bir arkadaşım şöyle bir hikaye anlatmıştı: kayınvalidesi yemek yapmış, aslında oğlunun eskiden çok sevdiği bir yemekmiş, ama oğlu artık
sevmiyormuş. tabi yememiş ben sevmem
bu yemeği diye. ayıp olmasın diye gelini
yemiş. kayınvalide ne dese: kime niyetle
yaptım, kimler yiyor demiş:) alenen
demiş böyle. pek şaşırmadım yani.
Ayy yok diyemem ya,ben olmasamda havada kapılırdı adam,bak şimdi doğruya doğruKayınvalidem bana da öyle der.. Ben de diyorum ki, ben olmasam senin oğluna kim bakardısen de pırlanta gibi gelin aldın kıymetimi bilin de :))
Kimseden çekinmenize gerek yok zaten böyle bir düşünme şekline gerek yok. Oğlunuzu şapur şupur öpün ama sonra dönüp gelininizi de aynı şapur şupurlukta öpün. Evlat gibi görüp gelininizi oğlunuzdan ayırmamaya çalışın. Anneye bu yakışır. ''benim oğlum şöyle mükemmel ben onun için çok önemliyim'' noktasında değilde ''ben 2nizin de annesiyim. Beraber çok mutlu olun. Kendi hayatınızı kendiniz planlayın mutlu olun çocuklarım'' noktasında olursanız dünyanın en çok şapur şupur öpülen kaynanası da siz olursunuz :)
Biliyorum yavru.. bak bendende bir olay evliliğimin ilk yılları (kaynana bende oğlu benden kahve istedi bende ona hitaben dur hayatım yapacağım ama önce oğlumun bezini bir değiştireyim diye cevap verdimm..(kaynanam hemen oğluna anında yapmıyor değilmi dediğni dedi )benim herif... yok allahı var her konuda memnunum dedi ..vee hop kaynananın suratı öyle bir düştüki.ve ne dedi biliyormusun(tabiii meme veren değilde..(.burda özür) a.... veren kıymetli olur dedi ben biz şoklardayızz. neden böyle olunuyor bilmiyorum ama olunuyor maleseff ve o kadaR VARKİ ÇEVREMDEE..Yasadım bunları bacii. Ay Allah im bu aksam erken yatın yormayın birbirinizi de dedi,bu aksam da şey yapmayinda dedi dedi de dedi.
Sizce gelini öz evlat gibi sevmek mümkün mü? Sizce konu sahibesinin annesi, damadını öz kızı gibi seviyor mudur? Damadı hastalandığında başında saatlerce bekliyor mudur? Üzüldüğünde göğsüne yatırıp başını okşuyor mudur? Ya da hiç damadının altını temizlemiş midir? Karnında 9 ay taşımış mıdır? Doğum sancısı çekmiş midir? Geceleri uykusuz kalmış mıdır damadı için?
Konu sahibesinin annesi de eminim ki kızını damadından çok seviyordur.
Dünyada evladıyla damadını/gelinini eşit miktarda seven çoook az insan vardır. Normali de bu zaten.
Tabı kı mümkün değil evlat bambaşkaSizce gelini öz evlat gibi sevmek mümkün mü? Sizce konu sahibesinin annesi, damadını öz kızı gibi seviyor mudur? Damadı hastalandığında başında saatlerce bekliyor mudur? Üzüldüğünde göğsüne yatırıp başını okşuyor mudur? Ya da hiç damadının altını temizlemiş midir? Karnında 9 ay taşımış mıdır? Doğum sancısı çekmiş midir? Geceleri uykusuz kalmış mıdır damadı için?
Dünyada evladıyla damadını/gelinini eşit miktarda seven çoook az insan vardır. Normali de bu zaten.
Sizi tebrik ediyorum, keske herkes sizin gibi dusunse :)Ben de hep gelınlerımı çok sevecegımı hayal edıyorum
Insallah gercek olur
Tek ıstedıgımde cok mutlu ve saglıklı olmaları
Hiç araları bozulsun hele kı benım yuzumden ıstemıyorum
bu kıskanmak değilkii güvensizlikte değil..bunun adı başka aşırıya kaçmak var burda ,,art niyetleri hisstmek var burda,,devamlı azda olsa iğnelemeler var burda,,sofrayı kurarsın yemek getirirsin kaynana o yemeği oğlum sevmezki ..der ama bakarki oğlu yemiştir o yemeği. bunda bile gelinini kıskanır,,ben yapardım yemezdi karı gördü yaa diyenler var yahu neler var ne sözler var..Öyle ama. Bir kadının kendisine ve evliliğine yönelik özgüveni yüksekse kayınvalidesini kıskanmaz. Kendisi zaten eşinden yeterli sevgiyi görüyordur, evinde huzur vardır; o yüzden eşimin annesine gösterdiği sevgiden rahatsız olmaz.
Bu durumda çözüm kayınvalideyle inatlaşmaktan değil, evlilikteki ve erkekteki problemlere eğilmekten geçer. Bizim gelinler kayınvalidelerine şirretlik yapmaya ayırdıkları vakitleri, keşke eşleriyle var olan kadın erkek ilişkisini düzeltmeye harcasalar.
Buyuduklerınde değişmem umarımSizi tebrik ediyorum, keske herkes sizin gibi dusunse :)
Ee o halde sizin rahatsız olduğunuz şey kayınvalidenizin oğlunu sevmesi değil, sizi sevmemesi. Yanılıyor muyum?tabikide bu boyle tabikide annem beni daha cok seviyor, onun anneside onu
ama beni daha cok seviyor diye annem neden sozlumun yaninda bunu dile getirsin, neden belli etsin ki
o damadi, oz evladi degil diye dislasin mi? sacmalik
canim annem benim sagolsun, oglum demeden laf soylemez sozlume
keske kayinvalidemde birazcik dusunse ayda bir kere bana kizim dese yeterli :)
İnan bende hiç şaşırmadımderler anam derlerr. Benim kv de de iddia eder oğlumu benden iyi kimse taniyamaz diye. Bende derim ki sen evlâtlığını bilirsin, ben kocaligini. Yokkk diyor kocaligini da ben bilirim :) onlar herseyin en iyisini bilir...
oo seninki başka bir vakaymış bacıı..İnan bende hiç şaşırmadımderler anam derlerr. Benim kv de de iddia eder oğlumu benden iyi kimse taniyamaz diye. Bende derim ki sen evlâtlığını bilirsin, ben kocaligini. Yokkk diyor kocaligini da ben bilirim :) onlar herseyin en iyisini bilir...
Sizce gelini öz evlat gibi sevmek mümkün mü? Sizce konu sahibesinin annesi, damadını öz kızı gibi seviyor mudur? Damadı hastalandığında başında saatlerce bekliyor mudur? Üzüldüğünde göğsüne yatırıp başını okşuyor mudur? Ya da hiç damadının altını temizlemiş midir? Karnında 9 ay taşımış mıdır? Uğrunda doğum sancısı çekmiş midir? Geceleri uykusuz kalmış mıdır damadı için?
olabilir bakis aciniza saygi duyuyorumEe o halde sizin rahatsız olduğunuz şey kayınvalidenizin oğlunu sevmesi değil, sizi sevmemesi. Yanılıyor muyum?
Peki neden kayınvalideniz tarafından öpülüp koklanmak istiyorsunuz ki? Sizin anneniz size yeter. Herkes kendi çocuğunu öpüp koklasın, problem çözülür.
Kayınvalidenin yaptığı doğru demiyorum, belki sizle de ilgilense hoş olabilirdi ama ben abartılacak ya da kayınvalideye düşman olmayı gerektirecek bir durum göremiyorum açıkçası.
Art niyet dediğiniz nedir peki? Yani kayınvalide oğlunu öptüğünde ne oluyor? Yani bunun geline ne gibi bir zararı var?bu kıskanmak değilkii güvensizlikte değil..bunun adı başka aşırıya kaçmak var burda ,,art niyetleri hisstmek var burda,,devamlı azda olsa iğnelemeler var burda,,sofrayı kurarsın yemek getirirsin kaynana o yemeği oğlum sevmezki ..der ama bakarki oğlu yemiştir o yemeği. bunda bile gelinini kıskanır,,ben yapardım yemezdi karı gördü yaa diyenler var yahu neler var ne sözler var..
Biliyorum yavru.. bak bendende bir olay evliliğimin ilk yılları (kaynana bende oğlu benden kahve istedi bende ona hitaben dur hayatım
yapacağım ama önce oğlumun bezini bir
değiştireyim diye cevap verdimm..
(kaynanam hemen oğluna anında
yapmıyor değilmi dediğni dedi )benim
herif... yok allahı var her konuda
memnunum dedi ..vee hop kaynananın
suratı öyle bir düştüki.ve ne dedi
biliyormusun(tabiii meme veren değilde..
(.burda özür) a.... veren kıymetli olur
dedi ben biz şoklardayızz. neden böyle
olunuyor bilmiyorum ama olunuyor
maleseff ve o kadaR VARKİ ÇEVREMDEE..