Oğlumun Ölümle İlgili Soruları

Ölünce tansiyon ölçerler ha :) kıyamam ona ben ya masum bebeğim :) Bazen diyorum ki hep o yaşlarda kalsak ne güzel olurdu yahu.Pedagog için iyi düşünmüşsün,yine en sağlıklı bilgiyi onlar verir.

Ölünce tansiyon ölçerler ha :) kıyamam ona ben ya masum bebeğim :) Bazen diyorum ki hep o yaşlarda kalsak ne güzel olurdu yahu.Pedagog için iyi düşünmüşsün,yine en sağlıklı bilgiyi onlar verir.
Çok masumlar çokk :) keşke hep çocuk kalsak Dediğin gibi.

Bu yaşlarda oluyor canım hayatı,ölümü sorgulama.anne baban8n ne zaman öleceği,anne babanın çocuk büyüyene kadar yaşayip yaşamayacağı,meleklerin vs.varlığı.. bunlar normal. Anlayabileceği bir dille izah et.

pedogogla gorustugunuzde burdan paylasırsanız cok sevınırım :) gercekten cok ınce ve onemlı bı ayrıntı bende bu konuda bılgı almak ısterım

Selam kızlar. Bugün pedagog ile görüştüm. Ölüm için bizim bile bilmediğimiz bir şey çocuğa derinlemesine anlatmayın dedi. Sadece sınırlı gerçekleri anlatmalıyız. Yani ölen gökyüzüne gitti,geri gelecek,uyuyor gibi yalanlar Söylemek yerine Doğada herşey doğar büyür yaşlanır Ölür gibi anlatmalıymışız. Çocuğunuz sizi kaybetmekten korktuğundan bahsederse; merak etme ben de baban da gayet sağlıklıyız diyip konuyu değiştirmek lazımmış.

Yani işin özü soru sorduğunda kısa ve net cevaplar verip (doğru cevaplar) ilgisini başka yöne kaydırıyoruz.

Benim yavru da 4e yaklaştı, ben de endişelendim şimdi. Pedagog'un anlattıklarını az çok tahmin ettim ama çok net olmamış sanki, sizin sorularınıza tam cevap değil gibi. Daha detaylı konuşalım bence bu forumda bu konuyu.

Aslında o çok Detaylı Anlattı ama ben çok anlatamadım. Her anne kendi çocuğunun dilini,kavrama becerisini,kaldıracağı şeyleri bilir dedi. Ona göre konuşmalıymışız. Sürekli ölüm düşüncesini kafamızda taşırsak Hayatın Tadı kalmaz gibi Şeyler söyleyebilirsiniz dedi. O daha profesyonel Konuşuyor tabi. Zaten şu aralar azalttı sormayı ama yine her an Çıkabilir karşımıza bu sorular. Bilmekte fayda var.

Çok detaya girmeden yüzeysel cevap verip sonra ilgisini başla yöne kaydıracağız. Ama soruyu duymamazlıktan gelmeyeceğiz. Önce cevaplayın sonra ilgi dağıtmaca.

Diğer annelerle birlikte daha Kapsamlı konuşabiliriz Haklısınız.

Cok iyi hatirliyorum 5 6 yaslarinda anne sen olursen ben ne yaparim diye aglardim durup durup her seyi ogrendigi gibi olumude ogreniyor yavas yavas

Üç buçuk yaşındaki kuzenim de babaannemin vefatından sonra bana tantan abla sen evlenmeyecek misin diye sordu ilkin. Sonra yani tek başına mı kalcaksın bu evde diyince Hayır dedem var ya onunla birlikteyiz işte dedim iyi de dedem ölcek onu babaannem in yanına koycaz sen de hep tek mi kalacaksın şimdi diye cevap verdi bana. Kızın bana evde kalmış muamelesi yaptığına mı üzüleyim ne cevap vereceğimi mi düşüneyim şaşırmıştım o an. Bizim kızın algıları biraz açık galiba kardeşimin benden önce evlenmesine de takmış kafayı.

Bir akrabamız da küçük oğlu 3 4 yaşındayken vefat etti kalp krizi sonucu. Çocuk annesinin rahatsızlandığını gördü hastanede diye biliyordu ortamdan anlamış sanırım yengesine 'annen gelecek dediniz ama öldü o değil mi gelmeyecek' diye sormuş. Kimse açıklama yapmadan nasıl anladı ölüm kavramını nasıl bilebilir o yaştaki çocuk anlamamıştım ama biliyorlar sanırım o yaşlarda bir şekilde.

bilgi ıcın cok tesekkur ederım, kesınlıkle bu konu cok onemlıydı en azından uzman bılgısı aldım

Öyle korkular çok normal bazen bende bile oluyor.hatta bir ara küçükken deprem olcak diye korkuyodum uyuyamiyodum gece ama sonradan geçti.şimdi hala böyle kaygılar eminim çoğumuzda var ama geçiyor zamanla.büyüdükçe daha çok alisir

Adem gunesin face sayfasinda bu konuyla ilgili yazisi var eger bulamazsaniz link atabilirim

Bende oglunuzdan biraz buyukken cok korkar aglardim annemle babam olecek diye.Onlara sarilip aglardim insallah hep beraber oluruz olursek hicbirimiz ayrilmayalim derdim Hep dua ederdim insallah beraber oluruz ama aci cekmeden diye cocuk akli iste Anne babaya olan bagliliktan diye dusunuyorum kocaman oldum hala annemle babamdan uzaklasmak istemiyorum mesela ikisinden biri tek yolculuga gidince surekli dua ediyorum bisey olmasin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…