- 20 Ekim 2009
- 4.473
- 5.089
- 723
Öyle bir şeye maruz kalmadı eminim ama ,sanki bi algı oluştu onda farklı cinsiyet olduğu için onu daha çok seveceğiz gibi halbu ki öyle bir şey yansıtmıyorum .Bir düşünün bence kesin bir laf duydu. Atıyorum biri size ya ne güzel cicileri kızların bir başka ya tokaları tütüleri, erkeklerin bir pantolon bir gömlek… gibi gibi bir şeyler duymuş olabilir mi? Bana çok öyle geldi.
Eğer böyle bir durum varsa duyabilceği şekilde birilerine oğlunuzun varlığını övmek etkili olur.
Çok haklısnız evet ara ara diyorum kardeşin senin sesini duymak istiyor sen konuşunca tekme atıyor sadece gibi inanın nerde hata yaptım bilmiyorum ama dediğiniz gibi ben bir an panik oldum ama normal tepkiler düşününceMerhaba stress olmayın çok normal seneler sonra bir kardeşi olucak, dolayısıyle pat diye hayatına bir bebek bir kardeş gelecek kıskanclık yapıyor sanırım sanki bebek gelince sizin farklı bir hayatınız başka bir dünyanız olucak gibi geliyo muhtemelen korkmayın doğunca o bile bebeğin tatlılığına dayanamıcakonu cesaretlendirin abi oluyosun felan eğer bebiş tekme atcak kadar büyüdüyse hissetiğinizde paylaşın alışır illaki
Bebekle ilgili hiç bişey almadım .Kardeşi kız olacak diye öyle demiştir. Siz hep bebekten bahsedip ona yeni şeyler alıyorsanız çocuk aklıyla " kız olsam bana da alırlardı" diye düşünmüştür.
Bir de yaş fark etmeksizin bazı insanlar " acaba karşı cins olsaydım nasıl olurdu?" diye düşünmüştür. Hatta bu konuda bir sürü dizi ve film var.
Sıradan bir şeyi fazla büyütmüşsünüz.
Haklısınız bir an panikledim ama normal tepkilerAmma abartmissin kúcúk cocugun kiskancligini.
Hazirliklar oluyor cocuk gòrúyor, gayet normal bunlar. Dahada neler duyarsin, sok olacak bisey yok
Insan tabiki zamanla degisik tepkiler veriyo yasadiklarina. Ama cocuklar varsa olduguncaHaklısınız bir an panikledim ama normal tepkiler
O yaşlarda çocuklar artık cinsiyet farkını yavaş yavaş öğreniyorlar. Sizinde kız olmanız ayrıca kız kardeş fikri ile ne olduğunu bilmeden özenmiş olabilir. Cinsiyet karmaşası olarak düşünmeyin. Şuan en meraklı yaşları bunlarKızlar çok kötü oldum az önce yaşadığım olayla ne diyeceğimi bilemedim .
Oğlum 8 yaşında bir kardeşi olacak inşallah kız kardeş .
Normalde çok seviniyordu ,içine mi atıyor ne oluyor bilmiyorum az önce uyumadan yanıma gelip anne sen kız mı ,olmak isterdin erkek mi dedi bana .
Bende Rabbimiz kız olarak yarattı ve çok memnunum dedim sonra, bende kız dedi .
Daha sonra yok yok dedi keşke erkek kardeşim olsaydı dedi .
Normalde futbola vs çok düşkün bir çocuk ,bu aralar yanında doğacak bebeğe beşik kıyafet vs konuşuyoruz ve ister istemez duyuyor .
Bişey almayın benim beşiğimi kullansın gibi şeylerde demişti .
Ben ne yapıcam şaşırdım oğlum senin kız kardeşim olacak ikinizde teksiniz bizim için falan dedim .
Ama çok düşünceli ve bişey demek istiyor gibi sizce ne yapmalıyım ?
7 yaş ara vermek nasıl ? Konudan bağımsız amaÇocuğun tepkileri normal ya hu.
Benimkilerin de arası 7 yaş, kendi istemesine rağmen zor kabullendi. Ki ikisi de kız, ve erkek kardeş istemiyordu yani.
Bol bol ilgi, bol bol sevgi göstereceksiniz.
Geçiyor.
Doğru olduğunu savunmuyorum ama biz çözümü gerçekten küçüğe ne alırsak büyüğe de almaktan yana bulmuştuk. Küçüğe sallanan ana kucağı aldık, büyüğe bahçe salıncağı, küçüğe uyduruk park yatak alırken büyüğe yeni oda takımı yaptırdık, küçüğe bir zıbın alsak büyüğe de hemen don atlet aldık. Bizde işe yaradı
7 yaş ara vermek nasıl ? Konudan bağımsız amapeşpeşe yoksa en az 5 sene miii
Ee o zaman 1 yaşından sonra rahatlıyormıyızzzBence peşpeşe yapmak ya
İkinciler çok kolay büyüyor.
Ben üçüncüyü de düşünüyorum ikinci 1 yaşına geldi de
Ee o zaman 1 yaşından sonra rahatlıyormıyızzz
Bir de bayil istersen Feriha..Kızlar çok kötü oldum az önce yaşadığım olayla ne diyeceğimi bilemedim .
Oğlum 8 yaşında bir kardeşi olacak inşallah kız kardeş .
Normalde çok seviniyordu ,içine mi atıyor ne oluyor bilmiyorum az önce uyumadan yanıma gelip anne sen kız mı ,olmak isterdin erkek mi dedi bana .
Bende Rabbimiz kız olarak yarattı ve çok memnunum dedim sonra, bende kız dedi .
Daha sonra yok yok dedi keşke erkek kardeşim olsaydı dedi .
Normalde futbola vs çok düşkün bir çocuk ,bu aralar yanında doğacak bebeğe beşik kıyafet vs konuşuyoruz ve ister istemez duyuyor .
Bişey almayın benim beşiğimi kullansın gibi şeylerde demişti .
Ben ne yapıcam şaşırdım oğlum senin kız kardeşim olacak ikinizde teksiniz bizim için falan dedim .
Ama çok düşünceli ve bişey demek istiyor gibi sizce ne yapmalıyım ?
Ay ben anlamadım ne farkı varki ben şimdi ne zaman rahatlicamİlk çocukta hayır, ikincide direkt rahatlık oluyor 1 yaş sonrasını bile beklemiyor. Zorluk yaşatan hala 1 numara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?