyeyim ki hemde severken

annemle paylassam desem ki anne bu boyle ben ayrilmak istiyorum, sen delimisin der eminim

Bunun pes etmekle alakası ne? Her sözlenen evlenmek zorunda değil. Bu dönemler tanıma dönemidir, ham aileyi, hem evleneceğin kişiyi. Pes etmekle alakası yok, ben ne sözlünün, ne annesinin değişeceğini düşünmüyorum. Sen nasıl davranırsan davran. Şimdiden kıskançlık damgası yemişsin. Zaten evlendikten sonra erkek cinsinin çoğu daha bir düşük oluyor.
İşin zor senin ayrıca şu ne der, bu ne der diye düşünmek neden, sen mi evleneceksin başkası mı? Kayınvaliden oğluna aşık diyorsun, oğlu da tam ana kuzusu olmuş. Sen buraya daha çok konu açarsın evlendikten sonra,gelecekte yaşayacakların konusunda sinyallar şimdiden verilmiş.

Çok ama çok şaşırdım inan.. Ama malesef böyle olaylar başımıza gelebiliyor, hayat bu, sınavlarla dolu değil mi.. Ve istediğimiz, çok istediğimiz birşeye ulaşmak içinde malesef bazen böyle sınavları geçmek gerekiyor. Bu da senin sınavın anlaşılan.. Belkide eşinin ona senin aldığını söylemesini beklemeden ona kendin ifade etmelisin. Yada belkide bırak övsün övebildiği kadar oğlunu.. Biliyorum sen elbette izin vermiyor değilsin ama belki daha da sevgi göstermeye ihtiyacı var. O eşini sarıp öperken; Allah sizi birbirinizden ayırmasın desen, yada ne güzel böyle sevginizi göstermeniz eşinin adını söyleyip, o çok şanslı gerçekten :) desen.. Yani onun iyice iyice kendini göstermesine dur demesen yada suratın asılmasa o anda.. Belki o da dilediğince o sevgiyi gösterip artık bir dura ulaşır. Unutma siz evlenince elbet her gün görüşmeyeceksiniz dimi :) Bırak sevgi pıtırcığı olmanın tadını çıkarsın! :)))

SAna bolca sabır, bolca tebessüm, bolca mutluluk diliyorum ben! :)

bende biraz değişik versiyonu var,benim kayınvalidem sadece kendini,çocuklarını ve torunlarını sever beğenir,başka hiç kimseyi beğenmez.bugün yine benim oğlum dörtdörtlük sana pırlanta gibi evlat verdim dedi durdu,insan arada yalanda olsa gelinim sende iyisin vs...der,hepsi aynı bunların

Onlarin ana ogul iliskisi sizi ilgilendirmez ki, ne tavrindan bahsediyorsunuz anlamadim. Size yapilan bir sey varsa tepki verirsiniz. Yoksa kim kime nasil hitap etmis, kac kere sarilmis, bunlar sizi ilgilendirmiyor. Yazdiklariniza bakilirsa size dokunan bir sey yok. sadece kiskaniyorsunuz. Onlar boyle gelmis boyle gider. Zorunuza gidiyorsa evlenmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…