Sınıf Arkadaşı bir kaç kere baban gelmeyecek seni almaya falan Demiş sanırım. Onun da etkisi var heralde. Bir şey de diyemedim. Yavrum o da daha çok küçük ve babasını kaybetmiş. Normal bir psikoloji içinde değil.o yaslarda baslıyor hayatı yasamı ölümü sorgulamak o yasta kuzenımın bana hep sorardı ölunce nolcaz ölmek ne demek nereye gıdıcez dedem de olcek mı dıye
canlarım ya :) mınık dunyalarını yerım
en guzelını yapmıssınız pedogogdan randevu alarak en saglıklısı
canım benım ya...Sınıf Arkadaşı bir kaç kere baban gelmeyecek seni almaya falan Demiş sanırım. Onun da etkisi var heralde. Bir şey de diyemedim. Yavrum o da daha çok küçük ve babasını kaybetmiş. Normal bir psikoloji içinde değil.
İşte jelibonlarla mı anlatmalıyım,yoksa daha sıradanlaştırarak mı onun kararını veremedim. Yorumun için teşekkürler :)canım benım ya...
cocuk buyutmek her noktaya ıtınayla kusursuz yaklasmaya calısmak her acıdan dusunmek gercekten cok buyuk mesele
anne olunca super guclerınız oluyor sanırım :)
ben bana sorduklarında ölumun bı son olmadıgını korkulacak bırsey olmadıgını dogmak kadar dogal oldugunu yası buyudukce yasadıkca bunu daha ıyı anlayacagını
ıyı ınsan olursa yanı ( kımseye zarar vermez hırsızlık yapmaz gıbı bellı baslı ornekler vererek) dıkatlı yasarsa cıkolata havuzları olan jelıbon bahcelerı olan en cok sevdıklerıyle sınırsız vakıt gecıreceklerı hıc hasta olmayacakları bı yere ödül olarak gonderıleceklerını soyluyorum :)
orda hep bırlıkte olcaz zamanı gelınce dıyorum
Hemen bugün bakacağım adem Güneş'e. Çok teşekkür ederim.6 yasindaki oglum da ayni kaygilari yasiyor ,
fazla detaya inmeden aciklama yapmaya calisiyorum. bu konu ile ilgili Adem Gunes in tavsiyelerinden faydalaniyorum ,tavsiye ederim
pedogogla gorustugunuzde burdan paylasırsanız cok sevınırım :) gercekten cok ınce ve onemlı bı ayrıntı bende bu konuda bılgı almak ısterımİşte jelibonlarla mı anlatmalıyım,yoksa daha sıradanlaştırarak mı onun kararını veremedim. Yorumun için teşekkürler :)
Tabi paylaşırım. 2 hafta içinde görüşeceğim pedagogla. Hemen yazarımpedogogla gorustugunuzde burdan paylasırsanız cok sevınırım :) gercekten cok ınce ve onemlı bı ayrıntı bende bu konuda bılgı almak ısterım
Bütün çocuklar sorguluyor sanırım. Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Pedagog yorumunu paylaşırım seninle de canım.aynı seyı bende yasıyorum canım
Ege ölümlü dünyada yasadıgımızı bılmıyor
bana sureklı sen yaslanmayacaksın ölmeyeceksin , ben baba oluncada sen yasayacaksın dımı dıyor?
ne gercegı acıklayabılıyorum ne de evet canım ölmeyeceğim diyebiliyorum.
Napcaz bilmem
Tamam canım beklıyorum sagolBütün çocuklar sorguluyor sanırım. Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Pedagog yorumunu paylaşırım seninle de canım.
Âmin cümlemizin evladını bağışlasın Rabbim. Bizimki genelde Yaşlıların öleceğine inanmış. Babaannem ölecek mi diye sorup duruyor. Bazen siz ölmeyin annecim diye ağlıyor. Aynı şeyleri yaşıyoruz sizinle. Inşallah benim oğlum da unutur.merhaba konu başlığınız ilgimi çekti ve oğlunuz 4 yaşındaymış allah bağışlasın :) benim oğlumun yaşında ....Şimdi benim oğlumda aynısını söylüyor fakat anne sen ölmiceksin dimi diye sorguluyor neden oğlum dedim ne ölümü nerden çıkardın dedim yok anne ölme dedi ve ağlaya ağlaya bir hal olmuştu geçen ay .anneannesinde kaldığı için anneme demiştim böyle söylüyo bu çocuk diye oda arka tarafta cenaze vardı oradan geçerken orada topluluğu görünce ağlayanları ve ağıt yakanları gördü öldü gitti dediğini duymuş oradada ağlamış anneme bişey olmasın ölmesin sende ölme anneanne diye demiş.yani oğlunuzda arkadaşından dolayı etkisinde kalmış olabilir şuan aşırı derecede herşeyi sorguluyorlar hatta şöyle bir durum var annem susturmak için oğlum yaşlılar ölür korkma annene bişey olmaz ağlama demiş öyle susturmuştu.Fakat bu sefer anne sen büyüme ben hep böyle kalacam dedi yaşlı olursan ölürsün ben sensiz neyaparım demişti ve öyle uzadı gitti...Şimdi birşey yok unuttu şükür sadece sana birşey olmasın der durur :)
Âmin cümlemizin evladını bağışlasın Rabbim. Bizimki genelde Yaşlıların öleceğine inanmış. Babaannem ölecek mi diye sorup duruyor. Bazen siz ölmeyin annecim diye ağlıyor. Aynı şeyleri yaşıyoruz sizinle. Inşallah benim oğlum da unutur.
Hemen bugün bakacağım adem Güneş'e. Çok teşekkür ederim.
Bu aralar Ankara'da ki olaylar da kulağına çalındı sanırım. Artık daha dikkatliyiz. Onlar salondayken haber falan açmıyorum.inşallah unutur benim yavrucuğumda kreşe gidiyor arkadaş ortamı azda olsa havasını değiştiriyor,eminim çokçabuk unutur oğlunuz yeterki gözünün önünde yaşanan birşey veya duyduğu birşey olmasın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?