Oğlumu yurda vermeli miyim ?

Aynen öyle. Sevgi evinde büyüyen çocuklar çocukların memur olma hakkı var. Sırf bu sebepten bilerek bırakılanları duydum. Memur olunca bu anne yanaşır oğlum oğlum der yalandan.

Bu ve benzeri kötüye kullanımların önüne geçilmeli artık. Evinde el birliğiyle çalışan, maddi zorluklara birarada direnen ailelerin çocuklarının bir kısmı memur olmaya yaklaşamazken, o imkanlara ulaşamazken; zorluktan değil , ana babasının mevcut hayat düzeni bozulmasın diye yurda verilen vatandaşlara , diğer vatandaşların önüne geçecek hak ve imkanlar tanınması ne kadar doğru.

Akli dengeniz yerinde mi sizin? Keşke fake olsa bu konu yaa. Bu kadar mı koca delisisiniz? Bu kadar mı... diyemiyorum dilim varmıyor gerçekten ban yiyemem sizin yüzünüzden şimdi.

Bir anne her şeyden önce annedir. Kusura bakmayın evet bir kadın olarak da haklarınız var ama evlatlarınız sizin önceliğinizdir! Bir baba için de aynı şey geçerli. Çocuklar korumasız varlıklar olarak bizlere emanet olarak verilmişler. Eski eşinizi bağımlı olduğu için kötü görüyorsunuz fakat siz de en az onun kadar tehlikelisiniz hatta daha fazla. Madem böyle bir sıkıntı var ilk aklınıza gelen çözüm bu mu?? Çocukla konuşabilirsiniz, pedagog yardımı alabilirsiniz, eşinizden anlayışlı olmasını bekleyebilirsiniz, eşinizle çocuğunuzu ortak noktalarda birleştirmeye çalışırsınız.. Aklınıza ilk gelen buysa kusura bakmayın ama bu düşünce zaten sizin beyninizde varmış. Evladınızın bu durumunu bahane ediyorsunuz. Siz zaten kocasıyla bencilce bir hayat yaşayıp, eski evliliğinizi çocuklarınız da dahil unutmak isteyen ve çocuklarını yük gören bir anne(!)siniz. Şu ana dek kimseyi kınamamaya çalıştım ağır bir yorum yazmamaya çalıştım ama bu sizin yaptığınız insanlık değil. Allah o iki yavruyu da sizden korusun. İkisini birbirinden ayırmasın inşallah. Yaşlanınca hastanelere düşünce o kocanız kim bilir nerede olacak, ya geberip gidecek ya da sizden hallice bakıma muhtaç olacak. İşte o zaman oğlum kızım evladım diye yanıp yakılmayı iyi bilirsiniz. Dilerim Allah'tan el atmazlar size. Ne ekerseniz onu biçersiniz.

Bazen haberlerde görürüz ya çöpe tarlaya çocuk bırakıldı diye. Çöplerin, ıssız arazilerin oradan geçerken derim, Allahım böyle bir şey olacaksa ben bulayım en azından. Ben bakarım. Bir yandan çocukları hemen evlat da edinemiyorsun bir milyon sıkıntı çıkarılıyor ama çocuklar kurumlarda kaç çocuğa bir kişi bakacak şekilde yaşıyor.
Allah en iyisini bilir diyorum ama çok üzülüyorum.

Erkek çocuğu acaba taciz etmeye çalışmış olabilir mi? Bir erişkin erkek aynı evde 8 yaşındaki çocukla neden alıp veremediği olsun ki? Çocuk kıskanabilir. Alır futbol oynarsın konuşursun sevgi gösterirsin çocuk sonra sana güvenir. O senin annen ben hiç bir zaman anneni senden almayacağım dersin. Bana abi de, baba demek istediğinde baban olacağım dersin. İğrenç ya.

Böyle bir durumda tüm yolları deneyip hiçbir çözüm bulamasam herhalde aklıma gelecek son çare oğlumu yuvaya bırakmak değilde çocuğumun ruh sağlığı için eşimden ayrılmak olurdu.

Lütfen 8 yaşındaki oğlunuzu istemeyip de kızınızı çooook seven o adamdan o kızı da uzak tutun. Allah sizi ıslah etsin diyecek birşey bulamıyorum.

Haklısın değil. Anne baba sırf memur olsun diye bırakamamalı. Bu binbir zorlukla evlatlarını okutmaya çalışan ailelere haksızlık defalarca kpss ye girip emek veren gençlere haksızlık. Gerçekten anne babası terketmiş ya da vefat etmiş kimsesizlerin olmalı sadece bu haklar.

Kesinlikle
Yeni bir olay duydum
Anne 16 yaşındaki oğlunu yurda veriyor.
Ne hikmetse çocuk liseyi bitirip memur olunca beraber yaşıyorlar.
Verme sebebinede hayatı kurtulsun dedim diyor kadın
Bu kadın senelerce hademelik yapmış, kira derdi olmayan ekstra işlere giden biri

Bir akıllı sizsiniz dedim içimden millet çocuğum okusun üniversiteye gitsin iş güç sahibi olsun diye dershane yurt parası diye tüm birikiminin harcarsın.
Çocuklar 90 aldım atanamadım diye depresyona girsin siz bedavadan bulun.

Tam boyle kufretmelik beddua etmelik konu. Insallah yaslandiginizda sizide 3.sinif bi huzur evine kapatirlar.

Anne babanın terk etmesi durumunda da en ağır cezalar uygulanmalı ve çocuğun tüm masrafları da ailesinden tahsil edilmeli. Bakalım o zaman bırakan çıkıyor mu.

Var böyleleri çocuk yurtlarını farklı amaçla kullanan. Engellileri kullanan akrabaları da var. Engelli hiç oturmuyor evde arabayı hiç kullanmıyor görmüyor bile çoğu zaman. Kardeşi adına alıyor ucuz ucuz sıfır ev araba keyfine bakıyor. E bizler enayimiyiz?

Naçizane sokaklar da dilendirebilirsiniz, öyle o cocuklar nerde kaliyosa orda kalir, oto tamirhanesine koyarsiniz, orda yatip kalkabilir, kahvehane de olur, naçizane tavsiye baska cocuk asla dogurmadan baska tavsiyem yok sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…